- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Azt hiszem én is küzdöttem a problémával egyszer és most két eset ugrik be (nem emlékszem mi lett a vége), mert még radeon 9600-asnál birkóztam vele, vagy azelőtt, azt hiszem utána meg nem érdekelt (lehet nem is értem a problémád teljesen illetve nem jó, amit írok):
1. A kártya nem tudja csak váltva (nekem ez homályosodik, de nekem sem volt még fenn akkor az ati catalyst...).
2. Ati Catalyst megoldja. -
torobumburi
csendes tag
Hello!
Mintha én is jártam volna így egy másik agp-s atival, de úgy emlékszem, hogy az alaplap nem kezelte ezeket jól, és ahhoz kellett letöltenem egy új agp drivert, vagy chipset drivert. Próbáld meg légy szíves!
Köszi:
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Szerintem ne vegyél DDR2-es memóriával szereltet, mert ez a verzió már akkor sem volt elég jó, amikor kiadták. Nekem a DDR3-as van még most is (igaz nem AGP-s, hanem PCIe-s), egy Core2 Q9300-as Quad hoz, meg a többihez. De ide is bőven elég netezni, filmet nézni (hardver gyorsítás már benne volt, de kell is) meg a jó játékokkal játszani (értsd: a régi jó startégiaiak, Morrowind, de elviszi akadás nélkül a CIV5-öt is. Na a Skyrim-nél ne próbálkozz. Én csak Full Hd-be tettem fel, de ekkor már mindent ki kellett kapcsolni, pedig az viszonylag jól megírt rutin. A helyzet hasonlatos a Fallout3-nál is. A Gothic sorozatot viszi mindegyiket (4-el elvi okokból nem játszottam, a 3 meg nem volt jó szerintem, de azt elvitte néha egy kis tésztaszaggatás mellett, ezeket is FullHd-ben butítva.) A Risen 1 simán ment, 2 vel nem próbálkoztam szintén elvi okokból (Hack and slash-et utálom, az amerikai csávóknak való).
Na ennyi info bizonyosan elég a döntésed meghozatalához.
Én ugyan ideiglenesnek vettem a kártyám (MSI 3650 OC DDR512 MB, ami kb egy 3670-es szintje, amit egyébként inkább javasolnék, mert azt még kihajtaná a géped), de ez az ideiglenesség tart már vagy 5 éve. Igaz csrén gondolkodom, de még nem vitt rá a lélek, mert ami bejönne az még nem elég alacsony árképzésű, én meg már nem játszom annyit mint 15 évvel ezelőtt.Na de jön a Karácsony!!!
Köszi:
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Az alaplapodon mi van beállítva az AGP-re mert azok be szoktak keverni. Javaslom nézd meg az alaplap BIOS leírását, mert lehet ilyen esetben az is a ludas.
Köszi:
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Lehet,hogy a kártyád félhalál állapotban van. Teszteld le!
De lehet még: AGP vezérlő (alaplap bármely része, aminek árt ha ártott neki valami...)
rendszermemória
és stb...Nézz át mindent szisztematikusan.
Köszi:
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Én egyszer találtam valami honlapot, ahonnan lehetett Biosokat letölteni a kártyákhoz.
Majd keresgélek, de szerintem nézd meg te is.Köszi:
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Én úgy tudom csak így váltva megy, de ez nem biztos, de készülj fel rá.
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Ja bocs! Az előbb nem említettem, hogy ez lehet még sok mindentől, de javasolom a memória-felülvizsgálattal kezdeni. Írj, ha jutottál valamire (több slot memória esetén lehetséges eljárás még az egyet benne hagyok és játszom, majd csak lesz valami, végigcsinálva az összesre, de lehet célszerűbb kölcsönkérni valakitől tutira jó memóriát).
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
A kék képernyő fehér feliratok a klasszikus. Általában valamely hardver illegális címzési-hozzáférési-stb hibáját jelzi. Leginkább memóriacímzésnél van ilyen kehe.
Mennyi fizikai memóriád van?Ez azért érdekes, mert a videomemória és általában a többi hardveré is a rendszermemóriából kerül lefoglalásra-megcímzésre-meghívásra stb. Na most ha van pl 1 GB-át akkor - 512 Kb, azaz kb a fele el is megy. Egyetértek az előző hozzászólóval, hogy vélhetően a fizikai rendszermemória lesz a kutya. Előfordulhat, hogy a nagyobb memóriaigényű feledatok, lásd játék 3D-ben, több memóriát használnak, így lehetséges, hogy a fizikai memóriád olyan helyére is akar írni, ami fizikailag rossz. Ez okozhatja az általad említett problémákat. Ezt memóriateszter progikkal ellenőrizheted és ne sajnáld rá az időt (min 1 nap, ha kell többször is), mert én egyszer így jártam a 4 slotnyi ddr1 memóriámmal. Kb 4 hét szerelés, minimum 25 Win XP újra fel és le, minden egyéb sallanggal, és a végén a sík ideg csávó izomból kitépte a foglaltból az egyik memóriát. Na pont az volt. Hiába, ha nem megy ésszel, megy erővel.
Tehát az első út ajánlott, mert az rövidebb. -
torobumburi
csendes tag
Hello megint!
A Riva Tuner tényelg átírja, most CPU 796 Mhz; memória 819 Mhz.
Ez csak úgy elsőre, sacc/kb-ra avagy "érzésre" történt.
Tesztelése folyamatban lesz.
Hiába mindig van mit tanulni a jobbaktól.
Még egyszer köszönöm mindenkinek:
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Bocsi lehet, hogy 750 Mhz, mert nem otthonról írtam, és fejből, de a lényeg ua.
Az általam használt MSI-ből csak egy van (mármint GDDR3-al szerelve, mert a többi GDDR2-es, legalábbis én így néztem, de ezt is fejből írtam). A pontos széria valami T2d2 vagy valami ilyesmi, de bocsánat ,ezért elő nem keresem a dobozát (X.éve elraktam és már kétszer költöztem azóta, de az egy doboz aljában maradt és várja a megváltást).
A gyors hozzászólásokat és segítséget ezúton köszönöm, megpróbálom majd a másik tunningolót és visszajelzek, mire mentem vele.Mindenkinek még egyszer köszi a segítséget:
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata az MSI 3650 521MB OC (DDR3) típusú kártya bios tunningolásával. A gyakorlati problémám az lenne, hogy ennek a kártyának a gyári MSI tunningolója nem engedi a GPU órajelet felhúzni 725 Mhz fölé, a memóriáét meg 825 Hz alapórajel fölé. Én próbáltam winflashelni a bios editor után (kiolvasás a kártyában lévő, órajel maxok megemelve, visszaírás), de a rendszer nem ismerte fel innentől kezdve a GPU-t (driver újratelepítéssel sem), ergo valamit eltolam. De mit?
Tud esetleg valaki segíteni? (Interneten több helyen is felhúzták pl 775 MHz-re a GPU-t stb...).Előre is köszi:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest