- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8097 üzenetére
Valamiről lemaradhattam, én soha nem láttam jó áron
Jó ár nálam mivel 2 év garis és 2 slotos a hűtője, ami igaz halk, de egy ekkora kártyánál azé' mégse erőltetném..18k bruttó. 1ébként meg végül is mind1, ha most lesz annyiért amit adok érte akkor lesz, ha nem, akkor majd lesz hd5xxx....ráérek és úgyse járok rosszul sztem
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8088 üzenetére
Jaja, lehet maradnom kéne az LE7500-nél
Generals és Q3-at viszi
, de win7-en még azok se indulnak el
szóval qrva sokat játszok.
Powercolor..hát nálunk éppen nem olyan olcsó, netto 200-zal olcsóbb az asusnál, GB-nél meg drágább, ha már hűtőt is kéne cserélni a legolcsóbbat venném. Asusnál biztos nem kell hűtőcsere, 5V és kész, vagy egy 12-es külső venti és készcsak tudnám mit mívelne a tv-vel...jah meg 2 évvel adjáka power csodát, azért az se mind1.
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #8085 üzenetére
S-video nem kell, a tv-n van HDMI, nice lcd tv
, csak natív hdmi-s kártyákkal nem akar normálisan működni, kábelre gyanakodtam mert olcsó volt, boltban vettem 1400ft-ért 3 v 5 m-est, elvileg aranyozott csatis...de pl a mostani kis nv kártyával is remekül működik minden, natív hdmi-s atiknál meg restartolni kellett
bios+dos szinten nem is tudtak a tv-re képet adni. Meg ami qrvára zavart, cvsak attól, hogy rádugtama kábelt a hdmi-re, 20W-ot ugrott a gép fogyija, ha be volt kapcsolva a tv, ha nem. Felqrta a 2D-s magasabb órajelekre a kártyákat 1ből, de hogy mért?
szerk: asus 4670-em egy du. erejéig volt, arra cseréltettem a GB-t, mert elegem lett a xarságaiból, de kipróbálni sajnos nem tudtam, mert eladtam, ha azzal is úgy járnék...
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #8077 üzenetére
Nem is rá akarom tenni, csak mellé vagy mögé, ha nagyobb a hőleadó felület az azért csak jobb. Belegondolva meg jobb lenne olyan, amin nincs natív HDMI, olyanokkal nem akart normálisan menni a tv
DVI-HDMI átalakítóval meg lazán, most egy 7500LE van a gépben, úgy kezeli a tv-t mint egy álom, a hdmi-s GB 4670 és zafír 4830 meg mint egy rémálom, dvi-s msi 3850 az jól kezelte, ma gondoltam bele, lehet valami összefüggés...
-
Chaser
legenda
Ha valakinek esetleg lenne eladó 4670-e keressen itt
szerk: off...
-
-
Chaser
legenda
Én meg ezt a GB 4670-et nézegettem, zalman vf700alcu a hűtés ha jól látom, de csak eff. 1600-as ramok vannak rajta
-
Chaser
legenda
A powercolornak is van passzív 4650-e, nem sok jót írnak róla, és elég elfuserált alsó hűtést kapott.
-
Chaser
legenda
Jóval alatta áll meg, 4830 furmark alatt volt 140W, mellé prime a procinak 170W, persze ezek teljes gépre értendőek. Lapos kérdésre sztem biztos választ nem kapsz, be kell vinni a boltba és belepróbálni. Ha 2.0-s, biztos nem fogja vissza 1általán, 1.0-s pcie esetleg egy kicsit.
-
Chaser
legenda
DDR3-as 4550 ismereteim szerint 64 bites, ergo kb ddr2-128 bit, de SP és textúrázó számot tekintve sokkal butább. Ha drágállod a ddr3-as 4650-et akkor jó a ddr2-es is, van aki azt írje idle hangos, van aki azt hogy hangtalan. Már egy 9-es AC venti is csodákat tud művelni, pár vga-n már próbáltam.
-
Chaser
legenda
Sokkal gyorsabb a 4650 ddr3, 800vs 1400mhz. Játékban kb 30-40% lehet a ddr2 ellen. De ha a csend a lényeg te is válassz valami passzívat, vagy ha meg tudod oldani állíts egy halk 12-es pwm-es AC-t a zafírra, borítást és ventit meg leveszed róla. Apróban 1.5k körül már találsz ilyen ventit.
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #7948 üzenetére
Zafír 4650-ből is van ultimate, XFX-nek is van hőcsöves és kapni is lehet nálunk.
szerk: Sőt, már az MSI-nek is van hőcsöves passzív 4650-e. Hülye ***** gyártók, amikor már kezd kifutni akkor dobják ki a passzívakat...
szerk2: És az MSI-é nem is olyan kis fosch, mint az ultimate.
-
Chaser
legenda
Holnap rendelek is egyet innen, de ha 1év garival akarnak kábítani ott hagyom
-
Chaser
legenda
Ismerem a tápot, jó kis FSP zalmi gúnyában, pofátlanul drágán adták/adják. Az új gddr3-as AC hűtéses 4670-ről már le is beszéllek, egyre kötsögebbek a zafírnál
Valamikor ott kezdődött, hogy a ref 1000mhz helyett el kezdtek 873-as ramokat pakolni a 4670-ekre, az ultimate-on is olyan van, na de most? Az új 4670-en 800-as ram van. A ddr3-as 4650-ükön meg 700mhz. 4650-4670 lényegében teljesen ugyanaz a ram és mag órajeleit kivéve, előbbinél mag 600, utóbbinál 750. Legjobban jársz egy ddr3-as 4650-nel, teszel mögé egy szép nagy 12-es ventit és szabályzással se kell bajlódnod. 4830-at is így hűtöttem gond nélkül, pedig az loadon kb 90W-ot ehetett.
-
Chaser
legenda
Loadon akörül eszik mint a 76gt, idleben meg alig, 15W körül. Zafír gddr4 biztos tuti halk és szabályzós, az új gddr3-ast még nem tudom, GB viszonylag hangos, nem szabályzós, de olcsó, van passzív zafír ultimate, kissé csökkentett memória órajellel. Az asus is jó, csak 5V-ra kell kötni és nincs hangja. A 86gt-nél 60-100%-kal gyorsabb gametől függően. 76gt helyett megváltás lesz
Vagy ha nagyon olcsón akarsz és találsz, zafír ddr3-as 4650, elmarad a 4670-ektől, de nem annyival amennyivel olcsóbb, én 12.5k-ért találtam most helyi boltban egyet.
szerk: Táp bőven elég
4890-et is vígan vinne, proci az már necces, sok game már 2 magot használ. Alapon biztos kevés lesz 1280 és alatt még 1 magra optimalizált gamenél is, bőven elég neked a 4650 ddr3 is, azt se fogja meghajtani rendesen a procid, de jóval gyorsabb lesz a game mint 76gt-vel volt.
-
Chaser
legenda
Valaki vett már gddr3-as AC hűtéses zafírt? Érdekelne annak is olyan jó-e a szabályzása mint a gddr4-esnek.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7571 üzenetére
Ilyen
Ezek tényleg gyakorlatilag hangtalanok, a keretesnek van hangja, a keret felerősíti a szélzajt. Amit linkeltél elvileg hátsó házventik, de bárhová be lehet őket szerelni kis ügyességgel. A keretest egy 7700cu-ra vettem, de még nem raktam fel rá, sajnálom széttörni
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Akinek van HDMI-s tv-je, nézze már meg ha csatlakoztatva van a kártyához, működik-e a PP. Anno nálam nem működött, a mostani 4830-nál sem.
-
Chaser
legenda
Lehet hogy azt se szerette
Régebbi játékoknál könnyebben előjöhet driver gond.
#7118 pmheros: A 4830-am is kb ilyen hőfokokat produkál szintén kellemes hanggal, nem is hangja van, inkább a motornak van valami búgása.
#7124 xil: Bőven jó az a proci 4670-hez, 1 gigásat felesleges venni sztem, inkább a gépbe vegyél még 2-t, annak érezni fogod a hatását.
Többieknek: Alternatíva 4670 helyett, ha erősebbet akarsz vmivel drágábban. Mint kiderült a sapphire egyedi NYÁK-os cuccot csinált, rövidebb is mint a ref, és lecsökkenthette a fogyasztást is, 2D-ben e5200 procival 67-68W-ot mérek, igp-vel volt 50, furmark alatt 140W átlag, de itt már a proci is terhelve van, a vga loadon ehet 75-90W-ot.
-
Chaser
legenda
Na felment majd 30k-ra a 4850, nem kell benne tovább gondolkoznom
szerk: a 3870x2 meg 33k, érdekesek az árak
így lement ennek is az ára?
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7085 üzenetére
Nekem SpeedR mondta, hogy nem jó, ha jól emlékszem, bővebbet nem tudok erről. Hűtést csak használtan érdemes venni, az biztos
Az meg igaz, ha valami 10+ éve működik, akkor nyilván stabil, ha még drágább is, megéri a felárat. Pl ebben a boltban vettem fasza BD-t ami gyári döglött volt egyik modul részéről, 2 napra rá kicserélték, közbe meg adtak csereramot, a sráccal beszéltem, a vga-t is meg lehet hallgatni üzemközben, én nem webshopolok, ilyen szolgáltatásokat nem tud adni, ráadásul iponon kívül nincs garfutár tudtommal sehol. Azt mondjuk lexarom, hogy procra 1 évet adnak, te is tudod, magától nem döglik, talán 10000:1 arányban. 1ébként sztem az intel is cserélné 3 éven belül, persze akkor nem, ha megfőzte valaki
#7087 mcs : Nem jutottam odáig, az a rohadt eső
menni meg nem nagyon tudok most a lábam miatt, de lehet holnap visszamegyek, más dolgom is lenne, viszont nem hiszem hogy megvenném, + 8.5k-ért 512-es msi 4850 van náluk, loadon többet fogyaszt oké, de erőben is durván jobb és nem sokkal drágább, nehéz ügy
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7079 üzenetére
Nekem valszeg szerencsém van, Kecsón van egy lingvin nevű bolt, ált olcsóbb az iponnál, de ha drágábbb is nem sokkal, és ha garizni kell akkor is jó arcok
több mint 10 éve ott vannak, megbízható banda, náluk a szervíz papíron az szerepel, hogy max 2 hét...
#7081 mcs: vf700-ra nekem azt mondták nem jó,a vf900 már igen
szerk: #7080 ben11: Sztem vidd vissza és cseréltesd asusra vagy zafírddr4-re, hűtőcserével se jössz ki olcsóbban. Vagy 5V-ra kötöd, ha megfelel úgy a hangja.
-
Chaser
legenda
A lényeg nem is a garizáson van, hanem a futár ktsg-en, és garfutár is csak az iponnál van tudtommal. Max az iponból vásárolnék én is webes boltból, de eddig nem vetemedtem rá, tök jól néz ki, hogy valahol kis hazánkban 1-2k-val olcsóbb az adott cucc, de azért el is kell menni, vagy ide kell szállíttatni, gaizáskor ugyanez..nekem nem éri meg az biztos.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7062 üzenetére
Nem mondtam hogy rá akarom rakni
Jah iponnál van garfutár, másutt nincs, feltételeztem csak vga-t venne, sztem mákod volt az iponnal, nem kevés szép dolgot írtak már rólukÉs igen, a legrosszabb esetet kell alapul venni, mert akkor nem ér meglepetés. Napokban vettem ramot, 2x2BD, az egyik gyári döglött volt, szállítással nem lett volna olcsóbb sehonnan mint helyben, de lehet anélkül se..mind1, visszavittem, raktáron nem volt, de 2 nap múlva kaptam a cserét. Nem lepett meg, a mostani cuccoknál eleve úgy készülök hogy döglött, az a meglepetés, ha működik valami egyből
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7059 üzenetére
Én is így fogom hűteni, csak 12-essel, nem szarolok hűtőcserével.
#7060 luci : Jah jó, akkor vegyél az árukeresőtől
Ha esetleg csak fals ár volt IJB, ha a futár 2-3k IJB, ha majd esetleg gariztatni kell és perkálhatod az útiktsg-et IJB, pár dologban fejleszteni kellene a szemléletmódodat, nem csak eladás terén, hanem vásárlás terén is...
-
Chaser
legenda
Hogy tenne már
Én meg a lingóban voltam ma, kicserélték a gyári döglött BD-met, kérdeztem a sráctól hogy kaptak-e negatív visszajelzést a GB 4670-ről, aszonta' nem. kb 50-et adtak el, holnap ha minden igaz megyek és meghallgatom náluk a csodát
Éppen akkor voltam benn mikor bevételezték a cuccokat.
szerk: Van LCD tv-d? Ha van nézd már meg HDMI-n mit működik, elég érdekes dolgokat produkált anno az enyém egy philips tv-vel.
-
Chaser
legenda
Márketing problémáid vannak
Én 3-ért adtam el a 100-ast helyben, ami ugye 1 hőcsővel kevesebb, viszont designban talán szebb a fekete miatt, meg ugye ritka
Tied újan 8-10k, hát annyit nyilván nem sokan adnak érte, de 4-5k-t biztos. Enyémhez képest előnye, hogy sokkal több vga-ra felszerelhető mint a 100-as, meg ugye 3 hőcsöves.
Emeld ki: nem foglal maga alatt slotot, és valóban kiba' jól hűt -
Chaser
legenda
Sokat eszik
Ez volt az egyik ok amiért ment, a másik ha abban táp vagy lap behal, kb vehetsz egy "újat". Táp megoldásra a barkácsolt cucchoz viszont lett volna korrekt megoldásom, 200W-os mATX tápok enhance gyártmány, befért volna
Újan 7-8k-ért lehet kapni, csak az nem enhance. Én olyan gépet akarok, amibe ha úgy hozza kedvem egy 4870-et is bele lehessen vágni, bár biztos nem fogja úgy hozni a kedvem
de no more off, mert kikapunk
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
jakobinus #6957 üzenetére
Sztem az utóbbi a magyarázat, idle és load hőmérséklet nem ventiszabályzás függvénye
#6958 zodo : Farigcsálásról szó sincs, csak a ventit venném le, mert a kártyára merőlegesen egy 12-es AC venti hűtene
Nem lowprofil ház lesz, a riser semmit nem old meg
Compaq gépből van? A ház 1ébként egy átépített thinkcenter lesz, ha eljutok odáig hogy átépítem. Ha tényleg free adod a risert, akkor lehet kell, menni hova kellene? Sztem 1xűbb a posta, természetesen fizetném
#6959 F.B.I.: Nem mondtam ellenkezőjét
És nem engedek belőlük, utsó pc-m egy jó darabig, olyan lesz amilyennek szeretném.
-
-
Chaser
legenda
Ettől tartok én is, majd megkérdezem a tulaját az ex asusomnak, annyi időt nem töltött nálam hogy megnézhessem.
#6933 zodo: Nem a passzívon van a hangsúly, hanem hogy én irányíthassam a hűtést, megfogant a gondolataimban egy spéci kicsi gép, aminek hangja konvergál a 0-hoz, és jó úton haladok
Lap adott, mATX, jó lenne ha használható maradna a 2 PCI a vga alatt, de nem ártana esetleg a pcie1x esetleges üzembehelyezésének lehetősége sem, akkor meg már a vnf100 se jöhet szóba, se a zafír ultimate. A "sima" zafír viszont igen, nem nagy rajta a borda de biztos nem foglal slotot, és a hűtésére beállított ventim gondoskodna róla kellően. Ezt a cube-ot nem olvastam, ránézésre nekem nagyon zafíros
Viszont piros! És bárki bármit mond, ATI vga piros PCB-vel az igazi
Remélem finom áron lehet kapni hamarosan.
-
Chaser
legenda
Zafír ddr4-es és asus 4670 tulajokhoz szólna a kérdés, ha a ventik nincsenek a fentebb említett kártyákon, csak a borda, akkor is foglalnak maguk alatt slotot?
-
Chaser
legenda
válasz
jakobinus #6900 üzenetére
Tudsz csinálni róla egy képet? Vagy egy linket adni amin rajta van? Az enyémen ez a pezsgő szín nem volt, és ott csak 1 fokozat volt, porszívó
A zalmis meg ugye nem ilyen, lehet javították a GB-nél a cuccot, és ez már új rev?
szerk: #6894 atom360: Legalább megvan a hiba
-
Chaser
legenda
De nem mindenkinek felel meg a ddr4-es zafír, akinek kell a kártya alatt is a slot, annak nem jó. Helyette szóba jöhet az ultimate, de annak butább a ramja. Egyéb esetben én se cserélnék hűtőt, S1-et vagy S2-t rátenni mi értelme van? Slotot ugyanúgy elfoglal, ami zajt ad a ddr4-es zafír, azt más úgyis elfogja nyomni a gépben...
Ez a ddr2 vs ddr3 4650 meg, értem én hogy adott a keret, de ugyanannyi pénzért nyilván a jobbat kell venninéha nem értem az embereket
-
Chaser
legenda
Nem-nem, az ötlet gazdája sok gyártó, akik megterveztek és legyártottak különböző vga hűtőket, én max élek a lehetőséggel, de ez is olyan mint a tuning, csak saját felelősségre...
#6792 Gyuri27: Ezt jól látod, ezért nem is nyitottam még boltot, vagy nem társultam be valaki mellé, lehetőség lett volna. Majd olyan játékszabályok szerinti boltom lesz ahol a vevő is én is jól járok
-
Chaser
legenda
válasz
vviktor1 #6771 üzenetére
Mondtam én, hogy legariztatom bárkiét?
Ha valaki nem ért valamihez ne erőltesse, vagy legalább gyakoroljon előtte tét nélküli cuccon. Jó tápja van, komolyabb kellemetlenségektől megóvta az alkatrészeket, vga-t meg legariztatja ahol vette és ennyi. Biztos viccből árulják a gyártók a külünböző vga hűtéseket, én kezemben még nem murdelt meg vga -se-, arról nem tehetek ha valaki gyakorlatlan, bár a gyakorlottság se elég mindig. Jó sok éve az egykor fényvilágát élő mistralba úgy 2000 tájékán jelentkeztem eladónak, a szervízes srác előttem sarkazott le egy akkor 30-35k-s procit, nem volt kezdő, előtte is boltban dolgozott, a mai napig is.
-
Chaser
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest