- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
agressor12 #14157 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a VGA környezete a bűnös, próbáld a CPU/RAM stabilitást letesztelni. Az újabb játékok min gépigényét kérdés mennyire teljesíti a konfigod?
Hirtelenjébe, ennyi. -
fagy53
nagyúr
válasz
MMSZoli #14144 üzenetére
" Nem ismerem nagyon a P4-eket, mert AMD vonalon nyomulok 1996 óta, "- szép, én akkor mit mondjak, aki a 2.4 Cel, 2.6 Cel után P4-gyel folytatva az általam említett gondokat végig is éltem a gyakorlatban!?
AMD A64 3800+ X2 volt, amikor 2600 PRO-val szántottam a játékokban és több P4-es kolléga nem volt észnél, amikor C2D-re cserélt, mert megtáltosodott a gépe a játékokban!
Mi ezt itt átéltük és megbeszéltük itt a topikban. Nekem a két PCI-E-s konfig mellett van két AGP-s rendszerem, az egyiket a fiam használja és szeretem őket a mai napig. Nem vagyok elvakult és elkötelezett egyik vonalon sem, de a 2.4GHz-es Cel-t / Northwood mag / az átlagos felhasználónak már csak a net-re ajánlanám. -
fagy53
nagyúr
válasz
MMSZoli #14142 üzenetére
Igaz, én is foglalkozom a gondolattal, hogy eladom a Renault-t és veszek egy Trabant-ot elvégre az is elvisz ugyanoda, ráadásul marad pénzem is a csere után.
A 2.4GHz-es Cel-al vágtál videót, ha nem ne is próbáld meg. Ugyanígy nem ajánlom TV műsor felvételét vagy VHS archiválását. A full HD filmek nézését meg a VGA támogatásával tudom csak elképzelni, különben akadozni fog rendesen! Nemcsak játék van a világon, a gépen sokféle alkalmazást lehet futtatni, melynek jórészére a kis Cel / Northwood magos / alkalmatlan.
Ahhoz a bizonyos fejlesztésre szánt 15k-hoz még 10k-t kell hozzátenni, valamint eladni a jelenlegi konfigot és van egy a mai igényeket kielégítő gép, amely a legtöbb paramétereiben több mint kétszer gyorsabb a jelenleginél, a játékokban zongorázni nem lehet a különbséget. A bővíthetőség meg csak hab a tortán. -
fagy53
nagyúr
válasz
person #14135 üzenetére
Az AMD abban az időben nyerő volt a játékokban, ez tény. A P4 jelenthet némi javulást, 3GHz környékén, az utasításkészlete bővebb és a cache is kétszerese a Cel.-nek. Ha olcsó használtat sikerül szerezni, akkor lesz némi javulás, bár a RAM még mindig kevés.
Kb 25k-ból össze lehet szedni procit, lapot, RAM-ot, de kell sajnos VGA-t is venni, mert PCI-E kell. Ez kétmagos CPU, PCI-E-s lap, 2GB DDR2-es RAM-ot jelent. Némi pénzt a 2600PRO eladásából lehet kinyerni, a konfig értékesítése eléggé lutri, szerencse és rámenősség kérdése. -
fagy53
nagyúr
válasz
mulika2 #14125 üzenetére
A DX10-es AGP-s VGA-k mindenkit megszívatnak, mivel az nV-nek nincs ilyen marad az ATi.
Ettől az ATi PCI-E-s VGA-k , különösen a HD 4XXX széria remekül muzsikál.
Téged nem az ATi hanem az AGP-s lapod szívatott meg, ezért örülök, hogy ettől megszabadultál, csak ne ess át a ló másik oldalára!
Mindig attól vegyél VGA-t amelyik olcsóbban és jobbat gyárt mint a másik, vagy mint a többi. -
fagy53
nagyúr
válasz
McClane #14115 üzenetére
Ez nálam is így volt a vadiúj kártyával is. A kétvezetékes sapphire szabályozás velejárója, más nem 2600-as kártyáknál is így van.
Felpörög, majd megáll, megint felpörög és megáll...ciklikusan csinálja ezt, ahogy emelkedik a szobahőmérséklet úgy csökken a ciklusidő, ezért ilyenkor már zavaró lehet. Engem a 20°C-os szobában is zavart a 2-3s-kénti felpörgés. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #14100 üzenetére
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #14085 üzenetére
Pont egy nap...lehet, hogy ennyi elég volt a tápnak? Nem tehetsz róla!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Mikee868 #14028 üzenetére
Akkor hát kaparj össze valamennyi lét, mert natívban jó használni azt a monitort és a 3850 256MB is sokkal jobb mint az alacsonyabb kategóriájú elődjei. A vmemóriát eszi az élsimítás, de 1680x1050-nél nem érezni igazán a hiányát. A proci is kisebb mértékben terhelődik ezen a felbontáson, mert a VGA kezd behatárolni, azaz a képalkotás sebességét ő határozza meg
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
jenei92 #14004 üzenetére
Ezek városi legendák, a driverben optimalizálnak egyes játékokhoz, ez kártyafüggetlen. Gyakran ez az optimalizáció olyan "jól" sikerül, hogy az eddig jól futó másik játék vagy bench visszaesik, lassabban fut.Ezek persze pár százalékok oda-vissza, a legtöbb esetben észrevehetetlenek. Nagy átlagban havi 1-3%-os javulás mutatható ki és ebben benne van a visszaesés is. Ezért írtam, hogy az utolsót érdemes leszedni, de nem kell állandóan frissíteni.
-
fagy53
nagyúr
válasz
->Raizen<- #13999 üzenetére
Nem baj, mi már sok mindent kibírtunk idáig is.
-
fagy53
nagyúr
válasz
fzoli15 #13976 üzenetére
Nem a VGA számít itt elsősorban, az ennél kisebb kártyák is simán viszik, a procid rém gyenge... de az avivo video decoder segíti a procit azzal, hogy bevonja a GPU-t, a VGA processzorát a munkába, próbáld ki!
-
fagy53
nagyúr
válasz
yodayoda #13946 üzenetére
Igaz, hogy a 2600XT-vel az AA-t felejtsd el, de nem is kell vele foglalkoznod, mert a Crysis csak a Shader Quality "high" állásánál engedélyezi az élsimit. Ettől függetlenül kell mennie 8x6-on medium-on rángatás nélkül. A szaggatás oka sok minden lehet, nálam pl. a hang driver csinált szaggatást, ráment egy-két órám mire rájöttem, ráadásul az is ilyen optimatizálatlan játék volt/ DiRT/, mint ez.
-
fagy53
nagyúr
válasz
yodayoda #13939 üzenetére
Szerintem sem lesz gond, én felváltva tettem a gépbe ATi és nV kártyákat, így fenn volt mindkét driver és ebből sem volt gondom soha.
Igaz XP-m van és lesz is egy darabig,a Vista sem viselkedhet másképp.
A 9.4 ugyanolyan stabil mint az összes eddigi, ha komoly gond lenne vele már leszedte volna az AMD. Sokan összevissza kevergetik, telepítgetik a progikat, így egy nagy szemetesládát kreálnak a gépből és csodálkoznak a rosszul futó programokon.
Érdekes, hogy egy win reinstall után megy minden rendesen, miért? -
fagy53
nagyúr
válasz
Ketrin84 #13893 üzenetére
Csúnyán átvertek....! A felháborító az egészben az, hogy minden alkatrészből gyengét, vagy gyengébbet kaptál.
Proci: a Pentium4 belépő kétmagosát kaptad, mára teljesen elavult, egy kályha és lassú.
Alaplap: nem jók a kombó lapok, AGP/PCI-E, DDR2/DDR3, általában nem sok jót jelent az int VGA alkalmazása, bár ez csak a tuningolási lehetőségeket korlátozhatja.
RAM: mindenképpen dual, azaz két azonos memóriamodul /vagy négy/ működjön a lapban, mert a páratlanszámú modulokkal jelentősen csökken a mem.sávszélesség.
VGA: a HD2600 belépő szintje a PRO, az XT nagyobb órajeleken üzemel, így gyorsabb. a Crysis szempontjából szinte mindegy melyik, mert csak nagyon visszafogott grafikai beállításokkal lehet játszani ezt a meglehetősen optimatizálatlan VGA gyilkos játékot.szerk: ezzel az alaplap kérdéssel egy komoly vitát robbanthatsz ki, mert a kollegák egy része AMD, másrésze Intel elkötelezett.
-
fagy53
nagyúr
Ja, akit érdekel ATi Tray Tools 1.6.9.1380
-
-
fagy53
nagyúr
Az, hogy 100%-on megy nem jelent semmit a proci erősségének a megítélésénél, alapvetően a szoftver megírásától függ. Egy jóval erősebb, magasabb órajelen futó procinál is 100% lesz. A kellő lezserséggel megírt programokra jellemző, úgy szoktuk mondani - az optimalizálatlan - működés. Azt, hogy a procid az adott játékban mire képes, azt teljesen lebutított grafikával nézheted meg, ha soha nem megy 20-30 FPS alá a sebessége, akkor nem lesz miatta bajod.
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
empir3 #13792 üzenetére
Ez most pontosabb! Nem próbáltam, mivel nincs már AGP-s kártyám, de egyértelmű, hogy nincs külön AGP-s driver, kell az AGP-s Hotfix!
-
fagy53
nagyúr
Innen leszedhető a 9.1 Catalyst!
-
fagy53
nagyúr
válasz
blackcalibra #13708 üzenetére
Nekem is ez a kártyám volt, de soha ilyet nem csinált.
Kikapcsolhatod a Catalyst-ban a VPU Recovery-t, vagy csak a display drivert rakod fel a CCC-t meg szedd le! -
fagy53
nagyúr
válasz
Louloudaki #13694 üzenetére
Elég.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Louloudaki #13688 üzenetére
Amit írtál, annak alapján a VGA-nak semmi köze a szaggatáshoz, viszont a proci 2.2GHz-es órajele lehet a bajok forrása. Húzd feljebb a procit 2.5-2.6GHz-re és megszűnik, de mindenképpen lecsökken a szaggatások száma.
-
fagy53
nagyúr
válasz
empir3 #13628 üzenetére
A programot kell futtatni, bármikor leállíthatod mert nem áll le magától.
Különböző nagyságú fájlokat, mint adatokat írnak be és olvasnak ki a memóriából, megdolgoztatják a procit és a RAM-okat, javítani nem tudnak csak jelzik a hibát, ill. komolyabb hiba esetén lefagy vagy újraindul a rendszer. -
fagy53
nagyúr
válasz
AMD Power #13604 üzenetére
Érdemes ezt elolvasni és elmerengeni felette, ha játszani is akar egy HTPC VGA-val az ember akkor nem érdemesebb inkább a 4650-et megvenni, akár a GDDR2-öt is.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Louloudaki #13336 üzenetére
Mikor volt az 25k? Ma az ennyibe kerülő kártyák kb kétszer gyorsabbak, mint a tied.
A procit is húznod kellene 2.5-2.6 GHz-ig lehet, hogy miatta akad, a RAM elég. -
fagy53
nagyúr
válasz
Piero89 #13204 üzenetére
Ha az XT-t pl a Rivával húztad egyból 10°C-ot rátett és nemcsak a kijelzés változott, hanem ténylegesen a GPU hőmérséklete is megnőtt ennyivel. Többek között ezért fejeztem be a 2600 segédprogis húzását és az RBE segítségével a bios átírása után már nem voltak ilyen gondok.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #13112 üzenetére
Azért mert a jelenség ua mint amikor a memória és a GPU is túlhúzott. Tudom, hogy nem húzta, de melegedés lehet a dolog mögött, valószínű a memória gyengélkedik.
Elképzelhető még a 12V gyengesége kártyán belül, ill a feszültségstab kondijai kezdenek dögledezni és a mem, GPU tápfesze kevés.
Ha visszavesz az órajelekből és javul a helyzet, akkor itt van az eb elhantolva. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12986 üzenetére
Azt, hogy mikor cseréled le a VGA-t még korai emlegetni, nem biztos az a két év!
De igaz, hogy a PC-n túl is van élet, ami tud bőgni rendesen és le tudja kötni az embert éppen eléggé.Szét nem lehet szedni, lecserélni sem, de mégis költeni lehet rá a PC-t megszégyenítő módon és nagyon sokáig......
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #12917 üzenetére
Gondoltam rá, csak a hecc kedvéért, mert semmi szükségem ekkora órajelekre.
1.35V-on szerintem menne 1GHz-en a GPU, a mem most is tudja az 1GHz-et.
Amit igazán szívesen csinálnék az az igazi Power Play, 1.05V feszültség 2D-ben és 300/500MHz órajelek.CPT.Pirk: leírtam korábban, nem állít a Power Play feszültséget és változatlanul hagyja a mem. órajelét is. Egyedül a GPU órajelét veszi le 725@300-ra, ennyit a gyári Power Play-ról. kamu.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12915 üzenetére
Nem tudsz olyan paramétert mondani az órajelen kívül, ami nem stimmel a 2600-al!
Ráteszem a VF900-at, csak kivárom a 3 napot. Lecserélem a biost, és ráteszem a rossz emlékezetű zalmant, remélem ezt nem vágja agyon!
Kinézetre és használatra pontosan olyan mint a 2600, még a memóriák is azok, Qimoda 1.0ns. GPU fesz - 1.22V, a 2600Pro-n 1.18V volt. 880MHz- stabil, de 890-en a 3DM03-ban, ne tessék röhögni, hibázik. Végigmegy, de meg-megakad. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12911 üzenetére
Persze, hogy hiányzik, mindenben egyezik a 2600XT-vel, csak a kisebb csíkszélesség miatt kevesebb tranzisztort tartalmaz. Egy igazi előnye van a kevesebb tanzisztor mellett, hogy nincs meg a 857-es fal, amelyen csak az AGCT-vel lehetett átmenni, de társultak hozzá kényelmetlenségek, így a 2600XT-t normálisan 857MHz-ig lehet használni, üzemszerűen. Rossz, hogy minden segédprogi korlátozottan használhatő vele, Riva, ATiTool, ATT. Egyetlen jó megoldás a bios buhera, 300/500-2D és 880/1000-3D továbbá egy 25%-kal induló venti profil kialakitása és beégetése, a feszt sajnos itt sem lehet állítani.
Félő, hogy a HD 4xxx sorozat tagjainál is megvannak,lesznek ezek a problémák. -
fagy53
nagyúr
Félig OFF ez az írás, de csak félig!
Ne sajnáljátok a Power Play-t, mert kamu az egész!A 3650 elvileg tudja, de nem áll másból minthogy 2D-ben visszaveszi az órajelet /GPU / a memória marad és vele együtt a fesz is, kimértem!
Az viszont igaz, hogy tuningbarát és a kevesebb tranzisztornak köszönhetően nem melegszik annyira mint a 2600XT. Nincs 857MHz-es fal!!!!725/800 az alap és fel lehet húzni 880/1000-ra egyből.
A venti halkabb, mindkét VGA-m Sapphire, tökegyformák csak az egyik halott,
viszont magasabb fordulaton jár, 37% teljesen értelmetlenül, és nem találtam még olyan programot amivel maradandó profilt tudnék létrehozni, mint ahogy azt a 2600Pro-val tettem. Marad a bios csere, de 3 napot még várok.
Konklúzió, jó kártya mindkettő, de az egyik kutya, a másik eb. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12867 üzenetére
Tudom, 5-6k-t kell hozzárakni és valóban megvan a 4670, de most az utolsókat rúgom anyagiak terén, minden összejött. Nincs is szükségem ennél gyorsabb kártyára, 3D-ben alig használom. Még azon is gondolkodtam, hogy GDDR2-est veszek, de ekkora ocsmányságra én sem vagyok képes!
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #12866 üzenetére
Nekem az a szomorú az egészben, hogy a saját káromon tapasztaltam meg, hogy nincs termikus védelem a GPU-ban, pedig szenttül hittem benne!
Játék közben beindítja az órajelcsökkentést, és jelzi is, de OS nélkül 2D-ben egy ilyen malőr védhetetlen.
Bosszantó, hogy az új monitor szervízben van, a régi haldoklik, a telóm is a nyomdokaiba lépett és most ez is feldobta a talpát, mi jöhet még? -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #12862 üzenetére
Most ártatlan vagyok!!
Hozzá sem nyúltam, és passzívan nem vitte el, mert nincs oldalventi. A VF900 volt rajta, már gondosan elcsomagoltam, de azt a nyomorult csatit levágom róla és teszek rá egy újat, nehogy mégegyszer így járjak.
CPT.Pirk: kösz, de továbblépek, mivel játék alig lesz rajta 2D-ben meg lehet csendben spórolni, csak egy PowerPlay-s VGA jöhet szóba, ami a feszt is csökkenti.
Megrendeltem egy Sapphire 3650 GDDR3 256MB-ost 12.4k-ért, holnap el is megyek érte, mert a PCI S3 Virge 1MB csak telepítésre jó meg a netre, másra nem.
Kb 5 percig ment aztán fagy. -
fagy53
nagyúr
Üdv!
Elért a végzet, tönkrement a Sapphire 2600PRO GDDR3.
Most derült ki, hogy nincs termikus védelme a GPU-nak, a CPU-nak van!
Beraktam az új gépbe, ahol csak a BIOS van, így nem vettem észre, hogy leállt a venti egy kontakthiba következtében. Kifagyott a gép, és forró volt a nyák fonákja.
Azóta halott, a másik gépben sem működik.......béke poraira. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12801 üzenetére
A 96GT-t alulról a 4670 közelíti meg és a 4830 hagyja maga mögött.
Szerintem nem éri meg a 4670, mert egy nagyobb monitornál és egy keményebb játéknál kevés lesz! A 4850 majd egy tízessel drágább lesz mint a 4830, ha pénzérzékeny vagy, akkor ez számít abban az esetben, ha egyébként a 4830 minden igényedet kielégítené.Várhatóan a 4830 messze jobb lesz mint a 4670, az árkülönbözetet meghaladóan, ezért éri meg megvenni. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
Én sem arra gondoltam, hogy fele annyit fogyaszt, mint a 4850, de biztosan kevesebbet ami nagyon pozitív dolog lenne, a 4850 fogyasztását ismerve.
Én csak arra gondoltam, hogy a 4670 nagyon jó továbblépés a 2600/3600 sorozatból, de a az igazi jó vétel különösen a 22" monitor tulajoknak a 6-8k-val többe kerülő 4830. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12738 üzenetére
Nem fogyaszthat olyan sokat, mert 800 helyett csak 500 milló tranzisztor zabál.
A 256 bit meg nem lesz rossz! Az ár meg teljesítményarányos lesz, több lesz mint a 4670, de hasonló fogyasztással bír majd, reméljük.
PH!-s teszt meg egyikről sincs még, de nem is érdemes rohanni 4670-et venni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest