- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
lejo
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #68212 üzenetére
Èn régota olvasgatom a fórumot és itt leginkább a hangzás minőségére mennek rá sokan. Mélységre kevesebben. Mondjuk én mélyeket preferálom elsősorban.
Nálam a monoblokkon és a nyomón van a hangsúly az első szett egy Kicker css67. Az meg nem SQ-ra van kitalálva. Arra inkább Focal,rainbow stb.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #68206 üzenetére
Ha már erősítőzöl és élhető zenét próbálsz összerakni, akkor a hátső hangszórókat elfelejted és az a 4 csatornás talán elég lesz ahhoz, hogy 2 csatorna elviszi az első szetted a másik 2 pedig hidalva egy kis érzékeny nyomót. Csak persze mindezt ésszel, tudomásul véve mi mire képes és a gyenge erősítővel nem leégetni mindent...
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68204 üzenetére
ez abszolute hulyeseg.
ez egy 4 csatornas a szett,hangszoro parosnak.egy monoblock a subnak ha az marad tervben mint amit neztel akkor 2 ohmm stabil minimum 600 rm teljesitmenyu.kb ennyi igy lennel rendben
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68202 üzenetére
jelenleg et teszteltem Kenwood KMM-BT304 es eddig meggyozott engem de erositovel van hasznalva
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #68200 üzenetére
Miért szétbarmolás a magassugárzókat a hangzás szempontjából legjobb helyre tenni? Megszámlálhatatlanul sok installációt láttam, egyikben sem volt semmi szétbarmolva. Olyat viszont egyet sem hallottam, amiben a gyári hely volt optimális. Ráadásul egtöbbször durván lefogja a hangot a rács és nem lehet a megfelelő irányba forgatni a magassugárzókat.
Visszakérdezek, szerinted mire elegendő a fejegység 4x15 wattja? Felénél elkezd torzítani. Ez igaz a legdrágábbakra is, nem hogy a 30000 forintosokra. -
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #68193 üzenetére
"Én azt hittem hogy a mélyládát jobb egy különálló Mono blokkról meghajtani. "
Valóban jobb úgy meghajtani.
"Alpine fejegység lesz megint azok meg annyira nem szarok."
Valóban nem szarok, de arra alkalmatlanok, hogy kellő erővel meghajtsanak hangszórókat.
"beférne-e a 25mm-es magas sugárzó a gyári helyére"
Miért akarod az akusztikailag és pozícióját illetően elbaltázott helyre tenni? -
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68190 üzenetére
igen szerintem. el is felejtenem a gyarit azonnal
van par gyari e es c klasse magasam ki lett huzva a helyerol mert .. nem volt tul jo.
4 csatornás MTX erősítő miert ne venned eszre ha normalisan tudsz hajtani akar 2 szettet is
Nektek mi a véleményetek/tanácsotok? egy rendes szett az ajtoba elegseges szigetelve.
egy rendes fej 30 k korul vannak jok.
4 csatornas erosito szettnek subnak es boldogsag.es rendes kabelezes ami fontos. -
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68187 üzenetére
mind kaphato
boltban neztem en is
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68185 üzenetére
MTX - T6S652 MTX - RTS652 ezekre gondoltal?
-
V8engines
tag
válasz
Wiz Khalifa #68181 üzenetére
Szia!
Leírta a két előttem szóló a lényeget.
Messzire kerülném.Persze jelenleg a 2 DIN JVC-mmel sem jártam túl jól.
Még mindig nem ért vissza gariból. -
troll81
addikt
válasz
hat ezt ne ha lehet en nem vennem meg egy sima 40 k fej mar igen jo minoseget produkalhat.en inkabb vennek egy rendes de jo minosegu fejet.
van sok jo kijelzos is de nem ebben az arban sajnos
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Ne akard tudni a véleményeket.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Wiz Khalifa #61749 üzenetére
Olvasgass, és hallgatózz sokat, ha már a fórumtársak véleményét, tanácsát nem fogadod meg.
Kicsit vakon vagy még a dologgal, ami nem baj, csak jó lenne belátóbbnak lenni.
-
Drago1
tag
válasz
Wiz Khalifa #61738 üzenetére
Nekem egy Gladen RS 10 van hajtva 25 cm szerintem nagyon jó.
-
zsolt19900
őstag
válasz
Wiz Khalifa #61740 üzenetére
szerintem hagyd ezt a márka megkötést és légy kicsit nyitottabb, menj el akár 5-10 használt terméket áruló emberhez, mond neki hogy figyi kössül már be egy pár szám erejéig, aztán meghallgatod állítgatjátok és lehet, hogy el is fogod felejteni ezt, hogy egy márkából legyen minden
-
PiciPeti
őstag
válasz
Wiz Khalifa #61738 üzenetére
25ös subbal jobban járnál, általában ugyanaz a motor van rajta mint a 30-ason, de a kisebb membránfelület, és tömeg miatt pörgősebb, pontosabb tud lenni.
JL háza táján is érdemes körülnézni, és dupla 10W-1-et használok, eddig ezzel van a legjobb subtartományom.
-
Drago1
tag
válasz
Wiz Khalifa #61724 üzenetére
Nekem egy 1.5 tonnás majd 5 méter hosszú autóm van ami kombi és teljesen elég a 25 cm-es SUB ...
-
zsolt19900
őstag
válasz
Wiz Khalifa #61728 üzenetére
na a Lupóba kérlekszépen a vezetőülés mögötti utasülés mögé volt betéve és a tankajtó felé nézett a membrán és teljesen passzentosan elfért, ha neked nagyobb a csomagtered, akkor vígan elfér egy nagyobb láda is
én amikor vettem ezt a subot szerencsém volt, elmentem Pécsre bedobtuk -láttuk, hogy pont passzentos "odavallló"- és kipróbáltuk én pár napra rá belőttem és mehetett a jóság
mindaddig amíg pár hónapra rá egy okos nem adta meg nekem az elsőbbségetde az már egy új történet kezdete lett
-
troll81
addikt
válasz
szia kicsi szub boven akad jobb kerdes a raforditott osszeg mennyi lenne?
GLADEN AUDIO RS-LINE 08 GROUND ZERO GZIB200BR AUDIO SYSTEM R08G AUDIO SYSTEM R08 BR ha akad ennyi hely benne Maße (BxHxT): 370 x 280 x 210/310mm -
I'am Dony
őstag
válasz
Ekkora kocsiba bőven sok lenne egy mérettel kisebb sub is. Kis méretű 16 L. zárt ládában vígan elvan. Hiába lesz nagyobb subod ha a legalsó kategóriából választasz, ráadásul doboz nélkül. Inkább várj egy kicsit és vegyél minőségibb kisebb cuccot. Dobozt pedig olyat alakítasz amilyet szeretnél. Ha nem megy van itt olyan aki csinál neked. (Pl. P.Peti)
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Miért fontos, hogy mind egyforma legyen?
És miért pont MTX?
-
troll81
addikt
válasz
milyen autoba epitesz?
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Ezt most nem igazán értem. Általánosságban egy 30cm-es szubnak való zárt láda 32l, ehelyett te berakod gyakorlatilag a pótkerékbe, mert kell a hely, viszont a pótkerék fölé nem pakolsz semmit. A pótkerék fölötti hely kihagyásával jóval több helyet veszítesz mint egy zárt láda, cserében még szar is lesz.
-
zsolt19900
őstag
válasz
amikor lezárja valaki a csomitartót az miért lenne bezártság? nekem pl a Lupocskámban 25cm zárt mély volt jr1004 udimension tányérral, nagyon vad 150w rms-el megküldve egy erősítőről ment az eleje is és a mély is, de úgy beszólta az autót
nem volt ilyesmi, hogy bezártság.... ott is és a jelenlegi variantomban is, akkor szól a legjobban amúgy is a mély, ha még a rolót is ráhúzom a csomagtérre
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #61722 üzenetére
Ha nagy ritkán pakolsz felé, akkor nem logikusabb egy normális láda? Főleg ha pincemély mélyeket akarsz, soha az életbe nem lesz normális szub tartományod, főleg ha jól olvasom, hogy a pótkerékbe akarod rakni
-
zsolt19900
őstag
válasz
Wiz Khalifa #61718 üzenetére
jah' mondjuk annyit én is hozzátennék, mint "lajjjikus" hogy ezek a pótkerék helyére beépítem a ládát stb. stb. jó megoldásnak tűnik, de egy ládát ha így teszel máshogy szól, ha úgy teszel máshogy szól és itt ennél a variánsnál megvan kötve a kezed.... ugye jön a másik dolog, "van hely a csomiban" igen ám, van-van és ha megpakolod azt a helyet, akkor 1-1be leárnyékolod a láda tányérját?! kb. igen sajnos + a másik nem elhanyagolható dolog -ne legyen rá szosze szükszég
- hogy akkor a pótkerék ugrott
-
PiciPeti
őstag
válasz
Wiz Khalifa #61718 üzenetére
Ha egy mód van rá, a láda minden oldala fából legyen (legalább 18mm-es MDF), ha így nem jön ki a térfogat, akkor nagyon jó anyaggal kell csillapítanod a lemezt, hogy ne döngjön a subod.
Először mérd ki mekkora térfogatod lesz adott helyen, ahhoz kell majd subot választani, ahhoz pedig egy hozzáillő erősítőt.
De mindezt az után, hogy az első szett is rendben van, beépítve, beállítva. Így meg tudod mondani, hogy jó-e a sub tartományod, vagy másik subot kell keresni.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #61714 üzenetére
Szerintem a kábelezés amit tervezel rendben van, ha nem akarsz a későbbiekben nagyobb teljesítményt kiszolgálni. Ha igen, akkor lehet érdemes kapásból egy 35-öst hátra húzni, azzal már 150 amperig elvagy. Hangszórónak 2.5 ok, mélynyomónak 4-est szoktunk. A megcélzott műfajhoz és a többi komponenshez jó lesz a CH Zero is.
A kőzetgyapot semmi esetre sem jó mert megszívja magát vízzel! Bitumenlapot kell használni.EBBEN a videoban mutatja mit értünk ajtószigetelés alatt. Sokféle márkából válogathatsz, igényfüggő a dolog. Természetesen a csörgéseket zörgéseket meg kell szüntetni, de körültekintően, ne keletkezzen kár az autóban.
Én még mindig azt mondanám használt erősítők, mélynyomó, sőt akár hangszóró szett is. Az árán sokat fognál és ha valami nem tetszik sokkal kevesebb bukóval adsz túl rajta.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #61711 üzenetére
Egyébként te építed magadnak a rendszert? Csak mert sok pénzt készülsz elkölteni és a kábelezésekről még nem esett szó, nehogy ezen csússzon el a projekt.
És ezt épp azért említem meg, mert az a Hifo már elég jó ahhoz, hogy kérje a támogatást és meg is mutassa vele a különbséget.
-
válasz
Wiz Khalifa #61708 üzenetére
Nem muszaj mono-t rakni a lada ele, mehet 2 csatis is, altalaban olcsobbak. Pl. Signat ram3 mkII 20-25 kornyeken megcsipheto, ~750w RMS, eleg sok mindent kihajt.
Mindenkepp az erosito legyen "tobb watt", pont a gyenge erositovel lehet kinyirni a hangszorokat. Ilyenkor ugyanis ha feltekred a hangerot, a gyenge erosito nem tud megfelelo minosegu jelet tovabbitani, ugynevezett kocka jelet kuld amivel leegeted a szorokat. Ha az erositod megfeleloen eros, akkor egyreszt tudja kontrollalni a hangszorot, masreszt legrosszabb esetben lekoppan a hangszoro, amit ha hallasz akkor kicsit visszaveszed rajta a gain-t es semminek semmi baja nem lesz
Egyszoval torekdj minel taposabb erositot beszerezni, abbol baj nem lehet.
Nekem is 250-es asszem a roki nyomom, kozel 800 wattal van hajtva, nem szolt hogy sok lenne neki
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #61708 üzenetére
Illetve még egy kérdés felvetődik bennem. Ezek az erősítők 4Ohm-on 350W-ot tudnak elvileg.
A mélyládának valók meg RMS-ben 250W-ot tudnak szinte mind. Nem úgy van hogy a hangszórónak kéne erősebbnek lennie elvileg hogy nehogy ki legyen ütve? Mert én ezt hallottam eddig.
-
válasz
Wiz Khalifa #61706 üzenetére
Mac-nel kb minden jobb
signat, hifonics, emphaser tajan nezelodj ha jo sub ero kell
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #61703 üzenetére
Nekem is volt, csak felnőttem.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #61680 üzenetére
Ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy divat lenne az igazmondás a portékáról
35Hz-22kHz-ig átvitel azért már bőven az 50 de inkább a 100 ezer feletti kategóriákban keresendő.
Nem sok tapasztalatom van hangszórókkal, az alsó kategóriában még annyi sem. Itt a többiek legtöbbször a Kicx, Gladen, esetleg Rainbow vonalat ajánlják, de azok drágábbak. De biztos kapsz még ajánlatot.Ha fejegységről hajtod akkor csínján a döngetéssel, mélyhang kiemelést és a loudness-t csak ésszel, mert tönkre teheted vele a szetted. Ha szeretnél feljebb lépni akkor javasolt az ajtók rezgéscsillapítása és szigetelése, valamint erősítővel hajtani a szettet is.
Az MTX tudomásom szerint nem rossz cucc, de a MAC-et felejtsd el spórold meg magadnak a rossz tapasztalatot. A JBL mélyben szintén nem rossz.
Csak újban gondolkodsz? Mert a használt piacon nagyon jó cuccokat találni gombokért. És akkor már gondolkodhatsz egy négy csatornás erősítőben, hogy minden ki legyen szolgálva.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #61680 üzenetére
Senki sehol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- SSD kibeszélő
- Milyen autót vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest