- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz
CHIPman #7556 üzenetére
Hé, kicsit finomabban ember! Ha nem értesz velem egyet, a fikázáson kívül írhatnál egy pár mondatos indoklást is. Egyébkét elismerem, hogy szoktam tévedni, nem kizárt hogy valamit rosszul írtam vagy tudok. Hidd el igyekeztem nem valótlant írni. Beccs. szó. Én hajlandó vagyok tanulni, akár még tőled is. Lehet kimarat egy "nek" rag a 4670 útán? Vagy nem tudom mi a bajod.
-
MMIX
addikt
válasz
Redneck #7554 üzenetére
Az 1GB nem kell a 4670-nek. Nagy felbontáshoz kellene az 1GB meg élsimításhoz, de oda már a GPU ereje nem elég. Ha belefér a keretbe 25 ezertől kezdődnek a HD 4850-ek. Még ez a kártya is jól el van 512MB RAM-mal , pedig egy 4670 majdnem dupláját tudja teljesítményben. DDR3 Vs. DDR4 kb órajel arányosan gyorsabb. A DDR4-es kártyán (Sapphire márka) van a leghalkabb legjobb gyári hűtő. A DDR3-as kártyáknál a 2000MHz-es
kártyákra kell vadászni, Ahogy előttem is írták s-video kimenet meglétére is figyelni kell, ha valakinek fontos hogy régebbi TV-re is kirakható legyen a számítógép képe. -
MMIX
addikt
válasz
Pegazus777 #7544 üzenetére
Mások is jártak így. A dobozra írt adat a valós. A tesztprogramok szoktak tévedni.
-
MMIX
addikt
Az ATI Crossfire-nál a GPU egyezés a lényeg. Az hogy az egyiken a RAM DDR3 a másikon DDR4 az nem számít. A RAM méretnek sem kell egyeznie, mindkettő a kisebb értékekhez igazodik. A 4850-et és 4870-et is Crossfire-be lehet kötni, pedig az egyik DDR3-as a másik DDR5-ös. Ugye van Crossfire ready alaplapod, Crossfire hídad és jó tápegységed hozzá? Esetleg egy szimpla HD 4850/70 nem lenne jobb?
-
MMIX
addikt
Azt nem tudom hogy visszajárnak e még a Gainward tulajok. Valamikor még a kezdetek kezdetén még itt voltak és tartottak élménybeszámolókat. Úgyhogy használhatnád a keresőt a lap tetején. Egyébként szabályozható a Gainward ventije is. Ha a halkság a fő szempont én a Sapphire féle 4670 DDR3 Ultimate-t ajánlom. (Passzív hűtő) Ez egy viszonylag régi topic. Nem sok olyan kérdés van amit ne válaszoltak volna meg minimum egyszer.
-
MMIX
addikt
Ha a haverod 1 év múlva egyszerre "kukázza" a gépet akkor max egy 4650 DDR2-t érdemes bele tennie. Ha hosszabb távon szeretné használni az új videokártyáját akkor vehet egy jó erős kártyát is, feltéve hogy van neki egy erős minőségi tápegysége a gépében. Az újonnan épített gépébe átrakhatja a már meglévő videókarit. Persze hogy forintosítva hogy járna jobban azt számolja ki Ő, vagy Te.
-
MMIX
addikt
válasz
Balázs1621 #7427 üzenetére
A http:// cím amit beírtál nem működik úgyhogy kénytelen voltam nyomozni. Ezt találtam remélem ugyanarról a kártyáról beszélünk. [link] A 3% venti alapon kevés az már majdnem passzív hűtés. Nekem is ilyen márkájú kártyám van és 12% a minimum fordulatszáma. Szerencsére ezeken a kártyákon kézzel is állítható a fordulatszám a Control Centerben. Lehet hogy nálad a fordulatszám szabályozás el lett állítgatva.
-
MMIX
addikt
válasz
Balázs1621 #7424 üzenetére
Melyik gyári hűtő? Egyébként nem normális semelyikkel se. Venti pörög rendesen? Nem áll a por a bordák között?
-
MMIX
addikt
válasz
stophunter2 #7387 üzenetére
Mivel digitálisról digitálisra átalakítás , úgyhogy semennyire nem gáz
-
MMIX
addikt
válasz
Mercutio_ #7375 üzenetére
Csak videokártya mért fogyasztása: [link] Idle-ben a 4650/70 fogyasztása annyira kevés hogy szinte szóra sem érdemes. Teljes terheléskor 64.2Watt. a 4650 DDR3 ugyan az a kártya 100%-ban úgyhogy
szerintem csak minimális lehet a különbség fogyasztásban. sacc 7-8Watt. Sebességben annyival lassabb ahány %-kal kisebb az órajele a 4670-hez képest Kb.
A 22" HD monitorhoz nem ezeket a kártyákat venném ha játszani szeretnék. Ami szaggat a 4650 DDR3-mal az 4670-nel sem lesz sokkal jobb. -
MMIX
addikt
Nagyon egyszerű kis találmány. Nincs benne semmi bonyolult. Az átalakítót összetolod egy szabad molex csatlakozóval.A sárga zsinór 12V a piros zsinór 5V. A videokártyádon fix 12V-ot kap a ventilátor. A teendőd hogy a videokártyáról lehúzod a venti csatlakozót és rátolod az 5V-ot adó piros csatlakozóra. Az 5V-nak hála csökken a fordulatszám és ez által a zaj is. De még így is bőven elegendő marad a hűtés hála a szuper gyári hűtésnek ami a 2. legjobb lehetne ha szabályozná a fordulatszámát automatikusan mint például a Shapphire kártyái.
-
MMIX
addikt
"1 GB-s 4650-ből nincs is ddr3 tudtommal, 512-esből is csak a zafírnak van, ha tévednék javítsatok."
Nem csak a Sapphire gyárt 4650 DDR3-at, bár igaz hogy itt Magyarországon csak ezt forgalmazzák.
Pl: Triplex HD 4650 DDR3 [link]
Apollo HD 4650 DDR3 256MB, Apollo HD 4650LP DDR3 512MB(+tápcsatlakozós!)
Azt írják, de a képen meg nem látom!
A személyes kedvencem: Apollo 4650 GDDR4 256MB [link] -
MMIX
addikt
válasz
Tanker21 #6763 üzenetére
Sok paszta nem kell a GPU-ra csak annyi amennyi kiszorítja a levegőt a GPU és a hűtőegység közül máshová ne kerűljön. (leheletvékony réteg nem kell eláztatni az egészet) Keres a kártyán hibát ha tudsz. (lesarkazott GPU, kondenzátorok, nyáklap, elszíneződés, összezárt érintkezők )
-
MMIX
addikt
válasz
Tanker21 #6761 üzenetére
Látatlanba én nem tudom mit rontottál el. De én a helyedben megpróbálnám elindítani a gépet egy másik videókártyával(min 5-6 percre a letiltás után) hogy lássam hogy úgy egyébként még van e számítógépem és a gyanús videókarit is átnézném. Ja és minden csatlakozót jól raktál vissza? Esetleg próbálj egy indítást úgy hogy csak az van az alaplapodra kötve ami feltétlenűl kell.(lap ram bill. videókari más nem)
-
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
válasz
zoleee24 #6322 üzenetére
Szerintem ha új kártyát akarsz venni a HD 3870-et felejtsd el, mert ugyanannyiért vagy egy pár ezressel kevesebbért már HD 4830-at lehet venni. (A használt kártya árakat nem tudom)
Ha maximum 18 ezret szánsz a dologra akkor a te kártyád a HD 4670. Ha maximum 15 ezret akkor a te kártyád a HD 4650 DDR3. -
MMIX
addikt
válasz
HUAFBANDITA #6056 üzenetére
Helló!
Olvasd el ezeket a tippeket! #4208
#4211 -
MMIX
addikt
válasz
GeneraL_XTX #5888 üzenetére
A kollégák a sapphire 4670-es hűtőjét dicsérik mindenhol nem a 4650-ét mivel nem egyforma a két kártya hűtője. Olvasd el a (#5575)-es hozászolást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Microsoft Office és Office 365 topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Revolut
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest