- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Rájött mát valaki, hogy a sapphire-n mire jó az a jumper??
-
tzsolesz
nagyúr
Asszem a Brother In Arms-nál van valami, mert valamiért nincs meg az a nagy különbség.
A többinél persze megvan az átlag 70%-os gyorsulás a 2600XT-hez képest.
Most hirtelen azon gondolkodom, hogy a beállításaim mik is voltak a 2600XT-nél a BIA-ban...
az nVidia már a ProStreet engine-jét sem szerette
Szereti valami is azt az engine-t??? Mert az ATI-k sem rajonganak érte szerintem, mert nálam laggolás volt a pacth nélkül.... Hasonló mint az FC2-ben DX10-ben ha 30fps fölött vagyok....
Ha 9600GT-én nem megy fényesen, akkor nem sok jót várok én sem... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2006 üzenetére
Tudom, mondta öcsém, ő játszik vele....
De ami minimum 2-szer gyorsabb még az a GRID. Fullon minden, max élsimítás, minden, és pereg a game....
Egyébként nálam total maxxon is élvezhető a COD5 4xAA-val. Jöhet akciódús jelenet is, ahol már magamat sem látom, hogy hol vagyok, akkor sem esik az fps 28-29 alá....A maxxról meg ne is beszéljünk...Most olvastam valahol, hogy valakinek a 9600GT-én szörnyű szaggatás jelentkezik az NFS Undercover-ben. Elsőre rávágtam, hogy a proci lesz a ludas. De ez majd még idővel kiderül.
Jah, és nem a PH!-án volt rá példa....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Tristis #1972 üzenetére
Amelyik proci nem hajtja ki a 3850, az nem fogja a 4670-et sem. De így igaz fordítva is. A 3850 egyáltalán nem gyengébb a 4670-től. Az esetek jelentős részében ugyan azt a teljesítményt hozza mindkét kari, illetve pár esetben a 3850, pár esetben pedig a 4670 erősebb a másiktól.
A 256Mb-os 3850 is nagyon szuper vétel, ha azt nézzük, hogy volt az már 40-50.000 HUF is. Most meg csak 16.000 HUF. Én 24.000 HUF-ért vettem márciusban a HD2600XT-met.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Mindjárt töltöm én is a 8.11-et. Állítólag pakolt bele az AMD extra fícsőröket. Ráadásul teljesítményfokozás is volt..... Erre kíváncsi vagyok.
Ja, és a Fallout3 királyul megy csumán minden 1280-ban 4xAA-val. De szerintem 8xAA-val is tökéletesen fog menni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
goro1000 #1849 üzenetére
Nálam a max a 850 amit eddig néztem. Próbálgasd 820, után 830, majd 840. Közben minden 10Mhz emelésnél nyomj egy 20 perc Crysis-t, Call Of Juarezt, vagy ami van fennt. Lehetőleg jó VGA izzasztó játék legyen. GPU Caps Viewer-t nem ajánlom, mert az még alapórajelen is újraindítja rendszert....
-
tzsolesz
nagyúr
De a hozzászólásoddal teljesen elkeserítettél, hogy nem kellett volna beáldoznom a 3850-emet
1. Milyen karid is volt? 256 vagy 512?
2. Természetesen nem csináltál hülyeséget. Én ezen a két kártyán vaciláltam sokat, és végül a 4670 mellett tettem le a voksomat, amit abszolút nem bántam meg. Na meg ezért a pénzért csak 256Mb-os 3850-et kaptam volna, ami köztudott, hogy drasztikusan visszafogja egy két játékban. Nem beszélve arról, hogy kevesebbet fogyaszt, és még külön tápcsatlakozóra sincsen szükség. Fejlettebb videó-kódoló cucc van benne.De ami még fontos, hogy ez egy 4xxx-es széria, ami érzésem szerint időtállóbb mint a 3xxx-es széria. Na meg kimondani is jobb, hogy nekem 4670-em van.
-
tzsolesz
nagyúr
Értem, természetesen a 3850 még jobb is mint a 4670 a játékok 60%-ban, 40%-ban meg a 4670 a nyerő. De nagy különbség nincs a két kártya között sehol sem. Ami játszható az egyiken, az játszható a másikon is hasonló beállítások mellett.
Arról nem beszélve hogy mindkét kariban van még minimum 15% tuning. Leglalább is az enyém tökéletsen elvan 750/1000 helyett 850/1160-on is. A fentebb linkelt FC2 tesztemen ez a tuning érezteti is a hatását. Szuperül megy 1280x1024 DX10-ben 2xAA, és veryhigh-on minden. Ez azért nem elhanyagolható. DX9-ben már nem ilyen fényes a helyzet.
Jah, és milyen passzív hűtőt ajánlanátok rá?? Hátha tudok szerezni occsón. Nem árt ha bios moddolok majd rajta.
-
tzsolesz
nagyúr
A sapphire-t is fel lehet odáig tornázni seperc alatt szerintem, de akkor is kitolás.
Egyébként rájöttem az olcsó 3850 titkára, vagy butított sapphire, vagy 256Mb-os MSI. Ezért az olcsó ár.
Bár igaz ez nem jelent nagy teljesítmény csökkenést. Kb 5%-ot. De egy kis tuninggal hipp hopp ki lehet egyenlíteni.
Amúgy eladod a 3850-esed?
-
tzsolesz
nagyúr
Na srácok, itt egy Far Cry 2 teszt, egy kis tuningal.
A VGA 850/1150-en:
Dx10, 1280x1024, veryhigh, 2xAA
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #1812 üzenetére
Meg is néztem, és érdekes módon van valami hangulata ami magával ránt. tetszik, bár a 4.-ik rész annyira nem fogott meg.
Az FC2-vel a hétvégén játszottam utoljára, de annál megvárom a magyar verziót, mert így nem sokat értek belőle, és szerintem ennél a játéknál fontos tudni, hogy mikor mivel bíznak meg, és miért. Mert különben ellaposodik. Így is 30%-nál járok már.
A Fallout 3-ról csak is jókat hallottam. Mindjárt megszerzem azt is.
Jah, és COD5: 1280x1024, minden csumán, ami csak lehet, 4xAA, trilineáris szűrő, anizotróp maxon, és nem megy 30fps alá.
Nesze neked 4670
-
tzsolesz
nagyúr
A jóságos Nvidia amikor beállított a 150.000.-Ft-os GTX280-aival, ami kb. most olyan 180.000.-Ft lenne. De ez már csak így van. Szörnyű élmény is volt az neki akkor.
Valahogy így alakultak az árak, mindenből a legolcsóbbat mondom.
GTX280: 150K
GTX260: 115K
4850: 30K
4870: 49KAz NV villámgyorsan engedett majdnem 50K-ót a kártyái árából.....
rumkola: Nem az egész NV vs. ATI ra mondtam, hanem a HD4xxx és a GT200 szériára. Félreértettél...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
rumkola #1794 üzenetére
Te meg valószínű az NV topicokból.
A te állításod kb. egy fél éve még igaz lehetett, de ma már ez valószínű nem így van. Ebből pedig nem vitát szerettem volna nyitni, hanem elmondtam a véleményem. Az ATI most arat, az NV meg áron alul kénytelen adni a drágán előállított kártyáit, ez így van, ha tetszik ha nem. Ezzel kb. le is zártam részemről ezt...
És bocs az OFF-ért....
Jah, és még egy: Azért addig nem volt ám ekkora a habitusa az NV FAN-oknak addig, amíg az ATI ki nem hajintotta a kártyáit bagóért. Mindenki csak sírt, hogy milyen drágák a GT260-280-ak, meg a 9800GTX stb... Azok az árak kellenének most egy két emberkének a másik topic-ban is, biztos nem így vélekedne senki, hanem még mindíg rínna mindenki...
.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csocsos #1789 üzenetére
Annyira már nincs kakiban az AMD mint az év első félévében. VGA fronton annyira elhúzott az eladásokkal, hogy szerintem az NV részről ez behozhatatlan..... Csak ugye proci téren kéne valamit villantani, mert addig én igen is maradok a C2D-nál. 4670-et sem azért vettem mert meg akarom menteni a céget, hanem azért mert 18.000 Ft-ért ez volt a lehető legjobb választás akkor. Mivel a 9600GT 512Mb RAM-al 25-26.000 Ft környékén van, akkor meg inkább már rakok hozzá 3-4K-ót és veszek egy 4830-ast, ami ezért enyhén erősebb tőle....
1280x1024-ben ez a kari mindenre elég, és elég is lesz, annak tudatában, hogy a játékok úgysem fejlődnek fikarcnyit sem az elkövetkezendő években....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#19617792 #1784 üzenetére
Nem nem, én nem így értelmeztem a dolgot.
Idézek: véleményetek szerint mindenféleképpen érdemes lenne áttérnem a "sötét oldalra" vagy ha eladom a procim és veszek egy X2 5400 BE-t
Ott a "vagy" a mondatban, tehát vagy át áll Intel-re, vagy AMD vonalon fejleszt processzort.
De végül is mindegy, mert az 5400+ BE tökéletes megoldás ehhez a VGA-hoz. -
tzsolesz
nagyúr
vagy ha eladom a procim és veszek egy X2 5400 BE
Ezzel meg is oldottad a saját problémád. Nem kell áttérni a sötét oldalra, ha a saját oldladon is megtalálod a teljesítményben hasonló hardvert, hasonló áron. Az a proci kb a E2180 fölött helyezkedik el.
Aggregátor: Tyűha, ebből egyenlőre nem sokat értek, de holnap letöltöm az editort. és megnézem hogyan is néz ez ki a gyakorlatban. köszi....
-
tzsolesz
nagyúr
Aggregátor kollegától kérem, hogy mutasson utat a BIOS csere rejtelmei felé.
Nem tudom melyik verzióval érdemes megbabrálni. Milyen értékeket érdemes beállítani....
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok, ATT mikor lesz már végre??? Vagy akkor ha nem lesz a közeljövőben, melyik BIOS editor-t érdemes használni, ami tökéletesen kezeli a karit???
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
rumkola #1666 üzenetére
Abszolút nem a 8800GT csúcskategóriás VGA ellenfele ez a 128Bit-es kis alsókategóriás kari. Szerintem nem is annak készült.....
De az csak jót jelenthet ha már egy tesztben szerepeltetik.
Egyébként a 9600GT-től sem fényévekkel lassabb. Szépen tartja az iramot a 2. helyen.
-
tzsolesz
nagyúr
Ez a lényeg, hogy 8.10-el teszteld, mert én bizony a 8.9-hez képest erős gyorsulást véltem felfedezni például Crysis-ben. ugyanazon beállítások mellett 5-6 fps, ami a crysis-nél nm elhanyagolható. Grid-ben is gyorsult egy kicsit emlékeim szerint. Várom a tesztet kollega...
-
tzsolesz
nagyúr
Hát kb egálban vannak, kiegészítik egymást terheléstől függően.
3D-ben van azért hangja, de ezt is csak akkor vettem észre amikor letekertem a hangerőt játék közben. Mondjuk némán nem szoktam játszani, gondolom te sem...
Az FSP jó lesz, az igazság az hogy nem valami halkak ezek az FSP-ék(mármint ez a széria)...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fsb1000 #1477 üzenetére
A szőrösfánkkal én nem foglalkozok, és aki használja az nem normális. Indokolatlanul túlbasztatja a karit. Ahol ő már kivégzi a gépet kékhalállal teszteléskor, ott még 1 éven keresztül órákat játszol, úgy hogy még fentebb is húzod a karit, nuku hibával.
Nincs az a játék ami ennyire megizzasztaná a VGA-t.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
brownus #1472 üzenetére
Alapon kb 3%-on jár, tehát majdnem megáll a sapphire hűtője. De 2D-ben nincs is hangja egy deka sem. Amit az elején annak véltem, az az FSP tápom 12cm-es ventije adott. Csak ugye mostmár hallom a hangját. mivel előtte a 2600XT-től nem hallottam, mert az folyton pörgött mint az állat, mert nem állítottam be ATT-ben 2D-és órajeleket, csak 3D-éset, és jobban melegedett 3D-ben is.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát én a 630 alá nem raknék már mai VGA-t. Esetleg egy 2600pro-t, vagy egy 8500GT-ét.
Ne hari, de a 630 ma már annyira gyenge, hogy nem éri meg köré konfigot építeni. gondolom újabb féle alaplapod van már, ha PCI-E-es VGA-t tervezel. Tegyél bele egy E2180-at, nyomasd fel minimum 2.66 Ghz-re, és mehet bele a HD4670. Addig maximum 30%-os kihasználtsággal fogod használni, ha még is a VGA-t vennéd meg hamarabb.
Milyen alaplapod van??
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Májsztró #1412 üzenetére
Talán a 4670 mellett szól az, hogy nem kell hozzá külön tápcsati, egy picivel kevesebbet fogyaszt, és az újabb játékokban erősebb. Na persze ilyen Pray, meg Q4-ben stb... Nem sokat számít ha erősebb. De a 4670 Crysis Warhead, FC2 stb. azért többet nyom a lantba....
Meg talán újabb videó-kódolási technológiával rendelkezik. Na de szerintem várjuk meg legalább a 8.11-es drivert. Az már valószínű kiforrottabb lesz egy fokkal.
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, visszatért a PCX-re is mindhárom verzió. A Sapphire, és az MSI 23.5 K környékén, az Asus pedig 26.5 K környékén. Nem semmi.
Én ilyen 23-25k-ót maximum a 4830-ra szántam volna. De annak a kezdő ára is 32K itthon. Mivel már lehet kapni....
szóval aki akkor nem vett 4850-est amikor 30-32K volt, az most megveheti a megcsonkított, lebutított társát ugyan ennyiért.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
birozoli7800 #1236 üzenetére
Szerintem 4670-et 18K-ért, vagy 3850-et 16K-ért
Úgy gondolom az újabb játékokban, mintha a 4670 jobban telesítene. például Crysis, FC2.
3DMark06-ban a 3850 erősebb, Vantege-ban a 4670.
Itt egy teszt, amit eddig én sem láttam.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #1206 üzenetére
Jó az még 1680-ban is szűrők nélkül (vagy 2xAA-val), mediumban. Kivéve a Crysis-t.
Unreal engine játékok(Turok, Frontline Fuel Of War, UT3, Brother in Arms stb...), Fifa09, COD4, Pro Street, Overlord, GRID, stb.. Le szarja a kari, szépen fut mind, és ezt öcsémnél teszteltük. Mint a villám.
Ahhoz képest hogy 1280 és 1680 között számszakilag nagy különbség látszik, a teljesítményre való hatása nem lineárisan következik. Míg az 1024x768-ről váltáskor igencsak nagy fps különbség látható.
De ezt majd egy szaki megmondja.....Jah, és a 4670 sapphire-ra is visszatérve: Ma felhívtam egy pár helyet én is, és azt mondták majdnem mindenhol, hogy már egy hete nincs, mert azonnal alviszik, meg lefoglalják ha jön készletre. Hiába van kinn a webshop-on, az már csak mutatóban van ott.
De ez nem csak a sapphire-ra vonatkozik. Talán a PCX-en van Asus, de az meg drága, és nem jobb a Sapphire-től. -
tzsolesz
nagyúr
Mikor lesz már működő ati tray tools?
-
tzsolesz
nagyúr
Na itt vagyok újra. Nekem most 850/1180-on megy a kis vacak.
Itt a CPU már 2.9Ghz-en ment. Szépen skálázódik egyébként az eredmény ahogyan húzzuk a procit. a 2600XT-nél nem számított ennyire.
-
tzsolesz
nagyúr
18K-ért sztem jól jártam a sapphire-el. És még tuningos is. Most 850/1160-ál tartok, remélem lesz ez még jobb is.
A memók elvileg mennyit bírhatnak??Amúgy nekem nagyon tetszik ez a gigabyte. Kár hogy amikor én vettem a sapphire-t akkor még nem volt ilyen, mert úgy látom az árát, hogy tán ez még olcsóbb lett volna abban az időben.
Egyébként mért mondja mindenki hogy már nem lehet kapni 4670-est 18K környékén?
-
tzsolesz
nagyúr
Itt egy vantage eredmény.
VGA: 850/1160
CPU. 10x280 (csinálok egyet majd 2.9Ghz-en is)
memók: 5-5-5-18 (na ez szar azt tudom...)Az, hogy ez mit jelent nem tudom, mert még nem rakott be ide senki vantage tesztet.
-
tzsolesz
nagyúr
Tudom, hogy nem így a hivatalos, de nem kinlódtam gpu-z-vel, meg ilyenek.
Alapon a VGA, vistán. Ez még a gyári CD-én lévő driverrel volt lefuttatva. A 8.10-el jobban teljesít, de még azt nem mértem 3dmark-al.
-
tzsolesz
nagyúr
-
-
tzsolesz
nagyúr
Azt azért tegyük hozzá, hogy minimum 2 magos prockó kéne alá. Egymagos CPU-val nem hajtottam ki a 2600Xt-met sem abszolút. Ennek meg azért kell a kraft, hiába alsókatos VGA, a teljesítménye attól függetlenül nagyon meggyőző. Nincs az a játék ami ne menne maximum beállításokkal 1280x1024-ben, illetve 1680x1050-ben medium beállításokkal. Kivéve a Crytek művet.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem pörög még a topic.
Majd beindul. Majd esete közlök még egy-két fps adatot.
-
tzsolesz
nagyúr
Én is most nézem, hogy 2 év gari van a papíron.Kb. addig szeretném használni. A játékok úgy sem fejlődnek. Épp ugyanúgy néz ki kategóriáján belül minden játék 2008-ban mint 2007-ben. ennyi. Ez szerintem még 2009-ben is így lesz. Elavulni nem fog a kari, mivel a fejlesztők sem haladnak előre nagy léptekben. Amíg NV bácsi pénzeli őket, addig nem kell nagy áttörésre számítani grafikailag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest