- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
+ Zolinho1026
Végül 3M kétoldalas ragasztás lett. Elmentem az autófényezőhöz, ahova járok ha szükséges, és felragasztottuk, annyira tetszik most, hogy agyalok hogy elöl is megcsináljam-e, bár jól áll a tartókeretben is
j.bravo - gondoltam hasonlóra, vagy hogy átviszem a szomszédba és VTN-ezni, vagy venni plasti dipet, de akkor végképp sokba fájt volna akkor egy rendszámkeret
-
-
Brave_86
aktív tag
[Alvázmosás] esetleg? (Nem ismerem.)
-
Petyyyyy
addikt
Akkor megúsztad.
Pénteken én is beszaladtam kis híján a f.szlúgasba. Itt vidéken 20km az első mosó, Ehrle.
Bazi felirat hirdeti hogy XXL hab elérhető - mint előmosó. Gondoltam pff, mit tudjátok ti mire való az XXL hab apukám, a Youtube diplomám megsúgja hogy előbb lecsapom a gépet, majd hagyom rajta ázni a habot és jajj, de jó lesz nekem. Aha, hát nem. Pont kint volt a tulaj, odagurult a fehér SUV-val, ablakból kihajolva jelezte, hogy ez bizony nem erre való. 11-es PH-jú a hab és tényleg a retek lerágására szolgál, szóval vagy nagyon gyorsan lecsapatom vagy rászárad/ráég és akkor leshetem.
Na mondom kafa, waxnak reszeltek. Bazi hidrofót volt a felület öblítéskor, nem tudom maradt-e rajta wax.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
2ozzmexy
senior tag
Van karceltűntető filcem ha érdekel, szivesen postázom...
[link] ez direkt ilyen ragacsokra van...
[link] de ez is jó, ezt hamarabb találsz a környékeden, a belenyitásra meg amit korábban is linkeltem PTFE tartalmú wax/polírozószer ( [link] ), ha nincsen lent az alapozóig...Remélem sikerül leszedned róla...
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
8
senior tag
Kend át vele (v&r) hiszen arra való. A pöttyök is el fognak tűnni
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
MrSealRD
veterán
Biztosat nem tudok. De én Green Star vagy más hasonló APC hígított formájával kezdeném. 1:15 vagy 1:20.
Esetleg egy 1:10-es IPA.
De az IKEA-s bőrápoló szettből a tisztító folyadék is lehet, hogy segítene...Kb ilyen sorrendben próbálnám meg...De hátha jön még valaki jobb ötlettel.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Phobion
őstag
Rendben, köszi! Van ajánlott kézi lándzsás helyekről lista Budapesten? Szóval, hogy hova érdemes menni (igényesebb), mit érdemes elkerülni.
Más: Ezt a szárazolást mindig ott végzed el ahol lelándzsázod, vagy az otthon? Nem tudom, hogy ilyen helyeken lehet-e "várakozni".[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
a pap károly ex robotwashnál is ki van írva, hogy érintésmentes... de tele van kefével a mosó
váci útit néztem ki, az közel vanmás: ezer éve nem voltam már a red car spaba. most kipróbáltam 1 év habgenerálisozás után. és sokkal jobb, mint emlékeztem rá. (este mentem, amikor nem volt senki).
kapott a kocsi körbe 1:5 GS-t övvonaltól lefelé. majd mosás + öblítés. 500ft-ból nagyon szép lett érintés nélkül (szerintem): [kép][ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Az Ultra Nano szerintem elég jó, viszont a kendők nem feltétlen ennek felviteléhez és visszatörléséhez vannak kitalálva szerntem, de lehet nincs igazam. Kapni náluk (azt hiszem) 5 darabos prémium mikroszálast is valami 2,5-3K ellenében. A Nano szintén ilyen árban mozoghat. Jobb ha te válogatod össze a pakkot.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
CactuS
Arcképgyáros
A zajcsillapító még a jobbik eset, a kábelek, nyomócsövek már más tészta. A spray ideiglenes, ahogy az ultrahangos riasztó hatásfoka is változó, tökéletes védelem sajnos nincs ellenük (a kutyaszőrt próbálták az ügyfelek, addig jó volt, amíg a nyest rá nem jött, hogy valójában nincs kutya a motortérben, csak a szaga van ott). Én nem tudom egyébként, hogy mi a fenét szeretnek az autókban, de volt olyan, hogy egy vidéki céges találkozón majdnem az összes parkolóban álló autónkat végigrágták a dögök. És utána jött a játék, hogy egy hibakód, egy check engine, egy erőtlen motor stb... Persze valakinél egyből valakinél később jött a hiba, így eltartott egy kis ideig, mire összeraktuk, hogy az adott cég vidéken tartott céges bulit és egy helyen voltak az autók két napig.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
ducati113
csendes tag
Nem egy nagy durranás Autoglym termékek nagyon gyenge termékek.Belépő szint.
Ennyi erővel disznózsírral is kenhetnéd.
Ott ahol a müanyag már kiszürkül semmit nem ér.
Wolf termékek voltak tavaly a hú de jó kategória, de látom azok akik több pénzt is mertek áldozni és a tavaly istenített wolfot már nem ajánlják.
Drága a kerámia és mindenki vette az olcsó szarokat.Elmondtam az a drága amikor a szarra dobja ki az ember a pénzt. Persze le voltam hurrogva!! Most ezek az emberek veszik a drága dolgokat. Na így már tényleg drága.
Ember a saját kárán tanul. Tavaly is csak mosolyogtam idén megint.
A legjobb,hogy jönnek új emberkék és hülyeségekkel oltják a többieket.
És mekkora egoval. Dody apátok meg már nem csoda ,hogy nem szól semmit,mert látja a sok balgát.
Tisztelet a kivételnek azért vannak jó arcok is.
E 46 Bmw 2,5 mill engedtem 500 ezret mondom mi van
Emberi hülyeség határtalan.
Na szóval 2 éve volt az Autoglym favorizálva, most megint kezd előtérbe kerülni.
Hát csak annyit mondok, szarral nem lehet gurigázni. Szárból várat építeni........
További szép napot! -
Petyyyyy
addikt
Sehogy.
Kipróbáltam a LED rendszámvilágítást kezdésnek, +8LE és 25Nm majd kitépte a kezemből a kormányt. Ki is szedtem.
Szóval még mindig nem chippeltetek dízelt.Mégszerk: Lehet, de ez egy ismerten hosszú életű és futásteljesítményre képes motor, én meg nem akarom bolygatni. Nekem elég amit tud.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Speeedfire
félisten
-
-
do3om
addikt
Nekem is van 2 igen jó, vennék még de nem találok. Olyanok benne a szálak hogy a kezemhez ragad hozzá, mintha smirgli lenne a bőröm.
A focvis által linkel olcsó szőrös szivacs is van, azonnal szétszakadt! át kellet varrni körbe aztán azóta jó. Ha így jártok ne dobjátok el.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
veterán
Jó pár éve én is lenyúltam apám békebeli autómosó-szivacsát, azzal szeretek a legjobban dolgozni: sok vizet felvesz, szépen habzik, alaposan leszedi a koszfátyolt. Csak csili-villi autóra nem mertem használni a kb. 35 éves szivacsot.
Ajánlatos külön-külön szivacsot használni a kasztnira és a kerékre.
-
Imibácsi
aktív tag
Szerintem mikroszálassal vizesen kisikálod, az kihozza a belekent csokifagyit
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
agent_k
őstag
Gyöngyház fehér? Nem hinném, hogy problémát okozna. A fényezések és javítások miatt úgyis a helyszínen derül ki mi-mivel működik. Vannak alapszabályok, de semmi sincs kőbe vésve. Ha fújva volt az autó, akkor meg főleg minden darab próbás lesz, amit javítottak, mert olyan takony lakkok vannak amik képesek soha ki nem keményedni. És ezzel nyilván rommá szivatni azt aki utána foglalkozik vele.
-
FeRRaR1
őstag
CarPro PERL vagy AG Vinyl & Rubber care
Én személy szerint mosás után jól átitattam bőségesen hígítás nélküli PERL-el a fényezetlen műanyag elemeket. kb 7 alkalommal, amég a belsőt takarítottam.
Utána a további mosások után, már csak AG Vinyl & Rubber care-t kapott, kétszer át törölve.
Ez így bevált, amit még ki akarok próbálni, azok a Wolf termékek, elvileg a Silk milk-et felitatod, többször át mész, majd Trim coat a záró réteg, ha vissza nyerte a gyári szinét, utána ezzel egyszer lekezeled és kész. Ez az elmélet, itt is van a két üvegcse, de már nincs meg a V70, az újabbakon kevesebb a fényezetlen műanyag, meg még lusta is voltam kipróbálni amég nem fogy el az AG és a PERL, amikkel maradéktalanul elégedett vagyok.
Azért tettem be a V70 képét, mert nagyon ki volt fakulva, az elmúlt 14-15 évében nem gyakran kezelték, elég nagy meló volt ilyen szintre hozni, mint a képen.
Qru
Igen az az.
Ne sajnáld, fújd bőségesen, viszont ha nagyon ki van fakulva lehet hogy kevés lesz a szintre hozáshoz, ápolásra és szinten tartásra tökéletes. Ha lefújod jónak fog tűnni, de hamar vissza szürkül.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Van az AG-ből autógumi ápoló is, a külső műanyagokra mostanság azt szoktam fújni, mintha tartósabb lenne külső felületen, mint az AG. Vinyl & Rubber Care.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Nemrégiben volt egy cikk szintúgy TC-n, náluk is lehet vásárolni 5-6k-ért ilyen kihúzó szettet, jónak tűnt, tavasszal vagy nyáron veszek is, ha melegebb lesz az idő. Akkor talán minden lemez rugalmasabb. 1-2 ajtórányitás sajnos van a Honda-n még az előző tulajtól, bár öröm az ürömben h a legalább a festék nem pattogott le, tökéletes mindenhol.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
veterán
Akkor hagyom a fenébe, és inkább veszek egy másik szivacsot. Viszont ezt a Karcher K 2 Premium Car magasnyomású mosót gondolom érdemes megvenni mindenképpen? Ez a habosító is jó dolog, öntök bele egy kis sampont, aztán első tiszta vizes mosás után lehabosítom a kocsit, rajtahagyom, jól átdörzsölöm normális szivaccsal, aztán kész is van.
Az az igazság hogy azért szerettem volna kefét venni hozzá, mert sokszor olyan sokáig kell szivaccsal dörzsölni mire szép tiszta lesz a lakk, hogy hihetetlen. Ez ugye főleg nyáron van.
Ti milyen szivacsot használtok?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
runner 125
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Semmi extra, tobb varosi hasznalatra irtak, hogy mehet bele az is. De itt annyira hidegek sincsenek, meg utana nagyobb terhelesnel lehet tul hig lenne az az olaj, ezert alltam vissza az 5W30-ra. De nalam a W-bol sem fogyott, ugye elvileg kopott motornal az mar necces.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nekem is pont ezt mondtak. Ne Tescos(vagy sajnos pont a hamisitott Castrol. Igaz a hordos kiszerelest otthon sem hamisitjak, szoval olyan szervizben, ahol abbol adagolnak, az nyugodtan mehet), hanem maradjak a vezeto brandeknel. A lenyeg a csereperiodus, legyen az barmilyen auto, az olajat ajanlott cserelni 1ev vagy 10k, max 12k km utan.
En probaltam az elmult 3 ev alatt tobbfele olajat. Eloszor Castrol Edge 0W30-at, majd 5W30-at, aztan kaptam ajandekba LM Top Tec 4200 5W-30 -at, majd Edge 5W30 ismet, aztan most Xado Atomic 5W30 SM/CF van benne az utolso ket csere ota. Most meg megint Edge -et vettem hozza. Oszinten nem ereztem kulonbseget.
Amikor nem Castrol ment bele, az mindig ajandek volt.Es igen, tok vicces, amikor ejszakakat attudnak vitazni a forumon arrol, melyik a jo olaj. Szerintem sokkal fontosabb, hogy a hasznalathoz megfelelo viszkozitassal vegyed.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
A fene tudja. Az enyembe is Castrolt ontok alt. de nincs vele bajom. Kicsit tul van am ez lihegve. Nem versenyautokrol beszelunk, es a Castrol ugyan olyan nagy marka, mint a tobbi vezeto olajgyarto, mivel maga is az volna. Otthon azert terjedt el, hogy rossz, mert elerte egy hamisitasi hullam. Ettol fuggetlenul az egyik legjobb olajakat gyartja. Es mint emlitettem, ha a BMW V10, V8, sor 6 turbok elmentek Castrollal, akkor a 4 hengeres csettegok, es a matchboxok is elfognak. Otthon van ez a "Castrolt ne vegyel, mert rossz" mania. Itt felmesz BMW forumra, vagy akar Audi/VW klubba, es az elso ajanlas a Castrol. Persze itt nincs is isten tudja honnan szarmazo hamisitott.
Ezen a szinten a premium brandek kozul mind1, melyiket valasztod, mert ugyan azt tudjak. A lenyeg azon van, hogy ha lehet, akkor 10k km-enkent lecsereld.
Ahany ember, annyi legjobbnak mondott olaj. Motul, Liquid Molly, Xado Atomic mennek most otthon. Itt kint ezekbol csak a Motul kaphato. Olcsobb, mint a Castrol Edge.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
Mindig marad egy keves az olajcserebol
Motion: En pont azert hasznalom az 5w40 sustinat, mert hidegen nagyon jo a viszkozitasa, szinte mar 0w20, nagyon sokat fut hidegen az auto, ezzel kevesbe kopik a motor. Sustina az egyik legjobb olaj ilyen felhasznalasra.
Mondjuk a motul sem rossz
-
Morris
veterán
Ha a viszkozitásokat nézzük, akkor van olyan a kategórián belül, ami adott hőmérsékleten más értékeket mutat. (szigorúan a gyártó által megadott adatokat figyelembe véve)
Pl: Esetemben dízelmocibaMotul 8100 X-clean 5W-40 (505.01)
Viscosity, mm2/s @ 100 ºC. :14,1
Viscosity, mm2/s @ 40 ºC. : 84,7
Dermedéspont, ºC ASTM D-5950 : -39
Lobbanáspont, COC, ºC. : 234Total Quartz Ineo MC3 5W-40 (505.01)
Viscosity, mm2/s @ 100 ºC. :12
Viscosity, mm2/s @ 40 ºC. : 69
Dermedéspont, ºC ASTM D-5950 : -36
Lobbanáspont, COC, ºC. : N/AAz hogy jobb vagy nem jobb, mindenki maga döntse el. De a fentebb írt total 40 fokon viszkózusabb.
A hidegindításhoz sztem a total jobb.
Az adalékolást senki sem ismeri csak a gyártó.hornis: Attól, hogy egy motor eszi e az olajat vagy sem, nem jobb vagy rosszabb egy olaj. Minél hígabb, viszkózusabb, annál jobban enni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Olyan mint ha új lenne, nem repedezett egyáltalán.
Itt 10 ezer:
Ha én külön-külön akkor 18 ezer:
Bár nem tudom a szettben szereplők mennyire jó márkák:
Motorolaj: Total Quartz 9000 5w40 - 3x1L
Olajszűrő: Champion
Légszűrő: Clean Filter
Pollenszűrő: QWPDe jóval olcsóbb.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
KisBundi
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Powerbank topik
- általános iskolai rendszergazda
- További aktív témák...
- -62% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest