Keresés

Aktív témák

• cornelius

tag

válasz tomas #4 üzenetére

Erre mondják, hogy ne csak write-only üzemmódot használjak a fórumban, hanem olvassak is néha, ha tehetem.

Bocs, a duplikált topic-ért!!

• cornelius

tag

Itt van egy érdekes jelenség, amit nem értek:

Adott egy audio CD amit lemásoltam (Easy CD Creator 4.0) és eléggé meglepő módon az anyag visszahallgatva teljesen másképp szólt mint az eredeti. Sokat vesztett a hangerőből és a dinamikájából is a másolt anyag. Füllel jól hallható a különbség. (Természetesen az eősítő, CD lejátszó és minden egyéb ugyanaz.)

Na most én ezt nem értem. Hogy lehet egy digitális anyag másolásánál minőségromlás?

Aztán itt van ez az EAC progi, ami szintén megemlíti, hogy ez bizony lehetséges sőt még százalékos értékeket is kiír a peak levelre. Ez mi szösz ?

De a lényeg: Lehetséges egyáltalán tökéletes másolat? Ha igen mivel, melyik progi garantálja az abszolút tökéletességet?

Vagy talán a CD-R lemez anyaga befolyásolja az egészet? Mert lehet kapni TDK Audio CD-R -t is, persze sokkal drágábban, mint a normál CD-R -t.

Egyébként egy mezei Princo CD-t használtam másolatra és érdekes módon eddig ennél az egy CD-nél tapaszatltam csak a hangzásban különbséget.

Aktív témák