Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgrincs
tag
Szia,
ugyan már nem működik, de sokáig használtam távoli elérést jelszó nélkül.
Az Ecaddict hozzászólásában hivatkozott puttygen-nel generálsz egy SSH kulcsot.
A privát kulcsot elmented magadnak, a publikusat, ami az ablakocskában is megjelenik, berakod a tomato megfelelő ablakocskájába.A következő csatlakozási kísérletnél, a kapcsolat típusa SSH, a bal oldalon a kapcsolat beállításainál a Connection--Data alatt megadhatod a felhasználónevet, egyébként kérni fogja.
A Connection--SSH--Auth panelon a "Private key file for authentication"-nél pedig betallózod a privat kulcsodat.
Ahogyan a kolléga is írta, még rakhatsz jelszót a privát kulcsodra, így azonban elveszted a valódi egy-klikkes belépés örömét. Természetesen a kulcs ezentúl használható a winSCP-hez is, illetve a putty csomagban levő pscp hez is akár.Mivel én is megszívtam, arra figyeljen, aki esetleg linux/UNIX alól használná ezt a privát kulcsot, hogy a PUTTYGEN conversion menüjéből vagy az "Export OpenSSH key" vagy az "Export ssh.com key" pontokat használja, ne egyszerűen a mentést, egyébként a PUTTYGEN teleszemeteli a privát kulcsot és UNIX/linux-os ssh kliens nem fogja megenni.
Egyébként a root home-jában automatikusan létrehoz egy .ssh könyvtárat, és abban egy authorized_keys nevű fájlt. Abban lesz a publikus kulcsod. Persze mint a neve is mutatja, több kulcsot is belerakhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Futás, futópályák
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Mesterséges intelligencia topik
- Google Pixel topik
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Dell Latitude 9420 Fémházas "Kis Gamer" Tartós Laptop 14" -80% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD+
- 2DB Lenovo Thinkpad T470 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" i5-7300U 8/256 FHD IPS FELÚJÍTÁSRA
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest