- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
Sziasztok! Elég sokat olvasok utána manapság hangszigetelésnek. Azt látom, hogy a bitumen lap az mehet sok helyre, nagyon szépen dolgozik már alacsony frekvencián is, ahol nagyon sok más anyag még nem működik igazán (polietilént, poliuretánt és filcet néztem, ezek közül talán a filc ár/érték arányban a legjobb). És ami továbbá még kiemelkedőbb a bitumen lapban, hogy ezt a képeségét a későbbiekben is megőrzi. Forrás
Gondolkoztam rajta, hogy a kerékjárati ívekre és a csomagtartóba dobok még a bitumen lap mellé 1-1,5 cm filcet (gyárilag is a két hátsó kerékdobon filc van, ha jól láttam), de ennek a kutatásnak a fényében lehet hanyagolom....
Ami jó hangszigetelő még a különféle üveggyapot, kőzetgyapot, de ezeket sehol sem láttam használva autókban, szóval hanyagolom. Esetleg még a sűrű szivacs, de kell hozzá vagy 5 cm vastagság.
Beszéltek még itt a kollégák zárcellás szivacsról, de soha értelmesen ez nem volt leírva, hogy mi akar lenni... Írok pár példát, hogy szerintem mire gondolhattak:
- EVA hab (ami PE hab + gumi)
- Polifoam (ami PE hab)
- Puliuretan ebből van nyitott és zárt cellás is. Poliuretán a matracok anyaga, de szerintem az nyitott cellás lehet.És amik még lehetnek, de drágák:
- neoprénEddig jutottam, leírom, hátha másnak is jó lesz. Majd kiigazítjátok ha nem tetszik.
Nekem nem tetszenek a szivacsok. Ha meg tetszenek, akkor max. valami nagyon sűrű anyag, de az áruk meg az egekben. Akkor meg majd max. nemez anyag, mivel az autógyárak is azt használják...
De egyelőre marad a bitumen lap. Nem telibe, ésszel. -
Tristis
őstag
Köszi Lite! Akkor elhisszük, hogy ezek a nevesített szettek tényleg jók, OK. Azt is elhisszük, hogy érdemes ennyit rákölteni, OK. A hifi nem olcsó dolog, szívesen rászánom.
A sima hifiben sokszor az derül ki, hogy a forrás a legfontosabb. De nem korlátlan mobil netről tolom TIDAL-ről, szóval nem akarom bontani most a teljes motyót. Basszusra a sűrített bitráta meg besegít
Még egy kérdés:
Amit még meg tudnék csinálni, az esetleg a hangszóró környékének kibélelése, ha szükséges. Erre kérnék tanácsot, hogy érdemes-e, vagy gyakorlatilag többet ártok vele, mint használok, ha nem értek hozzá, mert a Focal a hangszórót direkt erre a zárt hangfalra/hangtestre hangolta be?Persze az is lehet, hogy csak egy sima kontakt hiba lesz az egész... de jobb, ha előre felkészülök. Meg ha már szétszedem...
-
Tristis
őstag
Ford Focus MKIII-as kombim van, meglepően jól szólt benne a hangcucc. Nem néztem még meg, mi az. Kiment a bal eleje. Úgy vagyok vele, ha már kiszedem, teszek bele jobbat.
Más átalakítást nem tervezek.
Meddig érdemes menni árban? Mit ajánlotok?
Zene: sok-sok hangszer, rock zene, népzene. Néha dárrenbészre is dudorgokCsipogó van, azt is lecserélhetem...
Méret: 165mm (6,5 inch)
Meglévő: 25W, 4 ohm, érzékenység passzHifibe mindenki mindig kamuzik (tesztel, oldalak), megszoktam... ezért kérdeznélek titeket.
Kétutast érdemes és kikötni a csipogót? 1 utast csipogóval? 6 éve Golden Alpha-t vettem másik kocsiba. Ezeket nagyon ajánlgatják: Rockford Fosgate R165X3, Focal, Morel Maximo. Nem értek hozzá...
Nem baj, ha van egy kis alja...Ezer hála előre is!
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
16,5 cm-es hangszóróra keresnék tippet.
- gyári fejegység (tehát kevés erősítő teljesítmény, ezért kérnék könnyen hajtható hangfalat)
- 15e Ft körüli összeg (ennél többet gondolom nem nagyon érdemes rákölteni erősítő csere nélkül)
- nem kell sok mély, inkább egy picit több közép ha lehet.Köszönöm ha adtok tanácsot!
-
Tristis
őstag
válasz
gabber01 #39054 üzenetére
Kedves Gabber01! Nem szeretnék magas sugárzót kábelezni a kocsiba (ha jól gondolom akkor váltót is kellene eszközölni külön és így elszaladna az ár). Nem szeretném később bővíteni. Egy gyári kazettás fejegység van a kocsiban, amit nem szeretném megbontani. Azért szeretnék a kocsiba egy kétutas hangszórót szerelni, mert a gyárit az előző tulaj széthajtotta, tehát muszájból.... Egy Yatour M06 fogja szolgáltatni a zenét a kocsiban mp3-ból... nincs szükségem ennél komolyabb eszközre az autóban, az ott van a nappaliban. Nem akarok döngetni sem, háttér zenélés lesz, forgalomban nem is lehet más... Otthon, csendben, épített rendszerrel zenélek. Rockzenét, komolyzenét, népzenét, bluest hallgatok döntően, tehát hangszereket, amit tudom hogy borzasztó nehéz. Csak egy viselhető hangszórót kerestem 15e Ft környékén. Nyilván munkahelyen is elég egy fadobozos kis genius... mert arra annyit szán az ember. Elnézést ha rosszat linkeltem be, én is írtam, hogy egybeépített kétutassal szívesebben foglalkoznék. Esetleg van olyan, hogy nem kell hangváltó hozzá és van hozzá egy kicsi csipogó? Köszönöm a válaszokat!
-
Tristis
őstag
Sziasztok! Toyota E12-be a gyári hangszórók elég rekedtesek a bal oldalon. Fejegység talán valami 2*15 wattot tud. Nem szeretném cserélni, csak valami gusztusos cuccot rakni előre.
165mm-es hangszóró lenne megfelelő méretben. A fejegység teljesítménye miatt valami könnyen hajtható dologra lenne szükségem, úgy gondolom.
Abszolút zöldfülű vagyok a témában, sima hifihez jobban értek
. Sima hifiben úgy tudom nem baj, hogyha két utas valami olcsó kategóriában, minél több út annál nagyobb baj a hangváltásnál... Most ha simán rákötök egy ilyesmi hangszórót, az elváltja magának a dolgokat. Tudom a linkelt az három utas, de ilyet találtam kezdésnek árukeresőn. Nem akarok semmi bonyolultat, csak kicsivel tisztességesebb hangokat. Mi a low budget megoldás? Ha lehet kétutas legyen....
Én ezt találtam vitaindítnak: Pioneer TS-G1723i
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest