Hirdetés
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolcsie
tag
válasz
Intruder2k5 #14498 üzenetére
Köszönöm.
Restore sajnos nem működik, már próbáltam.
Eddig kb 4 firmware volt rajta, de még nem csinált ilyet.
Utánanézek a PIN9-nek.
A vírusírtó mondjuk nem volt kilőve... -
PistiSan
addikt
válasz
rolcsie #14497 üzenetére
Heló, nekem asus Wl-500gp v2-m van, én openwrt-t használok rajta, nekem is volt nem egy olyan eset hogy már már azt hittem hogy elhalálozott, de utána megoldódott mindig
Amit csinálj, a mindenféle tűzfalat kapcsolj ki a gépeden, én a vírusirtót is kiszoktam nyomni, majd állítsd be a géped ip-jét statikusan így:
IP: 192.168.1.10
Hálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1
Elsődleges DNS IP: 192.168.1.1nekem így mindig sikerült eddig.
-
válasz
rolcsie #14497 üzenetére
Szia!
Nem kell pánikba esni... Az asus routerek ilyenkor többnyire ugyanúgy indíthatóak restore módban, azaz húzd ki a tápcsatit, nyomd le restore gombot, majd dugd vissza a tápot, és ha villog a power led, akkor elengedheted a gombot. Gépet fix IP-re, állítani, majd mehet fel ismét az fw. Nem tudok olyan esetről, hogy egy firmware frissítéstől használhatatlanná vált volna egy darab asus router is.
Ha ezzel nem jutsz előbbre - bár továbbra is fenntartom, hogy ennek működnie kell - akkor jöhet esetleg a PIN9, ennek utána tudsz olvasni itt a topicban, keresővel. Szét kell kapni hozzá a routert, de az sem különösen nagy ügy.
-
rolcsie
tag
válasz
Intruder2k5 #14460 üzenetére
Szia,
ASUS Restoration Tool-lal feltöltöttem az általad ajánlott firmware-t majd várakozás és újraindítás, de soha többé nem indult el...Miként lehet visszahozni az élők sorába?
-
ArchElf
addikt
válasz
Intruder2k5 #14494 üzenetére
Van ezen a routeren (beköthető, konfigurálható) soros port?
AE
-
válasz
baani59 #14493 üzenetére
Szerintem? Tudod, ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz. :-)
Mondjuk én személy szerint a frissítés híve vagyok, bár én Tomato-t használok, de ebből azonnal teszem fel a legfrissebbet, amint megjelenik. Sőt, az optware-n is kb. hetente kiadom az ipkg update / upgrade parancsot. Persze a változásokból a legtöbbször semmit sem érezni közvetlenül, se az optware-n, sem pedig a firmware-ben. Bár néha bekerül egy-egy új funkció, menüpont, többségében mégis inkább hibajavításokról beszélhetünk.
-
baani59
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14492 üzenetére
Köszi, ezt fogom tenni.
Ami az Oleg firmware-t illeti valamikor letöltöttem és egy-két héttel később tettem csak fel.
Úgy látszik gyorsan fejlesztenek...Most ránéztem, 1825-ös az utolsó.
Szerinted?
-
-
baani59
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14490 üzenetére
Azért kezdtem frissíteni, mert még az Image-ből feltett 1.6-os volt/van (most nem tudom) van fent...
-
baani59
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14488 üzenetére
Intruder2k5 köszi a gyors és hasznos útmutatást. Már megy a webszerver...
Még valahogy az rTorrentet kell működésre bírnom (Bad Response) és minden OK.
Valahol itt a topikban megvan a megoldás, csak kicsit bogarászni kell.
-
baani59
aktív tag
Sziasztok,
bár olvasgatom a topikot, régen nem szóltam hozzá, mert kitűnően működött a WL500W.
Most csináltam egy frissítést:
Oleg 1.9.2.7-d-r1804 -re
majdipkg update
ipkg upgradeA konfig fájlok felülírására "N"-et válaszoltam.
Most mégsem érem el a webes felületet (https://asus/) és így az rTorrentet.
Ha visszarakom az Intruder2k5 által jegyzett Image-ket, akkor minden OK, de akkor mi lesz a frissítéssel.
Segítsetek, plíz...
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14485 üzenetére
Megnéztem a pc tápot multiméterrel, 5.27V. Tudtam, hogy sok, de mondom csak ránézek, minden led világított, szóval az nem okés. A routerbe egy külső házas kis 40-es vinyót dugva se történt változás, de a d-link táp jónak tűnik, szétszedtem, belül minden oké, igaz 5V 2.5A, tehát épp az alja.. Lehet ez a gond? Most fogom újratelepíteni mindennel, mert menni megint nem akar...
-
Igen, a PC tápot én is megpróbálnám, mert lehet, hogy ez a D-Link sem tökéletes, és ezért szivat. Koppelből lehet, hogy ez a legújabb, de amúgy már jó régi szegényke. Lehet, hogy meg kellene próbálni az új OLEG-el, vagy a Tomato-val. NVRAM törléses firmware frissítés leírása itt. Bár a végén DD-WRT kerül rá, de ez ne zavarjon meg. Természetesen azt teszel fel rá helyette, ami szimpatikus.
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14483 üzenetére
Ja, most cseréltem tápot, egy d-link routerét kapta meg, most menni hibátlanul megy, bár tegnap 2-3x újraindult valamiért.... nvram törlés hogy is megy? Bekonfigolhatom, de az nagy szívás lesz és sok idő, lehet előtte még egy AT-s pc táppal próbálkozok...
Elvileg a koppel féle átirat az oleg féle 1.9.2.7.-10 átirata, ami ugye a legújabb...ez van fent.
-
Tényleg nem tudok mit mondani... Max annyit, hogy töltsd le a legújabb firmware-t - mindegy melyiket, amelyiket használod - és egy teljes nvram törlés után tedd fel, és konfigold újra. De nem egy mentett konfig file-ból, hanem manuálisan. Ha ezután is újraindulhat, akkor passz.
Ha jól rémlik, Te most a napokban cseréltél, vagy javítottál tápot is ugye? Vagy mégsem?
szerk.:
Esetleg próbálkozz másik fw-vel... -
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14481 üzenetére
Azt nézem, megint restartolt a router....
Jan 1 01:00:24 dnsmasq[55]: read /etc/hosts - 6 addresses
Jan 1 01:00:24 dnsmasq[55]: read /etc/ethers - 4 addresses
Jan 1 01:00:24 dnsmasq[55]: reading /tmp/resolv.conf
Jan 1 01:00:24 dnsmasq[55]: using nameserver xx.xx.xx.2#53
Jan 1 01:00:24 dnsmasq[55]: using nameserver xx.xx.xx.120#53
Jul 31 11:47:27 PPPoE: connected to ISP
Jul 31 11:47:27 ddns update: connected to members.dyndns.org (xxx.xx.xxx.xxx) on port 80.
Jul 31 11:47:28 ddns update: request successful
Jul 31 11:47:29 ddns: ddns update okEkkor értünk haza, ekkor kapcsoltam be a gépet, de egy linuxos műholdvevőm fixen a routeren van, és mindig megy, ráadásul nincsen beállítva az, hogy "adásszünet" esetén bontsa a netkapcsolatot......
-
-
Rick4
félisten
Az elképzelhető, hogy mászkálok a router menüjében, mondjuk 3 sec-enként kattintok, és emiatt újraindul a router?
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14477 üzenetére
És erről:
Jul 30 20:59:52 pppd[564]: In file /tmp/ppp/peers/gprs: unrecognized option '/dev/usb/tts/0'Már rég PPOE kapcsolatom van, az usb-s hsdpa modemes részt nem használom, azóta volt reset is...
-
Erről tud valaki mondani valamit?
Jul 30 20:55:22 INT-ROUTER daemon.warn dnsmasq[18742]: possible DNS-rebind attack detected: itcafe.hu.dnsbl7.mailshell.net
Jul 30 20:55:25 INT-ROUTER daemon.warn dnsmasq[18742]: possible DNS-rebind attack detected: 17.150.56.195.lbl7.mailshell.net
Jul 30 20:55:25 INT-ROUTER daemon.warn dnsmasq[18742]: possible DNS-rebind attack detected: 199.41.169.83.rbl7.mailshell.net
Jul 30 20:55:25 INT-ROUTER daemon.warn dnsmasq[18742]: possible DNS-rebind attack detected: 124.114.61.92.rbl7.mailshell.net
Jul 30 20:55:25 INT-ROUTER daemon.warn dnsmasq[18742]: possible DNS-rebind attack detected: itcafe.hu.dnsbl7.mailshell.net
Jul 30 20:55:25 INT-ROUTER daemon.warn dnsmasq[18742]: possible DNS-rebind attack detected: 17.150.56.195.lbl7.mailshell.net
Jul 30 20:55:25 INT-ROUTER daemon.warn dnsmasq[18742]: possible DNS-rebind attack detected: 124.114.61.92.rbl7.mailshell.net
Jul 30 20:55:25 INT-ROUTER daemon.warn dnsmasq[18742]: possible DNS-rebind attack detected: 199.41.169.83.rbl7.mailshell.netEz miféle támadás?
-
válasz
Laca 012 #14475 üzenetére
Azért cserélődött le, mert volt olyan frissítés, ami lecserélte szó nélkül. A konfigfile-ra rákérdezett, de az indító scriptre nem. És azért emlékeztél úgy, hogy konzolból leállt, mert kiírta, hogy "stopping rtorrent, stb...", de csak kiírta, nem állt le. És gondolom, hogy ezek után meg nem jutott eszedbe, hogy ps-el ellenőrizd, ha egyszer azt mondta, hogy leállt :-)
Amúgy szívesen! :-)
-
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #14474 üzenetére
Jó lett..
Nem tudom miért cserélődhetett le, illetve azt sem, hogy miért emlékeztem úgy, hogy leállt konzolról.. Na mindegy, fő. hogy működik!
Köszi! -
-
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #14472 üzenetére
de pont ez az érdekes, hogy ha beírom, hogy:
/opt/etc/init.d/S99rtorrent
Akkor megáll...
Szerk:
Benéztem..
Ugyanúgy nem áll le azzal sem.. Volt egy mentett S99rtorrent-em.. Teljesen másképp néz ki a script ezen része.. -
válasz
Laca 012 #14471 üzenetére
A hiba minden bizonnyal az S99rtorrent file-ban van. Lehet, hogy egy frissítés alkalmával lecserélted, akár véletlenül is. :-)
Megoldás:
Elmented valahova a mostanit, hogy nehogy tovább rontsd a helyzetet, majd keress egy működő verziót. Szerintem ecaddict fewgets csomagjában is van, de ha nincs, akkor az ebond-on is találsz.Másik megoldás:
Megvárod, hogy mit mond ecaddict :-)Sajnos elég gyakori, nem csak rtorrent esetében, hogy a scriptek "gyári" állapotban nem hajlandóak végrehajtani a stop, és a restart parancsokat. A start-tal nem szokott gond lenni.
-
Laca 012
őstag
Főleg ecaddict -hez lenne a következő kérdésem:
böngészőből AEGA- val szoktam leállítani az rTorrentet, ha épp nagy mennyiségű adatot töltök fel. (ez tűnt a leggyorsabbnak-legegyszerűbbnek)
Viszont egy ideje csak kiírja, hogy leállította, valójában fut tovább, tehát muszáj vagy beSSH-znom és parancssorból lelőni, vagy webguin az összes torrentet leállítani.
Vajon mitől lehet-ez? -
Laca0
addikt
A tűzfal szerintem jó:
Chain wanin (1 references)
target prot opt source destination
ACCEPT tcp -- anywhere linksys tcp dpts:15000:16000
ACCEPT udp -- anywhere linksys udp dpts:15000:16000
ACCEPT tcp -- anywhere WL500 tcp dpt:3366
ACCEPT udp -- anywhere WL500 udp dpt:3366
ACCEPT udp -- anywhere linksys udp dpts:5060:5070Valami a mysql konfigjában nem stimmel. A skip-networking és a bind-address ki van kommentelve, más módosítandót nem találtam.
-
-
fantom69
csendes tag
Sziasztok!
Többen is tapasztaltátok hogy nem elérhető a http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/
oldal, pontosabban nem lehet újabb csomagokat letölteni.
találtam egy mirror oldalt, gondolom megosztom veletek:
ftp://ftp.osuosl.org/pub/nslu2/feeds/optware/oleg/cross/stable
kipróbáltam működik! -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Megint felmerült, hogy a router-en futó mysql-t el kellene érni kívülről, tesztelési célból.
Korábban ment, de már nem emlékszem, hogy mi volt a megoldás. Belső hálóról elérhető.
A 3306-os portot továbbítottam a saját, belső ip címére, de a port nem válaszol.
Tudnátok ebben segíteni? -
Kelvin
őstag
válasz
Intruder2k5 #14465 üzenetére
Én is túl gyorsan reagáltam tegnap(ma) éjjel neked és nem figyeltem. De a listák amit használ más mint az adblock-os, hostok vannak az az teljes címek
-
válasz
Kelvin #14463 üzenetére
Igazából az lenne a legjobb, hogy a Firefox-ból kinyerni valamiként az aktuálisan használt listát - mondjuk az általam manuálisan hozzáadottakkal együtt - és ezt betenni a scriptbe. Na majd este ráugrok a témára, hátha megtalálom... Gondolom, hogy valahol a Local Settings alatt lesz ez is eltárolva (XP).
szerk.:
És ez a script csak teljes url címeket kezel le? Ilyeneket pl. nem?
../adware/*.swf -
válasz
Kelvin #14463 üzenetére
És akkor csak simán tegyem be az előbbi url-t ebbe a szakaszba?
## EDITABLE VARIABLES
OPTIMISE="N"
S1="http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.txt" # ~612K
S2="http://pgl.yoyo.org/adservers/serverlist.php?hostformat=hosts" # ~72K
S3="http://someonewhocares.org/hosts/hosts" # ~208K
S4="http://hostsfile.mine.nu/Hosts" # ~2.59M
GETS1="Y"
GETS2="Y"
GETS3="N"
GETS4="N" -
Kelvin
őstag
válasz
Intruder2k5 #14457 üzenetére
Én kipróbáltam 3Mb -os host file-al ahogy már írtam, akkor mindent eltüntetett de jó 5 percig reboot után nem lehetett mit csinálni úgy leterhelte a routert a letöltése és inicializálása
De így teljesen jó mert én csak a magyar hufilter-t használom adblockban mert különben az is érezhetően lassabb lesz, így egész jól kiegészítik egymást. Bár megnézheted milyen listákat használsz és ha 1MB alatt vannak betöltheted a scriptel
Most én is kipróbálom a hufiltert:
http://pete.teamlupus.hu/hufilter.txt
nem vészes a mérete. -
rolcsie
tag
válasz
Intruder2k5 #14460 üzenetére
OK.
Megpróbálom.
Köszi. -
-
rolcsie
tag
válasz
Intruder2k5 #14430 üzenetére
Miként telepítsem a tomatot?
A trx állomány sima átnevezése után feltölthető dd-wrt-n keresztül?
esetleg tftp? -
magnum_pi
tag
ez hiányzott a configból bakker:
force user = root
csak igy látja az ntfs dolgokat
-
válasz
Kelvin #14425 üzenetére
Nos, kipróbáltam... Működik, több bannert valóban eltüntet, de sajnos elég sokat meghagy, így nem lehet megúszni a Firefox-os AdBlock Plus használatát. Tudom, hogy ez nem a script hibája, hanem a lista a hunyó, amit használ. valószínűleg a Firefox-é jóval bővebb. Úgyhogy azt hiszem, sajnos marad a régi bevált megoldás. Azért köszönöm a segítséget! :-)
-
magnum_pi
tag
válasz
Intruder2k5 #14455 üzenetére
mindenhol látszik. A /dev/discs/disc1/part1 be van mountolva default a /tmp/mnt/disc1_1 alá valamint én bemountoltam most az /opt/etc/samba/Share alá. ssh-n kersztül ott van minden szépen olvas mindent, de windows-ból már nem látom. Ha egy etx3-as particiót mountolok be a Share alá akkor az látszik windowsból (samban keresztül). Egyértelmüen az ntfs-el van a baj. A kérdés az, hogy van e valami speckó beállitás akár smb.conf-ban vagy a mount parancshoz amivel megoldhatom ezt.
"Különben nem volna egyszerűbb betenni az smb.conf-ba egy új megosztásként?" Nem új megosztást. Én csak ezt az egy particiót akarom megosztani. A többit csak próbakép raktam hogy az jó-e
-
-
magnum_pi
tag
Sziasztok!
Nekem wl550w-m de gondolom tudtok segiteni. Egy NTFS particiót próbálok megosztani samba-val de sehogy sem jön össze. Bemountoltam az egész tmp et próbakép a share alá és minden látszik kivéve az NTFS rész. Read onlyban sem jó. Nem tudja valaki mi lehet a baj. A legujabb oleg van fent.
(Maga a router lát mindent csak a samba nem megy)
Eddig Ext3 volt de sajnos problémákba ütköztem és ezért akarok átálni ntfsre, a vinyót ugy is csak olvasni akarom a routeren keresztül
-
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14446 üzenetére
hmm, igen NAS-on is gondolkoztam, de az a soha el nem jövő fizetésemelés után
(80e egy 4es, de üres házért?)igen, bocsi a műszaki adatokat nem vettem figyelembe (tekintve nem értek hozzá, de a több a jobb
)
drága drága, de ahogy nézem nagyon ki tudnám használni....Nah szóval alapból egy 3G wifi elosztót kerestem, ami kezeli a K3520/K3765 párost,
Ezt a TP linket nézegettem hivatalos webcimén, de nem látom sehol azt hogy melyik modemet kezeli le. (sőt, hogy megy a 3G-n keresztül a net)
még elgondolkozok rajta, hogy pl "olcsobb" gigabites + később (1-2év) nas vagy most egy asus (gigabit) és később úgyis veszek egy NAS-t (1-2év)
hmm ami teszene drága, szinte mindenből.
talán ezért van az hogy mindig 2-3évvel a csúcstechnika után kullogok.... -
vargalex
félisten
válasz
hesszan #14444 üzenetére
Hi!
Ahogy Intruder2k5 írta, a D-Link DIR-825-el nagyon jó az olvasási sebesség USB-ről. OpenWrt-vel tökéletesen megy, persze HSDPA netet nem próbáltam, de elvileg az is működik. Persze ekkor kell egy USB HUB, mert csak 1 port van a routeren kivezetve.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, port forwardingban kérném a segítségeteket.
A routerem Asus WL-500GP V2, nem véletlen a topik választás
A routeren OpenWrt Backfire 10.03 fut.
A helyi gépemnek csináltam statikus ip cím kiosztást.
A port átirányítást így csináltam: Hálózat/Tűzfal/Forgalom átirányítás
Itt egy kép hogy mi van beírva:Ha kihúzom a routert és közvetlen dugom a gépre a netet akkor működik a port, tehát el lehet érni a netről a portot(alkalmazást), ha viszont vissza rakom a routert nem megy, hiába állítom be a port forwardingot akkor sem
.
Remélem valaki tud adni valami tippet, előre is köszönöm. -
válasz
hesszan #14444 üzenetére
Nem, nincs elrontva benne semmi... Az asztali gépedben a CPU 2400 MHz (vagy több), ebben meg 240 MHz. Ez a proci ennyi adatot képes áttolni. És nyilván nem egy 60-80e Ft-os NAS kiváltására szánták. :-)
500W vs RT-N16
Kizárólag a 100/1000 a különbség? Ugyanazok a FW-ek elérhetőek felrakhatóak? Tényelg mind1 hogy melyiket veszem?Nem, nem ugyanaz! Én ezt nem is mondtam!
CPU 264 MHz vs. 480 MHz
RAM 32 MB vs. 128 MB
LAN 100 Mbit/sec vs. 1Gbit/sec
Flash 8 MB vs. 32 MBFW-k nem ugyanazok, de Tomato és OLEG pl. készül mind a két típusra, lényegében ugyanolyan funkciókkal, de nem ugyanaz az image kell rá! RT-N16-al kapcsolatban nem tudom, hogy az Open-Wrt és a DD-WRT hogy áll, de az 500W-re van mind a két fw-ből. Illetve (szerintem) RT-N16-ra nincs koppel fw sem.
Ha olcsóbban szeretnél, és nem ragaszkodsz az ASUS-hoz, akkor esetleg szóba jöhet még a TP-LINK TL-WR1043ND routere, illetve a D-LINK DIR-825. Előbbi állítólag tud 8-10 MB/sec átviteli sebességet USB-n, utóbbi pedig ennél is többet, ha jól tudom 20 körül el lehet érni vele.Erről vargalex topiktárs tud neked bővebben nyilatkozni, neki van egy példánya belőle. Bár ezekhez, mivel más chip-készlettel vannak szerelve, más fw is kell. Ami elterjedt, az az OpenWrt. De erről itt nem akarok többet írni, mert már ez is OFF, a TP-LINK-nek pl. tuti van saját topikja, de lehet, hogy a D-LINK-nek is.
-
Rick4
félisten
válasz
hesszan #14437 üzenetére
Én pár hónapja használtam egy WL-500W-vel és oleg fw-rel vodanetet, K3715-ös cucc, teljesen stabil, volt hogy 3-4 napig is csak be volt dugva a routerbe, mikor kellett bekapcsoltam a gépet és ment. Hogy lekapcsolt volna azt nem tudom, több cucc is dolgozott a routerről, újrakapcsolódni tuti nem kellett a modemmel, úgyhogy szerintem folyamatosan ment... Célszerű aktív usb hub-ba dugni, és a hub- router, hub- modem között ne nagyon legyen 60-70 centinél hosszabb vezeték, utóbbinál tutira ne legyen. A modemen világít a led hálózatnak megfelelően (hsupa világoskék) tehát annak elégnek kell lennie. Beállítani már a tudás birtokában 1 perc, de az elején én is szívtam vele 3 napot.
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14443 üzenetére
köszi az infókat, és a linkeket.
Szóval kábellel nincs sebesség különbség gép és gép között 10/100/1000 attól függ milyen gépek+melyiket veszem. Wifi szintén tiszta, pls ha tudtok irjatok max sebességet amikor 50cmen belül volt két N-es eszköz (8-13mb/sec?)
Elsőben hsz. -ban olvastam, hogy az usb-s vinyó max 2.5-3mb/sec ez tényleg ennyi? nekem kicsit soványnak tűnik,
usb2.0 vinyó gépre kötve 20-25mb/sec, 100-as router két 100-as gépel szintén 8-13 mb/sec, ehhez képes a 2-3mb valahogy nagyon nem jön össze. Vmi el lehet baszarinta benne. Nem?Hmm v2 ha jol nézem nem N wifis. (bukó)
500W vs RT-N16
Kizárólag a 100/1000 a különbség? Ugyanazok a FW-ek elérhetőek felrakhatóak? Tényelg mind1 hogy melyiket veszem?Csak mert gép+1 laptop Gigabites, másik laptop100es. Tehát több a gigabites eszközöm mint a 100-as. De pénztárca is nagy úr. Ahhoz képest hogy egy 20as körül gondoltam mikor elkezdtem keresgélni.... sztem még spórolok egy kicsit és a gigabites. még megnézem használtan hátha..
jelenleg asztali+huawei (win7) - crosskábel - egy latop nem jut mindenhova net, és az asztali megy sokat a le/feltölés miatt. A két gép crossal összelőve 25-30Mb/sec, ha csak a 100as laptopot lövöm rá akkor 9-11Mb/sec, és elég sok adat (nagy méretű fáljok) mozognak a gépek között....
-
válasz
hesszan #14433 üzenetére
Mondjuk amint nézem, árban van majdnem egy 10-es különbség a "Premium V2" és az "500W" között, de hasonló ugrás van az "RT-N16' esetében is.
Melyiket ajánlom? Amelyikre van pénzed! :-)
Amire készült, arra mindegyik megfelel, kérdés, hogy neked milyen igényeid vannak. Természetesen minél drágábbat veszel annál jobban jársz, kérdés az, hogy megér-e neked mondjuk az RT-N16, vagy az 500W annyit, amennyi,szerk.:
Az árlistákban ne tévesszen meg, ha nincs kiírva a "v2", az 99%-ban akkor is az, és nem sima WL-500GP! A kettő közt a szemmel látható különbség annyi, hogy szemből nézve a V1-en bal, a V2-n jobb oldalon van az antenna. És a V2 dobozán jól láthatóan fel tüntetve, hogy "V2". -
válasz
hesszan #14437 üzenetére
Helyesbítem magam a vodanet miatt... Tehát fw:
Elvileg létezik 3G-t támogató Tomato, a linkje néhány hsz-el feljebb található, de sajnos jelenleg nem lehet letölteni róla. Valószínűleg lesz ez is valamikor, de így egyelőre nincs. Állítólag az OLEG-be most tették be a támogatását, bár ha jól tudom még EXPERIMENTAL stádiumban van. Mondjuk nem hinném, hogy ez akadályt jelentene. Van ennek egy "mellékvonala" is, a koppel féle fw, abban már régen van 3G, és többen használják itt is. Viszont ezt meg nem igazán frissítik mostanság. Elméletileg tudja az OpenWrt és a DD-WRT is, de tapasztalatom nincs velük, mert nincs mobilnetem.
-
válasz
hesszan #14433 üzenetére
Szia!
v1-est már régen nem forgalmazzák újonnan, így azt max. használtan vehetsz, kéz alól... Ami szóba jöhet az az
ASUS WL-500G Premium v2
240 MHz-es proci, valamint 32 MB 16 bit-es RAM, és integrált g-s WiFi. Valamivel gyengébb tehát, mint a v1-es elődje volt, de ettől függetlenül ez is mindent tud amit kell, max lassabb 10-20%-al, és hardver moddolásra nem alkalmas. (pl. RAM bővítés)ASUS WL-500W
A hardver ua. mint a v1-ben, tehát 264 MHz-es CPU, 32MB 32 bit-es RAM, de n-es WiFi (cserélhető miniPCI foglalatban)Ha pedig sok pénzed van, akkor RT-N16... Ezt nem tudom pontosan fejből, azt hiszem 480 MHz-es CPU, 128 MB RAM. De sok pénz... Főleg a mostani HUF árfolyam mellett.
v1 és 500W tekintetében a másolás samba-n és ftp-n kb. 3-4 MB/sec, ez a v2 esetében kicsit kevesebb, inkább a 2,5-3 MB/sec környékén mozog. A LAN hálózat az első két router esetében 100mbit/sec-es, az RT-N16-nál gigabit, ennek megfelelően alakulnak a sebességek is. A WiFi-ről nem mondok semmit, mert egyrészt én nem is nagyon használom, másrészt meg az elég bizonytalan dolog ahhoz, hogy én sebességértékeket ígérjek neked falvastagság és darabszám alapján :-)
Firmware:
Én, és sokan mások is Tomato-t használjuk, de igen elterjedt az OLEG is, és kevesebben ugyan, de használnak OpenWrt-t, és DD-WRT-t is. -
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #14438 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Bernath #14436 üzenetére
Úgy, hogy a /jffs mappát átmásolod az /opt alá, Midnight Commanderrel (tehát nem Win alól, hogy a jogok megmaradjanak), ezután kikapcsolhatod a jffs-t, flash-elsz egy új fw-t, jffs-t visszakapcsolod. Kézzel mountolod az /opt mappa alá megfelelő particiót, majd az /opt alól a /jffs-be visszamásolod amit kell,újraindítás után már minden a helyére kerül. Ennyi.
Csak leírva tűnik soknak :-)
-
hesszan
aktív tag
válasz
hesszan #14433 üzenetére
jah és mégegy kérdés: Vodanet
- van e sebességbeli eltérés ha a routeren megy (a szgéphez képest) ugyanis ahol lakok a 7.2 modem "éjszaka üres hálózaton" simán hozz a cuccost 650kb/sec
- automatikus ujracsatlakozás beállítható? (nekem ez lenne a FŐ netem, és a voda minden nap megszakítja, az xp/win7 alatt sikerült belőnöm már hogy automatikusan csatlakozzon újra, igy 3-5 sec kiesést észre sem veszem.)
- Van e/Lehet e beállítani külön a 3G csatlakozásnak fényjelzést (stáuszonként eltérőt) -
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #14435 üzenetére
Bocsi,de azt hogyan lehet lementeni?
-
-
Bernath
tag
Közben sikerűlt! Ezeket kellett újra megcsinálni.
Megvan tehát a formázás, mostmár csak gondoskodni kell arról, hogy ezek meghajtók minden újraindítás után a helyükre kerüljenek. Erre az fstab file-t használjuk, amit most létre kell hozni, a megfelelő helyen. Kapcsoljuk tehát be a JFFS-t. Ezt a webadmin felületen tudjuk megtenni.
Administration -> JFFS -> Enable -> Save -> Format / Erase -> SaveMár használhatjuk is a jffs-t, írjuk tehát be a PUTTY-ba:
cd /jffs
mkdir rootfs
cd rootfs
mkdir tmp
cd tmp
mkdir etc
cd etc
vi /jffs/rootfs/tmp/etc/fstab
Itt most nyomjunk egy i (mint insert) betűt, és írjuk, vagy másoljuk be ezt:#Device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/discs/disc0/part1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/discs/disc0/part2 none swap sw 0 0
/dev/discs/disc0/part3 /mmc ext3 rw,noatime 1 1Ezután mentsük el a file-t, és lépjünk ki az editor-ból. Ehhez sorrendben a billentyűk:
ESC :wq! ENTER
Ahhoz, hogy működjön, még futtathatóva kell tenni:
chmod +x /jffs/rootfs/tmp/etc/fstab
Készen van az fstab, még azt kell megoldani, hogy ez rendszerinduláskor az /etc mappába kerüljön. Ezt szintén a webadmin felületen oldjuk meg, az init script-tel.
Administration -> Scripts -> Init
Ide írjuk be ezt a sort
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
Mentsük el a változtatásokat.
Save
-
hesszan
aktív tag
válasz
ecaddict #14390 üzenetére
Sziasztok4
Újonc vagyok ebben a fórumban, kb 30perc olvasgatom.
Légyszives ajánlatok nekem egy router tipust (nem vágom av1 v2 premium stb részt) + FW-t (nah ezt méginkább nem vágom)igényeim:
- Külső usb vinyó (sata WD 500gb) + torrent.
- Huawei K3520 1-2héten belül K3765! (korlátlan internet)+2 laptop wifin, +1db asztali kábel
"normál" internet nincs.
Amire kiváncsi vagyok milyen másolási sebességek lesznek kb értékkel
- a két laptop között.
- laptop - ubd vinyó
- pc - kábel - usb vinyó
- pc -kábel wifi - laptop
a, wifi tiszta rálátással 5m belül
b, wifi 1tégla fal 10m belülElőre is köszi
Hesszan -
Bernath
tag
Feltettem az új tomatot,de a swapot nem akarja bemountolni,van valami ötletetek? Nem akarom újra telepiteni!
SAMSUNG SP1614N
Partition 'disc0_1' ext3 (980.50 MB) is mounted on /tmp/mnt/disc0_1
Partition 'disc0_2' swap (494.19 MB) is not active
Partition 'disc0_3' ext3 (147.61 GB) is mounted on /tmp/mnt/disc0_3 -
Kelvin
őstag
válasz
Intruder2k5 #14426 üzenetére
Szia!
Nem próbáltam ssh-n futtatni. De így működik, a logban is látni és a weben is.
Ha beraksz egy nagyobb host-lista linket mondjuk az S1 helyére akkor szinte mindent megfog de kell a routernek az indulás után kb 5 perc mire megbirkózik vele. Utána már persze minden ok
Itt az oldal, nézd át nem sok. -
válasz
rolcsie #14428 üzenetére
Szia!
Már hogyne támogatná... :-)
Nekem is van rajta egy 320GB-os WD 2.5"-os HDD. Annyi igaz belőle, hogy az alap Tomato nem támogat még USB-t sem, mivel az a Linksys router, amihez először is készült, azon ilyesmi nincs. Viszont van a Tomato-nak (nem is) egy moddolt változata, amit ASUS routereken használunk, ebben van USB, Printer támogatás is. Beépített samba, ftp, stb...Letöltés ITT
A Te routeredhez a 2.4-es Ext verziót javaslom.
-
rolcsie
tag
válasz
Intruder2k5 #14419 üzenetére
Szia!
Tomato támogatja a HDD-t is vagy csak a printert?
Valamelyik fórumban azt olvastam, h wl500gp nél nincs storage support.
Ha egyszerűbb a nyomtató beállítás és még tárolót is kezel lehet, hogy lecserélném a DD-WRT.
Üdv. -
rolcsie
tag
válasz
Intruder2k5 #14416 üzenetére
Köszönöm a választ.
Rosszul írtam jffs-t kapcsoltam be plusz a printer supportot is.
Ezek után kellene telepíteni a p910nd servert.
Majd egy script-tel futtatni a nyomtató lekérdezést.Jffs működik, mert tudok könyvtárat létrehozni, sőt törölni is.
Viszont az általad ajánlott leírást még megnézem, mert eltér az eddigiektől, bár lehet csak a verziószám miatt. (v1. v2.)
Este megpróbálom.
Addig is köszönöm. -
válasz
Kelvin #14425 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, este kipróbálom... :-)
szerk.:
Amúgy Te próbáltad már betenni egy scriptbe ezt, és lefuttatni ssh-n?
Csak azért kérdezem, mert én próbáltam már több variációt, és volt közte olyan, ami ugyan egy-két bannert eltüntetett, de nem mindet, sőt mondhatni csak párat, és mellette, ha manuálisan futtattam, valami hibaüziket is dobált. Már nem tudom pontosan, hogy mit, de valamit frissítéskor nem tudott írni az etc-ben. Talán a hosts file volt, ha jól emlékszem. -
Kelvin
őstag
válasz
Intruder2k5 #14414 üzenetére
Szia!
Én ezt használom már egy jó ideje és nekem bevált. Csak másold be az Administration-Scripts-Wan Up alá.## ALL-U-NEED AdBlocking By YAQUI 5/1/09
## Dnsmasq Ed. v2.92
sleep 20
## Auto Update? (Y or N)
AUPD="Y"
## Create ADBLOCK.sh
rm -f /tmp/ADBLOCK.sh
ADB="/tmp/ADBLOCK.sh"
touch $ADB
(
cat <<'ENDF'
#!/bin/sh
## EDITABLE VARIABLES
OPTIMISE="N"
S1="http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.txt" # ~612K
S2="http://pgl.yoyo.org/adservers/serverlist.php?hostformat=hosts" # ~72K
S3="http://someonewhocares.org/hosts/hosts" # ~208K
S4="http://hostsfile.mine.nu/Hosts" # ~2.59M
GETS1="Y"
GETS2="Y"
GETS3="N"
GETS4="N"
USEWHITELIST="Y"
# Enter sites in format below
WHITE="intel.com
mininova.org
editme.com
ftp://vg.homelinux.org"
## DO NOT EDIT BELOW
NIP="0.0.0.0"
GEN="/tmp/gen"
TMP="/tmp/temp"
D=""
## FUNCTIONS
CLR ()
{
rm -f $GEN
rm -f $TMP
touch $GEN
touch $TMP
}
FMEM ()
{
service dnsmasq stop
killall -9 dnsmasq
logger ADBLOCK Freeing Memory
}
DS1 ()
{
##(Inline grep for 127.0.0.1 & Delete DOS Format Returns)
D=0
if [[ $GETS1 == "Y" ]] ; then
if wget $S1 -O - | grep 127.0.0.1 | tr -d "\r" >> $GEN ; then
logger ADBLOCK Retrieved S1 $S1
D=1
else
logger ADBLOCK S1 ERROR
fi
fi
}
DS2 ()
{
D=0
if [[ $GETS2 == "Y" ]] ; then
if wget $S2 -O - | grep 127.0.0.1 | tr -d "\r" >> $GEN ; then
logger ADBLOCK Retrieved S2 $S2
D=1
else
logger ADBLOCK S2 ERROR
fi
fi
}
DS3 ()
{
D=0
if [[ $GETS3 == "Y" ]] ; then
if wget $S3 -O - | grep 127.0.0.1 | tr -d "\r" >> $GEN ; then
logger ADBLOCK Retrieved S3 $S3
D=1
else
logger ADBLOCK S3 ERROR
fi
fi
}
DS4 ()
{
D=0
if [[ $GETS4 == "Y" ]] ; then
if wget $S4 -O - | grep 127.0.0.1 | tr -d "\r" >> $GEN ; then
logger ADBLOCK Retrieved S4 $S4
D=1
else
logger ADBLOCK S4 ERROR
fi
fi
}
CLN ()
{
if [[ $D = 1 ]] ; then
sed -i -e 's/[[:cntrl:][:blank:]]//g' $GEN
sed -i -e '/\#.*$/ s/\#.*$//' $GEN
sed -i -e '/\[.*\]/ s/\[.*\]//' $GEN
sed -i -e '/^$/d' $GEN
sed -i -e '/127\.0\.0\.1/ s/127\.0\.0\.1//' $GEN
sed -i -e '/^www[0-9]*\./ s/^www[0-9]*\.//' $GEN
sed -i -e '/^[0-9]*www[0-9]*\./ s/^[0-9]*www[0-9]*\.//' $GEN
sed -i -e '/^www\./ s/^www\.//' $GEN
sed -i -e '/</d' $GEN
sed -i -e 's/^[ \t]*//;s/[ \t]*$//' $GEN
cat $GEN | sort -u > $TMP
mv $TMP $GEN
rm -f $TMP
logger ADBLOCK List Cleaned
fi
}
FDNSM ()
{
sed -i -e 's|$|/'$NIP'|' $GEN
sed -i -e 's|^|address=/|' $GEN
}
LCFG ()
{
cat /etc/dnsmasq.conf >> $GEN
}
OPT ()
{
if [[ $OPTIMISE == "Y" ]] ; then
cat >> $GEN <<EOF
cache-size=2048
log-async=5
EOF
fi
}
LWHT ()
{
if [[ $USEWHITELIST == "Y" ]] ; then
for site in $WHITE
do
sed -i -e "/$site/d" $GEN
done
logger ADBLOCK Whitelist Applied
fi
}
LBLK ()
{
dnsmasq --conf-file=$GEN
}
TST ()
{
sleep 15
if sed -n -e '/^address=\/ad\..*\..*\/0\.0\.0\.0$/p' $GEN ; then
TOT=`wc -l $GEN | cut -d" " -f5`
logger ADBLOCK List Sample Format SUCCESS
logger ADBLOCK List Contains End Total of $TOT Entries
else
logger ADBLOCK List ERROR
fi
}
FS ()
{
if ps | grep -E "dnsmasq" | grep -E "nobody" ; then
logger ADBLOCK Dnsmasq is Running Failsafe Ignored
else
logger ADBLOCK Dnsmasq NOT Running Dnsmasq Restarting
service dnsmasq stop
killall -9 dnsmasq
dnsmasq
fi
}
## Run Functions
CLR
FMEM
DS1
CLN
DS2
CLN
DS3
CLN
DS4
CLN
FDNSM
LCFG
OPT
LWHT
LBLK
TST
FS
CLR
## End of ADBLOCK.sh
ENDF
) > $ADB
AUP ()
{
if [[ $AUPD == "Y" ]] ; then
if [[ $(cru l | grep AdUpd | cut -d "#" -f2) != "AdUpd" ]] ; then
## cru (a)dd <name> "min hr day mo wkday <cmd>"
## min=0-59 hour=0-23 day=1-31 month=1-12 sun=0 *=all
cru a AdUpd "0 0 * * 2 $ADB"
fi
fi
}
## Run ADBLOCK.sh & AUP
chmod 777 $ADB
$ADB
AUP -
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #14423 üzenetére
hát ha ez így tényleg működik, akkor csak át kell rendezni a nappalit...
mégiscsak kényelmesebb, mint minden egyes nyomtatásnál menni a nyomtatóhoz, ahogy eddig tettem... -
-
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #14419 üzenetére
csak azért gondoltam, mert amikor állt a router, akkor jószerivel egyáltalán nem ment. most egy fokkal jobb, de még mindig nem tökéletes.
arra tippelek, hogy a telefon antennájának kisebb a teljesítménye, és gyenge a jel/jobban zavarja a 3g.azért a nyomtató nem ilyen egyszerű. kezdésnek nem ismeri fel...
-
-
válasz
sbazsi #14418 üzenetére
Nem hinném, hogy a két rádiófreki zavarná egymást...
A nyomtató beállításához semmilyen linux tudás nem szükséges szerintem. Tomato alatt legalábbis egész biztosan nem... OLEG-et már jó régen használtam, de ha kell is valamit állítani hozzá, azt egész biztosan a webes felületen meg tudod csinálni.. Tehát, egy nyomtató megosztásához nem szükséges semmi hókusz-pókusz.
(zárójelben jegyzem meg, hogy nekem is egy HP LaserJet 6L-em van, de eddig még nem kötöttem rá a routerre)
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #14404 üzenetére
egy kérdés: szerintetetk ha fogom a modemet, és nem azt a 10 cm-es kábelt dugom bele, hanem mondjuk 1 m-est, és messzebb teszem a routertől a modemet, akkor javulhat a teljesítmény?
Intruder2k5: mennyire macera erre az oleg féle firmware-re ráheggeszteni egy nyomtatót?
konkrétan hp laserjet 6l. ez ugye nem usb, tehát átalakítóval lenne. esélytelen, vagy linux guru kell hozzá. -
válasz
rolcsie #14415 üzenetére
Illetve ezen az oldalon megtalálod a nyomtató megosztás beállítását is.
-
válasz
rolcsie #14415 üzenetére
Szia!
Nem igazán ismerem a DD-WRT-t, csak a DEMO-ját néztem most, meg néhány órát volt fent egy más típusú routeremen régebben. Viszont szerintem nem az NVRAM kéne neked, hanem a JFFS2.
Administration -> Management
A másik dolog meg az, hogy nem alapból van benne a nyomtató támogatás?
Services -> USB
-
rolcsie
tag
Sziasztok!
ASUS wl550gpv1 routerem van DD-WRT fut rajta és nem tudok printerszervert telepíteni.
Minden ipkg parancsra hibaüzeneteket dobál, miszerint nem elérhetőek az oldalak,
pedig böngészővel meg elérhetőek.Nincs se pendrive se hdd a routeren.
Azt olvastam az nvram elegendő.Miért lehet ez?
-
Ezt próbálta már valaki az itt lévők közül? Nekem nem akar működni... Kár érte, pedig nem hülyeség.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14411 üzenetére
Én elég öreg vagyok már, ha el nem rontom, 36 leszek lassan, de ez tuti 10 év fölötti táp.. Tényleg nem jutott eszembe a neve, pedig még vagy egy AT-s nagy torony házam is a régi szép időkből..
-
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14409 üzenetére
Ugyeugye? Nekem már egy régi 200W-os pc táp is ki van készítve, azon elég stabilan jön az 5V, ráadásul 20A, talán elég lesz..
szerencsére ez még annyira régi, hogy a kapcsológombos verzió, nem kell vacakolni lábösszezárással..
-
Nekem is van egy D-Link tápom, ami ide van készítve tartalékba, mert ha eljön az idő, amikor megadja magát a táp, az tuti szombat délután lesz, mikor minden zárva van :-) Na meg így csak átdugom, és megy tovább minden, addig is, amíg a sajátja javítás alatt áll. Végülis jövő hónapban lesz egy éves.
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14407 üzenetére
Okés, mivel "használtan" vettem, nem tudhatom, hogy ez a gyári tápja-e, csak tudom, hogy bib volt vele. 70 perce hibátlanul dolgozik a cucc a másik táppal..
-
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14403 üzenetére
Nem tudom, hogy történt, de a régi tápot kihúztam, egy régi D-link tápot bedugtam (5V 2.5A, és a dugasz is jó, és most frankón megy a router. Visszaállt minden alapra, lehet ez is a táp miatt volt. Előtte is HR-eltem már, meg is volt a confiog file, amiből visszaraktam minden beállítás, de a gond a 2 percenkénti újraindulás volt. Most érdekes jó.
Előtte mire megírtam az üzit, 1x elment, 2x visszajött a net, úgy tudtam elküldeni... -
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #14402 üzenetére
látta, volt hogy connectelt, volt hogy nem.
de érdekes módon fogtam a routert, és lefektettem, és azóta megy.
aztán nehogy megint elkiabáljam... -
-
-
Rick4
félisten
Ötletek? WL-500W és oleg, a router 2 percenként újraindul, tápfesz 4.98-4.99V-on van terhelve.... Kivan a tököm is ezzel....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Formula-1
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Politika
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Debian GNU/Linux
- Revolut
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A1000 6GB 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gigabyte G5 KC 15.6" FHD IPS i5-10500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar bill gar
- RAZER PRO TYPE ULTRA - EU
- MSI GF63 Thin 11UD, RTX 3050Ti, i7-11800h, 16GB RAM, 512GB SSD
- ASUS TUF Gaming FX506IU-AL014T, Ryzen 7 4800H, GTX 1660Ti
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest