- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
válasz
robi1979 #3123 üzenetére
Jó hozzá.
A kérdés az, hogy ha ez a szolgáltatói modem is, akkor a bejövő kábel (?) miként csatlakozik ehhez, ha nem RJ45-tel vagy donat_sz írja, akár vezeték nélküli a megvalósítás?
A leírás alapján azt gondolom, hogy ez a LAN/WAN használható a switchhez. De kérdezz rá, szerintem megmondják. Vagy van a Internet Flex Box MF289D, amin 2 db LAN csatlakozó van. Előfizetési díjban azonosnak írják. -
donat_sz
senior tag
válasz
robi1979 #3123 üzenetére
valami nekem nem klappol. a linkelt alcatel egységen egy WAN/LAN csati van! Mivel ez a szolgáltatói eszköz, ezért vélhetően ez a WAN funkciót le is fogja foglalni (vagy a WAN-t itt vezeték nélkül oldja meg a szolgáltató?)
Ha WAN miatt foglalt az egyetlenegy RJ45-ös csatlakozó, akkor erre vezetékkel semmilyen switchet nem fogsz tudni rákötni! Ha WAN-ra nem használja el az adott csatlakozót az általad linkelt switch teljesen megteszi. bármilyen 5 portos (minimum) ami gigabitet tud jó.Wifi a NAS-hoz lehetséges! a hivatalosan támogatott termékek ahol az "52"-t megtalálod
amúgy a NAS-t én nem korlátoznám le a wifi kapcsolattal, főleg egy ilyen erősebbet nemalternatív megoldás lehet még, ha a WAN port foglalt! egy gigabites wifi router ap módba állítva ami tudja a wifi uplinket. Ez esetben a wifi router wifin keresztül csatlakozik a szolgáltatói eszközhöz és a csatlakozóin keresztül pedig tudod a pc-nek, NAS-nak biztosítani a hálózatot. Ennek és a switches megoldásnak (már amelyik a kérdőjelek függvényében működik) előnye, hogy a nas és a pc közt a kábeles megoldás nem terheli majd a wifi teljesítményt!
-
gekkoXT
senior tag
-
ugyes
senior tag
válasz
robi1979 #2234 üzenetére
Nekem a Calibre dobta el magát a mostani frissítés után így. Újrahúztam az image-et és megtalálta magát.
Én képek kezelésére a Photoprism-et kezdtem el használni, bár még csak teszt üzemmódban. Sokat kerestem, próbáltam, de a Photoprism lehet az, amely saját célra az ingyenesek közül működhet.
Igazából a Win10 saját fotóappja nekem elég lenne tudásban, ha azt rá lehetne tenni a NAS-ra. -
ugyes
senior tag
válasz
robi1979 #1892 üzenetére
Nem teljesen értem, amit írsz, de volt már jobb napom is.
Ha összesen 2db HDD-d van, akkor egy kötet esetén RAID0/JBOD => 8TB, vagy RAID1 => 4TB és egyik esetben sincs backup. Ha két kötetet készítesz RAID0/JBOD mindkettő, akkor 4+4 TB, az egyik lehet a backup.
Elméletileg lehetne a MyArchive funkciót használnod (csak ha volume1 = JBOD), de két lemezesnél nem javasolt.
A HDMI kimeneten nem lesz túl jó a kép és hivatalos KODI támogatás nincs már az Asustorokon. Én a külön lejátszónál maradnék. -
válasz
robi1979 #1823 üzenetére
Szia,
Szerintem ez-connect (szintén web alapú) megoldással működni fog. Itt olvashatsz bővebben a témáról és a kapcsolódási típusokról. Kocsiból (androidos HU) az appon keresztül elérem a NAS-t úgy, hogy a telefonom a hotspot, viszont böngészőből még nem próbáltam, de holnap kíváncsiságból megpróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest