- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7853 üzenetére
"Még a végén megsértődik és magában füstölög!!"
Nem a Celeron D-t hasonlítottam a Northdwood-hoz, hanem 1200-őt a 950-hez. Ha jobban belegondolsz az arány az arány, mindegy mivel jött ki. Pontosan ki lehet számolni mennyi különbség várható. Csak úgy hozzávetőlegsen a Northwood kb. 700 pontal fog kevesebbet kapni mint a Athlon. Persze egyéb tényezők is beleszólhatnak, majd meglátjuk mi lesz.
Szal ez az elmélet, de majd ki fog derül, hogy mennyi a különbség az elmélet és a gyakorlat között.Erre egyébként van egy jó mondás:
"Mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között? Elméletileg nincs különbség, de gyakorlatilag meg van." -
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7849 üzenetére
Talán.
De matekozzunk egy kicsit.
Ha megfigyeled az első két képen, a Celeron D majdnem 1200 pontal kapott töbet a CPU Score-ra mint a Sempron, de a végére a Sempron többet kapott kb. 550-el. Viszont a 3,2-es Northwood durván "csak" 950-el kapott többet mint az Athlon 2,2-es, ebből az következik, hogy még nagyobb lesz(elméletileg) a különbség az Athlon javára, mit a Celeron D vs Sempron esetében a Sempron javára.
De ne legyen igazam. -
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7836 üzenetére
A screenshot-ot én csináltam, mikor két barátomnak pár hete beraktam a gépeikbe a HD2600-ost. A Sempronos gép tegnap kicsit "izmosodott", beleraktam egy Athlon XP 2500+-os procit, ami szépen megy 3200+-on.
Rögtön toltam is rajta egy 3dmark-ot.
Elég jót gyorsult az erősebb procival. Amúgy semmi más nem változott(csak a driver 8.1-ről 8.2-re) a korábbi teszt óta, még a háttér kép is ugyan az.
-
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7831 üzenetére
Celeron D 320(2,4GHz)@3,2GHz
Sempron 2200+(1,5GHz)@1,83GHzNagyjából válasz a kérdésedre. Érdekes, hogy a Celeronnak jóvan több a "CPU Score" és mégis a Sempron győzött.
Ja, némi plusz infó a képekhez:
A Celeron Prescott magos, Socket 478-as és 178MHz-es FSB-n ment.
A Sempron Thoroughbred-B magos, Socket 462-es és 203MHz-es FSB-n ment(talán ez kicsit beleszólt a végeredménybe).
Nem egy mai csirkék. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #7820 üzenetére
Beszéltem már valakivel, aki ezekről a karikról vizforralóval (aszthiszem annak a gőzével) melegítette le épségben a garimatricát, szal ahoz képest egy fordítva felrakott borda (mert nem szabványos nyákja volt karimnak) nem sok vizet zavar, főleg h. nem nézegetem a gép belsejét.
Efegyke: Persze, hosszabb távra jó beruházás
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #7815 üzenetére
Nem tudom mit kell írttózni egy kis reszeléstől, újabban senki nem csinál házilag semmit. Na meg mind vf700,900 elég felesleges ezekre a karikra, főleg újonnan 5-7k pénzért.
Anno képesvoltam egy AC silencer bordát szétfűrészelni egy fűrészlappal, hogy fordított irányban passzoljon a 9800pro-mra.
-
efegyke
tag
válasz
bolcsodal #7717 üzenetére
Figy sztem ha az ár felől közelítjük meg akkor egy 2600pro/xt olcsóbb mint egy 1650XT nem?Miért nem veszel olcsón egy X800ast?Vagy ha shader 3 kell vegyél egy 256megás 7300GT-t és húzzad(nekem is volt 7300GT-m és minden megerőltetés nélkül ment 550/700 helyett 650/920at
-
válasz
bolcsodal #7715 üzenetére
az FSB ugyanaz (200MHz), a memória nem (első esetben DDR-400, a másodikban DDR2-666 dual channel).
mindig az a kérdés, mivel akarsz játszani. ha ragaszkodsz az AGP-hez, akkor szerintem a konfigodhoz a legjobban általánosan egy 7600GT passzol, esetleg egy x1650xt. viszont pl. a Bioshockot nemigen érdemes a 2600XT-nél gyengébb kártyával játszani. a f.e.a.r.-ben az E2180 egy nyavalyás fps pluszt sem hozott, ott is jó a 2600XT. heroes5-re ezzel szemben tök alkalmatlan bármilyen P4, mert baromi idegesítő a 20-25 fps, ami érdekesebb terepeken simán lemegy 5 körülre.Gyuri27: a CPU-nak majdnem tök mindegy, hogy 10x7 vagy 12x10.
-
Gyuri27
félisten
-
psol
csendes tag
válasz
bolcsodal #7549 üzenetére
Látom-látom...
Majdnem ugyanezt a konfigot cseréltem le egy az egyben erre...csak azt tartottam szem előtt, hogy kis fogyasztású, csendes gépet rakhassak össze. Az alaplap 12ezer volt, a procc 15ezer, a memória 4ezer és most ez a kari 18ezer. Eddig az alaplapi gpu-t kínoztam, majd kaptam egy x800xl-t, most pedig rászántam magam erre a 2600xt-re. Egyik legjobb döntésem volt, nekem pont megfelelő a tudása.
-
psol
csendes tag
válasz
bolcsodal #7519 üzenetére
Gigabyte GA-MA69VM-S2
AMD4600X2 - AC Freezer 64 PRO
1GB Kingmax 800MHz egy slotban
200Gb Sata Samsung vinyó, 3 éves
450W GoldenPower PSUez úgy elnézve a legalja
, de nem is teljesítményre kellett, illetve azt hiszem, ennek a konfignak bőven elég a 2600XT, tök felesleges lett volna ebbe egy 8800Ultra...ez van, ezzel kell játszani
(nem is igazán játékra kell ez a masina, az csak hab a tortán, hogy néha tudok vele játékozni is kikapcsolódásképp)
-
-
ftc002
csendes tag
válasz
bolcsodal #7526 üzenetére
400-as ramok vannak, így a procit húzva is csak "normál" állapotba kerülnek szvsz.
Egyébként minden tökéletesen fut ha húzva van, tesztek is lemennek, melegedés sincs, fagyás sincs, csak a videokarit nem kezeli rendesen. Semmit nem tudok elindítani. Se játékot, se 3DMarkot. Mindent elutasít, hogy nem tudja megnyitni a displayt... -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bolcsodal #7472 üzenetére
Le kelett volna fényképezni, mert uninstall után nekem 2d-ben pl. mozilla ablakból etüntek a gombok, színek, mintha sosem lettek volna ott, aztán variálódtak attól függően, hol volt az egér... Egyébként most újra meg fogom próbálni, mert jelenleg egyik driverrel sem vagyok képes CoD UO-t v. CoD2 -őt játszani, rendszerint random módon vagy 1-2 per után megfagy, vagy 1 órás intervallumon bellül. Előállt olyan jelenség, hogy éppen jeepben ültem CoD UO-n, erre játék megfagy, kép kimerevedik, de a kocsi motorhangja még két perc múlvi is változott...
Valószínüleg ez a codos probléma is csak engem sújt a komplett játékostársadalomból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest