Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot
    őstag
    válasz rarri üzenetére #309

Olyan szempontból ez jó kérdés, hogy kapcsolódik az #1hsz által felvetett gondolatmenethez.

"hogy az ateizmus azt / is / jelenti, hogy a testünkben hiszünk"
    Miért kell abban hinni, amikor az mi magunk vagyunk? Az hogy mi valósítjuk meg céljainkat pedig egyértelmű, és nem kifejezetten az ateizmusból következik.(Talán az Iszlámban van még másként)

"És hogy például a szellem érzékelés , a megmagyarázhatatlan, de létező dolgok azok agyi zavar termékei?"
    Beleteszel itt egy olyat hogy "de létező":U. Azonkívül a tapasztalási eredmények feltérképezéséhez és modellálásához az ateizmusnak semmi köze, az nem veti el azt a jelenséget amit nem ért, mert nem erről van szó, hanem inkább körülbelül arról hogy amilyen jelenséget nem érzékel abban nem hisz.
    "És az, ha én érzek egy másik valóságot is, az tuti érzékcsalódás ?"
    Hát egyrészt a valóság definíciója szerintem magába foglalja hogy csak egyféleképpen lehet, ezért csak egy van belőle. Innentől kezdve valami vagy hozzátartozik a valósághoz vagy nem. Egyébként az egyel fentebbi mondat szerintem erre is válaszol. Amúgy nyugodtan és bátran megoszthatod ha Te úgy véled hogy érzékelsz valami különlegeset, majd véleményezzük.:)

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák