- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc002
csendes tag
Jó estét!
Nos, a probléma bonyolódik
1. "Sajna" a legújabb BIOS van a lapomon alapból, így ez a lehetőség kilőve.
2. Bánatomban fogtam magam, és alapos tisztítás után feltettem a 8.2 drivert.
Láss csodát, elkezdte kezelni a kártyát a gép 400 FSB-n. (Általában egyből az rFactor configját szoktam indítani, és ha ott a kártya neve mellett -1MB memóriát ír, akkor van gáz)
Szóval most 556MB-ot látott, és ez melegséggel töltött el.
Ternészetesen a melegség hamarosan átcsapott fagyos hangulatba, hiszen gyorsan el is indítottam a játékot, amely köszönte szépen a lehetőséget, és a menünél lefagyott....
Újraindítás után 3DMark03-at indítottam, amely eddig szintén nem indult el ha húzva volt a proci, most elindult, az első repcsis tesztet le is futtatta, de a második "űrkatonásat" már nem tudta elindítani. Képernyő sötét lett, monitor stand by-ba ment.
Ezután próbálkoztam pár újraindítással úgy hogy biosban állítgattam nagyobb feszt procinak, agp-nek (persze csak módjával), állítgattam FSBRAM ratio-t, de semmi változás...
Így most picit megint megakadtam.... -
ftc002
csendes tag
válasz
bolcsodal #7526 üzenetére
400-as ramok vannak, így a procit húzva is csak "normál" állapotba kerülnek szvsz.
Egyébként minden tökéletesen fut ha húzva van, tesztek is lemennek, melegedés sincs, fagyás sincs, csak a videokarit nem kezeli rendesen. Semmit nem tudok elindítani. Se játékot, se 3DMarkot. Mindent elutasít, hogy nem tudja megnyitni a displayt... -
ftc002
csendes tag
Sziasztok!
Jó pár hete már írtam a problémámról, de felvetem még egyszer hátha....
Szóval, adott a köv konfig: NF7 v2.0, AthlonXP 2500+ (Barton), 1 GB RAM, Sapphire HD2600XT 512 DDR3 AGP-s kari.
Ha a procit alapon használom (333 FSB), akkor a videokártya normálisan működik, tehát megy minden rendesen (3DMark, játékok, stb.)
Ha viszont a procit felhúzom a 3200+ szintjére (400 FSB), onnantól a kártyát nem kezeli rendesen semelyik driverrel (minden itt olvasottat kipróbáltam. természetesen külön-külön).Egy rendszergazdától olyan infót kaptam, hogy szerinte az AGP frekit is meghúzom ilyenkor titokban, bár a biosban folyamatosan 66MHz-en látom. És állítólag egy friss BIOS segíthetne ezen.
Ez lehetséges? Csak úgy poénból nem merek nekiállni egy BIOS frissítésnek...Köszike előre is...
-
ftc002
csendes tag
No hát, kipróbáltam mindegyiket, egyikkel sem megy a kártya...
Végső elkeseredésemben feltoltam egy legfrissebb Omegát, és így kezeli rendesen (3DMark is fut), de játékoknál meg beszaggat gyakran, nem is kicsit....ű
Ráadásul 3DMark03 több mint 500 ponttal kevesebbet hoz, mint eddig. Nagyon érdekes...
Lehet el kell passzolnom ezt a karit... -
ftc002
csendes tag
válasz
Csokibácsi #6989 üzenetére
Akkor beírom már ide is a gondomat, hátha valaki tud rajtam segíteni...
Adott az alábbi konfig: NF7 v2.0, 2500+ barton, 512/400 Kingston mem, és persze egy AGP-s Sapphire HD2600XT 512 DDR3. Catalyst 8.1333 Fsb-n minden okés volt, de ahogy az FSB-t felhúzam 400-ra (vagy a közelébe) nem kezelte a kártyát tovább normálisan. Se 3dMark03, se játék nem indult el. Az rFactor configja pl azt írta a karira hogy -1MB a memóriája.
Olvasgattam itt egy kicsit, és feltettem a 8.1 hotfixet. Ezután már kezeli a kártyát, de fagyogat. a 3DMark03 például a második tesztet el sem indítja, lelövi a monitort standby-ba.
Van ötletetek mit kellene varázsolnom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ASUS routerek
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest