Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 12T - egytucat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grizzlu
tag
Kedves Mindenki,
miután az ajándékba kapott noname Forstnerkészlet frissen élezve is csak úgy füstölt a puha nyárfában, úgy döntöttem, meglepem magam egy tisztességes készlettel.
Hobbista vagyok, havi egyszer ha előveszem, de akkor műküdnie kell. Egy komolett standard készletre van szükségem, arra kérlek Titeket, ajánljatok nekem pár ár/érték-bajnok márkát, szettet. Egész sokat dolgozok tölggyel, bírnia kell a kiképzést.
Köszönöm! -
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Mennyi ido kell a szunak, hogy megfertozzon egy fat kivagas es felfureszeles utan, ha az nem kerul azonnal lekergezesre?
Koszi! -
Grizzlu
tag
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
Találtam itthon jó 30 éve álló hatalmas nyárfa pallókat. Nincsenek elrohadva, szú sincs bennük.
Arra gondoltam, legyártok belőlük jópár fűrészbakot, olyat, amit Hauch tomi mutat be az egyik videójában. Érdemes nyárból csinálni? Úgy tudom, nem éppen a legjobb anyag a világon.
Köszi! -
Grizzlu
tag
TJ és Thomgrande : Köszi a válaszotok!
ViktorSz: van opcióm jó frissen vágott, jó minőségű borovira, van időm kiszárítani, úgy már jóval olcsóbb.
Liszi70: a prés hinya lesz a probléma, ahogy azt már mondta thomgrande korábban.
Még az is lehet, hogy veszek egyet használtan, minden más van itthon. -
Grizzlu
tag
Sziasztok'
2-3 éven belül szeretnék ablakokat cserélni. A fríz árakat gondolom mindenki ismeri. Nem vagyok szakember, nem én csinálnám meg az ablakokat, de annak van értelme, hogy veszek 3 centis. 2 méteres borovi deszkákat, és 8-9 centire tömbösítem őket? Sokkal olcsóbban jönnék ki így.
Köszi! -
Grizzlu
tag
Köszi Neked is!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy akkus körfűrészt, hagyományos kivitelűt, nem kell merülőkivitel.
Ritkán használnám puha-, és lombosfa szélezésére, darabolására, hobbistaként lapszabász hiányában megfelelő lap használatávall táblásított / agglomerált anyag keresztvágására. Semmi ácsmunka vagy ilyesmi nem jönne szóba, de úgymond egy életre venném, szóval jó márkában gondolkodom.
Dewalt 18V-os rendszerem van itthon fúró és csavarozó tekintetében, ha lehet erre építenék. Nem tudom, elég lenne -e az a feszültség egy ilyen gépnek. Ha igen, jó lenne, mert töltőt, akkut nem kelle hozzá vennem. Minden javaslatot meghallgatok. Jöhet más márka is, de a TSTAK rendszer miatt a Dewaltot preferálom.
Köszi! -
Grizzlu
tag
Sziasztok,
bejárati borovi ajtót Milesi XGT-vel hány rétegben ajánlatos kenni?
Köszi! -
Grizzlu
tag
Sziasztok, készítenek nemsokára egy bejárati ajtót borovifenyőből. Valamilyen pigemntált olajjal szeretném lekezelni. Ki mit tudna ajánlani? Köszi!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Vasöntvény asztalt mivel lehet megóvni a meg-megjelenő felültei rozsdától? Valami könnyen eltávolítható aeroszolos megoldás érdekelne.
Köszönöm! -
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata VEBA gépekkel? Valami olasz gyártó sok info nincs róla. Egy SF-80 marógép jött velem szembe, ami érdekelne.Köszi!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok, csak egy kérdés. Mi péklapát az a hidrófej? Köszi!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
Azt szeretném tudni, van -e valakinek tippje arra, hogy a kollega a bütüs deszkáit milyen olajba áztatja be? Muszáj a jó eredmény érdekében elmerítve és sokáig áztatni, ahogy teszi, vagy elég csak beereszteni valamilyennel? Ha valaki tudja, milyen olaj lehet ez, vagy hogy egyáltalán milyet érdemes használni erre a célra ami legjobb minőség/ár/érték arányban, és azt honnan érdemes beszerezni, azt megköszönném.
videó [link]
Köszi! -
Grizzlu
tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy háromfázisú villanymotorra egy 300-as egyengetőhöz. Van valakinek tippje milyet és hol érdemes nézni?
Szükséges fordulatszám és erő is érdekelne.Köszi!
-
Grizzlu
tag
Köszi!
Két kérdésem van ebből fakadóan:
1. Ezzel milyen rendszerű ajtót/ablakot lehet gyártani?2. Komolyabb nyílászárókhoz mi az a minimum, amit egy gépnek tudnia kell?
-
Grizzlu
tag
Sziasztok'
Szert tettem egy csaopzókocsis, 380 Voltos Elektra Beckum TF100 marógépre. Kitűnő állapoptban van.
Amolyan komoly hobbista vagyok, csináltam már sok szép és igényes dolgot, azonban nyílászárót eddig még nem készítettem. Alkalmas ez a gép mondjuk ablakok gyártására? Szívesen lecserélném itthon őket.
Ha igen, milyen szerszámot érdemes beszerezni hozzá?
Tengelye 30mm, max szerszámszélesség 150mm.
Köszi -
Grizzlu
tag
tfe & TJ
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Adott ez a féltetőgerenda, fenyő, sarkon van, veri az eső, a szél az UV, eléggé kivan. Elkezdett enyhén korhadni. Mit ajánlott tenni vele, hogy a lehető legtovább konzerválni tudjam? Utána ismét le szeretném festeni.
Nagyon köszönöm! -
Grizzlu
tag
válasz
Amadeus214 #65234 üzenetére
Neked is köszi, a stafnis megerősítésre én is gondoltam.
-
Grizzlu
tag
Sziasztok, alábbi problémával szembesültem:
sikerült venni egy ingatlant. Van hozzá szép tölgy lépcső, amit szenzációsan pont a konvektor fölé sikerült beépíteni. A forduló/pihenő sajnos elkezdett durván repedezni, és bizony nem is túl stabil, rálépve már erősen behajlik. Tudom, meg kellene keresni az asztalost, aki csinálta, de erre nincs esély. Ha lehet, megcsinálnám magamnak. Ki mit tudna ajánlani megoldásként erre a gondra? Képek alább. Köszönöm! -
Grizzlu
tag
Ezt csak úgy itthagyom.
-
Grizzlu
tag
epmd & kapu: köszi!
Más: lehetőség lenne nagyon jutányos áron megvenni egy Scheppach BASA 3 380V szalagfűrészt. Barkácscélra, ház körüli munkákra, néha igényes munkára is használnám. Egyedül a 700W motor az, ami igazán zavar, ugyanis vágnék vele alkalomadtán vastagabb akác / tölgy gerendát is. Persze nem kilométerszámra, csak csapozásokat, díszítő elemeket.
Van valakinek tapasztalata ilyen géppel? Érdemes beruházni rá?
Köszi! -
Grizzlu
tag
Sziasztok,
meg tudja valaki mondani, melyik régi magyar gyártó volt ez?
Köszi! -
Grizzlu
tag
Sziasztok,
sikerült szert tennem egy Elektra Beckum TF 100 marógépre. 2,8 kW, 3 fázis, 3 sebesség 4000/6000/7500 . Kérdésem, hogy meg lehet ezzel oldani ajtó/ablak marását akár keményfát haználva is az erőt tekintve?
Köszi!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
gyakorló kollegákat szeretném arra kérni, hogy mondják meg nekem, melyik az az online csavarbolt, ahol kínálat és jó ár találkoznak. Facsavar, tessauer anya, faltipli, M6 csavar, ilyesmi kellene nekem.
Köszönöm!
-
Grizzlu
tag
válasz
kapu2006 #64321 üzenetére
Köszönöm! Nem szeretnék semmiképpen sem ellened lenni (tényleg nem, és tényleg köszi a válaszodat), de ezt eddig én is összeraktam. Luc láb nem fontos, csak van belőle sok, bepácolva pedig kb. pont mindegy, hogy fest a lapok alatt, ezért gondoltam. Persze, ha statikailag gagyi... cserélhető. Az is nyilvánvaló, hogy falhoz rögzíteném az alátámasztásokat (itt kérnék tippeket blokktéglához való tiplihez), plusz azokhoz tessauer anyákkal fogatnám az asztallapokat.
Továbbra is az érdekel, ki miként csinálná meg azokat a támasztókat
-
Grizzlu
tag
Sziasztok! Nagyon rég nem voltam itt. Némi szakmai tanácsot szeretnék kérni.
Egy sarokíróasztalt szeretnék csinálni, falra erősített alátámasztással, hogy sok lábteret nyerjek. Egyik fele 1.6, másik pedig 2,4 méter hosszúságú lenne, 60 cm mély, 3-4 cm vastag, anyaga köris vagy tölgy. Az alátámasztókat fából, lehetőleg lucból szeretném megoldani. Kérdésem, hogy miként lenne érdemes kialakítani őket? Vastagság, szélesség, hossz, magasság, darabszám/hossz érdekel, plusz a szerkezeti kialakítás is. Masszív kell hogy legyen, számítógépek egyik, hatalmas tévé hangszórókkal, erősítővel fog pihenni a másik, hosszabb felén.
-
Grizzlu
tag
válasz
Freeman007 #63078 üzenetére
Amit mondtam, a Borma Had top Oil gyorsan szárad, és mivel munkalapokra, asztallapokra van kitalálva, élelmiszerbarát.
A többiek tippjei is biztosan jók (az aurtutira, mert használtam én is), csak azért mondom a Bormát, mert SZERINTEM gyanolyan jó, és fele annyiba kerül, mint a másik kettő.
-
Grizzlu
tag
Igazad van, tévedtem. Nem egy cég.
-
Grizzlu
tag
Lenolajat eleinte... valahogy már nem is nézek rá
sokat használtam az Obi színtelen Teakfa olaját, szerintem sima olajozásra az nagyon jó, olcsó és szép a végeredmény. Aurot is próbáltam sokszor, valahogy a narancs aromára nem emlékszem. És Biopin fordult még meg a műhelyben.
Ennek a Bormának is van egy jellegzetes szaga, van benne tungolaj is, meg valamennyi műgyanta, de egyáltalán nem vészes a dolog.
-
Grizzlu
tag
Rubiot még nem használtam.
Miért? Felivttem vele 3 réteget egy nagyobb próbadarabra. Szép, semleges tónust ad, pedig a színe nem ezt sugallja. Jó gyorsan szárad, könnyen visszatörölhető, jól csiszolható, és nagyon szép selyemfényt ad, tapintásra is kiváló. Vízvédelme is tök jó, meg az ára is teljesen elfogadható. Auro sem rossz, de sokkal drágább.
És rendeltem még egy Borma Holzmasselösung nevű fakittgyantát. Az is nagyon jó. Gondolom valami vizes epoxy lehet. Régi vesszőparipám a hibajavítás, próbáltam már sok mindent, eddig ez a legjobb. Színtelen, tényleg a csiszolópor színét adja, és egy órán belül meg is szárad. Szintén nem volt drága, sima epoxyhoz képest semmiképp sem.
Ezek mind Milesi cuccok. Mindig kedveltem a Milesit a viaszos vékonylazúrjuk miatt, de egyre inkább barátaim.
-
Grizzlu
tag
Gyerekek, sok olajat kipróbáltam már, de eddig a Borma Hard Top Olaj visz mindent. Fantasztikus cucc.
-
Grizzlu
tag
válasz
pacman_123 #62981 üzenetére
Igen, a hatvanezrest láttam én is.
Elmegyek holnap Mohácsra a Kálóczyhoz, meglesz a megoldás.
Amúgy nemigen nézegetek már ilyen YT videókat, de felháborítő, hogy készen kapott fémlábakkal szerelt, egyszerű asztalokért, amivel az elkövetők legnagyobb kétkezi munkája a csiszolás meg a hibajavítás, mi pénzeket elkérhetnek ott.
-
Grizzlu
tag
válasz
pacman_123 #62979 üzenetére
Segítőkész és alapos, mint mindig. Elkövetek mindent. Nagyon köszönöm!
-
Grizzlu
tag
válasz
pacman_123 #62974 üzenetére
Az iskolában Mohácson. És nem igazi tesó.
Tudod, ő és a magukfajták nem véletlenül dolgoznak Ausztriában valami szalag mellett, pedig lehetett volna nagy, komoly műhelyük itthon. Még mindig lehetne, mert asztaloshiány van. De tróger és kókler munka, meg állandóan sörtől bűzlő, probléma esetén hőbörgő szakember senkinek sem kell. Reméltem, nekem megcsinál szakszerűen egy egyszerű táblásítást. Nem tette.
Nem kell tovább mondani. Amúgy én is erre gondoltam. Kész megoldást érdekelt, mert a korpuszokat, tömörfa fiókokat, felépítést mind én csináltam szabadidőmben, és már így is nagyon sok munkám van ebben az egészben. A lapook csiszolásáról, szakszerű olajozásáról nem is beszélve. Reméltem, van valami cég, akiktől lehet ezeket kapni készen, ne kelljen még ezzel is szívni. De akkor marad DIY. Köszi.
-
Grizzlu
tag
válasz
pacman_123 #62970 üzenetére
Igen, ezeket láttam már én is sok amcsi videóban. Tegnap rá is próbáltam keresni, de csak gipszkartonmerevítőket találtam, szerintem azok nem lehetnek elég erősek egy tölgyhöz.
Van valami tipped? Köszi!
-
Grizzlu
tag
Köszi a tippet, nekem is eszembe jutott.
Mivel nincs már anyag, és mértere vágva kaptam mindent, vajmi keveset lehetne tenni.
Plusz a mostohatesóm csinálta, 35 éve asztalos. Hozzá kellett vigyem, mert vannak nagy gépei, lapszabász, 800as vastagoló, stb... elküldene a picsába és leszarná az egészet, mondván, én rontottam el biztos szállítás/tárolás/etc közben. Ő ilyen. De gondoltam, egy nyamvadt táblásítást rá lehet bízni. Nem lehetett.
Már tudom, miért húzza az igát 20 éve Ausztriában, szép, saját műhely helyett.
-
Grizzlu
tag
Üdv Mindenki,
adott egy 1400*600*40 tölgyfa asztallap. Sajnos az elkövetőnek nem sikerült szakszerűen összeforgatni az anyagot (tényleg nem én voltam
), így a ragasztás után egy héttel már el is kezdtek a szélek elhajlani, jó 3-3 millimétert. Egy hosszabb, ugyanilyen asztallappal fog találkozni L alakban egy komódon, és bizony próbaillesztésnél nagyon nagy a különbség.
Kérdésem, hogy lehet valamit kezdeni a dologgal?
Köszi!
-
Grizzlu
tag
válasz
thomgrande #62794 üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam. Ahogy mondod: ugrál és akadozik, minél inkább közelítem a görbület felé, annál jobban. A vége felé már szorul is.
-
Grizzlu
tag
válasz
pacman_123 #62756 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget.
Szétkaptam a gépet, úgy néz ki a valamitől elcsavarodott menetes szár rángatja az emelőmechanizmust. Szerencsére nem drága, úgyhogy beszerzek egyet és cserélem. Remélem, megoldja a gondot.
-
Grizzlu
tag
válasz
pacman_123 #62752 üzenetére
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
körfűrészemmel kapcsolatban kérek némi segítséget gépész vénával megáldott kollegáktól.
Az alany egy Bosch GTS 10 XC. Az van, hogy amint állítom a magasságot, a lap jobbra-balra táncol. És érzem, hogy néha-néha szorul valami. Milliószor kitakarítottam, nincs beszorulva semmi, mégis fennál ez a gond. Nagyon idegesítő, és mondanom sem kell, elég pontatlan az eredmény, amit ad...Hol lehet a hiba, milyen irányba induljak el?
Köszönöm!
-
Grizzlu
tag
Köszi, ezek jók lesznek, azt hiszem.
kukta5508: köszi, de ez heroináron van
-
Grizzlu
tag
Uraim,
tudnátok segíteni 50/32 mm porszívó átalakító adapter ügyében? Sehol sem találok.
Porelszívó ciklon bekötéséhez kell.Köszönöm!
-
Grizzlu
tag
DeWalt ütvecsavarozó témában annyit segítettetek, hogy most már azt sem tudom, milyen akksival vegyem, és milyen csomagban
Köszi mindenkinek!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Ütvecsavarozó vásárlása előtt állok. DeWaltot szeretnék venni, mert már van egy DCD709D2T-QW modellem, és kompatibilisek lennének egymással a kofferek, az akkuk, plusz nagy megelégedéssel viseltetetek a márka iránt.
Kérdésem, hogy általános otthoni csavarozási feladatokra, amibe beletartozna bútorlaptól a gerendáig minden, milyet, milyen nyomatékút érdemes venni?
Köszönöm!
-
Grizzlu
tag
Urak,
nem asztalos téma, de rokon: lehetőségem lenne ingyen és gyorsan szerezni egy gipszkartonszerelői képesítést. Nemigen vagyok tisztában a dolog piaci szerepével. Érdemes megszerezni, illetve esetleg foglalkozni vele?
Köszi!
-
Grizzlu
tag
Alex, somfalvi, NeoPampalini, thomgrande:
Köszi!Időközben elkezdtem kísérletezgetni, és a Boróka Bükk folyékony fa felhigítva nagyon kevés vízzel elkeverve tölgy csiszolóporral nem tűnik rossznak.
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Tölgy hibajavítása a cél. Próbáltam csiszolóport ragasztóval, de nagyon sötét lett, elüt a felülettől. Van itthon Boróka tölgy színű fapaszta, de egy vicc az egész színre. Ki mit tudna ajánlani?
Köszönöm!
-
Grizzlu
tag
York, mdk01, Alex:
Köszönöm a segítséget! Néhány ponton, főként Alex közbenjárására meg is kellett követni magam.
Tesóm eladná nekem ezt a bazinagy Feldert féláron , de inkább más utat választunk. Hirdetem a gépeit főként Faecobookon, és jutit kapok a befolyt összegért. Abból pedig kiegészítem a pénzem egy közepes formatizáló körfűrészre. Bernardo, Holzmann... majd meglátjuk.
Köszönöm!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
adott egy Felder K700S lapszabász. Elővágós, manuális állítós. Újonnan vette tesóm, kb 100 konyhát gyártott vele, úgy 10-12 éves lehet ( a fotó csak illusztráció, de tökugyanilyen). Egész korrekt állapotban van, de azért nem patika - használva volt, de főként hétvégente. Méretét nem tudom pontosan, de a legnagyobb bútorlappal is elbírt mindig . Felkínálta nekem megvételre. Én nem vagyok asztalos, csak amolyan pro amatőr, nagyon jól jönne nagyobb munkákhoz.
Kérdésem, hogy mennyit érdemes adni egy ilyen gépért, belekalkulálva a tesófaktort?
-
Grizzlu
tag
válasz
AndrewBlase #61746 üzenetére
Sima akác parketta, ragasztva. Köszi, innen már megoldom.
-
Grizzlu
tag
válasz
woodworm #58185 üzenetére
Én jelen esetben egy hatalmas adag füstölt sajttal töltött rántott húsra gondolok hasábbal
Hogy a sokat megélt helyi asztalos pontosan mire gondolt, mikor meglátta ezt a készletet és azt mondta; "ez a fajta szett amúgy be van tiltva rég, mert balesetveszélyes, ugyanis kirepülhet a kés a tengelyből" én nem tudom megmondani.
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Örököltem ezt a 30 darabos marókészletet, vagy 20 éve nincsenek használva. Nekem nemigen kellenek, így megválnék tőlük. A tengely furata 30mm. Mennyit érdemes kérni értük?
Köszi!
-
Grizzlu
tag
.
-
Grizzlu
tag
Mostanában szalagfűrész-projektben vagyok, és minél többet keresgélek, annál nagyobb a konfúzió.
Makita/Metabo/Scheppach vonalon gondolkodom. Nagyjából mindegyik ugyanaz, de ami feltűnt, az a Scheppach BASA 3 eltérő szalagvezetési rendszere:
Nem láttam még sehol ezt a megoldást. Annyi biztos, hogy egyszerűbb és gyorsabb beállítani. De bírja ugyanúgy, van ugyanolyan jó mint egy csapágyas? -
Grizzlu
tag
válasz
ViktorSz #57953 üzenetére
Nem vagyok asztalos, nem termelek, csak nagyon komolyan veszem, mint hobbit.
Az a plusz tíz centi olyan sokat számítana, hogy dupla áron menjen a kisebbikhez képest? Nekem kb. pont megfelelne egy 30-as, igaz, negyvenes gyári kombigyalum van itthon. Sok asztalos szerint a 40, sőt az 50 alatti gép nem méret.
Miért? -
Grizzlu
tag
válasz
fogtunder #57907 üzenetére
Épp most dobtak fel egy garanciális, fél éves Metabot használtan 215-ért az Asztalos Adok-Veszek csoportban a Facebookon
Ha nem lenne vastagolóm, tuti megvenném.
-
Grizzlu
tag
válasz
fogtunder #57907 üzenetére
Bíztatóbban fest a Güde, ez tény, de hába tűnik masszívabbnak, alig nehezebb pár kilóval. Plusz ha a behúzóhengere nem bordás, hanem csak gumírozott (ezen a Holzmann/Scheppach/Güde vonalon esélyes, hogy az) akkor én tuti nem venném meg, amint eltömődik, csak a baj van vele. A Metabo meg már régóta bevált dolog, lényegében egy évtizedes Elektra Beckum gép másolata, ami sokat bizonyított - ha jól tudom.
-
Grizzlu
tag
válasz
sörösló #57838 üzenetére
... a fene sem sértődött meg
Válaszoltam egyenesen a szerintem amúgy eléggé felesleges kérdésre, és még meg is köszöntem az addigiakat.
Ha Te asztalos vagy, kér valamit Tőled a kuncsaft, elkezded faggatni; "Minek az Önnek?" Kell neki, úgy szeretné, és kész.
Neked is köszönöm, igazat beszélsz.
-
Grizzlu
tag
Egyrészt azért, mert nekem úgy tetszik, másrészt azért, mert így nem tud mozizni a szomszéd, hogy éppen mit csinálok az udvarban, vagy este a nappaliban. Köszi a segítséget!
-
Grizzlu
tag
válasz
Stylewars_kp #57816 üzenetére
Jelenlegi oszlopok vascsövek, bajuk nincs, de a terv az, hogy azok mennek a levesbe. Ami az alapot illeti, gond nem lesz vele, szinteltérés van a két udvar közt, maga a betonalap kb 2 méteres magasságú.
@generatoros: azt mondod, az oszloptartó papucsok korrektül lefúrva, rögzítve, sűrűn lerakva nem nyújtanának elég stabilitást... ?
@kavalkád: köszi a tippet, megnézem, mit tud a környék.
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Adott ez a ronda kerítés a szomszéd telke és az én udvarom között. Tervezem, hogy egy masszív fakerítést építek a betonsávra, hogy kinézzen végre valahogy.
A sávalap 15 méter hosszú, 25 cm széles, és 2 méter magasra tervezem a kerítést. Sajnos a lenti oldalról elég sokat fúj a szél, ez kicsit bonyolítja a dolgot. Vízszintes kialakítású kerítésléceket terveztem, vagy boroviból, vagy pedig akácból mind az oszlopok, mind pedig a léceket illetően.
Sok kérdés merült fel: Hogy rögzítsem az oszlopokat? Milyen sűrűn legyenek egymáshoz képest? Miként fogassam fel a léceket? Milyen anyagvastagságokkal számoljak? Ésatöbbi, ami még egyelőre nem jutott eszembe. Nem csináltam még ehhez hasonlót sosem.
Köszi!
-
Grizzlu
tag
Üdv!
Általános barkács- és otthoni munkákra szeretnék venni egy mindenes csavarbehajtó készletet.
Megéri ezt a Maki csomagot venni?
Jobb tippeket nagyon szívesen fogadok. Köszönöm!
-
Grizzlu
tag
Köszi a válaszokat!
Ha másért nem is, a hangja miatt cseréltetem, mert az elég rossz ómen. Már beszéltem is a céggel (Zákány), gond nélkül megteszik. Csak adjanak egy jobbat is helyette!
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem ezt a DeWalt ütvefúró-csavarozót. Örültem is neki, de arra lettem figyelmes, hogy tokmány imbolyogva jár, és kerregő hangot ad.
Normális ez, avagy cseréltessem a gépet?
Köszönöm' -
Grizzlu
tag
Megvettem ezt a DeWaltot. Kiváló gép, köszi a tippet. Csak ajánlani tudom, mindent tud, amit ígér.
-
Grizzlu
tag
Soká & epmd:
Köszi a segítséget! Igen, a gyalu kissé harmatosnak tűnik, de sokan láttunk már jó gyalut ilyen teljesíménnyel, pl. a Metabo HC 260 is ilyen.
Az, hogy kínai, még nem feltétlenül garancia a szarra, úgy vélem, vagy úgy remélem, hogy a Paliszander azért nem adja a nevét hulladékhoz. Jobban tetszenek az olasz Sicar gépek, de sajnos nincs rá plusz egy millióm. Lévén nem vagyok főállású asztalos, nem adott az a felállás, hogy visszatermelje az árát a gép.Amolyan nagyon hosszú távú mindenes megoldást keresek a 30m2-es műhelyembe komolyabb hobbi célokra és a ház körüli munkákra, ajtók, ablakok készítése, miegymás... és ez nem tűnt rossz megoldásnak.
Kérdésem továbbá, hogy ha nyílászárókkal szeretnék szórakozni a 140-es maximális szerszámátmérő a marónál nem okoz gondot?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest