- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- One mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Joe fiú #31771 üzenetére
Na, tegnap betettem hatra a Vateran vasarolt 1.500.- Ft -os "gyari hangszorokat". A furcsa az, hogy igy beszerelve vegre van egy kis mely, az osszehangzas nem is olyan rossz, de csak a hatsok (a gyari) nagyon torzitanak ugyanolyan beallitas mellett, mint volt.
Meg arra tudok gondolni - mivel semmi jelzes nincsen a hangszorokon - hogy lehet az en gyari hangszorom esetlg cabasse volt, tehat jobb minosegu, azert szolt olyan jol... nem tudom...
(#31771) Joe fiú: nem lehet osszecserelni, mivel gyorscsatlakozoval van bekotve, annak meg a masik vegei kulonbozo meretuek.
(#31774) opeter70: Koszi Neked is a megnyugtatast!
-
Sziasztok!
Multkor mar beszelgettunk arrol, hogy vettem egy Kicx ICQ-502-es 13 centis hangszorot a Megane II-esemben, de nem voltam megelegedve a hangjaval, foleg a basszusokkal.
Szerintetek ez lehet attol, hogy ennek a hanszoronak a frekcencia atvitele 75Hz-tol indul?
Egy 40Hz-tol indulo Pioneer (erezhetoen) jobb melyeket tudna adni?Kivancsian varom a valszotokat... Koszi elore is!
-
footy: Csak egy 2 centis savot vagtam le, nem az egeszet. Azert ne mondd mar, hogy ez annyira drasztikus hatassal lenne.
De mindegy. Megrendeltem a gyari hangszorot, amit ajanltottatok, koszonom szepen opeter70
Szerintem a gyarikat beteszem hatra, hatha onnan tudnak adni egy kis melyet meg. De lehet majd kirprobalom, hogy' szol jobban, ha a gyari elol vagy hatul van. Ha meg nagyon zagyva, akkor csak egyet teszek be.(#31682) opeter70 Igen, nekem 13 centis (...marmint a furattavolsag
) Majd ha cserelem a kocsit egy III-as Megane-re, akkor Bose rendszerrel veszem meg egybol
-
válasz
kavics325i #31677 üzenetére
Az "esoelvezeto"-bol vagtam ki egy kicsit, mivel a kicx-nek sokkal nagyobb a magnese, igy nem ferne el. [link]
-
válasz
opeter70 #31674 üzenetére
opeter70: Nagyon koszonom, a 2. link ugy nez ki, hogy tenyleg olyan. Most csereljem vissza? Az ujat meg adjam el? Vagy tegyem hatra az ujat, a regit (ami hasznaltan van Vateran) meg elore?
Attol gyors, hogy ezekben a kocsikban van egy csatlakozo, es csak ra kell nyomni. Vagy ha szerelni kell az ajtot, egyszeruen csak lehuzod, nem kell forrasztgatni semmit.
-
válasz
PiciPeti #31666 üzenetére
Igen, mar rajottem, hogy a gyari lenne a legjobb, de sehol nem talalok...
Nem feltetlenul ez az elsodleges szempont, csak nem ertem, hogy ilyen nagy markakhoz, mint Renault, Volkswagen, Seat, Opel miert csak a Pioneer gyart gyorscsatlakozos hangszorot, masok miert nem...
Nekem laikusnak sokkal jobb lett volna egy olyan szettet vasarolni, amivel nem kell farigcsalni az ajtobol, meg kabelezni. Hanem tudom, hogy az a gyari helyere van, csak jobb minoseg.
Erre vettem (en nem csak en, Renault forumon mas is igy jart) egy jobbnak mondott hangszorot, ami valojaban rosszabb... (persze ez igy nem teljesen igaz, de akkorsem tud olyan melyeket, mint a gyari).
-
Koszonom a sok hozzaszolast, de elsonek Ti is olvassatok mar el, amit irtam: Eloszoris gyari hangszorot akartam venni, vagy olyat, amit kifejezettem Renaultba valo, gyorscsatlakozoval. De nem talaltam ilyet. Vateran latok egyedul Renault Lagunabol szarmazo hasznalt Cabasse rendszert.
Aztan talaltam csatlakozo atalakitot, ott ezt a hangszorot ajanlottak.opeter70: Ha ugyanaz, mint a gyari Megane II-ese, akkor erdekelne. Hany db van belole, es milyen allapot? Amugy nem baj az, ha szetmegy. Es mielott engem okoltok: 10 eves gyari hangszorok, mindket ajto volt mar torve, es tiszta kosz volt a tolcser is. Tobbszor ki voltak szerelve az utobbi idokben (pl. elektromos ablak szereles miatt, stb). Szoval szerintem igy is jol birtak, es nem (csak) en nyirtam ki oket.
Osynho: Igen, komolyan varok, mivel a Pioneer-nek is van ajanlasa a Megane II-be. Mondjuk ezt sem ertem, hogy miert csak a Pioneer gyart Opel-Volkswagen-Renault-Seat -ba valo gyorscsatlakozos hangszorokat...
Pontosan csak este tudom megnezni, milyen fej van benne, de valami ilyesmi: JVC KD-G351
Szerk.: erosito segiteni valamit a dolgon?
Na majd este ugyis kocsikazom, akkor megprobalok osszebaratkozni az uj hangszorokkal.
-
válasz
Joe fiú #31655 üzenetére
(#31655) Joe fiú es (#31656) opeter70 : Nem nem, csakis ket egyformat teszek be elore es hatra. Tegnap rajottem, hogy nagyon nem ugy kell beallitani a gyarit, meg az uj hangszorokat, szoval biztosan nem fogom keverni oket, mert mashogy szolnak.
Ertem mar, mire gondoltok. Akkor most maskepp kerdezem: Milyen hangszorot vegyek, ami olyan lesz, mint a gyari Renault?! Naaaaa?
-
válasz
Joe fiú #31652 üzenetére
(#31652) Joe fiú: De miert szigeteljek, amikor a basszus nem veti szet a kocsit? Ilyeng hangrendszernel szerintem felesleges... Ugy erzem, hogy akkor valahonnan keriteni kell gyari hangszorokat, es akkor azokat megint nyuzhatom egy evig
Vagy a Cabasse rendszert ismeritek? Az jo lehet? Vagy elado ules ala teheto melynyomoja is
Amugy nem ertem, milyen problemamat nem oldja meg a melynyomo? Nekem a problemam az, hogy a tegnap vasarolt uj hangszoroimbol nem jon eleg mely.
(#31653) PiciPeti: Nekem nem kell, hogy hangosabb legyen. Plane, hogy az eredeti tervem, hogy hatra is teszek meg ket hanszorot, mivel be van huzva a vezetek. Akkor meg nem kell annyira bomboltetenem a hangszorokat, mivel ketszer annyi lesz a kocsiban. Ahogy irtam: a problemam, hogy hianyoznak azok a melyek ami a kis gyari hangszorobol jottek (akarhogy egtek vagy sem
)
-
válasz
Joe fiú #31650 üzenetére
Szoval ha jol ertem, akkor az a helyzet, amit kerdeztem is: A gyari hangszorok azert szoltak olyan jo melyeket, mert a JVC fejegyseg tulhajtotta, amit meg most vettem Kicx hangszoro, azok jok, csak nem engedi magat ilyenbe belevinni?
Nem akarom ennel jobban szetvagni az ajtot, igy is mar vagni kellett az esoelvezetobol. Akar el kellene gondolkodni egy melynyomon, ugye?
(A hangszoro garancia tulzottan nem erdekel, annyira nem nagy erteku a hangszoro. Probalgatom meg, igyekszem megszokni, lehet kesobb megtetszik. De majd lehet probalok gyarit szerezni valahonnan)
-
válasz
Joe fiú #31647 üzenetére
(#31647) Joe fiú En elsonek gyorscsatlakozos Pioneer hangszorokat neztem, de vegulis sikerult gyorscsatlakozo kabelt vennem es ahol vettem ezt a hangszorot ajanlottak jobban. (es mashol is olvastam, hogy jo ar/ertek aranyu)
Az eredeti tervem csak annyi volt, hogy hatra is beteszek ket hangszorot, hogy az elsoket nem kelljen annyira feltekerni. Mert gondolom, hogy a sok bass-tol (meg az esotol) szakadtak ki szegenykek.
Az, hogy az uj tonkremegy, annyira nem erdekel, mert 3 ev gar van raViszont sehol nem latok gyari Renault hangszorokat, egyedul Laguna Cabasse hangrendszer van elado, de ezek utan azt sem merem megvenni.
Amugy nem gyari fejem van, hanem egy JVC (pontos tipust most nem tudok), amiben lehet allitani laud-ot, meg bass, treble, middle, stb stb
Tudok meg valamit tenni az ugy erdekeben, hogy kicsit tobb basszus legyen? Mert azt tenyleg nem szeretnem, hogy bass +6 treble meg -6 -on menjen...
szerk.: Tegyuk fel, hogy most kerdezek: Mit ajanlanal nekem akkor? Mit vegyek?
-
Sziasztok!
Van nekem egy Renault Megane II-esem, amibe tegnap vettem egy Kicx ICQ-502 -es hangszorot, azzal az elkepzelessel, hogy ezeket beteszem elore, a ket gyarit, pedig hatra.
Kis barkacsolas utan (ket felfogatot el kellett hajlitani, meg az esovedobol kicsit kivagni az ajtoban) sikerult betenni az uj hangszorokat.
Viszont az erdekes az, hogy kicsit allitani kellett a fejegysegen, mert teljesen maskepp szol, es bar elvileg 75W-os nevleges teljesitmennyel van, a max teljesitmenye pedig 150W ennek ellenere nem tud olyan melyeket kiadni, mint a gyari hangszoro.
A basszust feltekertem maxra, de igy sem. Mivel a regi hangszorok mar alul meg vannak szakadva (gondolom az eso, meg a sok hangos zene kikeszitette), ezert recsegnek, plane, hogy az elso hangszorok miatt meg tobb basszus van raadva, igy vegul be sem epitettem oket... majd szerintem veszek meg 2 db ilyen hangszorot.Szerintetek mi lehet a gond? Atvertek es ez egy vacak hangszoro (amugy szepen szol!). Vagy ez egy jo hangszoro, ezert nem engedni magat szetverni tul melyekkel? Vagy nem eleg a fejegysegem hozza? Mert azt olvastam hogy erositon keresztul szol igazan jol
Vagy vegyek inkabb gyarit? Vateran latok Laguna Cabasse rendszert, az jobb lenne?!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Parfüm topik
- VR topik
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lightyear - befektetési app
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest