- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imibácsi
aktív tag
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Brandynew #46982 üzenetére
Ma viszek egy Alfa Romeo 166-t Azzurro nuvola színnel hátsó lökös fényezére. 40-t mondtak, de nem vagyok biztos benne hogy nem fog elütni, lévény gyöngyház
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
-
Imibácsi
aktív tag
Wolf BlackOut a gumikra, Autoglym Interior Shampoo a beltéri anyagokra. Külsőre meg valami kézi wax. Pl Autoglym SRP, könnyű vele dolgozni.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
Dodi mester sosem volt a nyelvtan tanárok, sem a webszerkesztők szíve csücske, de nem is azért szeretjük. Ő tényleg alulról kezdte, és kinőtte magát azzal, hogy csinálja az autókozmetikát évek óta, és szépen dolgozik. A Polishangel cuccok egyébként nagyon jók. A félmillás wax célközönsége pedig nem egy telepi Opel tulajdonosa. A detailert úgy tudom próbálták itt többen is anno, én még fukar vagyok hozzá.
Jellemzően fekete autóim vannak. Egyszer vettem 4 éve egy Collinite 915-t, azóta is elégedett vagyok vele, és szerintem sosem fogy el.[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Intruder A 6 #43099 üzenetére
Mondjuk az oldal erősen google fordító-szagú. Itt egy példa:
Használati utasítás:
Egyszerűen ködezze fel a hűvös motort és a motortérben.
Hagyja a 3-5 perces tartózkodási időt
Szükség esetén használjon puha sörtehajtót
Törölje le egy tiszta mikroszálas törülközőtEgy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Intruder A 6 #43096 üzenetére
Hát, ha valaki, akkor ő végig járta ezt a szamárlétrát Kezdte teleshopos waxokkal, aztán most már importőr és van rendes kozmetikája Sokat köszönhetek neki, tulajdonképpen az ő inspirálására kezdtem el anno polírozni.
-
Imibácsi
aktív tag
Dodi mester nem jár már ide? Olvasom vissza az elmúlt 4 évet, amíg nem jártam ide, de nemigen látom
-
Imibácsi
aktív tag
válasz RP1980 #43093 üzenetére
Políroztam már feketét így, hogy Menzerna 400+3800 két lépcsőben, és nagyon szép lett. Kvázi szalonautó fénye lett, abszolút hologram mentes. Nyilván amit nem lehet kiszedni polírral, az nem jött ki, mint pl az alapozóig húzott karcok, kavicsfelverődések. Pasztát nem cserélnék, nekem a Menzerna bevált. Főleg a 400-as, mivel az robbanószemcsés, így a durva + közepes polírt egy körben lehet letudni. Ha váltanék, akkor Meguiar's-re, az régóta csábít Faréclával dolgoztam előtte, a vizezős fajtával, ahhoz képest istenes a Menzerna. A korongot elemenként ki szoktam öblíteni vízzel, aztán kipörgetem a fölös vizet belőle. Luxus lenne eldobálni. Egy durvázó korong nekem 2-3 autót ki szokott bírni, a finishelő pedig örök élet + 2 nap, ha becsülettel eltakarítom munka után.
A műanyaggal akkor óvatosabb leszek. Egyébként kb 800-as fordulaton szoktam dolgozni, nem szoktam elsietni. Finishnél fel szoktam menni 1000-ig, de tovább nem. Mivel hobbiból csináltam régen is, egy alapos polírral kb 20 munkaóra alatt végeztem. Türelmes ember vagyok
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Varshi #43084 üzenetére
Köszönöm, rápróbálok akkor előbb a szappanos vízzel.
Más:Régebben sokat políroztam, de egy pár éve szögre kellett akasztanom a polírozó szettemet helyhiány végett. Most ismét megpróbálkoznék vele a saját új beszerzésű autómon, ami egy Alfa GTV 916. A kocsit 14 évig sütötte a nápolyi napfény, ennek megfelelően a fekete fényezése szürke, mosókefe karcaitól sem mentes. Itt-ott meghúzások, pl mind a négy sarkán elmért kanyarív nyomai, de a 90%-t kihozza szerintem a polír. Eddig csak lemostam, illetve átmentem rajta wolfos lakkgyurmával, azóta egyel kevésbé szürke. Lehozott valami réteget, ami a gyurmán zöld színű volt. Talán alga? Én ilyet még nem láttam
A polírgépem egy Skil, alap gép, de teljesen jól tudok vele dolgozni. Van egy viszonylag kemény durvázó korongom, amit még a Menzernás sráctól vettem. Azt mondta a BMW lakkokhoz szokták vinni, nekem bevált. Ezzel durváznék Menzerna FG400 pasztával. Aztán a finisheléshez kell vegyek egy korongot, mert - oktondi módon - nem mostam el jól még évekkel ezelőtt, és nem is ázott ki belőle a beszáradt paszta, szóval kuka. Ez egy Farécla G-Mop szürke volt, de ha valaki tud jobbat, akkor azt venném, de ezzel is elégedett voltam. Menzerna SFP3800-t használnék finishre, hologram eltávolításra. Ezt követően lezárásnak Autoglym SRP-re gondoltam, majd Autoglym EGP, esetleg EGP helyett Collinite 915. Ezek mind vannak a polcomon.A polír előtti, közbeni mosást sajnos vödörrel kell megoldanom, mert magasnyomású nem áll a rendelkezésemre.
A kérdésem, hogy rendben lesz-e a szett így, vagy változtassak-e valamit, illetve, hogy milyen finish korongot vegyek? egy 123mm-es tárcsám van, tehát ha foglalat nélküli, akkor 130-140mm-es szivacs jöhet szóba. Én erre gondoltam. Illetve szükségem van még mikroszálas kendőkre, és egy jó "mindenmentes" samponra. Mit ajánlanátok? Előre is köszönöm a segítséget!Amit még tudni érdemes, hogy az Alfa motorházteteje műanyag. Bár szerintem polír tekintetében nincs jelentősége, de ha mégis, akkor tanácsot elfogadok
-
Imibácsi
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a szélvédőkről már leszedett sötétítő fólia ragasztóját mivel érdemes leszedni? Denszesz, nitro jutott eszembe, de gondoltam megkérdezem, hogy ezen vad megoldások előtt van-e valami egyéb ötlet. Előre is köszönöm!
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Vincsaba #26202 üzenetére
Szvsz felesleges ez a nedvesítő folyadék. Sima vizes felületen szoktam használni a wolfos gyurmát, majd lemosom tiszta vízzel. Vegyszerek után samponos mosást szoktam csinálni.
-
Imibácsi
aktív tag
Autófényezéssel kapcsolatban szeretnék némi információmorzsát. A kocsim még mindig egy 2001-es fekete Seat Toledo. Sajnos nem fiatal darab, ebből kifolyólag vannak rajta már karcok, meghúzások, hibák. A problémám, hogy a fényezőm csak komplett elemre vállalja a javítást, tehát elemenként 25.000 forint. Az én problémám, hogy minden elemen kb egy 5-15 centis karcot kéne letüsszenteni.
Ezekkel a kis ecsetelőkkel nem lehet normálisan dolgozni. Még sosem sikerült úgy lekennem, hogy ne látszana meg, vagy ne ütne el a szín. Csöves lesz. Mennyire lehet alkalmas erre a feladatra egy airbrush szett? Felcsiszolom a hibát (pl egy rozsdapötty), alapozó, színre fújon, polírozom. Életképes? Tartós? Szép lehet? Előre is köszönöm!Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
-
Imibácsi
aktív tag
Rég jártam erre. Vissza is olvastam 920 hsz-t Trunkó küzdelméhez annyit, hogy én is fg400+3800 menzernával políroztam át a fekete kocsimat és nem maradt hologramos. A 3800-zal dolgozni sziszifuszi lassú munka és sokszor át kell menni a felületen, egyenletes sebességgel és fordulatszámmal. Fg400-hoz menzerna fehér korongot használok, 3800-hoz farecla szürkét. Végül pedig collinite 915 két rétegben, és kibírta a wax tavaszig
-
Imibácsi
aktív tag
Szia!
Még nem csináltam ilyet de elmondom hogyan csinálnám. Első megoldásként ülés kiszed, lelocsol vízzel, kárpittisztító bedörzsöl, végül magasnyomásúval tisztára veretés, szárítás fedett helyen. Második megoldás a vizes takarítógép, ehhez nem kell kiszedni az ülést, viszont szerintem kevésbé hatékony. Attól függ mennyire itta be a cuccost a szivacs. Ha van az ülésben ülésfűtés/hűtés/légzsák, azokat ne érje víz. (lekötöd/kiszereled)
-
Imibácsi
aktív tag
válasz rasotamas #24536 üzenetére
Az elmúlást csak lassítani lehet, megszűntetni nem. Az optimális a 4 új ajtó, de ez "drága". Jön a négy bontott ajtó fényezve és polírozva de sose lesz 100%-os. Kb egy év múlva látni fogod hogy elüt. Szerintem ha a jelenlegieket megcsináltatod kb ugyanott vagy anyagilag a végén.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz ::Trunks:: #24490 üzenetére
A jewel it nem jó finishelni. Tré lesz, próbáltam én is. Még waxolni se jó, egy eső elviszi. Menzerna 3800-at vegyél, azzal jó lesz.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #24410 üzenetére
Még egy gondolat erejéig az etanolról. Soha semmi nem ment tönkre a kocsiban tőle. Sőt, lepucolta pl a koromlerakódásokat. Egy cső sem ment tönkre. A skodában 50-50%ig nem volt torpanás se hibakód. A Volvo és a Lada karburátoros volt. Ott kellett fúvókát cserélni. Sőt, testvéremnek van egy Volvo S80 4.4 V8, az sokkal jobban megy 100% e85-tel, mint 95-ös benzinnel. Nem mint ha amúgy nem menne mint a zsírozott villám
-
Imibácsi
aktív tag
válasz z123456789 #24389 üzenetére
A 95-ös benzin többsége elég hoki. Nekem volt egy octaviám, 1.4 benzin. 95-össel csörgött a motorja és hangos volt. Három megoldás van a problémára.
1. Veszel magasabb oktánszámú üzemanyagot. Shell vpower racing 100-as pl jó. Ettől nem csörgött, viszont hangos maradt a kocsi.
2. Veszel 95-ös benzint meg oktánszám növelő adalékot. Az eredmény ugyanaz mint fentebb.
3. E85 + 95ös benya, legalább 30-70%os arányban. Az eredmény csend és + néhány ló.
Volt Volvo 740-em is, az elment tisztán etanollal, meg Ladám is, az is szerette az etanolt. Adalékok helyett inkább etanolozz, nekem bevált.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz agent_k #24341 üzenetére
sima Shelles gázolaj volt, Oroszlányban tankoltam. Eddig nem volt vele gond, mondjuk -10 alatti hőfok sem fordult elő mióta megvan a kocsi. Azért szoktam ezt tankolni, mert fél literrel jobb a fogyasztásom ezzel az üzemanyaggal mint a többivel a környéken (Agip, Mol, Oil, Lukoil). Sima gázolajakat próbáltam, prémiumot nem. De lehet rápróbálok a jobbik pisztolyra.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz szabi325 #24329 üzenetére
Sztori a következőképpen zajlott:
Hajdúszoboszlón voltunk a hétvégén asszonypajtással. Vasárnap reggel indultunk vissza Tatabányára, így bepakolás előtt beindítottam a kocsit (két izzítás, pöccre indul), -16.5 fok volt a kocsi hőmérője szerint. Bepakoltunk, elindultunk, be is melegedett a kocsi, ment a fűtés, semmi probléma nem volt. Mikor rámentem az autópályára és elkezdtem tolni neki, akkor elkezdett rángatni, mint amikor 1 henger néha kihagy. Elvergődtünk az első kutas pihenőig, ott kinyitottam a motorháztetőt, és láttam az átlátszó gázolajcsövön, hogy habos a gázolaj. Vettem egy dermedésgátlót, beleborítottam a felét, majd lassan elindultunk. Mentünk 50km-t 100-zal, majd megálltunk, motorház fel, ellenőriz, jobb lett. Akkor mentünk még 50 km-t 120-szal. Utána már nem álltunk meg, hanem 130-140 tempóval jöttünk hazáig. Itthon megint ellenőriz, hibátlan. Azóta nem tankoltam újra, de a dermedésgátló másik felét is betöltöm következő tankoláskor, tekintve, hogy jövő hétre is mondanak -10 fokokat.
(A kocsi egy Seat Toledo 1.9 TDi, 234.000km-rel az órájában, de ezt nem kell elhinni )
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #00809728 #24316 üzenetére
Nekem befagyott a shelles gázolaj a -16 fokban. Sima gázolajhoz ajánlott a dermedésgátló pluszba.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Vincsaba #24160 üzenetére
Én a metróban vettem ilyet. Sonax, kb 1500 Ft. Akinek az közelebb van...
-
Imibácsi
aktív tag
Wax egyenletes visszatörlése céljából van valami gépi megoldás? Bárány korong esetleg? A mikroszálassal folyton szívok, mert mindig marad egy-két folt. Illetve a tőtre ha rászárad, akkor lökhetem, mert csak a tető horpad a nyomástól, a wax meg nem jön le Fekete autóról lévén szó, nem lenne baj, ha nem lenne hologramos
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #00809728 #23991 üzenetére
Szeptemberben vettem 4db, 15 colos vw acélfelnit a seatra, hogy legyen mire tenni a téligumit. A 4db felni felújított, tényleg makulátlan állapotú, feketére szinterezve. 6000 Ft volt darabja, meg elautókáztam érte kb 5000 Ft-ot gázolajjal pályadíjjal Tatabányáról Ceglédre. Most akkor megéri küzdenem egy felnifelújítással? Az új egyébként kb 13.000 Ft lett volna per darab.
Más: Palm Beach Motoring (aka Autogeek) cégtől rendelt már valaki? Postaköltség hogy alakult? Nekem a 160 dollár cuccra akartak adni egy 150 dolláros shippinget. Gyorsan visszamondtam...
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz focvis #23675 üzenetére
Én fizetős lándzsás mosóba hordom. Ott erősen lúgos a hab, illetve a magasnyomás sem tesz jót neki. Bár ha vödörrel mosnám, a szivacsos dörgölés is hozna le belőle. Ennyit bír. Még mindig sokkal többet, mint amit eddig próbáltam, messze a legszebb fényt adja és sokáig elég egy bödön. Szóval lehet, hogy a karácsonyi két ünnep között majd megint waxolnom kell, de a medvehomorító hidegben nem sok kedvem lesz hozzá.
Mellesleg a vakító fényt a Collinite + a mosós wax váltotta ki nekem. A mosós wax mondjuk egy eső után lejön, de addig pompa
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #42667776 #23669 üzenetére
Nekem is elkezdte ledobni a Colliniteot a felület, amit augusztusban vittem fel. Motorháztető és ajtók alja volt a kritikus. Sokat megyek a kocsival, sok volt az esőben haladás. Nekem a megoldás az lett, hogy átkentem újra. Kb 5 magasnyomású mosást bírt ki és 6-7 esős napot.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #23609 üzenetére
Azért vagyunk különcök, mert mi vagyunk kevesebben Az átlag autóhasználó (a nagy többség) meg szerintem nem is tudja, hogy az autóval foglalkozni kell. Senki nem mondta el, sehol nem látta, sehol nem tanították neki. Megveszi a kocsit, és arra lehetőleg ne kelljen költeni, soha, semmikor, semennyit. Sokaknak egy fékbetétcsere vérlázító lehúzás. Ehhez képest pl egy lengéscsillapítócsere elképzelhetetlen, mert nem hullik szét (olyan könnyen). És akkor innen nézve meg egy polír, egy wax, egy drága kerámia elérhetetlen magasságok.
Mióta autóm van, azóta foglalkoztat az autóápolás, de sokáig nem tudtam a témával mit kezdeni. Pl volt egy Skoda Octaviám, fekete. Összetörtem, mert elütöttem éjjel egy vaddisznót, majd úgy döntöttem, hogy megcsináltatom úgy, hogy a lehető leginkább a gyári legyen az állapot. A végén fel is políroztattam az egész kocsit. Persze mi lett belőle? Odahívott a mester az átadásra este 9kor a műhelyébe, és még akkor rakták fel a motorháztetőt, a segédje meg a félhomályban tolta ezerrel a polírt a Makitával. Akkoriban még fogalmam sem volt, hogy ez így nem lesz jó, nem értettem hozzá. Persze hologramos lett, zavart is, de nem tudtam sem azt, hogy annak hologram a neve, sem azt, hogy a polírtól van, sem azt, hogy mit kéne vele csinálni. Végül így adtam el.
Előtte volt egy sötétkék Volvo 740-em, az nagyon matt volt, hát felpolíroztattam, egy tizesért. Fura, de gyönyörű lett, hologrammentes, szermaradvány se volt sok (egy-két pötty). Pl ekkor nem mondta el a szaki, hogy waxolni kéne, meg ne hordjam kefés mosóba, így fél év után visszamattult.
Nem azt mondom, hogy érezd magad rosszul, amiért törődsz az autóddal, sőt. Csak azt mondom, hogy hosszú az út az első autótól az első kerámiáig vagy az első polírgépig. Illetve valakinek ehhez nincs affinitása, nem is érdekli. Vagy ha mégis, akkor befizet egy 10k polírra, mert a facebookon az "utána" képen még a nap is szebben sütött. Naiv volt, bedőlt neki, ez van. Mi itt azért bosszankodunk, mert rajtunk csapódik le. Nem jött be az olcsó, megpróbálják a drágábbat, amitől aztán megkapják a várva várt eredményt. Ha egyáltalán eljutnak odáig. Én összességében arra próbáltam utalni, hogy ne minősítsünk olyan embereket, akiknek fogalmuk sincs az egészről. Ez pont olyan igazságtalan, mint amikor a tanár olyat kérdez a vizsgán, amit az órán nem mondott el. Persze én mindenkit megértek, a jól dolgozó autókozmetikusok türelmetlenségét is, de minden éremnek két oldala van.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz z123456789 #23598 üzenetére
Szerintem szép a kocsid, csak így tovább
-
Imibácsi
aktív tag
Apósom alapvetően nem ért az autópolírozáshoz. Falun laknak, nekik nem szempont, hogy egy autó jól nézzen ki, csak menjen. Az autómosás is kvázi úri huncutság. Na, most náluk szoktam polírozni, mert ott jók a feltételek ehhez (víz, villany, nagy hely, stb). Jómúltkor csináltam egy fekete kocsit, durvázás után nyilván volt rajta hologram, de a karcok már eltűntek. Odajön após, azt mondja ő így hagyná, neki kifejezetten tetszik, hogy így mintásan fut rajta a fény. Persze nem hagytam úgy Szóval most, hogy kinek mi tetszik, meg itthon mi a módi, abba ne menjünk bele. Mellesleg mindenki szeretne szépet, poszterre kívánkozó G astrát, de a családi költségvetésbe nem fér bele egy rendes polír+wax 50-ért itt, ahol az átlag polgári fizu max 150.000HUF környéke, és akkor már nagy királynak számít az ember. Viszont a sarki mekkmester ugyanazt az eredményt hirdeti 10-ért. A végén persze nem olyan lesz, közel se, de egy hangyabokányit jobb lesz, és akkor már "jóazúgy".
Visszatérve még egy gondolat erejéig az ízlésre, a mai világban ahol egy Bentley Bentaygát, vagy egy GLA mercit el lehet adni szépnek, elég relatív a "szép" kifejezés
Mi meg autószépségfetisiszták közel sem számítunk normálisnak. Magamon kívül egy embert se látok, aki parkolóban előveszi a mikroszálast, ha észreveszi hogy maradt egy folt wax eldolgozatlanul. Senki mást nem láttam még itt (Trébánya) mosás után szárazra törölgetni a kocsiját, vagy mosás előtt felnitisztítóval sprickolni a felniket. Késhegyre menő vitákat tudok folytatni a családdal, hogy mit jelent a "most már elég fényes" szint a kocsinál. Különcök vagyunk, és ezt illik észben tartani, mikor a hétköznapi, tudatlan átlagember jóhiszeműen befizet egy tízezres polírra.
szerk: Illetve nem mindenki találja meg, és olvassa végig ezt a fórumot, pláne nem kutakodik külföldi oldalakon autóápolás témában. Akkor meg honnan kéne tudnia, hogy mivel használ vagy árt egy autó fényezésének? Vagy hogy melyik márka ami neki jó lesz? Sajnos nem vetítenek erről oktatófilmet ebédidőben a munkahelyen.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
itt a rossz idő, senki sem ápol autót
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz z123456789 #23232 üzenetére
gyurmázd le
-
Imibácsi
aktív tag
-
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Pardise #23067 üzenetére
A Lidlis kézmosó is nagyon jó. Az illata is bejövős. Ha valaki unja az ultradermet és épp elfogy, akkor érdemes beruházni egy tégelyre. A Brigéciol is jó biznisz 600-ért, ha valaki szeretne olajos dzsuvát takarítani autóápolás címén
-
Imibácsi
aktív tag
válasz animoo #23054 üzenetére
A rászálló por is meg tudja karcolni. Semmi sem az örökkévalóságnak készül...
-
Imibácsi
aktív tag
A műanyag dob mindenképpen jól fog jönni, mert az a fém felület előtt van, így védi a sártól/víztől/hótól azt. Fém dobot szerintem csak gyáriban kapsz. Szvsz egy jó lakatos hajt neked oda megfelelő lemezt, üregvédelem, alvázvédelem, és mehet rá a műanyag kerékjárati dob.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz z123456789 #23030 üzenetére
Kerámiázni makulátlan felületet érdemes. Én azért nem csináltam meg a sajátomon, mert van még sok kavicsfelverődés, kulcsos karc, lakk lepattogzás, stb. Ezeket kijavítom tavasszal. A wax is szép fényt ad a kocsinak, csak kevésbé tartós, és nem véd a karcok ellen. Viszont lényegesen olcsóbb.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz z123456789 #23027 üzenetére
Az autóipari festékeknek és lakkoknak van egy száradási ideje. Ez alatt oldószer párolog ki belőle. Annak ellenére hogy már száradt a felület, a folyamat még nem fejeződött be. Minden festéknek és lakknak más ez az idő. Ha a száradás alatt lezárod akkor nem lesz tartós a fényezés, pl lehámlik a lakk pár év múlva. Waxok közül is van olyan amit nem lehet frissen festett felületre kenni. Ha 90 napot mondott a fényező akkor azt tartsd be. Utána egy polír, majd jöhet a kerámia/wax. Addig én nem tennék rá semmit.
-
Imibácsi
aktív tag
Animoo:
Gabis: Én Collinite 915-t használok.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz animoo #22933 üzenetére
Így van, hetente 1x legalább. Van hogy kétszer. Elég sokat megyek kocsival a munkám miatt, és ha sáros nem is lesz, de bogarakkal tele lesz az eleje. Én meg nem szeretem ha piszkos a kocsim Ha meg lekopik a Collinite, hát majd átkenem megint. Egy bödön úgyis 100 évig elég.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz focvis #22930 üzenetére
Ami waxot eddig kipróbáltam nem bírta tovább 1-2 mosásnál. Persze elég névtelen kencék voltak. Most meglátjuk ez meddig bírja. Minél tovább annál jobb, nyilván
-
Imibácsi
aktív tag
A Collinite 1 esőn és 2 magasnyomúval történő samponos mosáson van túl. Egyelőre még bírja
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #00809728 #22926 üzenetére
Melyik a gyapjú amivel dolgozol?
1.
vagy
2.
vagy mindkettő ugyanazt tudja?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22920 üzenetére
Nyilván igényel némi befektetést a dolog. Egyelőre nekem ez tök új dolog lenne, azért tájékozódok. Az sem mindegy, hogy 5 vagy10k euró per márka. Az Autogeek online nagyon pozitívan állt a dologhoz. Meglátjuk mit lehet náluk kialkudni. Ha semmi előnyöset, akkor marad minden a régiben, de legalább megpróbáltam
-
Imibácsi
aktív tag
Lenne egy első körös igényfelmérésem.
Szeretnék indítani egy webshopot autóápolási termékek kategóriában. Főleg olyan termékeket céloznék meg, amik itthon nem kaphatóak (Meguiars, Poorboys world, Collinite, Dodo juice, stb). Nyilván az ár is fontos, de ezekről még nem tudok semmit sem nyilatkozni. Egyelőre még csak ötlet szintjén létezik a dolog, illetve levelezek néhány céggel a feltételekről. Az alapvető elképzelés, hogy rövid határidővel (1-2 hét) hozzá lehessen jutni ezekhez a termékekhez, belföldön. Lenne rá igény, vagy mindenki marad az ebay-nél?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22901 üzenetére
Lehet én csinálok valamit rosszul a forgóssal, de sose járatom a gépet durvázásnál 1000 rpm fölé. Sőt, a felületen be is lassul, tehát az inkább csak 800rpm körül van. És lassan viszem a felületen a gépet. A finishelésnél használok max 1500rpm-t, de akkor már elegem van belőle Mit jelent a prémium szinten dolgozni? Úgy értem, hogy a forgóssal is meg tudom csinálni hologrammentesre. Persze, látom az összehasonlító videókat, de ott szándékosan dürhő módon políroznak a forgóssal szerintem Az iBird, vagy valami kisgép pont azért kéne, hogy ott is meg tudjam csinálni, ahol a 150-es korong már túl nagy. Jelenleg kézzel csinálom, pl kilincs alatt.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22898 üzenetére
Miben másabb? Oké, teliben kell járatni, nem orron, ezt még meg is tudnám szokni. De elvileg többet forog, gyakrabban megy át a felületen, tehát többet kéne vágjon. Ámde mégsem így van?
Számomra az ideális elképzelés: Egy könnyű gép, amivel kvázi félkézzel is lehet dolgozni. Illetve kisgép, amivel a kényes helyeket illetve fényszórót is tudok majd polírozni. A kicsinek most felfedeztem a Rupes nano iBirdöt. De ez egy más téma.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22894 üzenetére
Egyelőre tájékozódom. Kinek mi a favorit, aztán tavasszal meglátom. Te polírozol is?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22891 üzenetére
Finishelésre Mezerna 3800-t használok, és abszolút hologrammentesre tudom vele megcsinálni. Minőségbeli problémám nincsen.
Ami a Skillel a bajom: hangos, nem tartja a fordulatszámot - terhelésre csökken, nehéz a gép, kocsi tetejét polírozni nem jó vele. Orron járatom és beremeg a tető
A flex árát valóban benéztem, nettó árat néztem. A Rupest itt néztem. Azért szett mert tetszik a táska és a kötény
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz animoo #22889 üzenetére
Ha a kékvérűek fürödhetnek a szökőkútban, akkor ez is férjen bele A város a miénk, vagy mi
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22887 üzenetére
Van egy Skil 1144aa gépem most. Nem egy jó gép, de menzerna anyagokkal lehet vele dolgozni. Ez a meló nekem nem megérős igazán, ezért nem is ezzel foglalkozok főállásban. Ismerősöknek csinálom az autóit Ezen a környéken nem fizetnek annyit, hogy megérje vele profi módon foglalkozni. 10.000 forintos polírból meg sok van. Szetteket néztem amúgy, úgy Rupes 160-170e, Flex 110-120e.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #22881 üzenetére
Milyen géppel dolgozol? És ha már témánál vagyunk akkor levegős vagy villanyos?
euzsolt: Alapvetően egy profi excenteres gépet szeretnék következőnek. De sokallom a rupes szett árát. A flexet meg fórumokon, youtubeon ugyanúgy magasztalják. Illetve nem vagyok biztos benne hogy kitermelné az árát
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
Kérdésem lenne:
FLEX XC3401VRG vagy Rupes LHR15ES?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz animoo #22876 üzenetére
Múltkor csináltam egy Lacettit, feketét. Az udvaron csináltam apóséknál. Második nap vége felé anyós elmegy mellettem, majd azt mondja:
- Szép lesz nagyon. De tudod ki pöcsölne vele ennyit
Ez egy olyan bekattanás, hogy ha az ember az öreg autóját egyszer kvázi szalon állapotúra felhúzta polírral, akkor utána nem szívesen enged a szép látványból. Akinek ez nem fontos, mert az autó csak egy közlekedési eszköz, az mind különcnek gondol. Mikor a lépcsőház előtt mosás után még kispermetezővel locsolom a kasznira a vizet, mikroszálassal meg szárazolom, hogy még a vékony porréteg se maradjon, akkor azért látok értetlenséget a járókelők arcán. De hát lef*som
Tél előtt október/november környékén én felviszek Colinite waxot 2 rétegben, aztán tavaszig remélhetőleg kibírja.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #22847 üzenetére
Dodi, Zsolt és többiek!
Kérdésem lenne ezeknél a kendőknél, hogy 2-3 használat után használhatóak-e? Gazdaságos kendőkkel az a bajom, hogy begyűjtik a koszt, és utána nem jön ki belőle. Így meg már karistolja a felületet... Oxi Actionnel mosom, 60 fokon. Vagy egy kezelés után kuka a kendő?
-
-
Imibácsi
aktív tag
válasz szekra #22828 üzenetére
Szép lett Családban van egy Fiat Multipla, még a kretén külsejű. Abban a műszerfalon mindent, illetve a középső ülések hátulját is megkente az olasz tapintásjavító retekkel, ami az évek során ragacsos szürke masszává változott. 2 liter denszeszt locsoltunk rá mire mindenhonnan lejött. Azóta nem ragad hozzá senki
-
Imibácsi
aktív tag
Autoglym beltér samponnal ma kitakarítottam a Seatot. A műanyagokon nagyon látványos. Oldja a koszt, és szép fényt ad a felületnek. Kárpitokon is kipróbáltam, de erről majd később nyilatkoznék. Koszos nem volt, csak szagos. Ma este szellőzik a kocsi, holnap meglátjuk kijött-e a kellemetlen szag.
-
Imibácsi
aktív tag
Rivolta tisztítószerekkel van valakinek tapasztalata? Az ACS3-t használtam féktisztításra, az igen jóféle volt. Motor tisztításra, illetve ragasztómaradványok eltávolítására gondoltam kipróbálni a termékeit. Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz jozsi252 #22814 üzenetére
Jó ez a Karcher K7? Szemezek vele egy ideje. Lehet tavasszal beruháznék valami komolyabb magasnyomásúra, mert most egy ős-karchert használok, és hát elég vérszegény
-
Imibácsi
aktív tag
Igazatok van, ez valóban 100-200 bar körüli nyomás. Tévedtem
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #00809728 #22805 üzenetére
Szerintem ez nem több 5-6 bar nyomásnál. Sajnos tömbben lakom, így korlátozottan tudok vödörrel mosni.
-
Imibácsi
aktív tag
Collinite 915, első mosás után
-
Imibácsi
aktív tag
válasz HuTi.HUN #22796 üzenetére
Köszi az infót! Első körben nem veszek kárpittisztítót, mert nem használnám ki. 5100-as Kaercher amit jobban dícsérnek, az meg már lenne saccra 80ezer. Nekem meg arra kéne hogy néha kitakarítsam a Seat üléseit. Szőnyegem a lakásban nincs egy darab se, szóval máshol nem használnám. Első körben vettem Homasitában egy Autoglym kárpittisztítót, meg vizes mikroszálas. Ha nem jutok ezzel dűlőre, akkor bérlek majd egy gépet.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz HuTi.HUN #22791 üzenetére
Ugyanezt néztem ki magamnak. Valahol volt egy vélemény róla, hogy használat közben a műanyag ház statikus elektromossággal töltődik, és műhelyben összeszedi az összes port. Ez valós?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz HuTi.HUN #22785 üzenetére
Én vennék is akár, mondjuk 50.000 forint környékéig valamit. De ahogy látom létezik a száraz/nedves porszívó kategória, ami nagyon nem ugyanaz. Ez elvileg azt tudja, hogy a vizes dzsuvát is felszívja, de őmaga nem szór vizet. Ami szór vizet, abból eddig csak 6 számjegyű összegért találtam.
Szerk: Közben ráeszméltem, hogy amit én keresek az nem takarítógép néven, hanem szőnyeg- és kárpittisztító néven keresendő a gugliban.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #22783 üzenetére
Mert hogy egy ilyen széles porszívófej mondjuk a deréktámaszon nem szívja vissza a vizet pl. Vagy nem tudom. ...és ha takarítógép, akkor milyen vegyszerrel? Szőnyegre WU2 sampont használtunk anno, de kétlem, hogy kocsiba megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
Kárpittisztítás témában érdeklődnék.
Plüsskárpit van a Seat ülésein, és azt szeretném kitisztítani. Jelenlegi eszközparkom egy porszívóból áll. Az ülés alapvetően nem koszos, de nincs rajta üléshuzat, így izzadtság, melós nadrágról némi kosz került rá. A legtöbb fújós/spricnizős kárpittisztítóval az a bajom, hogy beledolgozom az anyagba, elnyomja ugyan a szagot, de a kosz nagyrésze és a vegyszer is benne marad az ülésben. Mit ajánlotok? Vizes takarítógép? Lehet azzal szépen dolgozni egy egyenetlen ülésen? Ha gép kell hozzá, akkor azt alapvetően bérelném. Előre is köszönöm!
Csokor wunderbaum és egyéb trollkodás nem megoldás nekem. Köszönöm
-
Imibácsi
aktív tag
válasz z123456789 #22776 üzenetére
http://foliaz.hu
Őket ajánlom bárminemű foliázásra. Profi munkát végeznek.
-
-
Imibácsi
aktív tag
válasz motoflug #22615 üzenetére
Szvsz 1000-es polírpapír nedvesen, vagy csere. Esetleg szétszed-dremel-polírpaszta-elmos-összerak.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz animoo #22610 üzenetére
Harcban edződik az indián. Eddig amiket kentem a kocsira az a Farécla Top Wax és Wolf Jewel it. A Farécla wax nem volt jó fekete kocsira, mert foltos/homályos/hologramos lett tőle, illetve 3 esőnél többet nem is bírt ki. A Wolf Jewel it nem kimondottan wax, inkább egy wax tartalmú polírpaszta. Eredetileg finishelésre vettem, de arra sajnos viasztartalma miatt alkalmatlan. Ellenben nagyon szép lesz vele a kocsi, de max 1 esőt bír ki. A Collinite 915 kimondottam sötét színekre van, és nem is okozott csalódást. Felkentem, letöröltem, és az összes mikrokarcot (ami polír óta újra lett pár darab) feltöltötte, és szép, egyenletes fényes felületet ad. A vízlepergetés látszik a képeken, itt már mentem vele egy kört a városban, tehát a felfröccsenő dzsuvás vizet is szépen leviszi. Amire kíváncsi vagyok, hogy mennyit bír ki a felületen. Ha a minimum 2 hónapot ilyen esős időszakban - ami jönni fog az ősszel - kibírja, akkor én már megtartom ezt a waxot. Nem elhanyagolható az sem, hogy nagyon kevés kell belőle, és nem is érdemes vastagon kenni, mert csak a visszatörlést nehezíti. Inkább több rétegben érdemes használni.
Csak nekem nem volt egész hétvégén prohardver?
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
Collinite 915, 1 rétegben Teszteljük a tartósságot.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz hornis #22601 üzenetére
Azért azt nem nevezném igénytelenségnek hogy valaki tudatos vásárló. Akkor lehet véleményt alkotni valamiről ha már próbáltad, illetve keressük ugyanazt a minőséget kevesebb pénzért. Nekem pl bejött a wolfos gyurma és nem rendeltem meg a 3M gyurmát, pedig megtehettem volna. Ha valakinek elég hogy rainx-et ken a szélvédőre, akkor használja egészséggel. Ha a Carpro flyby jön be, akkor használja azt. Mindenki - azt gondolom - felnőtt ember már és el tudja dönteni mire van szüksége. Kérem kapcsolja ki...
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #22592 üzenetére
Amivel kitölti a karcot azt mivel lehet helyettesíteni? 1k kitt?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz KisBundi #22586 üzenetére
Bogarat én csak gyurmázással szedek le, ha a magasnyomású nem viszi. A vegyszer rátapadhat a felületre és foltos lesz utána.
-
-
Imibácsi
aktív tag
válasz animoo #22581 üzenetére
Nyomon követem itt a fórumon autóápolós kálváriádat, ahogy a többiekét is Szvsz teljesen karcmentes sose lesz, polír után se. Mindig marad 1-2 durvább, bázisig húzott karc, amit csak fényezéssel lehet eltűntetni. Egy jó gépi polír azonban sokat tud javítani a helyzeten, de az igényes munka beletelik 20-40 munkaórába is. Én most airbrush szett beszerzésén gondolkodom, mert egy-egy karc kijavításáért nem fizetnék teli elemfújást, ami itt Tatabánya környékén, igényesebb helyen 30.000 HUF/elem. Sok helyre kéne csak egy kicsit fújni, de hát azt még haveri alapon se vállalja el senki Visszatérve, szerintem nyugodtan felkenheted a waxot, mert csak 2-3 hónapig tart.
-
Imibácsi
aktív tag
-
Imibácsi
aktív tag
válasz szabi325 #22576 üzenetére
Farécla G3 ilyen kézi polírozásra jobb. Nem is lesz ködös a felület. Esetleg mepróbálhatnád a meglevő wolfosal úgy hogy előtte bevizezed a felületet, és mégegyszer átmenni.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Charley76 #22371 üzenetére
A legjobb a gyereküléses családi kocsik. Több alkalommal láttam hogy amíg beszíjazza a gyereket, addig pont nem nézi minek veri neki a hátsójával az ajtót. Elguruló bevásárlókocsi sem érdekel sokakat. Had guruljon, nem az övé...
-
Imibácsi
aktív tag
válasz corollawrc #22351 üzenetére
Menzerna polírpaszták nagyon jók. Kérdés hogy pontosan milyen mély karcot szeretnél kipolírozni. Illetve polírozni csak géppel érdemes. Még úgy is elég szívás...
-
Imibácsi
aktív tag
24 óra nettó munka. Mosás, gyurmázás, mosás, maszkolás, durvázás, finishelés, waxolás, külső takarítás
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz agent_k #22295 üzenetére
Te mivel polírozod a fényszórót? Polírgép + 150-es korong? Én is szeretnék majd fényszórót polírozni, de még semmi tapasztalatom nincs. Azért nézegettem ezt a Milwaukee kis polírozót, mert precízebb munkát lehet vele végezni kényes helyeken. Ma megnézegettem az OBIban hogy mennyivel járnék jobban pl egy ugyanilyen kinézetű Bosch csavarbehajtóval, plusz fúrós tárcsa, de ezeknél a fordulatszám kevés. Fúróval meg mégiscsak... a csávó a videón a durvább papírokat meg se vizezte, pedig ott igazán nagy a fényszóró felületén a hő.
-
Imibácsi
aktív tag
Szerintetek megéri megvenni egy ilyen szerszámot nehzen hozzáférhető helyek polírozásához? Vagy bőven elég egy fúróba befogható kisebb tárcsa? Elég húzós az ára (75-80ezer), de hát a Milwaukee sose volt occó
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #22284 üzenetére
De hogy tud ilyen fura hologramot összehozni? Mondjuk ha koszos felületet políroz. Azt el tudom képzelni. De az meg elég kopaszság...
-
Imibácsi
aktív tag
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Motion_Blur #22239 üzenetére
Neked mennyire tartós a Collinitie az autón? Mennyi idő után kell újra waxolnod?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz boogie84 #22225 üzenetére
ebayről rendeltem. Sajnos hazai forrásról nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Imibácsi
aktív tag
Hahó!
Erről valakinek vélemény? Mennyire tartós? Wax helyett használnám, FG400+SFP3800 után.
szerk: Fekete és sötét színre is jó lehet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest