- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nisida
aktív tag
válasz
szacsee #3093 üzenetére
Hello!
Az AMD-ből nekem 7870-esem van bőven elég rá, Nvidáról nem tudok nyilatkozni életemben nem volt
a gépemben ilyen kártya . Persze nem tudom mi lesz a cél,milyen méretű, stb. rajzokat fog csinálni a haverod.
Már többször beszélgettük itt is a fórumon mi kell egy autocades konfigba de kb a konklúzió:
- Processzor - egy magban minél erősebb (ezért talán az AMD lenne a nyerő de az i3 is elég lesz )
- RAM - minél több de 16 Gb kb. max elég (szerintem a 8 elég lesz)
- Videokártya ( na itt volt vita és van is, kommersz sima kártya vs. speciális cél kártya, stb. )De a fentiek alapján amit írtál bőven elég rá.
-
Nisida
aktív tag
válasz
szacsee #2936 üzenetére
A config szerintem elég lesz, én egy hasonló megfontolásból vettem a mostani gépemet kb. 2éve. Habár a 4-5 évig jó legyen kicsi hiú ábránd szerintem kb. 3 év az amig a gép megfelelően működik - értem képességek tekintetében- és szerintem ebben az esetben nem az Autocad 3d lesz a szűk keresztmetszet
Annyi a kérdés amire én is ha van valakinek tapasztalata, segítséget szeretnék:
3 monitor 1 videokártya vagy 3 monitor 2-3 videokártya minden monitornak külön - külön dedikálva.
Ez nekem nem fontos annyira 2d -nél de 3d nél már az lehet, lényeges.Amúgy a konfignál a tápnál valami jobbat vegyen a haverod , igaz nem kell agyon variálni nekem kb. 250 W nál áll meg az áram felvétel egy i5 3770-es proci, Asus R8Z77, 32 Gb Ram , HD 7870 2 GB , 1 SSD 2 HDD-s konfignál játék esetében. Vagyis az én 700W -os aurumos tápom fölös
Vagyis a haverodnak egy 600W-os táp bőven elég lesz a R9 280-ashoz is.
A memoriánál ha van lehetősége , slot számban akkor inkább 8-8 Gb-es elosztást javasolnám - minnél magasabb frekivel - mert később fejleszthető, ha mondjuk akar egy RAM driveot, vagy más miatt.
Az I7-es meg ahogy a teszteket néztem igazából még húzni sem nagyon kell, legalábbis az Autocadnek akkor kell ha nagyon alacsony frekvenciás procit vesz. A mostani 3500-ös procik kb. a teteje a felhozatalnak az AMD magasabb órajele egyes infok szerint nem hozza azt amit elvárnánk tőle - legalábbis autocad alatt -. -
Nisida
aktív tag
válasz
szacsee #2931 üzenetére
Amúgy a Solidnak nem tudom mi kell és mennyi , de az Autocadnek a 16 GB memória elég lesz bőven, nekem 32 van de 75% os terhelés fölé még nem nagyon ment fel, 2 autocad egymás mellet + RAMdisk meg sok szar ami megvolt mellette - Googleföld, Bingmap, Qgis, Utadat, stb. - nyitva.
A procinál meg minél erősebb a magszáma max 2 ig lényeges az Autocadnek.A videokarikra mivel ha jól értem neked elsősorban 3d-s használat lesz ezt nézném még meg:
http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493.html
De el kéne brünnyögnie simán a te általad leírt konfigoknak, max ha nagyobb lesz a file akkor kicsit belassul.
Godlike: megoldottam a C+I file másolás problémáját, nem szétvetni kell hanem egy bazi nagy blokkot csinálni belőle onnan már engedi a másolást - mármint blokkot engedi -
Nem értem miért de így működik, a másik megoldás civilben megnyitni és onnan másolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged