- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tzsolesz #12321 üzenetére
most nem azért, de az EUR középárfolyam 235 HUF körül van, a USD meg valamivel 160 alatt.
a 32e HUF-os 4850-et pont a szokatlanul erős forintnak köszönhettük, szerintem nem fair a nemzeti valutánkat hibáztatni azért, mert egy túlzott erősödés után visszabillen az egyensúly irányába... -
válasz
tzsolesz #12274 üzenetére
nehéz eldönteni, hogy hátrány-e. a 4850-ről több hozzáértő azt mondja, hogy igazából nincs benne hardware MSAA támogatás, "mindössze" javították a 3850 ROP-jainak a gyengéit (a z-fillrate és az AA melletti pixel fillrate duplájára emelkedett). ill. a 2600XT jól áll shaderben, ezért vszleg még kevésbé fáj a shaderes AA, mint a nagyobb testvéreknek.
piero: a ROP-ok nem textúráznak, hanem a képek utánfeldolgozásával kapcsolatos feladatokért felelnek (post processing). ezen eljárások egyike az élsimítás. a ROP egyik jellemző tulajdonsága, hogy órajelenként hány AA mintát képes feldolgozásra előkészíteni - több ROP = több minta.
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12282 üzenetére
Igen teljesen újra kellett telepítenem a drivert,addig nem ment a cf. Tuning most egyelőre nem játszik meg énse
Egy csöppet meleg van a gépházban,úgyhogy rakok ide oda ventiket és csak ez után fogok ujra játszani!Szabályosan megijedtem mikor felzúgott a tápom,és okádta a meleg levegőt.Amúgy a gépház oldala le van véve
úgyhogy nagyon fűt ez a 2 kari így együtt.És még mindig oprendszer újratelepítés előtt állok,gondolom utána azért még gyorsulni fog a dolog.
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12256 üzenetére
Hát Race Driver Gridbe az XT néhány helyen azért meg meg akadt,de pl Cod 4-ben nem igazán vettem észre különbséget.Amúgy a Vistám is haldoklik,meg egy alatt volt már 3 videokártya abból a gts nvidiás,úgyhogy bízok benne hogy a holnap felrakandó új vista még hoz valami javulást.
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12250 üzenetére
Hát végül meg
Most csak 1 megy a gépbe mert sajna csak hét közepén kapok cf hidat.De elmondható hogy kellemeset csalódtam!Nem érzek nagy különbséget a 8600GTS és 2600XT között,és ha még 2 is lesz a gépbe akkor lesz csak igazán jó
Jah és még tuning is játszik majd
mod: majd megpróbálok valahonnan azért szerezni még egy cf hidat és megnézem hogy mi a szitu 2 híddal és 1-el
-
csaszi93
csendes tag
válasz
tzsolesz #11939 üzenetére
Hát amugy ez az elő vga benne mert új pc az előző az alaplapos lett!
A vga az PCI-E-s.
De újraraktam a windows és most az eredeti driver van felt mostmár nem merek felrakni semmit.De ha megmondod melyik driver-t rakjam fel úgy hogy ne keljen újrarakni akkor azt még mgcsinálom.
Csak azért mert ezen a héten már 2 × volt telepítve a windows
Na várom a válaszod! -
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11915 üzenetére
A GT-vel próbáltam most, 40-125 FPS között, az intro 400 FPS.
Lehetóleg minden max., a felbontás 1024x768 és AA=1x. A felbontást még nem tudom állítani, mert volt másfélóra kényszerpihenőm, amikor a 10x7-ből visszamentem az asztal 12x10 felbontására, a moncsi a szokott módon elszállt és egy óra múlva lehetett használni. Holnap megnézem a 2600-at is, de a GPU használat láthatóan kevés, alig melegszik a GT, a várt FPS 20-60 között. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11907 üzenetére
Sajnos megint GT lett belőle!
Egyébként abban igazad van, hogy az ATi is javulna, de ha az új moncsival, ami még nincs meg, olyan lenne a GT képe, mint a mostani monitorral azATi, akkor már boldog lennék és nem vágynék többre.
Egyelőre reménykedem.
Most megpróbálom leszedni a tegnapi link-ed segítségével azt a "lassú" játékot, és ha meglesz kipróbálom mindkét karival. -
válasz
tzsolesz #11901 üzenetére
az 59 fok határeset, lehet, hogy megy 3D-ben, csak vmi más fogja meg, és akkor a VGA sokat pihen. ahogy fagy is mondta, meg kellene nézni a GPU utilizációt. ill. meg lehet nézni, hogy egy 2D-s grafika-intenzív alkalmazásban milyen hőmérsékletű a kártya.
a renderer beállítást meg a játékban kellene megkeresni (vagy az ini file-okban). amúgy a demo nálad fut, csak a full verzióval van ilyen gond?
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11905 üzenetére
A szebb képéért. Nekem nemcsak a sebesség, hanem a megjelenítés is fontos. A 3850-70 már tudja azt a tempót amire szükségem van és a megjelenítése is tetszik. Most a monitor malőr miatt, lehet, hogy a GT is jó lesz, mert az új mocsi jobb kontraszttal rendelkezik mint a régi és sikerül egy ATi szintet beállítani a GT-vel is.
-
tzsolesz
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11880 üzenetére
Én nem ismerem, de a régi játékokat nem mindig viseli el a kártyánk. Az, hogy az 8500-on megy nem jelent semmit, nekem is van olyan amelyik az nV-n megy rendesen az ATi-val meg textúrahibás.
Ha ATT-használsz, lépj ki belőle és úgy próbáld, korábban nekem egy-két játékot blokkolt.
A legújabb verziója viszont eddig szuper. -
gyiku
nagyúr
válasz
tzsolesz #11868 üzenetére
8.7 x86 pistan semmi extra. nincs vele gyixer
8.5 -> 8.7 -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Kzo
tag
válasz
tzsolesz #11657 üzenetére
Most egy jó ideje egy ATI 9600pro 450/478 gddr1 modellt hajtok
(ezen toltam végig a crysis-t,pro street-et,Tiberiumot Wars meg hasonlókat)véleményem szerint egész jó kártya bár ha a felépítését megnézem nagyon gyenge mostani viszonylatban! Sajnos COD4 egy picit akadt 1024x768-ban! És most váltok ugye bár PCI-E-re és a HD2600 mindig is simpatikus volt csak agp-ben drága!Vélemény erről [link]
-
Kzo
tag
válasz
tzsolesz #11655 üzenetére
Oké átérzem hogy most 10.000 és te meg 24.000-ért vetted és ez az árzuhanás kb 2-3hónap alatt következett be!De én most akarok váltani AGP-ről PCI-E-re és ezért új lap is kell és úgy akkor megkérdem a véleményedet hogy 1024x768-ban elboldogul a káryta szűrökkel most 8.6-os driverrel?(amúgy az AGP-ben 16.000 a kártya erre mondtam 1.-ször hogy drága)
-
Joe fiú
senior tag
válasz
tzsolesz #11568 üzenetére
Nincs semmi baj a passzív VGA-kal nekem egy MSI 2600XT-m van ami passzív és még sose láttam semmilyen körülmények között semmilyen játék alatt 75fok felett és nem is cicereg,teljesen megvagyok vele elégedve és még hű de nagy hűtés sincs a házban csak elől-hátul egy-egy 12cm-es venti.Még most a nagy melegben is idle 45 fok
-
válasz
tzsolesz #11604 üzenetére
Sokszor ilyenek miatt lassabb az ATI. A forrásokban meg elrejtenek dolgokat, amikre az nV kártyák odafigyelnek és teljesen más úton is járhatnak, mint az ATI-s kártyák futás közben. Érdekes cikkek születtek erről, de sose fogják elismerni. Talán ezért van az, hogy a Crysis motorja olyan drasztikus változásokon megy át a kieg megjelenéséig, hogy szinte mindent átoptimalizálnak, hogy játszható is legyen végre. Gondolom, ez nV főnökeinek nem nagyon tetszik, de remélem, valóban élvezhetőbb lesz és talán akkor végig is tolom
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #11599 üzenetére
Egyik nem túl régi vga tesztben kipróbálták itt a PH!-n, hogy mi van, ha átnevezik egyik játék exe fájlát (aminél felröppentek netes pletykák, asszem valamelyik autós játék volt, talán valamelyik nfs), és olyan 5-10% -al lasabban futott a játék, mert a driver így nem ismerte fel, és nem butította le a grafikát...
Ez csak egy most így fejből, de volt régen pl. az elhíresült 3dmark botrány, mikor megmutatták, hogy csak azt a részt generálja le a driver rendessen, ami látszott a teszt közben, holott mindent le kelett volna...
Jah és miért? Akinek több van, még több kell.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11568 üzenetére
Igen ez a passzív hűtés sokaknak okoz gondot, mert alapból rosszul állnak hozzá. Tudni kell, hogy szinte nincs olyan huzatos ház amiben rendesen működnének a passzív VGA-k legyen az kicsi vagy nagy.
Mindenképpen kell egy kiegészítő venti, csak a helyét kell ügyesen megválasztani. A helyes elhelyezés néma csendet és minden aktív ventis VGA-nál jobb hűtést eredményez!
A passzív hűtőt úgy méretezik, olyan megoldásokkal élnek, hogy venti nélkül is ellássa feladatát, próbálja meg valaki a ventis kártyáján lekötni a ventit és úgy használni!
Ez a különbség teszi alkalmassá a passzív VGA-t, hogy minden aktívnál jobb hűtésű legyen, de egy külön venti kell! -
törölt tag
válasz
tzsolesz #11558 üzenetére
HDD lett rendelve, AGP-s kártya helyett : Western Digital SATA2 640GB/7200Rpm/16MB merevlemez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lies of P - Túl a 3 millión
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Renault, Dacia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest