Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot
    őstag

"Semmi szükség (véleményem szerint) Isten definiálására mert mindenki másképp éli meg az Istennel való kapcsolatot"
    Hát szerintem, éppen ezért van szükség arra hogy tisztázzuk pl Te mit is értesz Isten alatt.

"Nem hiszek az objektív képben. Sem Istenképben sem semmilyenben."
    Azt gondolni hogy objektíven nem lehet látni a dolgokat egy dolog. Azt gondolni hogy nincs objektív igazság egy másik dolog. Egyikkel sem értek egyet.:)

"A tudósok (tudorok)"
    A tudorok azok egy Angol uralkodó dinasztia volt olyan ötszáz évvel ezelőtti időkben, eléggé jelentősek. Szal furán hatott így ez a szó.

"A tudósok (tudorok) által összeállított objektív képeket és megállapított igazságokat előbb utóbb egy-egy egyéniség keresztülhúzta. (...már többször a történelem során.)"

Nem, ez nem ilyen egyszerű. Tipikus tévedés az amikor azt mondják hogy úgyis meg lesz cáfolva pl a spec relativitás egyenletei, mert a newtoni sem működik már... Egyrészt máig igaz a Newtoni inerciarendszer csak a fénysebesség 90%a felé vannak a határai a dolognak amikor már mást kell használni. Másrészt sok olyan elmélet van ami köszöni szépen jól van már több mint száz éve. Sőt Arisztotelész és sok elődje mondott olyan igazságokat amik többé kevésbé máig helytállóak. Ezzel nem azt mondom hogy a tudomány abszolút igazságokat állít meg, csak azt hogy nem biztos hogy nem. Elvégre miért ne ismerhetnénk meg egész pontosan a világ működését? Már most sokat meg tudtunk, nézz csak rá a gépedre és gondolkozz el hogy mekkora tudás van abban.

Nade én is fáradt vagyok már, majd máskor folytatjuk.
    Jóéjt!

Új hozzászólás Aktív témák