- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Sajnos nekem is gondom akadt a legfrissebb Katival amit közöltem is a hozzá tartozó topikjában,de ki elégítő választ nem kaptam csak foszlányokat.
Bátorkodom át másolni ide hátha tudtok segíteni mi lehet a hiba forrása vagy az adott kérdések problémáinak megoldása.
(Sziasztok.)
Kéne egy kis help mert gondom akadt a HD5970 Sapphire OC 2GB kártyámmal.
Feltettem az Ati oldaláról a legfrissebb drivert,és játékok alatt elkezdett hullámozni az LCD HP ZR24w IPS (60hz)monitoromon.Letöröltem a Catát,és feltettem a 10.11 et,és tökéletesen megy vele minden,illetve mind azok amik régebbiek a most feltüntetett C...Illetve még egy anomáliát vettem észre a legfrissebb Catával,hogy a Heaven Benchmark v2.1-ben belövöm a Settingsben a képfrissítést lefagy egyből.Mivel a billentyűzetem üzemel akkor nem teljesen akasztotta ki a Wint,de mindenféleképpen a Reset segített mert semmi másra nem reagált.A kép megállt ahol tartott a progi,és úgy maradt.Mióta feltettem a régebbi drivert azóta tökéletesen megy és a hullámzás is elmúlt.Mivel teszteltem a FurMark nevezetű stressz progival,és lestem az Everestben hogy a VRM ok rendesen kapják meg a feszt rá bukkantam még egy anomáliára a friss driverral.Mivel 2 GPU VRM fesz van feltüntetve alap órajelen mikor pihen 0.95 V kap.Mikor terhelem 1.05 V ad,és érdekesség alapján csak az egyik kapta meg a 1.05 V a másik meg pihent 0.95 V-on.Ezt is orvosolta a régebbi driver.
Az Assassin's Creed II tolom,és azzal meg az lenne a gondom,hogy a GPU nincs rendesen leterhelve,és max beállításokon be esik néha 30FPS alá ami egy kicsit gázos,és a két mag az MS szerint 40-max 60% ban van leterhelve ami barátok között is max 1 maggal egyenlő,vagyis lehetséges lenne a 2x sebességA profilomban megtalálható a gépem részletesen,illetve a procim 3.7GHZ en zakatol.A telepítést törlést Driver cserét szakszerűen csináltam úgyhogy azokból akadó hibaforrásokat nem vettem figyelembe.Segítségeteket előre is köszönöm
-
kasa85
őstag
válasz
eladohardver #2879 üzenetére
Nem rossz,főleg azt csípem benne hogy hűs,és halkan viszi a kártyákat.Csak egy negatívumom van vele kapcsolatban,hogy nem egy könnyű darab,és a szereléssel is óvatosnak kell lenni,de megoldható,és kárpótol az alacsony hő és zajszint + a jobb húzhatóság.
Aki ilyet akar venni hagyja a csudába a drága Oc jelzésű kártyákat.Vegyen egy alap szintű HD5970 kártyát ,és a fent maradó összegből egy ilyen hűtést,és röhögve le körözi mindenben a pár MHZ el nagyobb kapacitású társait.
-
kasa85
őstag
válasz
eladohardver #2858 üzenetére
Hát igen.Majd év végén ki sorsoljuk a Hottfixek Hottfixének a győztesét azt kap egy zsák 486ost
Szégyen ami a régiben ment az ujjba nem tudják át rakni
Nem értem még mindig minek kell a 10.5 hottfixet rá rakni ha egyszer a hibát nagyjából javították és közben az ujj 10.xx el nem működik
Ha a ház szerkezete meg van és a tető is a másikhoz miért nem lehet meg tartani az alapokat miért csak a tetőt
Ha meg jön ki valami játték jó többségében még a második mag sem hajlandó menni ez is furcsa egy kicsit.Na mindegy előveszem a Ati logos bibliámat azt várom a csodát amit várhatok
-
kasa85
őstag
válasz
HoReSz1975 #2859 üzenetére
Igaza van SzlobiG-nek
Nekem sem csinálta,de még a sima 10.5 el sem.Igaz a BFBC 2 re gondolok mert azt tolom sűrűbben,de ezzel megint a sarokba vágtam a lemezt mert ha vissza teszem a régit és közben mást is szeretnék tolni nem tudok mert a régi van fönt,és ujj meg nyavalyog vagy nem megy búgmentesen
.Amivel játszol nem tudom melyik lehet a megfelelő próbálgasd,de csak mértékkel mert jártam úgy hogy Windows 7 uninstall segített utána.Sajnos SSD van és nem mindig tudom meg tenni mert a sok írás miatt kopik a meghajtóm és a kondicióm 87% van
Ha tudom maradok a tányérosnál azt falhoz vághatom,rajzolhatok rá,reggeltől estig telepíthetek rá nem romlik a kondija
Majd veszek neki egy 5kg mos protein adagot azt talán felmegy 100%-ra
-
kasa85
őstag
válasz
HoReSz1975 #2856 üzenetére
Ugyan ezt csinálja a 10.10-10.11 a Battlefield Bad Company 2-nél is.Multiban elég sokszor villog a kép elsötétedik utána mindent látsz érdekes az biztos.Szerintem valami Shader bug lesz a driverben ezért tűnik el minden és villognak időnként a pályák.
-
kasa85
őstag
Írd meg privibe a lapodat,memóriákat és hozzá milyen típus,hány MHZ stb.Gyere privibe ne offoljuk teli a topickot.Igaz legalább így felpörög a topic,de sajna eltérünk a HD5970 témától.Privibe várom a fejleményeket aztán mikor meg kapom fentebb a kérdéseimre a választ,akkor meg tudom mondani érdemes e váltani vagy sem mert ha megvan minden ami kellhet akkor ide egy Quad proci kell + egy kis tuning,és megúsztál egy nagyobb befektetést.Persze Core i 5 rendszert is vehetsz mert már az is olcsón van,de amondó vagyok ha egy teljes géb kell mert váltani szeretnék akkor legalább olyat válasszunk amit meg is tartanak,és nem bejelentenek már egy újabb foglalatot stb.
-
kasa85
őstag
Persze a jövőbe nem látok,de valamihez megpróbálok viszonyítani és arra jutottam felesleges a mostani Core I foglalatokra váltani mivel hamarosan meg szűnnek,és az LGA 1156 ra azt hiszem még hat magos procit sem fognak csinálni,a drágábbik foglalaton meg értelmetlen egy Merict érő 6magos procit venni mert ahhoz meg túl drága,majd esetleg az ujj foglalattal meg csinálják gazdaságosabban azt a procit és mindenki hasíthat proci limit nélkül 2vagy 3darab HD5970 es kártyájával
-
kasa85
őstag
Persze egyetértek ezekkel,de ha tudnád majdnem minden évben az Ati és az Nvidia egy ujj típusú kártyát állít elő amiből ki indulva a gatyámat ráteszem,hogy most 2011 ősz és karácsony között ki hozza az ujj foglalatokat Marketing szempontokból.Ha valaki teljes konfigot szeretne vásárolni akkor nem 1év távlatában gondolkodik hanem legalább 2-3.Mivel lassan a 4magosok is kevesek lesznek az ujj kártyákhoz,ezért hamarosan jön a 6magosok uralkodása ami még célra vezetőbb ha ezt a sok konzol fos portot megnézzük ami miatt a proci egy kicsit kapkodja a levegőt ále GTA 4 és társai.
-
kasa85
őstag
De visszafelé kompatibilis lesz a PCI E 3 foglalat,illetve a lapon attól még lesz Sata 2 foglalat.Ha lesz PCI E 3 mas támogatású kártya attól bele rakhatod a 2.0ba és lejjebb,csak az lesz vele a gond,hogy nem fogja a teljes sávszélességét kihasználni csak annyit a kariból amekkorát a foglalat engedélyez neki.Ha szeretnél venni vegyél,de én ebből indultam ki ha már a nyakunkon a friss ropogós foglalatok akkor teljesen értelmetlen váltani főleg,hogy itt a karácsony szezon amikor minden feljebb kúszik mint máskor.Milyen procid van mert a Q9550 est ki hajtom 3.7GHZ en és a kari is szereti nagyon
-
kasa85
őstag
válasz
Hackerman #2846 üzenetére
Nincs mit,én is sokat törtem a fejem vegyem vagy ne vegyem,de nem hoz annyit hogy egyenlőre váltsak + tegyem hozzá most jönnek az újdonságok.Foglalatok,PCI E 3,sata 3 ami jó ha van alapból,ha valaki ismételten hosszútávra gondolkodik 2-3év távlatában mert különben 2011ben csalódni fog.Majd az igazi a 6-magosoknáll jön, 4-4re felesleges azért a 20%+ ért .+ ha húzod a Quadot simán behozod a Core i7 procikat játékok alatt sőt.Egyedül 3Dmark és társai pontozzák többre,de én nem azzal szoktam játszani
-
kasa85
őstag
válasz
Hackerman #2844 üzenetére
Meglátásom szerint csak minimáll fps ben hoz egy kicsivel többet.Játékokból is 1-2ami épen csak hogy ki használja a Core i 7es procik 1-2gyorsításos eljárását,de a mondó vagyok egy Q9550 elviszi a vállán 3.7ghz en a karit bármilyen game alatt(GTA 4 kizárva).Ha tömörítesz vagy filmeket vágsz csinálsz stb akkor jól jön a 8 száll így kb 30% ot nyersz ami naponta +1-2filmel jelent.Ha játékra használja valaki akkor teljesen jó a sima 4magos mer ugyan az mint a Core i7 csak egy két dolog meg száll nincsen annyi benne.Mivel szinte csak konzol portok vannak teljesen le szar... a pc társadalmat ezért csesz... akinek Core i7 vagy ehhez hasonszőrű procija van.Persze egy 6 magos jól jön mivel a konzolon is kb annyi mag dolgozik a gépezetben,és előbb utobb kelleni fog,persze miután normális lesz az ára mert annyiból egy gépet is össze tudok dobni
-
kasa85
őstag
válasz
RocknRolla #2839 üzenetére
Most szedtem le a 10.11-et.Tetszik benne,hogy végre vissza kapta az alap 2D órajelet tuning alatt.Legalább nem kel sem profilozni sem állítgatni.Belövöm míg a fesz engedi és hasíthat mint Mártika hátfájása
-
kasa85
őstag
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Nálam is volt olyan,hogy fele akkora teljesítményt kaptam pl:Heaven Benchmark v2.1 alatt.Rájöttem,hogyha az asztalon bármi ami kis ikonokat feldob pl utorrent ki kapcsoltam mert képes teszt alatt felugrani a háttérben,és emiatt érdekesen 1mag elszáll kapásból.Próbáljátok ki,hogy elindítjátok a progit,de még nem ereszted rá az FPS tesztet,közben tedd le az asztalra,és lépj vissza utána teszt indít,és érdekesen fele akkora lesz a teljesítmény mint eredetileg.Ugyanezt csinálja vele a háttérben felugráló kis ablakocskák is pl:utorrent-letöltött,AVG-frissített stb,stb
Ilyenkor ha kilépek a progiból exe vagy mi a csuda hibával leállt ír ki ,vagyis nem normálisan zárja le a progit mikor ki lépsz.Csak azért osztom meg ezt mert sokat szenvedtem én is ezzel a fossal mire rájöttem,hogy ez is okozhatja.
-
kasa85
őstag
válasz
pottyantós #2574 üzenetére
Amúgy léci aki tud tesztelje majd a kariját FurMark xtreme burning mode módban 10-15percig kíváncsi vagyok a GPU1 VRM és a GPU2 VRM -re állítólag azt olvastam,hogy akármilyen hűtővel elérheti a 100-120C fokot.
-
kasa85
őstag
Sziasztok kéne egy kis help.Van egy Thermaltake Toughpower XT 775W tápom.Az érdekelne,hogy a Saphire HD5970 OC 2GB karim mellé be raknák fizikára egy GTX260oc karit.A gépemben Q9550 proci 3.7GHZ en van, 3wincseszter ebből 1SSD OCZ Vertex turbó 60gb,4GB 1066MHZ ram,Gigabyte EP45 DS4 alaplap.Az érdekelne,hogyha a fizikára való GTX 260oc karit berakom el fogja e bírni a 775W os 80%+ minősítésű tápom a konfigomat
(Maffia 2-re készülök
).
-
kasa85
őstag
válasz
kokoato #2530 üzenetére
köszi
Persze én is a hűtésre gyanakszom mivel fent leírtak alapján kotyog.Mindent tesztet letoltam a kari nem hibádzik memóriákat is a karin le ellenőrizem Video Memory stress nevű progival 2x is,és minden okés.Na mentem melózni holnap elolvasom a hsz eket hogy a tanulságot levonjam
-
kasa85
őstag
Hát nem tudom mi lehet szerintem tiszta dzsuva a kari belülről.Ráadásul a venti is kotyog nem oldalra hanem le föl
Ahogy leteszem a kezemet az asztalra hallom,hogy a gépben a venti zörren (kottyan )egyet
Amúgy a HD5870 em is felment 90C fokra igaz itt nem csináltam neki venti profilt azért és kb 88C fokon kapcsolt fel a ventije kb 45-50%ra.Szerintem ez még bőven jó mivel úgy tudom 105C foknál resetel,és a Vramok 120C foknál úgyszintén vannak hitelesítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest