Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot
    őstag

Te itt lényegében az alap metafizikai Istent meséled el. És ugye azzal akarsz alátámasztani hogy nem tudjuk hogyan jött létre az élő sejt és mi történt az ősrobbanás körül.
    De valójában ez egy hamis levezetés, mégpedig pont azért mert Te magad is elismered hogy NEM tudjuk hogy mi történt. Ha Istenről beszélsz akkor azt mondod hogy te tudod hogy mi történt ott és akkor. Csakhogy a megismerhetőség a tudomány hatásköre. Márpedig te is elismered hogy mi sajnos még nem tudunk teljesen egzakt válaszokat adni bizonyos kérdésekre(bár egyre pontosodnak a válaszaink az ősrobbanást illetően). És én ennek fényében teljes joggal kérdezhetem meg hogy miért következik Isten abból hogy nem tudjuk hogy valami hogy alakult ki... Nincs semmi megalapozottság vagy arra utaló jel hogy Istent kéne oda feltételezni.

Ez most csak a logikai reakció volt arra amit írtál. A tudományos az volna hogy a kvark leves állapotig nagyjából pontosan visszamodellezhető az események sora. És ilyen állapotok között semmilyen lény működése nem képzelhető el, mert ekkor még kvarkokon kívül nem volt semmi. Pont.

"Isten létét nem lehet bizonyítani. De cáfolni sem."

Ezt be kéne bizonyítanod hogy miért van így.
    Egyébként ha ez így van akkor értelmetlen feltételezni. -> Nincs Isten. Másrészről csak olyat nevezünk létezőnek, ami definiálható tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek a megnevezett tulajdonságok pedig megvizsgálhatóak hogy beleférnek e az ismert fizikai világba. Vagyis cáfolható.

Üdv.

#104 Tv:
    "Csak így elsőre úgy tűnik, hogy ott leoltottak anno, és ezért nyitottál most új topikot a témának"
    Átolvastad az egészet? Igen sokan belém kötöttek, volt mindenféle vita, de ha a kymco-val folytatott vitára gondolsz az egy másik értelmetlen irányba ment el és véget nem érő volt. Az utolsó előtti hszban leírtam világosan hogy mi a probléma azzal a vitával és miért nem folytatom. De egyébként pedig engem nem "oltott le" senki. Kikérem magamnak. :(((

Új hozzászólás Aktív témák