- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Audacity - hangszerkesztés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Hangszerk #684 üzenetére
Eleve úgy indít az Audacity, hogy másolaton akar dolgozni, holott bárki, aki bármit szerkeszt bármilyen programmal, képben kell legyen azzal, hogy az eredeti fájl felülírása nem vonható vissza.
Ebből persze előfordulhatnak elveszett, megismételhetetlen felvételek, de ez a számtech-tanulás velejárója. Nem lehet valamit bolondbiztosra csinálni, mert a bolndok rendkívül találékonyak.
Inkább arra kéne ráfeküdniük, hogy valós-idejű effektezést lehessen vele csinálni, ha már vannak olyan merészek, hogy Multitrack DAW-nak titulálják, azaz a Digital Audio Workstation-ök közé sorolják, ahol az ilyesmi alapvető elvárás.
Pontosan azért nem tartom az Audition-t se DAW-nak, mert a midizés egy kínlódás vele, pedig hát a mai zeneszerzésnek nélkülözhetetlen, megkerülhetetlen része, ha valamit Piano Rollban szerkeszteni akarunk, de Audition-ben csak véres verejték árán lehet ezt megtenni, vagy inkább sehogy se.
-
BonFire
veterán
válasz
Hangszerk #682 üzenetére
Persze, de azt kell látni, hogy egyszer úgyis eljutsz egy olyan feladatra, amikor már nem lesz alkalmas egy szabadon fejesztett szoftver arra, amire te akarod használni. Profi és hatékony munkához sajnos profi szoftverek kellenek.
Ahogy te is mondod: meg lehet vele csinálni, csak nagyon lassú.A sebesség bizonyos szint fölött már számottevő tényező lehet, amiért az ember másik programra vált.
-
BonFire
veterán
válasz
Hangszerk #680 üzenetére
Valószínűleg nem az 5.1-es hang szerkesztésére fókuszáltak a fejlesztés során, hanem az "átlagos", amatőr felhasználásra. Sok ingyenes, Open Source szoftverrel jártam már így. Időről időre kipróbálok valami újat, hogy összehasonlítsam egy drága kereskedelmi célszoftverrel. Általában első nap találok bennük valami olyan ordító hiányosságot, amit nem, vagy csak nagyon körülményesen lehet megoldani. Ez nem azt jelenti, hogy az Audacity nem jó, de mivel szabadon fejleszthető, az nem nyúl csak bele, aki nem akar, és a közösségi fejlesztés csak arra koncentrál, amit a fórumon tömegesen visszajeleznek.
Volt idő, hogy ipari mennyiségű wavot vágtam, illesztgettem, normalizáltam, és mindezt Audacity-vel. Évekkel korábban az Audition-nel. De azért fordultam az Audacity felé, mert gyors volt, és hatékony, ha egyszer már kitanulta az ember a logikáját.
Persze DAW-ban is lehet wavot szerkeszteni, és ott legalább az az előny megvan, hogy valós időben hallod az effekteket, minden prímán szabható, tologatható, cserében teljesen más munkamódszert kíván, mint egy wavszerkesztő.
Az Audacity-t én nem sorolom a DAW-ok közé, de az Audition-t sem, annak ellenére, hogy annak állítják be. Pedig jó néhány demófelvételt készre csináltam vele, ennek ellenére mégsem.
Ha az 5.1 neked sarkalatos kérdés, érdemesebb lenne egy eleve ahhoz fejlesztett szoftverrel dolgoznod. Az Audacity fapados, és nem is látom a fejlesztők szándékát arra, hogy ezen változtatni akarnának valaha is. Pont ugyanolyan, mint tíz éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged