Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• boecce

tag

válasz lúzer #1663 üzenetére

Köszi a segítséget!!
    Amugy ami nálunk fut az 2006-os , a Mech-Desktop részeként
    És ugye persze az alap egy példán :
    1. Line , (pont megad, persze hogy abszolut)
    2. következő line (pont megad, előzőhöz relativ)
    stb...
    Ezzel még nincs is baj, meg lehet szokni, sőt gépész-felhasználóként ha magamnak szerkeszetk, akkor a megmunkálás origója már az első lépésnél a WCS .
    De sok a ""hozott"" rajz, amit a konstruktőr (adott szabadságával élve) a rajzon ""akárhol "" elhelyezi a darabot. Nos ekkor kell a ""Move"> All> (célszerű pontot megmutat) > és 0,0,0
    No ekkor jön a meglepi, mert a célszerü pont az első mutatott pont a rendszer számára, a "0,0,0" pedig másodikként csak relatív, vagyis nem mozdul a rajz.
    Hozzászokta régebbi CAD-nál, hogy ha kell, én váltok a "@" -cal nem abszolutra, és nem pedig fordítva, hogy a "#" -kal kényszerítem az abszolut méretmegadást.
    De már rájöttem a segítségeddel, hogy szélmalomharc lesz ez részemről, mert ha magamnak szerkesztek akkor a saját sablonba mentve a DYNPICOORDS értékét , müködni fog, a hozott rajzokra meg esélyem sincs, hogy az én kívánságomra máshol átállítsák, és hozzám már így jöjjön :-((.. Ha meg már nekem kell állítani minden esetben, akkor meg majdnem mindegy, hogy nyitáskor állítok rendszerváltozót, vagy amig a rajzon dolgozok néhány percet, addig marad a relatív

Új hozzászólás Aktív témák