- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Öcsém gépén röhögnél az biztos:
Asus M2N32 SLI Deluxe (ócsóér vitték volna inkább neki adtam)
2x512Mb DDR2 800 (dettó)
X2 4000+@ 2700 alapfesszel (dettó)
Chieftec 350 PSU
1000 éves ház flexel moddolva
40Gb-os Maxtor IDE HDD
Plextor CD-RW (megörökölt)
és a csattanó:
S3Trio 1Mb (800x600/16bit)
Viszont kis odafigyeléssel jó gépet lehet belőle csinálni, úgy mint az enyémből. -
szacsee
nagyúr
Inkább kicsit kivárok, mert most cash sincs VGA fejlesztésre, amúgy Gorneck23 X300-asa még érdekesebben mutat az ő konfigja mellett.
Kacsa nem ám belém csípsz ezért!
No meg ha Quazánt is akarok, akkor érdemesebb kevesebbet fogyasztó HD 2950XT/Pro-t kivárni, mert az 500-as Bs2-met nem szívesen cserélem le ha nem indokolt, visztont egy Q6600 tuningolva + HD2900XT mellett már lehet cserélnem kellene azt is.
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
válasz
Gaboman1979 #3143 üzenetére
Na Csé!
Mind a 4-et dugd rá, mert akkor a felületre jutó áramerösség mértéke csökken az érintkezőkön ( A / négyzetmililméter) és kisebb az esélye, hogy beég a csati.
A másik indok, hogy 12 GND és 12 12V ér van ott, namost a molex csatin 1 db van mindkettőből és ha mind a 4-et bedugod, akkor is csak 8 éren keresztül táplálod, de a molex nagyobb felületü és így már biztonságos.
Remélem érthetően fogalmaztam. -
szacsee
nagyúr
Az XT is kb 160-170W-ot eszik, nem tom pontosan, mert a topik elején tárgyaltuk, hogy akkor eszik annyit, ha mind a 14 tüske rá van dugva (6+8) mert ennek a teljesítményfelvétele 215W, de a 6+6, az 200W alatt van min 20-30W-al.
Nem tom pontosan, de az elején tárgyaltuk.
Ha nagyon kiváncsi vagy nézd meg mennyi áramot enged át a 6+6 tűs PCI-E tápcsati és szorozd be 12V-al.
Noob-ul hangzik, de a gyártók nem 6+6 tűs csatit adnának, ha 200W felett enne. -
szacsee
nagyúr
Ezek 80nm-esek lesznek.
Más:
Sokat filóztam, hogyha nékem sok pénzem lesz...
melyik karit vegyek, a gtx is vonzó, de sztem XT vagy Pro lesz belőle, csak a fogyasztása és a hőtermelése aggasztott, de az éremnek is 2 oldala van:
1. 2D-ben kevesebbet fogyaszt, mint a kisebb GTS
2. 3D-ben ''csak' 10W-al eszik többet (GTX-nél), ami sztem nem naon gáz.
3. Melegszik - és? legalább kivezetik a házból, nem úgy mint a GTX-nél, mivel ott a kopoltyúk révén a ház belsejét is fűti.
4. Hangos - a hangrendszerem handosabb -
szacsee
nagyúr
Erre gondoltam én is mivel eléggé jól skálázható az R600, de akkor a HIS-ék copy-paste-ztak.
Nagyon best buy szaga van, remélem mielöbb kapni lehet majd kis hazánkban is.
A tesztekre kiváncsi leszek, ha kicsit finomhangotak rajta, akkor nem is kajol annyi áramot, no meg az XT hútéssel (ha az lesz rajta) be lehet lőni, hogy ne porszívóként hasson. -
-
szacsee
nagyúr
Hali!
#2613-ra valaki? -
szacsee
nagyúr
válasz
lordEVO #2640 üzenetére
Hali!
Pedig létezik!
Thermalright HR-03 / R600 a neve.
TTS-nél itt a Ph bazárban szerintem már van.
Ha rákérdezel mond, hogy R600-as verziójú HR-03 kellene.
Ha még van türelmed kicsit várj hátha lesz konkurencia az AC-től, mivel az S1-et átalakítva elég jó hűtő lenne erre a karira is (6 hőcső, növelt felület). -
szacsee
nagyúr
Hali!
Annyi a hírekben és a fórumokon is a fals infó úgyhogy megkérdem inkább, hátha tudtok segíteni:
Lesz R600 65v 55 nm-en, ergo ugyanaz a felépítésü chip, ugyanazon órajelekkel, vagy a 65nm-es karik nem csúcskategória lesz?
Valaki elmagyarázná milyen VGA-k lesznek és mit tudnak kb a hírek alapján. (2900Pro, 2950 Pro)
Érdemes ezekre várni a kisebb hőtermelés és a kisebb fogyasztás miatt?
Alvin_ti4200: Fentebb Abu is írta, hogy a rutinokon kell finomítani, sztem idővel dobnak ki drivert, ami orvosolja a DX10 alatti kisebb teljesítményt, hiszen ugyanolyan gyorsnak kellene lennie DX10 alatt is ha nem gyorsabbnak.
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2395 üzenetére
Sztem XP alatt, bár ki tudja, de Vistán én nem játszanék, majd ha lesz Crisys, meg Halo3 talán, ramom mondjuk lenne hozzá, de VGA-ra kell még gyúrnom.
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Lenne egy kérdésem, valaki nézte már a World in Conflict demót, hogy hogyan teljesít, mert G80-on nem a legjobban:[link]
Valaki megnézné 2900Xt-n ilyen beállítások mellett? -
szacsee
nagyúr
Kösz!
Hamar meg is nézem mire tudom rávenni a TV-t (felbontás).
Keldor Papa: Kösz, de nem ultrabrutál gamma lenne tolva rajta, hanem pl TDU, Race, GTR2, Counter Strike: Source, HL2 Deathmach.
Szűrőket nem használnám, mert nincs szükség rá, legalábbis 50-70cm-ről tolom és pl Cs:s-ben nem kell neki nagy vasz etvasz (X1650Pro, meg a konfigom 70-80FPS a minimum 4-6 bottal, de nyomtam video stress tesztet és nem akdt egyáltalán).
Más lenne LCD-n mivel az ember előtt egy bazi nagy panel a TFT-mhez képest és emiatt kérdezem. Ami durvább azt úgyis TFT-n nyomatnám.
No meg valszeg ha megvárom a 2950-et, az már gyalázza majd rendesen a G80-at. -
szacsee
nagyúr
Hali all!
Idővel szeretnék venni egy ilyen VGA-t, vagy valamilyen variánsát (2900Pro, 2950Pro).
A kérdésem az lenne, hogy 1920x1080-as felbontásban elég lenne-e ez a kártya, vagy inkább G8 GTX?
NV-vel hadilábon állok, a driverek miatt, meg mert nem a tudásukból élnek meg, hanem abból, hogy agyonpénzelik a gammakiadókat, hogy az ő VGA-jukra legyen optimalizálva a játék. (nv logó gammák elején stb).
Az XT is megfelelne, de sztem megvárom a kisebb csíkszélességű változatot, ami valszeg kevesebbet fogyaszt és nem melegszik annyira (2950).
SzlobiG: Ha jól tudom szoktál játszani LCD Tv-n leírnál pár tapasztalatot, hogy hogyan mennek a játékok. -
szacsee
nagyúr
Kösz mindkettőtöknek!
-
szacsee
nagyúr
Hy All!
Lenne egy kérdésem, elvileg mindenkit érint aki ezen kártyával rendelkezik.
A probléma neve Black Box.
Elvileg tartalmazza a :
HL2 Episode 2-t
Portal-t és a
Team Fortess 2-t.
Viszont májusban a Valve bejelentette, hogy nem lessz Black Box:[link]
Tervezek egy ilyen kártyát venni, de jó lenne tudni akkor mot mi lesz, mert akkor nem vásárolgatok nyakra-főre, ha hozzá szeretnék jutni a HL2 EP2-höz és a Team Fortess 2-höz, mert akkor spórolok rá.
Ki mit tud ez ügyben? -
szacsee
nagyúr
Emberek akinek kell Molex - PCI-E tápcsati, az ide lessen 1200 Ft/db[link]
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Hm most poénkodni fogok!
Dugj a 8-pinesre egy 6 pinest, akkor megemeli az órajelét a kártya, ugyanis, ha csak egy csatival hajtod, az kb olyan mintha egy Lambo-ban csak 6 henger dolgozna.
Szóval 2x6 pin kell a normális működéshez, 6+8 pin-t pedig akkor ajánlanak, ha húzni akarod és elég legyen neki a kraft.
A poénkodás:
A nem tudás nem mentesség az alól, hogy hamisan tünteted fel valaminek a tulajdonságát és pontokba szedve osztod az észt.
Szóal 2x6 pin és megtudod mit tud az a vadállat.
Hát nem gondolatolvasó vagyok.
Amúgy gugli a barátod. -
szacsee
nagyúr
válasz
SzlobiG #1254 üzenetére
Ha már vagy annyira merész, hogy felteszel egy 90k-s VGA-ra egy dromedár hűtést, ami szvsz jobb mint a gyári, akkor egy 90-es, vagy 120-as ventit a hátlapi takarólemezeket kivéve fel lehet eszkábálni. Így már ezzel is ki tudod tolni a Hot Air-t a házból.
Valahol olvastam, hogy így 5-6 fokkal csökkent a GTX hőmérséklete.
A VGA-gyártóknak talán el kellene gondolkodni, hogy kiadnak egy verzsönt, ami a hűtés miatt nem kóser CF konfigba, oszt a Thermalrightal lezsírozni a bótot.
Szerintem a csúcs VGA tulajok 5%-a sem használja a többkártyás megoldásokat.
Még várok pidit, no meg most térek vissza a zöldektől a homályba, aztán ha ATI mellett döntök, akkor HR-03+ R600 verzsön tuti befigyel.
Talán a legbosszantóbb, hogy egy 90k-s kártyára a júzernek kell hűtést fabrikálni, hacsak nem akar füldugót viselni (nem zenélek netezés közben és sokaknak van családjuk, ahol már nagyon zavaró, hogy egy szobában 2 porszívó üzemel) -
szacsee
nagyúr
Majd kell, de ha nem tudták még mindig megoldani a gondokat, akkor sry.
Ja és eszembe jutott még valami, a TDU amikor kijött (virágbolti), nekem ment és semmi gondom nem volt vele ha a grafon állítottam utána sem. Haverhoz átvittem 7800GTS-el hogyan megy és csak lestem, mint Jenő a moziban, mert ment mint állat aztán random módon szórta a text hibákat, beállításnál babrált valamit, utána jó lett egy időre, de megint előjött, 2 hetet várt míg valami betás szarral jó nem lett.
Nekem csak az a fura, hogy Ati-nál nem olvasni ilyenekről annyit, vagy egyáltalán nem, az nv fórum meg tele van vele.
Na mindegy majd lesz ami lesz. -
szacsee
nagyúr
Hát nem tudom mit tegyek!
Nézzegetem az NV frontot, mert a GTX jó lenne, de mindenhol, ehhez az a drájver, ahhoz az a drájver stb.
A PC-t konfigurálni kell ezért szeretjük, na de ennyire!
Gef 2 GTS-em volt, utána Gef4Mx400, utána Fx5600, de közbe 8500 Le, utána 9800, most meg X1650Pro.
Hát a geforce-knál még azt is meg kellet nézni, ha minden játék okésan ment (nem voltak texturahibák), hogy a videók nem-e torzítanak pl: Fx5600-nál volt olyan, hogy a fehér hó sárga lett új driverrel (mozifilm, nem gamma).
Ati-nál csak annyi bibi-t vettem észre, hogy anno a Maffiában a régebbi driverrel a Golden-gate-nek nem volt korlátja. De nem villódzott, nem ment irreálisan alacsony FPS-el a játék és nem torzult a divx-es film sem. Asszem Ati lesz ebből, nem NV.
Aki ráér tökölni, az vesz NV-t és ha ezzel játszik visszateszi a régebbi drivert, ha azzal, akkor meg feldobja a legújabbat.
Én nem flamelni akarok a 3Dmarkos topikban, hanem élvezni a játékot, ami a feltelepítéstől kezdődik, és ha az első normális indulás elött 200 drivert ki kell próbálni, hát azt nem nekem találták ki.
AMD-ATI Powa.
Nemsokára a clubban, ja és előbb utóbb lesz normális hűtés, a fogyaszást meg leszarom. -
szacsee
nagyúr
Már megvan mit fogok moddolni legközelebb.
Memóhűtőt már csináltam, most ezen a sor.[link] -
szacsee
nagyúr
Valaki meg tudná mérni hűtőblokk luktávolságát átlósan és hosszirányban?
Lehet mégis ATI-t veszek, de szeparálok rá valami hűtést a forgalomba levők közül.
Kösz! -
szacsee
nagyúr
válasz
Firestormhun #768 üzenetére
Én meg játszanék vele 2900-al!!
-
szacsee
nagyúr
Giga Gts 320 kb 63-64k
Sapphire Radeon 2900XT 82K
8800GTS 640 kb (saccra) 85-88K
8800GTX 768 100K (szerintem 12-15k +-t megér a 640-hez képest)
Ennyi lenne, hogy átláthatóbb legyen. -
szacsee
nagyúr
A Dirt-et próbáltátok már vele?
Ultrán 1024x768-ban vagy 1280x1024-ben?
Most jelen állás szerint kivárok picit, hogy mit tud a kari a majdani driverekkel.
Az viszont zavar, hogy hangos és pörgeti a villanyórát rendesen.
Majd kiderül mi lesz GTX vagy XT.
Ha már összevakarok annyi lét, hogy vegyek egy 640-es GTS-t, akkor filózás tárgya lesz a 2900XT (sokkal több benne a tartalék), de innen már nem sokkal több a GTX (Hammonnál és Zotyánál OCZ 8800GTX 99000HUF), ami nem melegszik ennyire és nem hangos.
Az sem utolsó szempont, hogy az NV logó sok játék elején felvillan.
Nem vagyok sem NV, sem ATI fan, de majd az idő eldönti mi lesz.
Kösz i a válaszokat előre a Dirt-el kapcsolatban! -
szacsee
nagyúr
Ati tray tools?
-
szacsee
nagyúr
Nézz át a G80-as topikba infóért!
Ők a rivatunert használják (jó ati-ra is asszem)
Esetleg Ati tray tools (x1950pro topik) keresd Tomboy1986-ot (aszem ő használja).
Az a kérdés, hogy melyik progi ismeri fel a kártyát, mert onnantól kezeli bármelyik, ha van rá lehetőség. ( hőérzékelő dióda tipusa). -
szacsee
nagyúr
Akkor az XP 32 bit csak kb 2,75 gb memót fog látni, ha beledobok egy ilyet a gépbe?
[link]
Valaki tesztelné a Colin Dirt-et, hogy hogyan muzsikál ezzel a kártyával (ultra beállítás alatt)?
A demót a pcdome-ról lehet felhasználóbarát sebességgel leszedni.
A full verzió már megjelent a virágbolti kiadásban!
Kösz előre is!! -
szacsee
nagyúr
Én a 65nm-es GPU-val szerelt karikat várom, és amelyik szimpi, az lesz.
Nem vagyok teljesítményhajhász, de ha lehet ne melegedjen, ne pörgesse annyira a villanyórát és 3D-ben a közép-felső kategóriában legyen.
Szerintem a mostani VGA-król ez nem mondható el (mármint a mondat első része).
Amúgy tényleg sokan várják, hogy mi lesz a középkattal, habár szerintem jobban járnának a dx9-es felső-közép kategóriával ami nem is drága (x1950 pro vx 7900gs). -
szacsee
nagyúr
A 65nm-es mikor jön? KB?
Thx a válaszokat! -
szacsee
nagyúr
Remélem nemsokára lesz valakinek a tulajdonába ilyen kari, nem csak átutazóba!
Mindenki elpasszolja, mert nyáron jól felfűti a szobát, de majd télen sajnáljátok!
Hú de rég hallottam már ezt a márkát:[link] -
szacsee
nagyúr
No meg a driverek is korruptak!
Majd ha pár drivert kidob az ati ami WHQL-es és dx10-es, no meg lessz normális gamma dx10-re, akkor majd meglessük mit mutat a kártya.
Azt meg mindenki tudja, hogy friss hardware-ből nem szabad megvenni a legelső szériát.
Olyan mint oprendszernél a bétateszt.
Az élet is megmutatta ezt a G80 debütálásakor gtx-eknél.
Vissza is hívtak jópárat.
Türelem ATI-t terem. -
szacsee
nagyúr
válasz
Templomegere #41 üzenetére
Itt a PH bazárban meg 85K körül van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Asztalos klub
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest