- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
westlake #2402 üzenetére
neked ez a rögeszméd, pedig 1 kwh 40ft és egy légkondi 5000W-ot fogyaszt de nem számít
egyébként terhelve pont az nvidia fogyaszt többet, és ez lehet valakinek pénzébe is kerülhet(!) mert tápot kell cserélnie, pl nekem 350W-os tápom van a 4850-essel vígan elvan, de nincs kedvem 15K-t plusszba kidobni egy 500W-os tápra h elvigye a GTX 260-ast(minimum 450-es a biztonságos neki), érted?
szal abszolút fals infókat terjesztesz, annyiban van picit igazad h terheletlenül talán kevesebbet fogyaszt az nvidia, bár nem vennék rá mérget
-
Bluegene
addikt
válasz
attiLANte #2350 üzenetére
azta a design-ra is rámentek!
nagyon szép, guszta kártya
hiába az ingadozó vásárlókat is meg lehet fogni ezzel, általában a boltosok kinyitják a dobozt és megmutatják a kártyát élőben az érdeklődőnek(tapasztalat), nyílván ezt veszem mint a gagyin kinéző geforce-ot ha ugyanazt tudja
Atinál rájöttek, egyre csinosabb kártyákkal jönnek, ez még a ref 4850 szépségét is felülmúlja
[link]
pedig nem hittem volna h tudnak attól szebbet gyártani ami nekem jobban tetszik külsőre(persze nem minden a külső, de sok embert megfoghatnak vele)
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
jah én is többet vártam a 4890től, de arra kell gondolni h annyival lesz jobb az rv870(mert a mérnököket/erőforrásokat arra koncentrálták, nem holmi átmeneti gpu-ra)
tehát utóbbiba apait anyait beleadnak, azon törik a fejüket hogyan ehetne még jobb, míg az rv790 csak némi finomítás, nem igazi fejlesztés
és talán emiatt nem is csúszik
persze a gt300-nak is lesz ehhez szava de nem hinném h komoly ellenfél lesz(nagy lesz és drága, emiatt, még ha teljesítményben jó is lesz, bár ki tudja lehet az nvidiások megtanulták a leckét)
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #2281 üzenetére
bár annak örülök h a 4850 veri a GTX 280-ast, sőt a GTX 295-öt is(mert nincs SLI) stormriseban, úgy tűnik ez lesz az idei játékokkal, fordult a kocka
, talán hawx dx10.1-ben is villantanak a radeonok, szal nvidiásoknak úgy tűnik megszítták, mert a gtx 280 a 4830/4850nel lesz egy szinten a dx10-es játékokban, a régiek pedig így is úgy is jól futnak
jozsef11: ennyi idő alatt nem tudnak új gpu-t kifejleszteni, inkább az rv870re koncentrálnak, sőt nem is érné meg
-
Bluegene
addikt
válasz
Ricco_hun #2280 üzenetére
Mikor lesz kompromisszumos a játék egy HD4850-nel? Főleg 1280-ban. Én a kis HD4670-em mellett most fogok 1680-ra váltani eljön az ideje annak is, bár nekem tökéletesen elég ez a felbontás, némi AA-val nincs rece(pláne crt-n, legalábbis engem cseppet sem zavar), szerintem ha az 58xx október körül jelenik meg akkor a 68xx mondjuk 2010-2011 telén(bár ha nem lesz nvidia lehet csak átnevezgetnek majd, vagy csak csíkszélességet csökkentenek
), szal 1280-ba időtálló lesz a 4850
mondjuk a stormrise pl nem hasít annyira a 4850nel 1280ba sem(crysis és gta4el egyetemben, igaz elfut), szal sztem egyre többször lesz kevés, azért vagyok szkeptikus h meg tudom-e tartani hosszú ideig, bár talán lemondok 1-2 játékról akkor meg lehet tartani
(úgyis annyi játék van, néhány ami gagyin fut kihagyom úgysincs időm mindent végigtolni)
-
Bluegene
addikt
nah én már kiváncsi vok az új kártyára, meg az rv870-re
szerintetek hány sp lesz az rv870be? sztem 2000, esetleg picivel több 2200, 2400sp
ha 2400sp akkor háromszoros teljesítménynövekedés(800X3), emellé talán magasabb órajel is lesz(800-900mhz az 5870-nél, hisz most a 4890nél kitapasztalják a magasabb órajeleket, ezért is módosították picit a gpu-t), szal összességében több mint 2,5-3 szoros növekedés lesz, a gddr5 ram pedig 5ghz lesz minimum, az 5850 pedig ugyanennyi sp-vel lassabb gddr5 rammal(3600mhz a gpu pedig 6xx mhz lesz, sztem marad a 256bit, mert a gddr5 kompenzálja
szal muszáj lesz a gt300 ellen felmutatni vmit, én az 5850-est fogom venni sztem, esetleg ha jól bírja 1280ba a 4850(talán a vége felé kompromisszum lesz), megvárom a 6850est
(abba már 6000sp lesz 1ghzen, igaz alá kell majd tolni vmi durva procit is), szerintem a 58xx alá elég lehet még egy yorkfield deneb, de a 68xx alá már sandy bridge/bulldozer kel
l
-
Bluegene
addikt
nincs igazad mert én csak a különbségről beszéltem, azonkivűl hibernálja magát a gép mikor alszol, akkor nem tudom de sleep modeban kevesebbet eszik(nem tudom minek járatsz több gépet éjjel nappal)
muszáj mindenképp belekötni? egy villanytűzhely meg 7000, igen 7ezer Wattot fogyaszt, a powerplay léte vagy meg nem léte pedig nudli, márketing(hőtermelés szempontjából esetleg van némi értelme de pénzügyi vonzata nudli, esetleg 2 év alatt megspórolsz egy sörre valót(szerintem még 15W-ot se nyersz idle ben)--->mielőtt belekötnétek énnekem a gépem napi 2-3 órát megy újabban, az h más éjjel nappal nyomatja az talán többet nyer esetleg évi 1 sört
-
-
Bluegene
addikt
válasz
westlake #2200 üzenetére
elkepzelem a felhasznalok arcat, amikor kiderul, hogy egy hibasan megtervezett powerplay miatt 1 evnyi gepezes utan kb. 30%-al fizettek magasabb villanyszamlat, mint az indokolt lett volna..
értem én a mentalitásra gondolsz, énnekem ez böki a szemem, ha 500Wh-át megspórolsz a powerplayyel(mondjuk óránként 15W-ot) az havonta 12,5-20Ft(1000Wh 25-40Ft), talán egy évre vetítve kemény 150Ft(de ha 250Ft az évi különbség akkor sincs semmi), hol van ez a 30%-kal magasabb villányszámlától?(ami évi 240000Ft körül lehet havi 20K-val számolva) Nem bosszantani akarlak, de ha utánaszámolsz nem jön ki sokkal több(még ha megfeszülsz akkor se). Tudomásul kell venni h egy mosógép, porszívó, kondi(stb) 800-2000W között fogyasztanak akkor a 15W-os powerplay nyereség nudli.
mod: kb 15W-ot nyersz a powerplayyel átlagosan(ha nem játszol) óránként vagyis 66 óránként nyersz 25-40Ft-ot(1kWh ekkor jön ki)
-
Bluegene
addikt
válasz
westlake #2144 üzenetére
teljesen felesleges 20W-okon vitázni, mikor egy tűzhely maximálisan 7000W-ot is ehet, 30%-kal magasabb villanyszámla?
azért mert 100W helyett 140W-ot eszik a gép, olvasd el amiket belinkeltem és rájössz h a villanyszámla töredékét jelenti a sz.gép az egyéb nagyfogyasztású háztartási gépek mellett azonkívül 1kWh 25ft is lehet vagy mennyi(1000Wh), sokat kell gépezni míg kimutatkozik a számlán h nincs powerplay
ahogy a régi kémia tanárnőm mondaná: elhanyagolható..
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
sniper elite #2017 üzenetére
okos beszéd!
én is rv770-ről max rv870re váltok, ugyanazt nem veszem meg 2X
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #1951 üzenetére
nem kell parázni sztem +20%-kal lesz gyorsabb(ezt mondta az AMD a partnereknek), egy része az órajelemelés miatt, másik része a finomítás miatt
4850+20%--->4870+20%--->4890
félelmetes h az Ati folyamatosan csiszol, reszel a felépítésben, dolgozik a mérnökök agya, meg lesz ennek a gyümölcse bizony(ellentétben az nvidiával akik újabbann csak átnevezésekre voltak képesek, már-már az átverés határán, kihasználva azokat akik nem értenek hozzá), ha most pl clk2clk +6%-ot nyernek az a RV870-esnél fog kamatozni, annál még lehet még kitalálnak valamit pluszba
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #1848 üzenetére
Mindenki egyetért abban, hogy a HD4890 majd olvadjon bele a jelenlegi 50/70-es topicba? Szerintem felesleges különválasztani, de nem szeretném senkire se ráerőltetni az akaratomszerintem jobb lenne különválasztani, mert ez új kártya, elvileg új gpu(vpu)-val, ráadásul engem érdekel is szívesen olvasnék róla, szal ha beraknánk a 4850/70-es topicba kábé minden 20. hsz lenne 4890, elveszne a sűrűben magyarul(egyébként is a 4830 külön van, azzal se lehetne normálisan foglalkozni a sok 4850 segítségkérő hsz között)
-
Bluegene
addikt
Nem hiszem hivatalosan lesz X2 az RV790-bol, felesleges lenne tompitani az RV870-et szerintem meg van értelme visszahódítani a koronát arra a félévre, ez pont betenne nvidiáéknak, pláne ha az Rv870 győzelme korántsem biztos, szerintem nem olyan nagy dolog relatíve megtervezni egy dual RV790-et, sőt az is lehet nem is érné be a gtx 295-öt csak megközelíti 1%-ra, olcsóbban adják és befűtenek nvidiának
ha övék a trón érezhetően több fogy a kisebb kártyákból(pl az rv740-ből, elterjed h "most jobb az ati azt vegyél"), szerintem nem tompítaná az RV870-et, beszüntetik akkor mikor az megjelenik, a 3870X2 se tett be pl a 4850/4870-nek egyáltalán, sőt örültek h olcsón kaphatnak egy olyan teljesítményűt
-
Bluegene
addikt
két hír:
[I]and we are quite sure it will come close to GTX285 performance, but there is a realistic chance Nvidia might still be faster with the 285.
As we said last week, the RV790 chip is not the same as RV770, it has some architectural improvements and should run faster clock to clock, but we don’t know many fixed detail[/I]
szerintem a GTX 280-assal lehet partiba, fene se tudja, reméljük, mondjuk igaz lassan kifutó típus lesz
, viszont nyárra ismét elvehetik a koronát a GTx 295-től, sőt hamar kidobják az X2-est
-
Bluegene
addikt
válasz
zed1983 #1584 üzenetére
nem szabad készpénznek venni
1 hónap és kiderül, szerintem bármi lehet
őszintén remélem h odapörkölnek az nvidiának(ismét)
, úgyis annyi G92-est adtak el h kibírják bőven
, én majd max akkor veszek nvidiát ha gázban lennének, azért kár lenne értük, jól nyomták eddig, csakhát fejleszteni is kell(ez van elkényelmesedtek, ugyanez volt amikor az AMD-nek volt az Athlon64, kell h megérezzék a vereség ízét, egyből jobban csipkedik magukat(lásd phenom1 ami gagyi és phenom2 ami egész jó lett), nyílván elég nagy szellemi teljesítmény egy proci vagy grafikus proci megalkotása, úgy h gyorsabb is legyen a konkurenciánál)
-
Bluegene
addikt
jó hát nyílván erősebb a GT200-as chip az RV770-nél, nvidia-nak azért volt csapás mert lényegesen olcsóbb és "majdnem" befogja, nem erre számítottak
ha erősebb tápom lenne és 60K-t szánnék akkor én is a GTX 260-ast venném, hisz van még benne 25-35% tunningtartalék, kétségtelen h erősebb, ezt senki sem vitatja
mod: és nem a 4850CF-et ahogy te tetted
, ha egy kártyát használsz nincs gond az ati driverekkel, CF-ben leht h gáz volt(nem tudom), de azért az SLI-től sem szabad hanyatt vágódni
-
Bluegene
addikt
válasz
csatahajós #1528 üzenetére
fene se tudja már, ebből is látszik bármi lehet, holnap meg ezt cáfolják
mindenesetre én 55nm+módosított chipre teszem a voksom, nem a 55nm + emelt órajel
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #1432 üzenetére
hát a jövőbe látni nem lehet, az S3 szerintem valószínűtlen h megerősödne
az nvidia még kijöhet jól a dologból, ha kifejleszt egy nagyon jó GPU-t, jelenleg a CUDA-t és a Physix-et is úgy tűnik bukják, szerintem tovább kell lépniük és igazi 3D-s GPU-t kifejleszteni ami elsősorban játékokra való
az Intel se biztos h megmarad, lehet vergődnek évekig aztán lemondanak a dologról, ráadásul nem biztos h sokan néznék jó szemmel ha már a GPU piacon is dominanciára törnének, én biztos nem vennék Intel VGA-t, csak ha különösen jó ajánlat
végeredményben sztem marad az AMD-Nvidia párharc, egy kis Intel közjátékkal
-
Bluegene
addikt
hogy 150mm2 is simán lesz ezesetben lehet h ez 800sp-s csonkított változata, gondolom a 5670-5650-es következő generációs középkategóriás kártyára az előző generációs nagyteljesítményű gpu olcsósított változatát rakják, így nem kell külön kifejleszteni(magyarul az rv740 alapból selejtek, 800sp-s selejtek, vagy levágott változat), a tökéleteseket félreteszik esetleg(mondjuk a 40nm épphogy beindult valószínűleg nem lesznek híján a selejtnek)
-
Bluegene
addikt
RV740-nel kapcsolatban:
olcsó lesz legyártani a 128bites nyák és az apró gpu miatt, szerintetek hány mm2 lehet?(szerintem 100-120mm2), igaz gddr5, de még így is sokkal olcsóbb mint a 256 bites G92-es nvidia(GTS 240-250), ennek ellenére a kisker ára Magyarországon 25-30-nál nem lesz kevesebb tehát csodát ne várjunk, annyit kérnek el érte amennyit tud nyílván(ha meg az AMD ilyen "rendes", akkor a magyar kiskerek tesznek rá extra profitot), tehát senki se várja h 20K-ért vehet egy 4850 szintű kártyát, ami még kevesebbet is fogyaszt és tunningosabb(álmodj királylány)
Abu írta h az rv870 lehet drága lesz, hát nem biztos, ha drága lesz, nyílván kevesebb fogy, tehát megérheti nekik olyasmi árba adni mint tették a 3850/4850-nel, vagyis best buy árban(vagyis a pénzügyesek osztanak szoroznak és kiszámolják h mondjuk legyen 220 euró a végfelhasználói ár, mert ha 400 euróért adnák, igaz h egy karin többet keresnek csak nem 10-zet adnak el hanem 3-at
-
Bluegene
addikt
erre az rv740-re még annyit h a tunningot nem is nézték, szerintem jól húzható lesz, tehát végsebességben fullra húzva verheti a 4850-est(azt is fullra húzva) illetve a 9800GTX-t, ami ciki
, tekintve h utóbbi 40K felett van
végülis a rv740-re bejöttek a kezdetui speckók, 40nm és 640sp, úgy tűnik, bízok benne h a rv790-re is bejönnek a kezdeti speckók(960sp)
még annyi h a sima mezei referencia példányoknak szerintem nem lesz ilyen guszta hűtője, ráreknak valami gagyit mint a 4670-re
-
Bluegene
addikt
válasz
Depression #1329 üzenetére
lassan 3 éves kártyám veri a legtöbb nV karit.most február van, nagyon lassan jön el 2009 novembere amikor 3 éves lesz, jó lassan
addigra már 4 éves lesz a g80 a szemedben de mind1(2006 telén jelent meg, kétéves)
-
Bluegene
addikt
na ez már valami, 950mhz, ez már valami, alakul a dolog
tehát mégis +20% lehet, amit a partnereknek mondtak?
TTomax: ha neked megfelel a gtx tartsd meg, nem is értem minek lecserélni olyasmit ami bevált és faxa(?), én se cserélem le a 4850-esem, halk, tunningos(700/1150) és eddig minden játék fullon ment folyékonyan AA-val(1280-ba, 1600-ba ízlés szerint), én biztos nem cserélek
-
Bluegene
addikt
válasz
Gaboman #1243 üzenetére
tények sajnos nincsenek, az xbitlabs is igaz egy AMD-s emberkétől hallott, de ők se mondták h ez tények, Dirk Meyer valszeg kiadta a parancsot mit kell mondani az újságíróknak, mellesleg inkább érdekük a ködösítés(a másik h gondolom aki egy céges titkot kiszivárogtat az számolhat a kirúgással, meg magával tol ki, akkor minek)
még mindíg felhozhatok 2 dolgot védekezésképp, h ez nem csak egy 850mhz-es 55nm-es 800sp-s kártya lesz(+13,3%)
1. létezik gyárilag 815mhz-es 4870(Asus TOP), gyakorlatilag sokat nem nyerünk, és nem is érdemel meg RV790 kódnevet
2. tavaly tavasszal amikor az rv770-ről folyt a vita, legtöbbször 480, 640sp-ről esett szó, 1X kiszivárgott 800sp-ről(azt mindenki lehetetlennek tartotta, de az pár nap múlva cáfolódott AMD-s emberektől(!)), h nem lesz annyi, már tudjuk h ködösítettek, sőt az nvidia se nagyon vágta mi van[link], ergo a pletkákat felejtsd el, különben is miért ki találta ki a 960sp-t, sztem bármi lehet 800-1200sp-ig, sztem
Toflehi:
-
Bluegene
addikt
és 99%-ban nem is szoktak bejönni a jóslataidpont h nekem szokott bejönni, csak ezt a vesztesek mindig elfelejtik
, jó legyen most ez lehet nem jön be, lehet bejön, és? de nem én mondom azt h 100%, mert nem 100%.
bizonytalan dologra azt mondani h 100% az se túl bölcs dolog(én sohase mondok ilyet), majd meglátjuk, de nem 100%(nembaj kinövöd)
-
Bluegene
addikt
jelenleg ez az állás, két hete teljesen más volt
azért érdemes gondosan elolvasni és készpénznek nem venni, kijön egy újabb hír Keldor Papa azt fogja hangoztatni h 100% h az lesz?
ami ezellen szól h
http://www.rbmods.com/Articles/Asus/4870_TOP/1.php
9% Faster than Generic HD 4870 szvsz ettől alig lesz gyorsabb
emellett szól h ez nekik a legegyszerűbb
-
Bluegene
addikt
ha ez így van az nvidia önmagához képest nagyobbat lépett(55nm 216sp,GTX 295 trón visszaszerzése)
igaz az nvidiát jobban sürgette a piac
az rv870 lesz érdekes, ott valószínűleg mind2 gyártó belead apait-anyait(valljuk be az nv nemigazán nyújtotta a maximumot, többre is képesek és alábecsülték az ellenfelet, ami régi hiba)
-
-
Bluegene
addikt
[link] kapás!
-
Bluegene
addikt
[link] itt egy videó h miért egyenértékű a gddr5+128bit a gddr3+256bit-tel, ezért elvileg az rv740 azonos órajelen gddr5tel egyezik a 4830-assal
-
Bluegene
addikt
lol, csak félgyőzelem, mert lehet h tényleg 55nm-es lesz, de azt szerintem nem találta el h a chip fejlesztve lesz, ő azt mondta csak egy emelt órajelű rv770-es lesz +10-15% teljesítménnyel, közbe úgy tűnik lesz az 20-30% is
én a legoptimistább vonalat mondtam ő a legpesszimistábbat, a valóság a kettő között lesz úgy tűnik
mod: persze semmi sem biztos
[link] ennek alapján tényleg lehet a 55nm, hisz azzal könnyebb elérni a magasabb órajelet(mert ismerik már), és könnyebb kifejleszteni, úgyis kevesebben vesznek rv790et mint rv740et, jó a fogyasztás/hőtermelés rosszabb, de aki erős kártyát vesz, az úgyis tojik ezekre, meg ugye "brutális", a gtx285nél sztem még így is kisebb és európaibb lesz
-
Bluegene
addikt
lejátsza az X300SE a 720p-t, pedig az elég régi, harmatgyenge kártya(tapasztalat), igaz egy E5200-zal
az UVD-nek az a szerepe h ne a proci hanem a gpu számoljon, így akinek harmatos procija van az vesz bele egy 3450est pl és viszi, elvileg ha a gpu kevesebbet fogyaszt és hatékonyabb akkor minimálisan kevesebbet fogyaszthat a konfig
-
Bluegene
addikt
jó annyira nem vágom ezeket, csak gondoltam szólok h a HD-hez sokkal gyengébb VGA is elég, nem tudom mi az alsó határ, de én ha átalakítanám mutternak a gépet, netezős konfiggá, beleraknék egy kevesebbet fogyasztó olcsóbb cuccot és kivenném a pénzt a 9600GT-ből, pl egy passzív X300Se kábé 2K a 720p-t szaggatásmentesen játsza le, nem tudom a 1080-at hogyan, de szerintem azt is
mittommén 20K-t is kivehetnél belőle, ha 22K-t ér a 9600GT, az játékra kell használni arra való
de a 8400GS vagy az Ati HD 3450, tuti lejátsza mert hivatalosan támmogatja ezek is 10-15 ezerrel kevesebbet érnek hozzá kevesebbet fogyasztanak(passzív is van) és halkabbak
-
Bluegene
addikt
A 40W nem anyagi inkább elvi kérdés! No meg ez a gép édesanyámnak lesz adva "selejtezéskor", neki netezni max. HD filmeket nézni lesz majd, nem baj ha kevesebbet fogyaszt a 7600GT is lejátszotta a HD-t, sőt az X300SE(az sztem 5W-ot se fogyaszt) is, lol, és netezni is tudtam
felmegyek majd a régi gépre ott FX5200, nah talán az 720p-vel elbír
-
-
Bluegene
addikt
kész űrtechnika ez a radeon
olyan mintha földönkívűliek csinálták volna, ha belegondolunk a 2,4 teraflopsba, az kábé 2400XMilliárd(nem millió) flops, vagy 2,400,000,000,000 flops
, ennyi lebegőpontos számítást végez 1mp alatt(asszem 1 osztást jelent)
elnézést ha tévednék, de én így tudom
durva
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #1091 üzenetére
a fenébe bejönne a worst case scenario?
akkoris új kódnév, tehát ha mégis 55nm marad csak javítottak rajta(több sp)
dehát ahány forrás, annyi verzió, én bízok a legjobbakban!
óh de elfogadnék egy ilyet! 7:15-öt nézzétek (sebaj jövőre végzek, majd az első fizuból egy 5870X2-est
), nem mintha a 4850 rossz lenne
az 5870X2, 1ghz+ órajel, 5ghz Gddr5, 2x2400=4800 stream proci, egyszerűen fincsi
-
Bluegene
addikt
nem hivatalos forrás, amit átvett a tomshardware, ipon(lejjebb tekersz és ott vannak a linkek)
szomorú lennék ha 55nanós maradna
, mondjuk annyiból logikus h új chipet általában már meglévő gyártósoron szoktak kihozni, de az rv740 is többé-kevésbé új(ami a 4830-on van az rv770), az is 55nm marad ne idegesíts, brühühühü!!!!
-
Bluegene
addikt
hát szerintem értelmesebb a 4970 és 4950
mint hogy 4890 és az RV790pro??? az 4870? nem lenne logikus mégha teljesítményben egyeznek is, azért mégiscsak 40nm
tehát én 4970/4950-re szavazok, azonkívűl még azért is praktikusabb mert lehet még 4990 is(miután finomítottak a gyártáson és emelték a ref. órajelet), meghát mégiscsak jobban elkülönítené
rocket: 40nm-es lesz jelen állás szerint és ez a logikus, ez a fejlődés útja, persze nagyon kicsi az esély h neked lesz igazad és 55nm marad, de lehet h igazad van, itt kábé 20 emberből 19 úgy véli h 40nm-es lesz, egyedül te hiszed azt h 55nm, kábé ennyi az esély 20:1-hez
, egyébként szomorú lenne ha neked lenne igazad
-
Bluegene
addikt
(kivéve persze, ha kap még 4 ROP-ot - de ez igen kevéssé valószínű miért valószínűtlen? nyílván ha növelik a tranzisztorszámot a textúrázókat az sp-ket, az órajelet, akkor minek hagynának meg szűk keresztmetszetet?
nyílván veri a gt200-zat különben minek ölnének bele pénzt? annak mi értelme h fejlesztik, nem is veri a konkurrenciát és meghagynak szűkkeresztmetszetet?
-
Bluegene
addikt
ha ilyen lesz, akkor ellehetetleníti a gt200-zat, még 40nm-en is drága, nagyméretű és bonyolult chip lesz, tehát feltorlódik megint a raktár
, kiváncsi leszek mit lép az nvidia ha nem lesz fegyvere, szerintem egy 40nmes g92-vel visszavághat némiképp, gyors gddr3-mal(2,6ghz), és 800mhz-re húzva(ne feledjük a 9800GTX veri a 4850est , ha picivel is--->bár sztem nem az ereje miatt hanem az nv logó miatt), de a GT200-zast szerintem elvetik egy időre)
az rv790 meg apró, olcsó és gyors
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
Ezt majd eldontik a felhasznalok, hát +10% eleve kudarcra van ítélve, eleve is létezik a referenciától 10-12%kal gyorsabb ati kártya, tehát értelmetlen(4850 golden sample, 4870 sapphire toxic 1GB, Asus TOP 1GB és társaik), amiről te beszélsz az nem rv790, te a régi rv770 gyárilag túlhajtott változatáról beszélsz, szerintem azzal kevered(az 55nm és nem változtattak csak az órajelen)
új kódnevet nem adnak azonos GPU-nak(RV790)
-
Bluegene
addikt
lehetőségek... miért ne lenne lehetősége +10%-nál és 55nm-ről továbblépni, ezt mégis honnan veszed??
előbbinél már bebizonyították h sokkal többre képesek, utóbbi esetén pedig szinte kész a 40nm gyártósor
amit te állítasz már csak azért is kizárt, mert minden pletyka ellene szól, ráadásul egy elvetélt életképtelen szánalmas próbálkozás lenne, ami nem méltó a céghez, ennyi gyorsulásért nem is érdemes pénzt áldozni, akkor már jobban járnának ha hagynák az egészet
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #1034 üzenetére
ha képesek voltak 150%-os elméleti gyorsulásra(RV670-770), vagyis 2,5 szeresre, akkor honnan veszed h most 10%-os lesz? képesek rá a srácok hidd el
amit te mondasz az egy apró, icuri picuri lépés, gyakorlatilag a nagy semmi(55nm és +10%), hidd el ennél több kell h legyen, a 20% is inkább altatás/megtévesztés, legrosszabb esetben 20%, jobb esetben 35%(pletykákból kiszámolható), de elképzelhetőnek tartok ennél is nagyobb gyorsulást, és az eddigiek megtévesztések
egy cég ami a csőd szélén táncolt, most h van végre néhány adu ászuk, nem fogják parlagon hagyni, lehet jövőre nem lesz ez így, most kell lépniük(és ne a mi vezetőinkből induljál ki, mert azok az Intelt is csődbevinnék 2 év alatt, vagy tíz év alatt, Svájcból Ablániát varázsolnak szvsz, ezt felejtsd el)
-
Bluegene
addikt
ja és mindezt 55nm-en, persze
ilyen mentalitással meg is érdemelnék h csődbe jussanak
az R600 óta pedig tanultak és bölcsebbek lettek, inkább viselkednek úgy mint az RV770-nél, különben is mikor volt az már, most vagyunk a mostban
én olyanra hivatkozok ami egy éve volt te meg olyanra ami 3 éve, vajon kinek lehet igaza?
Tul nagyot lepnek, es valami balul ut ki az RV870-nel, akkor G80->GT200 szindroma alakulhatna ki. ezt nem értem, miért ne lehetne minnél jobb a RV790 és miért ne lehetne még annál is sokkal jobb a RV870? miért kellene visszafogni az RV790-est? azért h ne vegyék meg? és inkább a gtx 285-öst válasszák? ezért?
-
Bluegene
addikt
én arra gondolok h titkos dokumentumot kaptak a partnerek, és a sajtónak mondták a +20%-ot, nézd mondtak már a sajtónak mindent, h 480sp h 640sp azt megint 480sp, végül 800sp lett
a cégnek az az érdeke h szerény legyen, így még ütősebb lesz az új, ráadásul ha beismernék a valóságot, sokan megvárnák és nem vennék meg a maradék 4850-eseket, meg az nvidia is időben felszívná magát és megkettőzné az erőfeszítéseit, jobb ha elringatják őket
tehát az az érdekük h gyengébbnek tűnjön eleinte(a 4800asokkal is eljátszották ezt sikeresen)
a másik verzió az lehet h valóban nem lesz sokkal gyorsabb(20% körüli), de esetleg olcsóbb lesz(mivel így is nyernek rajta, mert olcsóbb lesz legyártani)
-
Bluegene
addikt
nembaj a phenom2 és a rv790-nel ütőképesek lesznek, gondoljunk csak a kiváló chipset és egy phenom 720 X3 black edition milyen ütős
de ehhez tényleg az kell h az rv790 üssön, ne csak szánalmas +15%-ot hozzon, hanem sokkal többet(ha azt nézzük h korábban volt olyan h évente duplázódott a teljesítmény, érdekes lenne ha 9 hónap alatt csak +10%-ra lennének képesek, én ebben nem hiszek(rocket) )
én elképzelhetőnek tartok egy konkurrencia altatást, h +20%, azt kiderül h 1200sp-s és 850mhz-es lesz(ráadásul ha 960 helyett 1200-at raknak bele a 40nm miatt ez se túl nagy 200mm2 alatti lehet), ez kábé majdnem +70% ot jelentene, a 4850hez meg kb. +90%-ot(a magasabb órajel és a több sp kombinációja, meg 1GB GDDR5), na erre azt mondanám h 2009 ápr-2009 dec-ig az Ati egyeduralkodó lenne(míg az új monster nvidia megjön, azellen rv870), inkább akarnák ezt mint elvegetálni a GT200 árnyákában
de a +35% sztem reális, de nem tartom kizártnak az ennél nagyobb gyorsulást, mint mondtam a többség Volkswagent vesz és nem Maybach-ot(válságban ez hatványozottan igaz), míg pl a Toyota elad egy Lexust elad 25 sima toyotát, sok lúd disznót győz, sok rv770 Gt200-ast győz
mondjuk én max rv870est veszek mert akkor nagyobb gyorsulást tapasztalok, érezhetőt(rv870be pedig sztem 2000-2400sp lehet, inkább utóbbi, utóbbi azonos órajelen megfelel egy 480sp-s nvidia gpunak, de a radeonok magasabb órajelen jönnek)
szal optimista vagyok hajrá AMD!
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #1009 üzenetére
csak feltételeztem valamit nem állítottam
nézd 20%-kal növelik elvilek a végrehajtó egységeket(pletyka)
850mhz és 750mhz között 13,3% a különbség(pletyka)
ha csak utóbbi van h csak tunningolnak, akkor nem jön ki sehogy a 20%, ha előbbi az azonos órajel mellett, mind1, +13% előnnyel pedig nem fognak eladási rekordokat dönteni, mert az kevés, én hiszek a +35%-ben akkor talán a 4870 tulajok is váltanak, sőt a 4850 tulajok plánehisz ők 50% felletti pluszt kapnak
érzik ők a pénz illatát, ne becsüld alá őket
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #1007 üzenetére
na a Magyar kormányt ne keverd a karrierista Észak-Amerikai vezetőkkel és mérnökökkel
utóbbiak képesek rá, előbbiek nem
komolyan mondom mindenki ezzel jön, attól még mert itthon ilyen vezetőink vannak, ez nem igaz a világra
ott teljesíteni kell, mert lemaradnak és elbuknak, attól még mert itthon mindent megengedhetnek maguknak az más kérdés
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #1004 üzenetére
vga kártya mint beruházás mindig szar biznisz volt, azaz 4850/4870re ez uugy elmondható ezzel nem értek egyet, a játék öröme megfizethetetlen!!! azt nézd mennyit dobnál be játékgépbe, ha nagyon anyagiasak vagyunk, és vannak olyan dolgok mint pl.:, szerelem, öröm, szeretet, játékélmény amit képtelenség forintosítani
az rv790ről meg annyit h +20% stream processor növelés+13,3% órajelnövelés 35% teljesítménynövelést hoz(kiszámoltuk korábban), és abu is azt mondta h jobbb lesz mint várjuk, ez a +20% azonos órajel mellett értendő
+35%-kal elnáspángolja keményen a GTX 285-őst, igaz utóbbi remekül tunningolható, talán ez is valamennyire így egál lehet végül (tunningolva)
de olcsóbb lesz és kevesebbet fogyaszt így nem kérdés ki lesz a bajnok
a GT300 ha igaz a 600mm2 akkor éppolyan vagy mégnagyobb bukás lehet mint a GT200, rossz úton járnak, a többség úgyis volkswagent vesz nem S-Klassét, ha értitek
-
Bluegene
addikt
A kártyák bírják ... a legminőségibb alkatrészek vannak engedélyezve a gyártásra ... ezt mindenkinek be kell tartani.igen amikor kézbe vettem a vadonatúj 4850-esem, teljesen high tech érzés fogott el, csillogott, új szaga volt, jól nézett ki, baromi minőséginek tűnt és 800 kis processor volt benne, olyan volt mint az emberi elme jelenlegi csúcstermékét fognám(nagyot nem is tévedtem sztem), igazából olyan érzés fogott el, h ami ilyen profi ilyen high tech, azzal nem lehet baj (ezért se félek a hőfokoktól)
de ez csak benyomás
[link]
-
Bluegene
addikt
jó legyen igazatok, tegyük fel a kártyám két év múlva a hőfokok miatt bedöglik(bár asszem 3 év a gyártói(Sapphire) garancia
akkor lesz 2011 februárja,
1. elképzelhető h le lesz cserélve, hisz addigra már elavul(tehát nem érint)
2. még mindig legaiztathatom és kapok egy vadonatújat(esetleg hasonló teljesítményűt de újabbat mert eredeti 4850esük nem lesz pl.: 5670-est, de vadonatújat)
3. ha mégis bedeglik és gari sincs, akkor meg elteszem emlékbe h olcsón milyen jól elvoltam vele(CRT-m van 1600-ba vagy1280-ba 1154-be egy darabig jó lesz sztem)de mind1 sztem hagyjuk ezt, mert nincs vége ennek a vitának, szerintem is jobb ha alacsonyabb lenne, de engem nem zavar, saját magukkal pedig utoljára tolnak ki a profitéhes ragadozó cégek, h nekik kelljen újat adni, ha ez nem elég bizonyíték(meg a 9200 esete), akkor nincs értelme folytatni
-
Bluegene
addikt
persze, a 4850-re olcsó hűtést tettek, istenem, viszont bő 20K-val is olcsóbb volt, kár h nem kifelé fúj, de sebaj, nem monitorozom a gépemet én játszok, a proci a silent knighttal kábé 24-33 fokos akkor hova aggódjak?
(a proci is kibír 90-100 fokot lazán, így is el van kényeztetve
)
szerintem AMD-nél úgy voltak h az emberek 95%-a soha nem fogja megnézni mit mutat a hőmérő, a mérnökök viszont tudták h az olcsó hűtéssel spórolhatnak(több a profit), és azt is tudták h kibírja a chip(kibír az többet is), nézd nem értem kár parázni, bírják ezek hidd el, nem fog elolvadni, erről az jut eszembeamikor haverom ti4200-as kis prüntyi ventije bedöglött és lusta volt kicserélni, úgy használta, mikor 120 fokos volt, lenyúlt és megpörgette kézzel
-
Bluegene
addikt
igen és a régi 9200-asok is állítólag ilyen hőmérsékleten mentek(nekem nem volt csak olvastam), tehát már ötéve csináltak forró chipeket, és mai napig mennek, ezért sem kell parázni h a gyárban így lőtték be a hűtést, inkább legyen halk szerintem, és a kártya egy pontja (a GPU) pedig forró, mint hogy zúgjon itt nekem(akárhogy is a hőtermelés az egy állandó dolog akármilyen hűtéssel és a chip hőmérséklete függ pl a ventillátor fordulatától, tehát egy 80% hűtőventifordulaton lévő GTx 280 hiába 40 fokos, sokkal jobban termeli a hőt mint egy 100 fokos passzív 9200 prüntyi)
Balika 911: jah az 55nanós egy fokkal jobb, és valóban a nem terhelt értékek a fontosak -
Bluegene
addikt
GTX260 kevesebbet eszik, mint a 4870. ez nem éppen így van, de látom Oliverda már be bizonyította neked
nagyjából annyi hőt termel amennyit fogyaszt, nagyjából, ennek alapján mondtam h hiába 88 fokos a 4850 vagy 4870 és a GTX 280/260 meg csak 75(kábé), attól még több hőt termel az Nvidia, sőt egy passzív 9200-as(asszem így nevezik a 9600XT kistesóját) lehet 100 fokos is(ezek is évek óta mennek 80-100 fokon és semmi bajuk, ennyit a félelmeidről), mégis töredékét fogyasztja és kevesebb hőt termel, mint a "hűvösebb" GTX 280
-
Bluegene
addikt
azért nincs teljesen igazad, nem az számít h egy pontban mennyire forró, hqanem az mennyi hőt disszipál
tehát lehet h az rv770XT 95 fokos terhelve, de egy GT200 ami "csak" mondjuk 75 fokos de sokkal több hőt termel és sokkal jobban befűt
tehát nem azt kell nézni h az atinál egy kis pontban 100 fokos, mert a hűtő nem tudja elég hogysan elszállítani, hanem az h mennyi hőt disszipál, hiába mutat kevesebbet a hőmérő egy GTX 280-asnál mint egy 4850-nél, előbbi többb hőt termel akár dupláját is
-
Bluegene
addikt
40nm körüli problémák, rocket ez nem téged támaszt alá, attól még mert csúszik a tömegtermelés, prototípus már tavaly is elkészülhetett, illetve a tervek
-
Bluegene
addikt
Mi előny származik abból, ha ehelyett egy új chipet terveznek kismértékű továbbfejlesztés inkább, az az előny h a chip egyenértékű lesz a GT200-zal, talán jobb
a legfőbb előnye h előállítási költsége töredéke lesz a GT200-nak ezáltal padlóra küldi
amiről te beszélsz 825/950, olyan már létezik ASUS 4870 TOP nak hívják
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #785 üzenetére
az RV740 áprilisban jön az rv790 pedig nyáron?!
(most olvastam el Keldor papa hsz-ét)
minnél később jön annál inkább valószínű a 40nm és a minnél gyorsabb chip
WestTM: akkor szerinted se igaz amit rocket képvisel, tuti h a boszorkánykonyhán késznül az új chip, és nem 10%-ot hoz a konyhára arra mérget vehetsz
-
Bluegene
addikt
lényegében te képviseled a legpesszimistább nézetet az RV790-nel kapcsolatban, én a legoptimistábbat
szerintem anno ami az r600-zal volt h kevés textúrázót raktak bele logikus volt, csak az nvidia kezében voltak a játékfejlesztők így picit megszivatta, persze utólag könnyű okosnak lenni, mára már letisztultak a dolgok, szerintem nem követnek el még1 baklövést(pláne a gazdasági válságban)
a +10-15% nagyon harmatos, ennél több kell, igazából, senki se fog ennyiért jóval többet költeni, és aki a legjobbat akarja majd, az nvidiát vesz, ezt az Ati nem akarhatja, többet kell produkálni és kész, nincs mese(mellesleg +10%-ért új chip, ezt kizártnak tarrtom)
az nvidia vezetősége a markába röhögne, a vásárlók legyintenének a 4970-re, piaci szempontból sincs értelme, ha valóban csak kismértékű fejlesztés lenne
mindenesetre én minnél többet várok tőlük, anno az RV770 is 480sp-s(+50%)nek indult lett 800, azt se tartom kizártnak h titokban 1200 sp van benne(és 40nm), na azzal megszivatnák nv bácsit idén
-
Bluegene
addikt
az a baj h nem ésszel gondolkodol
Azt ne felejtsd el, hogy ha novelik a SIMD egysegek szamat 20%-kal, az nem jelent 20%-os teljesitmeny novekedest valos alkalmaztasok alatt, es ugyanez igaz azorajeleknel is, nem linearisan no a teljesitmeny, lehet mashol "szuk" a GPU tehát szerinted az ati mérnökei hülyék és nem ott növelik a gpu-t ahol kell, hanem ott ahol felesleges, és maguknak ártanak azzal h drágábban gyárthassák
másik állításod h 55nm-es lesz, és csupán 10%-kal növelik a teljesítményt: tehát szerinted az ati vezetői hülyék mert 10% teljesítménynövekedéstől várják az nvidia sakkban tartását, ráadásul 55nm-en hozzák ki nehogy profitáljanak a 40nm gyümölcséből(nem mellesleg nem olcsó dolog átállni)
amiket mondasz elég irracionális, ne keverd össze a Magyar Kormányt az Ati vezetőivel és mérnökeivel,utóbbiak tudják mi a piacgazdaság és milyen kemény harcot folytatnak a pénzükért alálbecsülöd nagyon
most végre van némi előnyük mert picit fejleszthetőbb felépítésű chipjük van, ha most eltékozlik és nem használják ki maximálisan akkor öngólt lőnek és ugyanott lesznek mint az R600-zal
az h 55nm-es lesz elég érthetetlen részedről, hisz kábé mindenki azt mondja 40nm-es lesz és ez a logikus
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest