Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Netfone
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Márton111 #25385 üzenetére
5-össel nekem nem igazán esett még bele.. inkáb nem megy bele és rá kell segíteni. De ez attól függ hogy milyen anyagról van szó. Legkönnyebben bútorlapba megy bele. Ami bútorlapba kézzel belemegy az az MDF-be már nem olyan könnyű. Natúr fa passz, eddig csak lakkozás után tettem bele, oda már segédeszköz is kellett.
-
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #25331 üzenetére
Szerintem te néha többet látsz bele a dolgokba mint amiről szó is van. Elkezdesz levezetni egy egyenletet az elgondolásod szerint aztán az úgy is van. Vagy sem.
A barkácsolók nem úgy közelítik meg általában egy ilyen kép vásárlását, mint pl Bari, hogy már a boltban tudta, hogy ő ezt majd át fogja építeni.
Én ilyet nem olvastam tőle, azt viszont igen hogy a motor miatt donornak vette. Az hogy használhatóbbá tette egy másik dolog.
Meg jön itt még a halmazati hibalehetőségek felsorolása.. minek?
Nem fog csalódni azonban az, aki már eleve azért ezt vette meg, hogy az építkezésről maradt cementes zsaludeszkákból megcsinálja a stablondeszkákat, a kiskertajtót, és így tovább.
Sose értettem miért kell ennyire lenézni egy nem asztalosoknak szánt vagy csak egy olcsóbb gépet. Mintha csak legalja alatti munkára lenne képes.
Elnézést de ez most kijött, remélem nem bántottalak meg vele, nem volt célom.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Márton111 #25328 üzenetére
És ennek ehhez mi köze is van? Szerinted azon a kis gépen egy 3 kW-os motor van? Segítek: nincs.
Ha lehet csavarbehajtót 120 000 Ft-ért kapni akkor a 30 000 Ft-os már kinevetendő? Fel kéne már fogni hogy BARKÁCS célra vette a gépet, nem (kis)ipari használatra. Egy hobbistának általában megfelel ez ilyen gép, annak örül ha ezt meg tudja venni, nem pedig a 10x annyiba kerülő profibbat... -
Winner_hun
félisten
válasz
Satyricon #25279 üzenetére
Vastagságok (mm): 8, 10, 12, 16, 18, 22, 25, 28, 38mm, leggyakoribb (90%): 18mm vastag.
1 tábla 18-as bútorlap ~65-68 kg. Hátfallemezt nem ajánlom (~3 mm vastag) mert behullámosodik és nem lesz jó. -
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #25213 üzenetére
Ilyet csináltam én is, de most nem találtam. Ligno novumon beszlétem egy Kisvakondos eladóval, ő mondta hogy a Bosch-nak is vannak ovális végű excentercsiszolói, vigyem be a rotexet és próbáljuk rá, hátha jó hozzá. Ezért voltam a héten náluk, volt is, jó is a gépre. 4020 Ft.. állítólag ilyen átalakítókból több méret is van.
-
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #25212 üzenetére
Sima felületet csiszoltam vele. Szervízben azt mondták nem találkoztam még ilyennel. Mikor a 2. kicsinált talpat vittem vissza akkor megragasztotta, kipróbálta, néhány mp-en belül simán neki is produkálta amit nekem - de azért vigyem el, nyomjam rá az anyagra, jó lesz az. Aha.. nem lett jó. Nem tudom mitől volt ez.
-
Winner_hun
félisten
Találkozott már valaki ilyen ~1,8 méter magas kihúzható tárolóval? Az a gond hogy kihúzásnál a felső rész előrebillen. Ahogy elnéztem az alsó rész mikor kinyúlik akkor az elöl levő görgők, mivel már nem futnak hanem levegőben vannak egy kicsit lejjebb ereszkednek - ettől van hogy visszatolásnál megakad a szerkezet.
Forest katalógusban benne van de az nincs nálam, majd holnap visszakapom..
A kérdés hogyha kihúzom ezt a tárolót akkor az billenhet-e vagy sem. Nem dolgoztam még ilyennel, így én ezt passzolom.
-
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #25137 üzenetére
Vitasd ha gondolod de előre szólok hogy felesleges.
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
rolipoli00 #25079 üzenetére
Maktec
-
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #25040 üzenetére
Gondolkoztam rajta, de az, hogy mindegy egyes vastagolás után le kell engedni a vastagsági asztalát ahhoz, hogy az egyengetőt használni lehessen, máris kilőttem. Hosszú távon csak az időt rabolja (pláne ha vastagolás közben kell egyet egyengetni).
Amit rég le akartam cserélni az amúgyis az egyengető volt, vastagsági van, az még egy ideig jó lesz. Következő valószínűleg egy körfűrész + maró kombi lesz. De ez még nagyon odébb van.. utána majd egy új vastagsági. Csupán hosszú évek kérdése.. -
Winner_hun
félisten
Porelszívásnál jobb az egyenes falú cső ahol lehetséges, ugye?
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
Hívd fel a Kisvakondot és kérdezz rá hogy van-e nekik. Az egy dolog hogy a festool oldalán nincs kint.. én rubin2-es papírokat nem találtam, pedig vannak.
-
Winner_hun
félisten
Új munkatárs jobbra:
~1 éves az új szerzemény, a másik 3,5 éve van meg. Az akkukra a töltők nem jeleztek hibát, hogy mit bírnak az majd munka közben kiderül. 2 akkuval, töltővel, kofferral, bitkészlettel. Megnéztem a szénkeféjét, nem egy túl kopott, amit 3,5 éve nyúzok abból több hiányzik. A gumírozásán is látszik hogy nincs agyonhasználva.
A két gép külsőleg - a bilétán és az akku alatti feszültség jelzésen - egyforma. A 18 voltosnak kicsit más hangja van de ez természetes. 14,4 voltos akkuval is megy de érezhetően lassabban forog, a hangja is kicsit gyengébb.
-
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #24482 üzenetére
A szállítóhengereke azt hittem alul vannak és azok billegtetik az anyagod.
Ha csak felül van szorítás (behúzóhenger, illetve ami a kés mögött van forgó, sima tengely) akkor a belekapás akkor fordulhat elő ha az anyag gépből kint levő része nem kap elég alátámasztást.
Azt tudom még elképzelni hogy az asztalod egy kicsit mozog, mikor bemegy az anyag akkor egy nagyon kicsit előre billen, mikor kijön az anyag akkor meg hátrabillen. Lehet hogy kézzel nem is tudod ezt előidézni. -
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #24445 üzenetére
Akartam csinálni, kimentem, bekapcsoltam a fényképezőt, fókuszáltam, lemerült az akku..
Arról. Van nálunk egy 800-as szalagfűrész 15-20 éve áll a sarokban, ma bekerült a helyére, felélesztjükKell még hozzá egy ékszíjtárcsa mert mikor hozzánk került a motorról leszedte valaki, mert hogy az kell neki... majd kiszámolom hogy mekkora kéne aztán kell valaki aki legyártja (ha nem találok használtan)
-
Winner_hun
félisten
Szalagfűrészlap hátsó ütközőjéről félig hiányzik a kerámia. Ezt lehet valahogy pótolni?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Carpintero #24146 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
Ő egyből papírt gyárt belőle.
-
Winner_hun
félisten
-
-
Winner_hun
félisten
válasz
Tomi_Sci #23370 üzenetére
Google sketchup topik.
Megnyomod a delete gombot? Ha nem jó akkor az éleit töröld.
-
Winner_hun
félisten
hideg (kb. 0°C), száraz helyen való tárolás lassítja az öregedési folyamatot
A meleg akkor sem tesz jó a lítium-alapú akkumulátoroknak, ha nincsenek használatban. A tárolásra eltett készülékek - nyarat váró videokamerák, fényképezőgépek, GPS-ek - energiaforrását a hűtőben (hűvös kamrában, pincében) célszerű tárolni körülbelül negyven százalékra lemerítve és a nedvesség elől elzárva. Erre a mindennapi használatban nincs szükség, a laptopot esténként nem kell betenni a hűtőbe, ám a fél-háromnegyed évre elrakott készülékek telepeinek élettartamát jelentősen javítja, ha hűvös helyen tartjuk őket. A hűtést nem szabad túlzásba vinni, a fagyasztás már árt az akkunak.
-
Winner_hun
félisten
Váci úti Baumax outletben 10200 Ft-ért van Einhell 14,4 voltos, lítium-ionos akkus behajtó. 2 vagy 3 darab volt még ma délután. Traxx-nak már szóltam de megoldották. Hajrá akinek épp ilyen kell.
-
Winner_hun
félisten
válasz
ácsszerzet #22943 üzenetére
Az ennyire ferde illesztésű daraboknál nem olyan egyszerű fúrűssal idegen csapot elhelyzeni. 1. ahhoz hogy belefúrj először közel merőlegesen bele kell fúrnod az anyagba, utána "kiegyenesíteni" a fúrót, majd megfúrni a lyukat. Mindezt 2 db anyagon. Ha nem pontos az illesztés akkor csálé a láb.
-
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #22939 üzenetére
Ha passzol a 2 db akkor összeragaszt, aztán az illesztéseknél csiszolás-pácolás-lakkozás. Egyszer csináltam már ilyet, igaz az sötét szék volt, semmit nem lehetett látni a javításból, a pácot is sikerült eltalálni. Igaz nem a régi anyag lett visszaragasztva hanem új anyagból lett a pótlás. A törés itt még szerencsésnek is mondható mert ferdén van, így a ragasztás számára nagy felület áll rendelkezésre.
Nem valószínű hogy az elemek úgy illeszkednek összeragasztás után hogy egy sima ragasztás elég legyen.
Van még a teljesen új láb is, úgy ha nem sikerül az utólagos színkezelés akkor az egész lábon látszik, nem csak egy részén és lehet úgy nem annyira észrevehető a javítás.
-
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
#05304832 #22672 üzenetére
Lakkozáshoz használt maszkot használok ha túl porolós munka van, nekem teljesen megfelel. Igaz ez nem kimondottan pormaszk. Ha keményedik a gumi ami az arcra felfekszik és valahol ereszt akkor húzok egy kicsit a gumin és máris jobb a helyzet.
Amúgy van ehhez a maszkhoz elvileg valami törlőkendő amivel használat után át kéne törölni.. találkozott már valaki ilyennel? Ér az valamit? Ha jól gondolom akkor a gumi puhaságát tartja karban, más értelmes dolgot nem tudok neki elképzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Körvonalazódnak a Lenovo új kompakt táblagépének tulajdonságai
- Path of Exile 2
- Jogász topic
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gran Turismo
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest