- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
board_lord #2260 üzenetére
valaki régebben írta ite,hogy 3,3-as vagy 3,6-os ramokkal szerelt 9600np-t fogott ki.a faszmákos...rémlik,mintha abit lett volna és talán 256MB-os.
-
Balinov
titán
válasz
board_lord #2246 üzenetére
akkor elmondhatjuk,hogy jóljártál.Grat!
-
Balinov
titán
válasz
board_lord #2244 üzenetére
...annyi pézért...simán..picsafüst méretü volt az a borda, nfs:ug-k alatt passzívan,alapon is melegedett disznó modon.
-
Balinov
titán
válasz
board_lord #2241 üzenetére
vettem rá még tavaly egy 2500ft-os titan vga hűtőszettet,kék ,sztem alu, rambordával. eddig a max amin hajtottam (igaz,hogy csak teszt erejéig) az 379/249 volt,így adott a 3dm03 p 340 3300pont felett pár pontocskával...most gta:sa-val alapon használom,mert format C: miatt csak egy ősrégi, 4.6-oson alapuló omegadriver van otthon,de ma viszem a friss 5.6-os softmodot,meg az új atitoolt/ati tray tools-t...és megráncigálom.kíváncsi vagyok,hogy így most a64@2340mhz mellett mit bír..
-
Balinov
titán
válasz
board_lord #2239 üzenetére
Nekem is C3D, nekem is 128/128 bit/Mb,nekem is 5ns hynix,de neked melyik verzió van? 3félét hallottam,2félét láttam már C3D R9600np-be,látott 2 féle mindegyik passzív,enyémen kb max gyufásdoboz méretü passzív borda,a másikon egy cigisdoboz és tenyérméret közötti borda.
-
Balinov
titán
Üdv Uzsz,
GTA:SA-ban 5.6 WHQL plusz az aláírásomban szereplő konfig,default GPU/RAM órajeleken,CP-ben default értékekkel 1024x768-ba FSAA kikapcs tökéletesen játszható. A draw distance kb a válalsztható skála középértékénél van. az XP-m csak sp2-es,de nem 64bit verzsön..majd valamikor viszek haza DNA,Softmod vagy Omega 5.6 catalyst-ot és megnézem húzva mit mutat. -
Balinov
titán
válasz
Motion_Blur #2218 üzenetére
én abból indultam ki,hogy barátom megkért pár hete,hogy nyissak 1 topikot a még 1,5évig garis sapphire 9800pro-jának Zalman szendviccsel...35k-s ajánlatok is voltak,végül Gianni-nál számítatta be 30 körül egy 6800GT-be,pontos összeget nem tudok,nem mondta a srác,engem meg mivelhogy nem érint,nem kérdeztem.
egyébként nemrég láttam egy 9700non-prót (nem softmoddolt 9500) 24k-ért. -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
dehogy szakmai kérdésem is legyen:
nos,nézegettem a minap az atitool memória buzerálási lehetőségeit és az ötlött fel bennem,hogy érdemes lenne-e a VRAM időzítéseit lazábbra venni...nyomorult 5ns hynix ramok ,alu bordával nem akaródznak 230-240felett stabilkodni...
Olyan értelemben gondolom,mint a ''sima'' DDR ramoknál,hogy mittom DDR333-on 2,5-3-3-6-on megy a ram by spd ,akkor nagy valószínűséggel 400-on menne pl. 3--3-3-7-be...szóval értitek,ugye? lazább tájminggal nagyobb vram freikit el lehet érni? valaki próbálta? -
-
Balinov
titán
próbáld ezt,ez működik. nemtom ocfaq ménem,1-2 hete még az is ment.
Bővebben: link
Aginor: lehet mégis csak 2800+lesz,nem nagyon viszik el a deszkámat procistul..
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Nos uraim:
New ATITool Release: 0.24
main feautres,
Removal of Catalyst overclocking lock for 9000/9200/9550/9600 series
fixed A64 issues
0.24es stable(stabil) verzió
további infó itt:
zekszerint már nem kell moddolt driver a vga-nk túlhajtásához?? -
Balinov
titán
Van valakinek itt olyan tapasztalata,hogy R9600np hogy viszonyul Bartonról A64-re váltáskor a grafikus teljesítményre?
-
Balinov
titán
Hali,
én is meg vagyok elégedve vele, HL2, nfsu 1-2,Brothers in Arms, SW:rep commandó,swat 4 egész jól elfutkos rajta,persze megfelelő kompromisszumokkal.
Viás lapoddal kapcsolatban én megpróbálnám a 8x agp fw-off kombót esetleg,ha jól emléxem fejből Omega Catalyst installja 9600-osoknál fel is ajánlja a fw off opciót, kompatibilitási gondok elkerülése véget. Esetleg a via 4in1 drivert frissíteném,vagy körülnéznék fórumokon,hogy melyik verzióju 4in1-t ajánlják ehez a laphoz.
Bali -
Balinov
titán
Hmm...én,mikor a szutyok bordát lekaptam a connect3d-ről tisztán emléxem,hogy rajta volt,hogy Radeon 9600...
A J3 jumpert funkcióját illetőleg arra gondolok,hogy a tv-out kimenetnek a normáját (pal vs secam) lehet így állítani rajta.
Na,rosszul emléxem a gpu felirattal kapcsolatban:
[L]http://www.pconline.com.cn/pchardware/tpylab/graphics/10309/214235_2.html/[L]
Igaz, ékes kínai karakterek,de a táblázat beszédes. -
-
Balinov
titán
Hali Krila,
csemegézz:
üdv
Bali -
Balinov
titán
válasz
markastor #2111 üzenetére
egyet tudok veled érteni,én csak a közös magra gondoltam.
Árképzése ATInak 9550 vs 9600np viszonylatba tényleg érdekes, most néztem egy olcsó kiskert győrbe, 3-4e diffi van a 9550 javára (128 bit/mb) szerintem a 9500-et a nagyobb igényű belépőkategóriába szánta az ati,kicsit a 9250 fölé helyezve. -
Balinov
titán
válasz
markastor #2058 üzenetére
Hát, 2200+ az okés. via4in1-ből biztos fennvan a friss. akkor másrna nemtok gondolni,hogy a 3dm03 az cpu limitált és a 2200+ a szűk keresztmetszet.
Másik tipp az az,hogy pl. gpu/ram órajele eltér a referenciától. Valahol itt írta egy srác,hogy 198mhz-en megy a ram a np-jén,nekem a C3D-n 205 default,ez 7mhz difi (14ddr-be). Volt egy ilyen Sapphire R9600np a kezembe,haver SEX-es gépébe került egy 2,55-ös D cerkával,ott is kb ilyen teljesítményt adott. Végülis,ha a játékok megfelelően futnak,szard le,hogy 2400pötty, és játszál,vagy használj modded drivert és húzzad meg. -
Balinov
titán
válasz
markastor #2056 üzenetére
Hali, R9600np-k 2500-2600 körül nyomnak defaultba,ahogy ebben a topikban is lehet olvasni. Milyen konfigod van,nincs kitöltve az adataidnál. Beírnád, mert akkor már jobban tudunk okoskodni? Aida pl. mit mutat a ''Megjelenítésnél'' GPU és RAM frekikre és a memória busz típusára (64bit vs 128bit)? Bár,ha 64bites lenne,még 2400-at sem nyomna...
-
Balinov
titán
válasz
markastor #2049 üzenetére
Penge ugyan nem vagyok driverügyben,azt viszont tapasztalatból mondom,hogy
nekem pl 3dmark03 p340-be az 5.2-es catalystra épülő Omega adott legnagyobb teljesítményt az utóbbó driverrevizók közül. 4.1-es catalysttól 4.9-ig az összeset kipróbáltam (gyárit és omegát is,némelyikből a softmodost is ) majd kis szünet után az 5.2-es omegát.Az aláírásomban szereplő konfiggal (mod. 10,5x200, VGA 325/205 defaulton) régi catalysttokkal default 3dm teszten és driver default beállításokkal sosem értem el 2600 pontnál többet (2550-2560 körül +- pár pont), 5.2-es omegával viszont szintén minden defaulton (bencsmárk ill. driver) 2880 pötty. Először nem akartam elhinni,ezért 1másután 5x loopolva futtattam és mindig +- pár ponttal,de ennyit teljesített. Unlockolt driverből Radlinkerrel húzva a rekord az 3300pont.Enyémen szar 5ns hynixek vannak. Úgy vettem észre,hogy ha a memót jobban eleresztem (pl. 230Mhz felett) akkor a gpu-t kevéssé lehet húzni (cirka 360-370mhz-ig) hibamentesen,viszont ha ~220 körül megelégszem,akkor 400mhz-es gpu frekivel is lefut a 3dmark. Ilyen extrém arányú tuningot csak néha, bencsmárkolós kedvemben futtatok,nincs most tőke az esetlegesen megellett vga pótlására.
Connect3D-ből melyiket kérdésre én is a 128MB-os Prót javasolnám. Általánosan igaz,hogy a gyártók a több rammal szerelt vga-ra lassabb memókat raknak rá.
Valahol párszáz hsz-szel elébb írta valaki ugyan,hogy a 256MB-osára 3.3ns ramokat raktak,de ilyenhez isteni szerencse kell! Ha van rá módod,nézd meg,vagy kérdezd meg,hogy melyik verzión milyen ramok vannak.
Üdv
Balinov -
Balinov
titán
Sose próbáltam, mármint órajel emelés viszonylatban. 1x volt egy GF4-MX440-SE-m,na abba írtam át a manufacturer id-t saját szórakozásomra. Ha lesz ma időm,keresek egy how-to-t ati bios editáláshoz és majd megjátszom otthon. Még jó,hogy van 1 s3 trio64-em vésztartaléknak...
-
Balinov
titán
Nézzél körül esetleg itt:
try this site Radeon2u (http://www.radeon2.ru/downloads/bios.html) look at these progras:
BiosEdit v2.7
RadEdit v1.1d - ''Memory Timing'' and ''post Divider''
RadEdit v1.102
and look at this thread Bios hex edit (http://www.planetmars.co.za/forums/index.php?showtopic=11723&st=0)
még nem volt időm végignyálazni! -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
mit értesz olcsón? pinnancle-ra sokan írják,hogy úgy bugzik a drivere,mint állat,de amit ez a topik mutatja, leadtekkel sem röccenésmentes...Terratec Cynergy-ről olvastam valamelyik topikba,hogy egész jó..
esetleg nyeremény ELSA tuner-től valaki ócsón meg akar szabadulni -
Balinov
titán
nemtom,az az igazság. softmod 5.3(vagy 5.2) -as van fenn,minden D3D beállítás defaulton, 2500ös barcim 10,5x200-on járatva,ramok 2,5-3-3-7en dualba 400on, és driveren belüli tuljahtással ,nem az atitool-lal. Tegnap futtattam egymásután 5x 3dm03 default tesztet és mindig 3500 körül nyomott,viszont gémeknél (pl. nfsu2) semmi gyorsulást nem vettem észre puszta szemel. MOH
A gyorsult egy kicsit,bár azt meg csak a konzolparanccsal előhívott fps kijelzéssel tudtam lecsekkolni.Még az F12002-vel prószáltam,de hát az meg nem egy mai darab.
Érdekes,hogy utoljára gyárival a 4.9-essel próbálkoztam,kb hasonló órajeleken ~3000 -at produkált,viszont mióta a softmodos catalystot használom,ilyen órajelen nem nagyon produkált 3200nál kevesebbet..tán van valami bencsmárkoptimalizáció a softmodba? Omegát kb fél éve használtam utoljára,ott a plafon 3030volt, annak is örültem,mind állat,viszont ott érezhetően gyorsult pl. az nfsu2 -
Balinov
titán
válasz
kilokenyér #1979 üzenetére
c3dnél 500mhz gpu?! Wow! hazamegyek megrántom én is. lássukmitbir!
-
Balinov
titán
Dany,
így első hallásra valami spyware kapaszodhatott fel a gépedre. futtassál valami avir sw+adware gyaluló kombót. Ajánlom a nod32-t, www.eset.hu-ról ingyenes, 1-2 naponta frissíthető 30napos trialt lehet letölteni, adware-hoz spybot search and destroy ill. ad-aware personalt javasolták többen itt a fórumon.
Persze lehet,hogy nem ez a jelenség oka,de szvsz valószínű.
üdv
Bali -
Balinov
titán
szvsz passzívan max 10-20Mhz mind a ramnak,mind a GPU-nak.
volt passzív gigabyte R9000np-m,passzív volt a jelenlegi 9600np-m is,de passzívan ennél többet nem tudtam úgyemléxem húzni rajtuk,levett házoldallap ide vagy oda.
Esetleg egy halk ventit a kártyára merőlegesen helyezve kis légáramlást produkálva tudnád jobban húzni (vagy esetleg stabilabbá tenni),de a kártyád 64Bites memóriakezelése miatt sajnos könnyen elképzelhető,hogy olyan igen sokat nem fog dobni a húzás a grafikus teljesítményen. Ez van,sajnos. 64Bites vga-hoz egy mx440SE személyében volt szerencsém (igaz,ez nem ATI) de ott rángathattam akármennyit rajta, max olyan 2-300 pötty körül nyomott többet a 3dmark2000-ben (DX7 powa!) -
Balinov
titán
5.3-as Catalyst alapjaira épülő Softmod driver+radlinker kombóval,driverből default
beállításokkal, C3D-NP 325/203@395/229 3dm03 3431 pont.
Fejlődés: MOHA defaulton korábbi driverekkel 800x600-as felbontást ajánlja medium detail-en, shader model 2.0-val, jelenleg 1024x768@85Hz,medium detail, SM 2.0-val,csak néha röccenik be,valszeg kevés neki a 2x256MB ram
-
Balinov
titán
Töltsd le a softmod catalystet. én is az imént szedtem le, 5.3-as gyári Catalyst van meghekkelve, írják pl. a 9600-os széria tuninglock feloldását is fícsörként.
Bővebben: link -
Balinov
titán
multhétvégén kipróbáltam az új, 5.3-as gyári catalystot 3dmark2003-ban.
előtte 5.2-es uninstall (ezt egyébként default beállításokkal használtam),
nos...
5.2 - 3dm03 - 2560 pont
5.3 - 3dm03 - 2867 pont
mind2 teszt default control panel és 3dm beállításokkal
érdekes,nem... játékkal csak az Armies of Exigo-val próbáltam (sikerült végignyomni!!!),de ott sem volt különösebb gyorsulás/lassulás. igaz,néha beszaggatott,de hát a leguccsó missionben vagy 400 egységet kellett a gépnek mozgatni,sztem nem VGA függő volt a lassulás.
ja,tuninglock ebbe is van...van már Omega,SoftMod vagy DNA catalyst az 5.3 alapján?
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
conqueror #1889 üzenetére
Szeva, pedig érdemes lenne. Nekem olyan ''hibát'' orvosolt a monitor drájverének feltétele,hogy xp esetén boot közben és addig amig el nem indítottam egy D3D-s játékot remegett a kép,pedig plug&play monitornak simerte fel a Compaq 17''-os CRT-t 85Hz-en. Előkotortam a monitor telepítőcd-jét,feltoltam a driver és megszűnt. Röhejes,de még a kép igazítását is megoldotta a monitor sw-je,ugyhogy hozzá se kellett nyúlni.
Bali -
Balinov
titán
válasz
conqueror #1884 üzenetére
Üdv Hódító,
gondolom ezt már próbáltad?
Bali -
Balinov
titán
válasz
ToRR3nt3 #1880 üzenetére
PH! csak jó bukóval tudod eladni;o) az meg neked se hiányzik,hogy a srác a szomszéd lépcsőházból átjöjjön,hogy te,má mé megy lassan a gáme mikor 9600 van alatta.
Javaslom,fusd át az Ati Radeon 9550 topicot,ott irják,hogy pontosan melyik 9550 a tuti. van amelyiket 9600pr/xt szintre lehet felráncigálni. -
Balinov
titán
válasz
ToRR3nt3 #1878 üzenetére
Szeva, hú 64bit only. Nehogy vegyél ilyet,Torrente!
15k-ért inkább egy 128mb/128bit-es R9550-et vegyél! Nemtom merre lax,de győri kiskerbe 16k-ér van ilyen btto,ujan.sztem ph!-n ha azt mondod,hogy 15k-ért vennék vga-t,találhatsz ilyet!
Nem tudsz még hozzápaszírozni 1-2 ezrest? ~20k körül még 9500-öket is ki lehet fogni.
Azért mondom,hogy gáz a 64bit,mert többször is kitárgyaltuk itt ebbe a topicba,hogy mennyire visszafogja a karesz teljesítményét a fele membusz.
Bali -
Balinov
titán
olvasgass kicsit,sztem hamar rájössz:
Bővebben: link -
Balinov
titán
válasz
shanyeeka #1778 üzenetére
Na akkor kezdjük:
oprencer milyen?
javítások fennvannak?
nf2-es drivereket felraktad?
nemtom,mit számít,de biosba fastwrites hogyáll?
gyári,cd-n hozzáadott driverrel is összefossa magát?
OpenGL vagy D3D alatti gémekkel szarik?
kártya jól van berakva az AGP slotba? (triviális kérdés,de én szoptam már emiatt...)
Biosba agp órajel ugye 66Mhz?
kártya hűtése megfelelő? aktívnál megy-e a venti? passzívnál milyen meleg a gpuborda és a memóriaic. -
Balinov
titán
válasz
tjhooker464 #1774 üzenetére
sztem 128bites, 64bitest írta valaki itt a topicba jópár hsz-szel előbb,hogy 1900-2000pötty körül nyom a 3dmarkba.asszem az gigabyte volt.
188Mhz(DDR376) miatt viszont azonnal visszavinném a boltba,hogy kenjék a hajukra. Esetleg az asztalburogatás helyett haver gépébe is kipróbálnám,hogy ott mennyik a default órajelek,bár valszeg ott is ugyanennyi lesz. -
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
D.Orion #1709 üzenetére
mx440+5k=C3D= jó bolt.Grat.Hogy ezen is mércsak 5ns ramok vannak az annak tudható be,hogy ebbe az árkategóriába/teljesítményhez ''kedves'' gyártók szerint épp elég az 5ns ram,hogy tudja az ATI gyári specifikációit.gyorsabb memóhoz gyorsabb gpu jár,de az már pro,vagy xt.azt meg fizesd meg. Pár hsz-szel előbb kollégának a 2ns ramokkal szerelt np-je tényleg felér egy lottóötössel. Annyi esély van rá,hogy ilyet találj mint lónak megtanulni hátúszni,sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest