Hirdetés
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter
aktív tag
válasz
vidlici #3986 üzenetére
és ha mondjuk egy pendrive-ra, vagy valami másra rakom a rendszert + swap partíciót, úgy megoldható lenne? A környezettudatosság jegyében csökkenteni szeretném a rendszer fogyasztását és úgy vettem észre hogy a vincseszter fogyasztja kb. a legtöbbet és van hogy napokig hozzá sem kéne nyúlni.
Azt olvastam hogy ext2-es fájlrendszert kéne használnom, mivel az ext3 journaling miatt amúgy is nehézkes leállítani a diszket.
-
Oyabun
tag
válasz
vidlici #3131 üzenetére
Ne keverd a leállítást az átrakással...
Tehát jól beállított kliensnél, ha az autoseed be van kapcsolva a letöltés végén elkezd seedelni, de aktív marad. A következő cron futáskor (fél óránként a neten fellelhető leírások szerint) az aktívból átrakja seedingbe és ezzel párhuzamosan a fájlokat fizikailag is átmozgatja a target könyvtárba. Ha a source könyvtárban talál torrent fájlt akkor az előbbivel együtt elkezdi azt is leszedni egészen addíg ameddig el nem éri a max. párhuzamos torrent értéket.
A seedet leállítani kézzel kel, ahogyan a fájlokat is kézzel célszerű törölni amikor letöltötted őket a routerről és kell a hely. Elvileg van rá mód a törlést is a webes felületről csinálni, de én nem használom - így nem tudom pontosan hogyan működik (remove). Olvasd el a transmissiond command helpjét a webes felületen. Legutolsó gomb - fogadjunk, hogy még sohasem nyomtad meg. :-) -
Laca 012
őstag
válasz
vidlici #3079 üzenetére
Akkor ott valami teljesen más gáz van. Én megpróbálnám fix ip címet adva a gépnek. Illetve megpróbálnám titkosítás (wep/wap) nélkül is.. Gondolom ha win 98, akkor valami pci-os wifi kártya van benne. Az is "keverhet",nekem pl az asztali gépemben egy belkin kártya van, ami P3-as gépben nem működött, a gép bekapcsoláskor a post képernyő után azonnal újraindult... A héten felteszek egy win 98-at valamelyik gépemre, és megnézem mi lehet a rossz.
Üdv -
Laca 012
őstag
válasz
vidlici #3072 üzenetére
Nem tudom milyen sávszélességű a neted,de nekem 8Mbit/s-le és 1-1,5Mbit/s-feltöltés.
A routerem 2007 novemberi, és sajnos nem emlékszem melyik gyári firmware volt rajta. Azzal a maximum letöltési sebességem max 2-3Mbit/s volt.(stabilan) Gondolom lassab net-tel nem vettem volna észre.
Oleggel viszont azonnal elindult teljes sávszélességgel.
A win98-as problémádat viszont nem értem. Azaz amit leírtál azt igen, viszont az ftp szerintem nem függhet az oprendszertől.
Ha xp-s gépen látod, akkor a routerrel tuti semmi baj, és ha a kliens is jól van beállítva, akkor látnod kell akár pda-n, linuxon, mac-en, bármelyik windows-on illetve bármilyen ftp letöltésre alkalmas géppel. Maxomum biztonsági beállítás problémád lehet a kliensen, viszont akkor a neten lévő többi ftp-t sem látod.
Ha a belső megosztást is látod xp-n, akkor ugyan ez a helyzet, csak ott pár dologgal több a beállítási hibalehetőség.Pl. munkacsoport...stb., de gondolom ezt nézted először.
A samba megosztás az ami már pl. vistánál is nyűgös,de megoldható. Ott is kapásból látod a munkacsoport számítógépei között a routert, csak nem engedi megnyitni, jogosultsági problémákra hivatkozva. -
khorvat
senior tag
-
khorvat
senior tag
válasz
vidlici #2975 üzenetére
Hi!
Az angol leiras linkje: http://wl500g.info/showthread.php?t=10307
Mindkettot! Hiszen a ketto nem zarja ki egymast ugy gondolom a meg pontosabb idozitest teszi lehetove ha a folyamatokat logikailag ez alapjan szedjuk idorendben csak kerdes mi a helyes logika ebben en is masokra hagyatkozom linux tudasom alap.post-boot fajlom:
#!/bin/sh
dropbearpost-mount fajl pedig:
#! /bin/sh
/opt/etc/init.d/rc.unslung startIletve hasznalom meg ezeket is:
pre-mount fajl:
#! /bin/sh
swapon -a
for i in `awk '/ext3/{print($1)}' /etc/fstab` ; do
if [ -b $i ] ; then
grep -q $i /proc/mounts || e2fsck -p $i 2>&1 | logger -t e2fsck
else
logger -t fstab "$i is not attached"
fi
donepre-shutdown fajl:
#! /bin/sh
/opt/etc/init.d/rc.unslung stop
sleep 10s
for i in `cat /proc/mounts | awk '/ext3/{print($1)}'` ; do
mount -oremount,ro $i
done
swapoff -a
sleep 1sezek meg nem a vegleges formak jelenleg a Cron utemezocsomag telepitese konfigolasa (talan ez kell torrenthez is) es a torrent letoltes beallitasa elott allok ehhez kellene nekem segitseg illetve en is olvasgatok jobbra balra eloszor is hogy milyen klienst hasznaljak hajlok eddig az rtorrent es az ntorrent paros fele, kinek mi a tapasztalata a torrentezesrol mit erdekes hasznalni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- EAFC 25
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ukrajnai háború
- Yettel topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest