- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti66
senior tag
200 ejró felé nem mentem eddig.(sub)
JL Audio 10W3v3 volt márciusig,amikor is eladtam a gépet,de realizáltam az árba a nyomót
Ja,amúgy kintről hozták.A ládát itthon szögeltük
1 szóval jellemezném:frenetikus
JL-AUDIO 12W6v2-D4-et ki mondta,hogy nem SQ-ra termett.Az összesített SQ USA bajnokság-ban is már 4 éve veretlen a srác.Az W7-es,ha jól tudom ami extrém kat.
Be kéne regelned 1-2 english vagy Amcsi fórumra,mert itt már nem x@ral gurigáznak -
G.Zs.
senior tag
-
-
Peti66
senior tag
Ez, majd akkor derül ki ha hozzá illeszted az első szetthez
De,élből-alapból álltó helybe
hagyja az MW-12. A kettő nem 1 ligában játszik.Totálisan nagy a különbség minden műfajonMindenesetre ki kell próbálni az Phase Alli-val(ha az van meg) aztán,úgyis Te döntöd el
Megy-e vagy maradÉn, a flat hsz-tól viszolygok,talán nem véletlenül.
-
orbano
félisten
mármint a FLAC file kisebb mint a WAV. De egy ZIP filenak is kisebb a mérete, mint mondjuk egy Word filenak, mégsem veszik el belőle információ. Ezt veszteségmentes tömörítésnek hívják, pont azért, mert az eredeti és a betömörített adat kitömörítve pontosan ugyanaz.
Az alapelvet a FLAC tömörítésnél az adja, hogy ha le akarsz tárolni mondjuk egy számsorozatot, ami 0..9-ig terjedő számokat tartalmaz, akkor azt számonként 8 biten tudod tárolni (ez a legkisebb tárolási egység), ami ugye tök fölösleges, mivel 8 biten 0..255-ig tudsz tárolni. Elég lenne 4 bit is (0..15), vagy egyes számoknál még kevesebb is. Egy különleges kódolással ez megoldható (RICE kódolás).
A 16 bites WAV-ot persze cask így nem lehet letárolni, mivel a teljes frekvenciatartományban vannak benne adatok, tehát a 16 bit ki van használva szinte teljesen. Ezért trükköznek: a WAV-ban tárolt hanghullámot először közelítik egy polinommal, ami már majdnem olyan alakú, majd a különbségeket az eredeti és a közelítés között minden mintavételezésnél letárolják. Ezek már kellően kicsi számok, ezért RICE kódolással sokkal kisebb helyen elfér. Maga a közelítő polinom pedig nagyon kis helyen is elfér, az nem számít.
Dekódoláskor pedig a polinomhoz mintánként hozzáadva a különbségeket, megkapod pontosan azt a WAV-ot, amit eredetileg eltároltál. -
orbano
félisten
egyik sem vesz ki semmit belőle. gyerekek hagyjátok márt ezt a berögzött hülyeséget. digitális, veszteségmentes formátumok közötti konverzió, meg adatmásolás nem vesz ki semmiből semmit. bármelyik progi tökéletesen megfelel. egyébként a FLAC weboldalán biztos van saját dekóderük. bár egyébként tényleg fölösleges, a nero már alapból elbánik vele. meg szerintem az exact audio copy is.
-
codilandi
tag
Mogami Car Precision (neglex vagy mi van még rá írva) 2 pár 50cm-es, Neutrik dugókkal.
88RSII, Jr 4.300, Jr6, XT2 rendszerbe szereltem be. Első benyomásra maga a megtestesült természetesség, gyönyörű ének és hangszerhangok, eddig nem hallott kis részletecskék megjelentek rögtön abban a pillanatban ahogy elindult az első track. Eddig pozitív a változás.
Jah az egész 17e volt.
Sajnáltam érte...de most részben kárpótol
-
codilandi
tag
orbano leírta előttem a rendszert, az xt2-ket meghallgathatod valamikor ha egyszer felmegyünk lurdyzni, vagy hatvanban akármikor
én nem hallottam róluk rossz véleményt, lehet, hogy vkinek nem jött be...passzolom. Nekem spec. tetszenek, kíváncsi lennék rájuk másik erősítővel is, de úgy érzem, hogy a beállítás módosítások miatt kezd kiforrni a rendszer a jr4.300-al és messze jobb mint a kezdetekkor
-
Az-X
őstag
No ma lent vagyok a tónál, de nem bírtam ki, betettem az erősítőt. Az első igen szomorú élmény, hogy nem tudom miért de a mobiltelefonomra szörnyen gerjed. A második, hogy a 4 csatornából az egyik néha nagyon picit sistereg. Zene hallgatás közben nem észrevehető, de ha nincs zene akkor egyértelműen jelentkezik. Összeszereléskor az egyik RCA csatlakozójánál ugy éreztem mintha lötyögne, lehet csak ennyi a hiba. De itt a parton nem állok neki ilyet szerelni.
De azért írok a hangjáról is. Mélyben a Dragster erősebb, a Helix kontrolláltabb. Középen a Helix teljesen egyértelműen jobb. Magasban picit visszafogottabb a Helix, de amit mutat az nagyon finom, részletes... Összességében több erényt vélek felfedezni a Helixben mint a Dragsterben. Ami még külön említésre méltó, hogy a Helixnek mintha jóval nyitottabb lenne a hangja, joval nagyobb a térérzet. Bár erről még nem akarok komoly véleményt formalni, mivel sok sok állítgatás kell mire a tényleges képességeivel tisztában leszek. Most ennyi, mert telefonról igen kényelmetlen pötyögni.
-
Typhoon47
senior tag
egy igazi régi klasszikus jó választás, főleg h használtan huszonpárezerért hozzád dobják : )
viszont ma kicsit megijedtem, mert olyat okítottak rajtam, hogy az alpine spg 17cs konkrétan jóval jobb hangzással bír, fele ennyiért(új25k)... én tudom hogy az egy remek szett na de ennyire? -
Peti66
senior tag
-
s4tch
veterán
Két külön kategória. Hogy mást ne mondjak, a P9 procija gyakorlatilag nem szól bele a hangba, a tonalitásban nem lehet hallani a különbséget, meg nem mondod, épp ki van-e kapcsolva. A P88RS2-nél ez álom kategória; kikapcsolt procival kicsit kerekebb a hangzás. Ezen mondjuk nem is kell csodálkozni, az RS2 egy relatíve olcsó fej volt újonnan is, használtan meg végképp bagó, míg a P9 páros árban is csúcskategória.
Az-X, sorry, tényleg félreértettem.
-
Az-X
őstag
Szerk:Itt van pl egy
Félreértés ne essék... az RSII egy igen remek típus. Azért a pénzért nagyon megéri. Amúgy ha az a vágyad várj egy picit... 1-2 hete 3-4 darab eladó is volt a piacon.
-
orbano
félisten
nem rossz darab, hangban minimum pariban van az RSII-vel, csak rondácska szegény és kevesebbet tud (nagyobb lépések késleltetésben, csak csatornapáronként van keresztváltó és nincs csatornánkénti fázisfordítás. jómagam 75ért jutottam hozzá, de ez sem épp egy sűrű darab
bár most szívok a procijával, van valami kehe megy szervizbe
Én tuti csak P90-re vagy P99RS-re cserélném le, esetleg HXD2-re, de ezek elég esélytelen darabok az én pénzemből -
Az-X
őstag
Ha két dolog közel hasonló minőséget produkál akkor a következő sorrend alapján szoktam dönteni:
1, Ár
2, Kezelhetőség, legyen felhasználóbarát
3, Kinézet
4, Lehetőleg minél ismertebb típus legyen, hogy ha valami gond van vele akkor legyen aki hozzá tud nyúlni.Ebből a 2-es pont tekintetében nem ismerem a Clarion-t az összes többi alapján nem vennék Clariont.
-
Az-X
őstag
A P99RS-ben benne van a proci, ettől függetlenül nem tudom lehet e csatlakoztatni hozzá külsőt... De ha lehet is, olyan horror ára lenne már úgy, hogy semmiképp nem éri meg.
Nekem a kábelezés úgy nézne ki, hogy 6x6m... ez még egy közepes (2.500-3.000Ft/m) kábelből is horror.
-
Az-X
őstag
Nagyon olcsón jutottam hozzá... 500euro volt + kimentem érte Zagreb-be. De szerintem ennyit bőven megér.
A P99RS az a fej ami ha külön procival lenne tutira összespórolnék rá. Az a fej tetszik kinézetre a legjobban. De annyi kábelt ami ahhoz kell, nem tudnék kifizetni (olyan minőségűből amit szeretnék)
-
orbano
félisten
azért eszeveszett különbség nincs, ezt több helyen olvastam én is, és Az-Xnél sem volt olyan drasztikus változás (
). nyilván finomabb a hangja, meg jó dolog a külön proci, mert kevesebb RCA kell, de az árával azért nagyon nincs pariban. no meg persze lehet benne beállítást menteni, ami sokat számít
P99-hez mennyiért jutnál? -
Az-X
őstag
-
orbano
félisten
jajjmá 7998-at akartam írni, csak erre a hulladékra állt rá a kezem
no ott hallgatózhatsz dögivel. 85 elég sok, én 50k-ért csúsztam le egyről úgy két hónapja. na AZ jó vétel volt. 85-ért azért már lehet válogatni rendesen. annyira nem jó az utopia. legalábbis biztosan nem így fejesugrással az autóhifibe. főleg úgy, hogy huszonezerért vehetsz egy predatort dtvel, vagy negyven körül egy junior+proxt2 párost, stb. -
orbano
félisten
vedd meg hozzá a 9887-et és egy genesis four channelt. ha a kocsid is úgy akarja, kellemes hangja lesz.
mondjuk az elsődleges zenei műfajodhoz enyhén overkillnem tudsz kijönni hallgatózni mielőtt költekezel? ebben a ligában, amibe nevezni akarsz csúnya nagy összegeket dobahtsz ki az ablakon, ha nem gondolod jól át miket vásárolsz össze...
és mi az a jó ár?
-
G.Zs.
senior tag
Ha a használt piacon kutakodsz egy meglévő rendszer mellé, akkor mindhárom márkából próbálj ki egyet, és azt vedd meg, ami a legjobban passzol a rendszeredhez. Ha először fejet veszel, akkor igazából majdnem mindegy ezek közül, hogy melyik. Később hozzá passzoló komponenseket kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest