- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz
KicsiPit #47935 üzenetére
Ha mono erősítőd van, azt nem tudod hídba kötni.
A 2 pár hangszóró kimenet csak simán egy megduplázott csatlakozó (belül össze vannak kötve).Jól mondták az előttem szólók, a terhelést az határozza meg, hogy milyen hangszóró van rákötve.
1 db 4 Ohmos hangszóróval csinálhatsz bármit, azzal akkor is csak 4 Ohmos terhelést fog látni az erősítő.Variácók az 1 Ohm megvalósítására (ha mindenképpen meg akarod tartani az erősítőt):
Veszel még 3 darabot ugyanebből a subból és párhuzamosan kötöd a 4-et.
Veszel helyette egy 2X2 Ohmos, duplatekercses mélyet és párhuzamosan kötöd a tekercseit.
Veszel 2 darab 2X4 Ohmos duplatekercses mélyet és párhuzamosan kötöd őket, miután a tekercseiket is párhuzamosítottad.Van még egy pár variáció ezeken kívül is.
1 db 4 Ohmos hangszóróhoz ajánlott inkább 2 csatornás erősítőt venni, mert azokat valóban lehet hidalni.
(mondjuk így is csak 2 Ohmos terhelésed lesz) -
Möhe
addikt
válasz
KicsiPit #47923 üzenetére
Amúgy Pioneer AVH X8700BT-t néztem,aztán kicsit tovább gondoltam a dolgot.Navi miatt egyrészt.
Paradox autohifin frankón össze lehetett hasonlítani. De már nincs a 7250-es a listájukban, és ez volt a legolcsóbb 330k-val, a többihez képest.
A 7150-nek nincs hátsó USB, csak előlapi,hiába EISA plecsni, ez nekem blama,drága ~380-390k.
A Pioneernak meg az Apple-s supportja van lemaradva, "csak" iOS 7-ig vannak hivatalosan támogatva (megkérdezte nekem forgalmazó). Nekem ez fontos, valamint az előlapja kicsit kidudorodik az alsó részén. Ez csak esztétikai,de zavaró.
Amazon.de-ről 50-60k az árelőny, a garanciás kérdés meg,meri vagy nem meri?El is mentem volna megnézni őket hozzájuk,de így sajna már necces a dolog. A hangjuk ,meg megint más dolog.
Itthon 2 és 3 év gari, lehet filózni. Ha nem lesz fekete péntekre valami kisebb áresés (illetve úgy alakul, az ajtópanelem megvétele), lehet megvárom a 2016-os váltást ,és megveszem ezek közül valamelyiket.
Szóval én is tipródom,mint te -
PiciPeti
őstag
válasz
KicsiPit #47490 üzenetére
Nem ismerem sajnos. Viszont mindenképp egyféle kábelt használj az erősítőtől a hangszóróig. Én a kácsás gyöngyház fehér kábelt szoktam használni/ajánlani ár/értékben szerintem elég jók. Magashoz elég a 1.5-ös, mélyközépnek pedig 2.5-ös. Így kicsit olcsóbban is jössz ki.
-
PiciPeti
őstag
válasz
KicsiPit #47479 üzenetére
Teheted bárhova, csak ha a csomiban van, akkor 3x annyi kábel fog kelleni kb. Viszont ha oda kerül, úgy kábelezz, hogy ha meggondolnád magad, és aktívosítani akarsz, akkor a kábelek érjenek el közvetlenül az erősítőbe is. Így megkíméled magad a toldozgatástól...
Amúgy milyen hangváltó az, hogy nem fér el a műszerfalban, A oszlop tövében? Kicx, vagy Hertz biamp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motoros topic
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független szép állapotú
- Inspiron 7510 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- IPhone 13 Pro 128GB zöld 100% hibátlan új 100% akku!
- Fehér S22+ 8/128GB szép állapotban
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, Számla, 1 év
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest