- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Simi121 #7788 üzenetére
Hmm, azt mondod AtiTool nem tudta lementeni? 0.27b2 sem?
Mert ezesetben én sem sokmindent tudok majd kezdeni vele
Bár RaBiTtal még esélyes ha friss verzió van belőle. Utoljára az X800GTO2őmnél használtam, az jó rég volt...
Amúgy nem hinném, hogy jobban menne a Pro BIOSszal húzva...
Hiszen memóriaoldalról nem sok eltérés van, itt csak a GPU változna.
20%kal lassabb GPUtól meg nem lehet gyorsabb -
Speed®
titán
Ebben igazad van, de mire jó ha oltogatod?
Jó az 1800XT (elfogultság is van), de a tény, hogy 29XTje van jelzi, nem hülye..#gab_
Ettől függetlenül a tartalomtól/játékmenettől gyökeresen eltérő dolgot nem lehet várni. Anno a FarCry is hűdeszép volt, de valahogy unalmas az egész. CoD2őt többet toltam, életszerűbb és pörgősebb volt.
Mindegy, arra jó, hogy miatta "erőszakoltam meg magam" (VGAcsere). -
Speed®
titán
Különbenis ki vagy te? Nem is ismerlek
Pietrosz
Kalibrálás a színeken/színhőmérsékleten jobb monitorral nem nagy ügy.
De a kontrasztosság más téma, azt elég nehéz javítani. Márpedig én és még úgy látszik jópáran, ezt tartom igazán problémának.
De mindegy, a te véleményed is vélemény. Ez meg a HD29 totyikEndOFF.
-
Speed®
titán
válasz
Pietrosz #7071 üzenetére
Te lehetsz a csoportvezető
Kifejezetten jó a szemem és mégis azon az állásponton vagyok én is, hogy Ati oldalon jobban el van találva a kép. Élesség, "melegebb" színek, sztem.
Járt nálam GTS320, de előtte is az összes szériából volt alkalmam próbálni nVt. Mindig Ati lett helyette, pedig nem vagyok márkab*zi.
Két egymás mellé helyezett monitorról a hardware ismerete nélkül is megmondom, melyikben van Ati/nV kártya. Kalibrálással bizonyosan lehetne nehezíteni.. -
Speed®
titán
Szvsz ha munkára használnád, inkább FireGLt vegyél. A speckó drivereknek köszönhetően egy előző generációs GL is erősebb, mint az asztali HDk.
Régen voltak egyszerű trükkök Quadro/FireGL verzióval kompatibilissé tenni a nem annak szánt karikat, sajna manapság ez már nem mindig lehetséges. -
Speed®
titán
válasz
keszegduda #3421 üzenetére
Hja, elég jelenleg a 3GB, csak felesleges rizikó a nem egyforma párosok miatt, ezért javasoltam 4et. Mint írtam, nekem is 3GB van, és tényleg frankó minden vele, hozzáteszem Ablakos Pistát csak hírekben szagolt a gép.
varga911 se mond hülyeséget, ha idén akar gépet, vegye most, legközelebb tavasz eléjén lesznek hasonló árak, addig csak ''AKCIÓ''sak -
Speed®
titán
válasz
keszegduda #3416 üzenetére
4G memót már 30ból ki lehet hozni ha nem eszetlenkedik az ember.
Én 2GB/800MHz/CL4ről váltottam 3GB/666MHz/CL3ra, és megérte.
Ha minden úgy jön össze ahogy tervezem, a Quad mellé 4Gm lesz.
Eszméletlenül jó hatással van a használhatóságra, minél több kell. -
Speed®
titán
válasz
keszegduda #3412 üzenetére
Hosszú távra egyértelműen XT, legalábbis én azt látom életképesebbnek.
Ellenben annyi pénzbe 4G memó is belefér, ne sajnáld, szükség lesz rá.
tetrix
Lassullási problémák a konkurens G80aknál vannak, itt nem tudok ilyenről.
Viszont a GDDR4ek hiába futnak magasabb órajelen, a rosszabb késleltetések miatt ugyanolyan gyorsak, mint elődeik. Egyetlen előnyük a nagyobb fokú integrálhatóság és a kisebb fogyasztás&melegedés. Én személyszerint nem adnék ki + pénzt az 1GBos verzióra, gyorsulást nem nyújt, ellenben jóval drágább -
Speed®
titán
Az E6300adat semelyik C2Dre nem éri meg lecserélni, inkább tuningold meg rendesen, 7x400 is gyerekjáték általában neki. Valahol 7x450@1.4V körül a memóiddal szinkronban 900@2Von lehet az optimális vége, ami mellé még nem kér durvább hűtést. Quadot jelenleg nem sok játék használja ki és a legolcsóbb is túl drága, tavaszig várni kell vele, aztán venni valami újabb Rev0ás példányt ami kevésbé hajlamos minipaksot játszani mint a jelenlegi Q6600ak zöme..
OFFtam.
Mégse csak OFF: [link]
Semmi különöset nem vettetek észre?
- Powered by Radeon® HD 2900Pro GPU
- Superscalar unified shader architecture
- 320 stream processing units
- 512-bit 8-channel memory interface
Hmm
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
ez_meg_emaz #2892 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2582 üzenetére
Hová sietsz?
-
Speed®
titán
Hát ez jó, ő nem tud mondani, de te is felsoroltál rögtön 5öt
''de ez csak azért van,mert az nVidia nem tette magasra a lécet.'' Ő, LoL..?
+szerk. kérdésedre már leírták a választ. Textúrázásban gyengébbek a HDk.
A 2950Pro/GT valószínűleg 55nmes lesz. Meg 256bites. Minden más marad az XThez hasonló, kivéve még az órajelek, a GT jóval szolídabb lesz.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
Tuco Ramirez #2440 üzenetére
Nyitva a 89GS/GT/GTS elnevezés, ebbe valszeg csíkszélességcsökkenés + órajelnövekedés és a streamprocik számának variálása (64/96/128) fér bele, talán memóbusz is lesz variálva (256/320/384). Egy 600/1800 körüli 128US/384bit 8900GTS jó áron kis fogyasztással okozhat kellemetlenséget Atiéknak..
#2441 Drizzt
A 21''os CRTm 1600x1200 Winben használhatatlan a miniatűr betűk miatt, emiatt 1152x864ben megy. Valszeg 22''nál maradok emiatt majd, annyira nem lehet zavaró. Rendelés előtt jól megnézegetek egyet-kettőt a tecsóba',aztán eldöntöm, hogy mennyire zavaró és/vagy mennyire nem.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2435 üzenetére
Jogos, belegondoltam, hogy 16:9es filmek továbbra is fent-lent-fekete módban lennének, maradok az eredeti tevnél -> Wide kell. De hogy milyen..?
19''nak optimális a natívja, ''olcsón kitölthető'', cserébe kicsinek bizonyulhat.
20''nak ''erős'' a natívja, pozitív a kis képpontméret, de nem sokkal nagyobb
22''t méretben bejön nekem, de azt mondod zavaró lehet a pixelesedés..
Asszem az lesz, hogy megvárom míg kijön 1-2 Pros teszt és eldől, hogy hogy muzsikál 1680ban a 256bites memvezérlőnek hála. Ha tűrhetően, akkor 20/22'' közt egyszerűen a boltban fogok dönteni, ha nem tartom zavarónak a 22'' pixeleit, az lesz (nemrég még 21'CRTt használtam 1152x864ben 0.24mmes képpontméretű volt és nem igazán zavart). Ellenben ha nem lesz elég izmos a kari, akkor kényszerű 19'' lesz...remélem azért 1440x900 nem fog gondot okozni egy 320US karinak... Ejj, tesztet akarok, azonnal
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2433 üzenetére
Bagira01 linkje alapján a hazai piacon a Pro(Gladiator) 60k körül várható, a GT(Revival) pedig 40k lesz. Tech spec alapján inkább előbbire fáj a fogam, és 50 körül/alatt csak tavaszra várhatom, ebben asszem te is egyetértesz.
Addig meg nem sajnálok ~10kt, hogy élvezhetőbb sebességgel játszhassak
A 19''@1440x900 vs. 20''@1680x1050 vs. 22''@1680x1050 ügyet még asszem sokáig fogom mérlegelniFőleg, hogy az a gondolatom támadt, hogy nem zökkenőmentes a Wide felbontás minden játékban, mi lenne ha egy 4:3mas 20''ost vennék, 1400x1050es natívval?
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2427 üzenetére
Én már rég filózok, de sajnos más alternatívát nem látok rajta kívül, még egyszer nem vagyok hajlandó 50k felett vidkarit venni
Ebből a tesztből az látszik, hogy 1600x1200ban elég szépen szalad minden rajta, amivel teszteltek [link]
1680x1050 meg ugye nagyjából ugyanez. Nincs szükségem 100+ FPSre, ha FPSezek is, azt nagyrészt Singleben teszem. Vagy gondolkodjak el inkább a 19''es Wideokon, 1440x900 miatt? Hiányolnám azt a 7.5cm-t átlóban, amivel kisebb a 22''nál
Ha tudnám, hogy 50k körül berobban a 29Pro még idén, kihúznám addig, de van egy olyan érzésem, hogy ilyen árban csak tavasszal számíthatok rá -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2423 üzenetére
arpi6k linkjének köszönhetően újfent konstatálhattam, hogy néha előbb beszélek, aztán gondolkodok..
Sry
Hogy ON is legyek: szerintetek érdemes várnom a 29Prora karácsony előtt, vagy vegyek nyugodtan egy 512es 1900XTt tavaszig és akkor lépjek tovább?
A kérdés olyan megfontolásból vetődött fel bennem, hogy lecserélem a monitoromat, és natív 1680x1050 lesz belőle, amibe már belegebed a 256os Prom..
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2419 üzenetére
Távolról sem volt célom a megsértésed, mindössze abból következtettem, hogy láttam a vidkarikereső hírdetésed, ahol 75ks árat határoztál meg a 29XTkre..
Elnézést, ha a koncepcióm alaptalan és sértő számodra. -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2387 üzenetére
Lál
Neszeneked AF pusztulat...
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2338 üzenetére
Maga a rendszer ha van a környéken fellelhető alkatrész (LADA hűtőradi
), akkor nem olyan vészesek, a pumpa a legdrgább, abból a minőség 15 felett kezdődik..összességében ha nem esik túlzásokba a z ember, 30 körül kihozható maga a hűtőkör, ehhez jön még adott esetben a VGA/CPU/NB blokk ~20 körül. Uszkve 50kból megvan, az csak 2/3 29XT
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2334 üzenetére
Persze, írtam, hogy drága mire megépül. De ha egyszer rászánod a pénzt egy tartályra, pumpára, duálradira és a megfelelő szerelvényekre (csövek, könyökök, bilincsek, miegymás) és mindebből egy olyan rendszert megépítesz. ami el tud vezetni ~250Wnyi hőt (proci+vga+mobo), a későbbiekben már csak a specifikus blokkokat kell megvenni, nem kell az egészet cserélni. Én erősen elgondolkodtam rajta nemrég, mert lassan kezelhetetlen a hőhelyzet léghűtéssel csendesen, most is muszáj 2 ventit használnom
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2332 üzenetére
Desztilláltan no para, bár tény, hogy drága mire megépíted. Viszont utána jó esetben ''csak'' blokkokat kell cserélgetned ha megújítod a vasat. Teljesítményben meg ot kezdődik ahol a léghűtés véget ér, közel azonos áron..
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2320 üzenetére
Nem vagyok kompetens, 1152x864ben tolom 1950Proval
, de ha kölcsönadod a HDt, alaposan megvizsgálom, hogy mennyire lassú
Ennyire megfogná? Érdekess..
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2317 üzenetére
Én mindegy milyen felbontásban játszok, 4xAA&8xAF mindig ON.
Szóval ilyen feltétel mellett nekem jobban jön a +5cm átlóban
Volt itt már (és lesz is) sokkal inkább OFF téma..
szacsee
''meg is nézem mire tudom rávenni a TV-t (felbontás).''
Ha LCDTV 1920x1080 natívval, akkor sajna nem ajánlott más felbontásban tolni
Ezért nem vettem idáig TFtt, zavart hogy csak natívban adnak éles/arányos képet.
De most ott tartok, hogy vagy szerzek egy böszme 30kgos CRTt mert sűrűn filmezek vagy beújítok végre egy WideTFTt..utóbbi jobb verziónak tűnik, lévén hálópartyra kicsit könnyebb cipelni
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
szacsee #2313 üzenetére
Szerintem az 1920x1080 extrém nagy felbontás, kevés vas van/lesz, ami a jövőben maradéktalanul képes mindent megjeleníteni ekkora felbontásban
1680x1050 már optimális kompromisszum, én ilyen natív felbontással rendelkező 22''os wideot tervezek venni, addigra remélhetőleg már a 2900/2950Pro karimhoz
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2304 üzenetére
Nem tartom valószínűnek hogy a HD29es furattávja megeggyezzen az előző generációval. Nekem úgy tűnik hogy el vannak hajligatva az S1 rögzítőlábai
Macka XTs blogjában [link]eltem már, de itt jobb helyen van, HR-03/R600 egy 29XTn, LOADban 70-75'C..képek vannak a dologról, bár érdekes a VRMsor..nem tartalmaz a HR szett egykebordát
SzlobiG
A tzeljesítményére következtethetsz Macka XT&S1 blogjából [link]
Szerintem a 29XTt felengedné 85-90 fokra, de egy leszabályzott 12centissel
Kérdés a furattáv..az ACCs1en ez 53.35mm [link]. Méricskélj
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
zsocaozd #1901 üzenetére
Még mielőtt nagyon beleélnéd magad, olvasd légyszí újra a saját hsz.eidet
Ugyanis kb. az összesben azon rágtad magad, hogy miért csak ennyit meg annyit hoz a kariAz oprendszer fikázása nem azért megy mert MS, hanem azért mert jelenleg kb. semmire sem használható kompromisszumok nélkül.
De te felettébb elégedett vagy vele mint láthatjuk, semmi problémád nincs vele, sőt, nem is beszéltünk semmiről az elmúlt X hsz.ben
A további jó.. lezárást mindid az gondolja hatásosnak aki megfutamodik -
Speed®
titán
válasz
zsocaozd #1890 üzenetére
Ha ilyen jól tudod hogy mi nem lehet hiba, akkor miért nem oldódott még meg a problémád? Ahelyett hogy okoskodsz, szerelj be egy kis vinyót és tegyél rá egy WinXPt driverekkel, 1 óra alatt megvagy még ha közben kajálsz is
Ha nem oldja meg a problémádat, nyugodtan lef@szlámázhatsz
A tápodról meg csak annyit, hogy ne legyél biztos abban hogy tutira megfelelő a kártyához. Amíg valami hiba van, addig minden lehetőséget meg kell vizsgálni.
Ja, biztos a teszttel van probléma
Autópályán megy 170el a jómunkásember, mikor bemondja a rádió:
-Az Mx autópályán egy őrült a forgalommal szemben száguldozik!
Körülnéz a jómunkásember jobban: -Milyen egy?? Mindenki szemben jön!
Ha mindenkinél ok,de nálad nem, akkor nem a teszt sz@r hanem nálad van gixer
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
zsocaozd #1862 üzenetére
Gyengus a proci a 10k feletti DMark06 eredményekhez, de azért nem ennyire.
Én elsősorban a tápra gyanakszom, utána pedig az oprendszer és a driverek összeférhetetlenségére. Kérj kölcsön vmi 12Von bikább tápot, lehetőleg FSP/Seasonic/Enermax és próbáld ki vele. Ha nem lesz változás, ahogy előttem is mondták: tegyél fel egy XPt, akár 64bitest, hogy ne legyen problémád a 4GB memód miatt. De ha biztosra akarsz menni, akkor sima 32bites WinXP és a friss 7.7es Catalyst.
Ühmm, rendesen be van kötve a kártya +tápcsatija ugye?
A Vista64 miatti mélységes felháborodásodat beszéld meg a MS helpdeskkel ha eredeti oprendszered van. Egyéb esetben inkább maradj csendben
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ASUS ROG 3070
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest