- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23165 üzenetére
ha van fennt más driver természetesen azt előtte uninstaláld,és utána mászhat fel a 8.3.nálam nincs baj vele
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23163 üzenetére
Annyi a dolgod leszeded a vistás drivert,és installálod.remélem jól vettem ki a kérdést is arra válaszoltam amire kell
-
WesTM
őstag
NA feldobtam a 8.3as catalystot,kicsi javulást érzek,nálam nincs meg a lassulás ami másoknál előjött 1-2 esetben.Szóval még mindig a cf-el van a baj.
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #23059 üzenetére
ENNYI
Végülis mindenki úgy használja ahogy akarja,én nekem maximálisan elég az 1280,és nem is mindig az érdekel hogy néz ki,(lehet vak agyok de én 1280 nál már nem látom kockásnak a képet)hanem hogy jó legyen a játék.
Amugy nem azért írom,hogy kötöszködjek,nagyon is teccik hogy probálsz segíteni embereknek a fórumon,szal nem azé mondom
Hát az enyém minden csak nem a drága kategóriás rendszer,de szerinte ha józen ésszel gondolkozik az ember,és nem a maximalizmusra tör,akkor nagyon fajentos kis gépet össze lehet viszonylag olcsóna rakni,amivel még sokáig el lehet játszani. Ezért vettem core procit,és nem amd-t,mert mivel nem erre költöm az összes zsé-m így legalább egy jó ideig be vagyok biztosítva.(a felvágásra)
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #23054 üzenetére
Ezt nem a miatt tette fel hogy toplista stb.,hanem azért hogy lássuk mit ér a tuning.Aztmeg nem rtem mért nyomod állandóan a 8XAA 16x AF cuccot,szerintem te egyedül vagy ezzel,mert én még nem láttam olyan embert aki így jáccik.Én pl. max AF-et szoktam bekapcsolni,mert 1280 ban már az AAnak szerintem nincs olyan sok értelme,ellenben sokat veszítek az fpsekből.
Lehet hogy ezzel csak egyedül vagyok,akkor meg lehet kövezni
-
WesTM
őstag
Na srácok készítettem egy kis tesztet.
A lényeg: Bemutatom hogy skálázódik a kártya (3850) külömböző orajelektől.1. teszt:
3dmark 06 default(minden esetben)
Asrock 4 core dual vsta alaplappal (4X pci-e)775/1071mhz
score:sm 2.0:3421
hdr/sm3:3523
cpu :2399
összesen:8134 pont2.teszt
Asrock conroe 1333 alaplappal.(pci-e 16X)
Videokártya alap órajelen(668/828)
sm2.0:3897
hdr/sm3:4220
cpu:2416
összesen:9208 pont3.teszt
Videokártya a biosból engedett maximummal(775/1125)Sm 2.0:4306
hdr/sm3.0:4918
cpu:2456
összesen:10188pont4.teszt
Videokártya az ati tray toolsal az általam utolsó biztonságos/stabil felbontáson/feszültségen 810/1125
Sm2.0: 4527
HDR/sm 3.0: 5011
cpu score:2427
összesen: 10414pontA core2 proci minden teszt alatt 2850 mhzen ment,oprendszer vista ultimate,driver catalyst 7.12
Tehát elég érdemes tuningolgatni,mert igen nagy javulás tapasztalható.
Sajnos a cpu limitet nem tudom megnézni,mert alaplapom miatt nemtok feszt adni a procinak,és így kénytelen 1.176V on menni.Hát kb. ennyi lenne
-
WesTM
őstag
Ati tray tool-al adtam neki ennyi feszt.Nálam ugy néz ki működik a fesz állítgatás,mert 1.214V ról ha feltolom 1.334V ra azonnal 5-6 fokot melegszik a vga,tehát megkapja a többletfeszültséget.A memóra menne többet is,csak szerintem ddr3tól már ez is igen durva eredmény. A 775/1100körüli rammal megy a cod 4 folymatosan,oda ez bőven elég, a 810es beállítást meg a crysishoz használom,és ott stabil,szóval igy tökkkkéletes nekem
-
WesTM
őstag
válasz
athomi #22860 üzenetére
MEgnéztem a 3850emet,810/1125ön stabil 1.334V-on,viszont gyár hűtéssel 100%on a repülőgépes vagymittoménmien teszt után (25perc) 74fok,de szerintem ez még HAWAII a karinak.
Érdekes hogy a crysis 1 óra után sem fagyizik be ezeken az orajeleken,a cod 4 viszon 1-2 percet bir,775/1100on viszon 24/7lehet vele jáccani. Érdekes...
Igaz a cod 4 nek elég a 775 is, de azért a crysis szereti ha van craft... -
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #21788 üzenetére
Régi szép idők,még mikor jártam lanpartyra és nekem 2.66os cerka volt a gépbe,a haveromnak meg athlon64 3200+,atyavilág micsoda külömbésg volt ott.
Produkció:igazad van,hisz az amd vetítve is le van maradva(emlékezzünk csak vissza,az athlon 64es korszakra,amikor az amdnek 2ghzes procijai verték a 3ghzes inteleket),most viszont a core 2 2.5ghzen tudja azt amit az amd 3 ghzen.Tehát ez is egy probléma forrás,amit a gyártástechnológia 45nm re való átállításával még nem oldanak meg.
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #21783 üzenetére
Ha pedig a crossfire ről van szó,csak annyit,hogy annak még tuti kell 1 év,még végre egy normális drivert tudnak rá írni,és a játékokat is úgy optimalizálják.Az ati driver készítőit fel kéne lógatni egy fára és megkínnozni.
egyszerűen képtelenek arra,hogy a fejlettebb vga-kból előhozzák azt amennyivel jobbnak kéne lenni az nvidiánál. Jelenleg 2 nvidia kártyám van (8800gts640mb g80,és egy 8800ultra), és hát voltak azért ottt is problémák,tehát nem kell annyira kétségbe esni,de ott legalább pörögtek a driverek,havi 2-3 is kijött,még itt az atinál szánALOM amit csinálnak,de talán egyszer majd sikerül nekik is valamit összerakni.
-
WesTM
őstag
válasz
Produkció #21782 üzenetére
Én is világ életben amd-s voltam,de rá kellett jönnöm,hogy a süllyedő hajót el kell hagyni,mert hiába vettem volna nyáron a gépépítéskor amd-s rendeszert,ha teljesítményt akartam volna aokkal többe került volna,(mert akkor már fejlesztenem kellett volna azóta9,míg a core 2 rendszer 1 évig még tuti 100% hogy elég lesz,mikorra az amd nek nem lesz olyan processzora ami az uj videokártya megoldásokat 100%osan ki tudja használni.Teszem hozzá,hogy az uj amd vga (850/870) igenis jól sikerültek,hisz az nvidiának lépnie kellett rá,és szerintem most egy 3850 minden játékos igényt kielégít ha nem a maxmimalisátkat nézzük.Tehá egyszerűen annyi,hogy aki hosszabb távra tervez annak érdemes intel procit venni,mert egy 3.5 ghzes core 2 ,amit szinte mindegyikkel el lehet érni,az még egy jó darabig elég lesz,még egy 3-3.2es x2 már most is pengeélen táncol.
-
-
WesTM
őstag
válasz
SlaveDealer #21593 üzenetére
tedd fel a 2.08at
-
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #21591 üzenetére
Ez így igaz!!!
-
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #21507 üzenetére
Nekem más 4 hónapja van fennt a vista,az sp1 rcvel,és semmi baja nincs az égadta egy világon.fagyás nem volt,insatbilitás nem volt,szerintem sokan csak azért mondják rá,mert kezdetben volt vele kellemetlen tapasztalatuk(nekem is),de nyugodtan ki lehet probálni az sp1 el,nagyon jo kis stabil,és GYORS oprendszer lesz. Nálam sokkal jbban muzsikál mint ahogy az xp.
Tudom ezért majd kapok a fejemre,de nálam ez az igazság. -
WesTM
őstag
válasz
Samanbacsii #21439 üzenetére
Átalakítót szoktak adni a kártyákhoz,a tápnak meg bírnia kell.Ha megnézed a ph-s tesztet ott is ha jól emléxek 340w körül volt a fogyasztás kompletten,tehát elégnek kell lennie.
-
-
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #21387 üzenetére
Jah télleg bocsi,télleg másra gondoltam,de mostmár üsse kő,leírtam amit gondoltam
-
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #21384 üzenetére
Hozzáteszem,hogy szerintem a magyar átlagjátékos (nem a kocka,maximalista,stb.,kinek nem inge ne vegye magára)-nak szerintem tökélestesen elég az 1280X1024,hisz gép és monitor állományilag,és főleg anyagilag nem ugy áll az ország,hogy az álag megengedhesse magának. Teszem hozzá hogy van a kártya mellett egy 640es gtsem,és egy 768as ultrám,tehát nem az elfogultság beszél belőlem,de szerintem ideális kártya a 850/870,hogyha az embernek nincs sok pénze,mégis szeretnne az uj játékokkal játszani.Na ebből azt akartam kihozni,hogy van olyan ember akinek még az a 3-4-5000 ft is sok pénz ami a 2 kártya között van,és jó hogy a 850 el meg lehet közleíteni a 870ek eredményét,még ha meglőzni nem is nagyon tudják
-
WesTM
őstag
Érdekes hogy a 3.2es x2-vel,meg 3870 el sincs sokkal több pont,mint nekem a core-al meg 3850el+vistával.
[link]Tehát ha még meghúznám a procimat,akkor fognám a 3870 ek eredményét.
Jah és ez 7.12es catalyst eredménye.Ha van rá igény megcsinálhatom 8.2vel,8.3at kizárt hogy feltegyem.
-
WesTM
őstag
válasz
cowboy_bebop #21036 üzenetére
szerintem itt valamit félreértettél,bár lehet én értettem félre,de itt az első gx2 érték az 1 gpura viszonyitott teljesítményt mutatja,a 2. érték pedig a normális 2gpu-s értéket.A gx2 jóval gyorsabb lett a x2 nél (tesztekre hivatkozva),de ár érték arányban nem tudja megverni.Ez már télleg csak az eszeveszett hülyeség,meg a gigalománia
-
WesTM
őstag
Jah bocs hogy uj hsz.be de ezek vista alatt mért eredmények!!!!!
-
WesTM
őstag
Na most tudtam befejezni az összehasonlítást.
Tehát pci-e 4X es alaplappal:8134 pont (3421/3523/2399)
még 16X os lappal :10188 pont (4306/4918/2456)
tehát igen jelentős a külömbségMindez sapphire hd 3850 (775/1125)
Remélem segíthettem valakinek!
-
WesTM
őstag
Na ma csak csináltam egy 3dmark-ot.
A lényeg az hogy mostmár tudni fogjuk hogy a 4Xes pci-e hogy fogja vissz a kártyát.
775/1125ön (hd3850) 8134 pontot csinált. A proci egy 3ghzes core 2 e4500,és vista32.
Holnap jön az uj alaplap,majd akkor megnézem hogy a 4Xes és 16X os pci között mekkora külömbség van. -
WesTM
őstag
Érdekes,de nekem sapphire ref. hűtővel 75%os ventin olyan 61-63 fokos játék közben,e fölé nem szokott menni.
-
WesTM
őstag
Na mostmár kezdek kicsit furán nézni.
Pár kommentel ezelőtt elfogott a kiváncsiság meddig menneka ramok.
A cccben 1117 ig lehet huzni,ráállítottam arra a csúszkát,és vigyorogva viszi a kártya 20 perce,miközbe cod4ezek. Soha az életbe nem gondoltam hogy egy 3850 ben ekkora tuningpotenciál lesz,és ezt stabilan tudja. -
WesTM
őstag
válasz
illusiON #20221 üzenetére
A szemetelés olyan,hogy egy idő után,vagy azonnal olyan lesz a kép,mintha a tv-n gynege a jel(most perpill ez jutott eszembe
). Nem tudom hogy neked bírni fogja e,mert nekem is ma jött meg a kártya,és így nem tudom mi számít jó eredményeknek.Ahogy látom az enyém nem is olyan rossz
.
-
WesTM
őstag
válasz
athomi #20213 üzenetére
Hát délután pár játékkal (Assassins creed,cod2,cod4,rfactor,crysis) játszottam,kb.5-6órát,és semmilyen problémával nem találkoztam.Lenne még a gpuba,és a memoriába is több,mert a gpu-t néztem 790en is,a memoriát 1050mhzen,de szerintem így viszont atomstabil lesz,bár lehet hogy 790en is az lenne,de ezen a pár mhz-n nem múlik semmi.Nagyon meg vagyok elégedve a kártyával,szerintem így minden mai játékhoz elég.
-
WesTM
őstag
Szerintem a processzorod fogja vissza az eredményt.
-
WesTM
őstag
Na eljutottam oda ahol egy kicsit visszavéve atomstabil a kari:775/1025 (sapphire 3850)
Szerintem ez egy jo kis érték,75%os venti fordulat mellett olyan 65fokos 1 ora játék után.
Soha ne legyen rosszabbul tuningolható stabil kártyám. -
WesTM
őstag
Hello!
Ma csatlakoztam a klubba egy sapphire hd 3850256os verzióval.
Azt szeretném kérdezni,hogy az természetes hogy 775/961es orajeleken már 3ora játék telt el,és még mindig stabil a kártya???
Kicsit meg vagyok lepődve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Ford topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Trollok komolyan
- Építő/felújító topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest