- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Komolyan mondom, nagyon szeretjük ezt a gépet. Nincs Philips automatás mellédarálás és traktorhang, nincs nyomásfokozós karban kávéiszap, nincs hagyományos karban túl finomra őrlés miatt befulladás, csatornásodás, túl durvára őrlés miatt híg lötty. Csak másfél percenként egy finom kávé, nyűg nélkül. Remélem, minél tovább jól működik majd.
-
salapp
addikt
Meleg tej a csészébe, bele egy kis méz, a pár száz forintos ikeás tejhabosítóval habosítom (szeretjük, hogy így a tejhab is édeskés), majd bele a géppel a kávé (ez éppen egy erősebb kávé előválasztás+caffe crema). Volt már lattés automatám is, soha többé nem kéne, nem tetszik, hogy a tej a gépen belül megül(het).
-
andrasferenc
tag
Javasolom a Brita vízszűrő használatát. Kancsó esetében több féle vízszűrőt használtam, de a leghatékonyabb a Brita. Igaz, drágább is.
Szerintem nem volna szabad szénpor daraboknak megjellenie a szűrt vízben. Brita kancsó esetében a harmadik feltöltés után konyhakész. (Szénpor darabok aktiválásnál sem fordultak elő kancsó esetében.)
Kávéautomatában Brita szűrőbetét használok. Egy vízfeltöltést ki kell ereszteni aktiválásnál. (Szénpor darabok eddig nem fordultak elő a kávéautomatánál.) -
salapp
addikt
Azt is kipróbálhatod, hogy az eszpresszónak hagysz hosszabb lefolyást vagy a cremának rövidebbet. Arra van a lefőzés közben nyomva tartott kávéválasztógomb. Elengeded, ha már éppen elég a mennyiség. Kísérletezz! Dallmayr Crema Oro-val nekem kicsit több volt a savasság, mint szeretem, 1-es őrlési finomsággal, de az Exclusive-val pont jó. Abból is látod, hogy jól sikerült egy kávé, hogy nem "szőke", vagyis sötétebb barna a lefolyás során és a végén a mikrohab a tetején. Ha nagyon világos, általában nem lúgozta ki a víz az őrleményt kellőképpen. Jó kis főző ez ezen az áron. Emlékszem, jó hét évvel ezelőtt a Saeco Xsmall sokkal több módon volt beállítható, mégsem ízlett igazán a kávé belőle, és elég nagy dzsuvát hagyott maga körül. És még sokkal hangosabb is volt. Nem értettem, mitől olyan jó az a gép. Örültem, hogy megszabadultam tőle fél év után.
-
salapp
addikt
Ugye egyszerre 12-14g őrlemenyt tud beletolni a főzőegységbe. Ebből következik, hogy egy orlessel nem tudsz a caffe crema mennyiségnél nagyobb adagot úgy lefőzni, hogy ne legyen híg lotty. Tehát egymás után többször crema a megoldás, csökkentett vízmennyiséggel és plusz erősséggel.
Amúgy ajánlom az euro family boltban a Tchibo Exclusive szemes kávét (650/kis csomag), kiválóan passzol ehhez a főzőhöz és erősebb kávét ad. -
arcsin
senior tag
Nekünk az alza-ról sikerült beszerezni a mályva színben. Igazából sötétlilás-bordó inkább
Engem pld az érdekelne, hogy lehet-e beletenni a víztartályba valamiféle vízszűrőt, mint a philipsekbe? Van egy kis fehér kerek cucc ami elvileg vízkőszűrő.,(18.oldal alja) és tisztítható, annak a helyére, vagy mellé. Nálunk Újpesten nem a legjobb a víz. Azért ugrálok itt ezzel a kérdéskörrel. Lehet a későbbiekben inkább veszünk kávévizet a gépbe, de ha megoldható másképpen, nekem az is jó. Valamint ebből a kis mosható dugaszból lehet-e venni másikat idővel, vagy kell-e?Illetve ehhez is lehet venni lötty állagú vízkőmentesítőt amit ajánl a tchibo oldala. A lidl-es kék vízkőoldó lötty (hígítva) is megfelel a célnak? Az szokott lenni itthon, vagy még időben rendeljem be a tchibosat?
Kaptam Tchibo kávét mellé ajándékba, majd rápróbálunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bestbuy játékok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged