Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #14398 üzenetére
a wan kapcsolatnak pedig semmilyen összefüggést nem tulajdonítok, egyszerűen voda netem van.
-
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #14398 üzenetére
jol erted. nem tudom mi koze lehet, csak egy otlet volt. van mas tipped notin miert megy, telon miert nem? barmilyen otlet...
-
válasz
sbazsi #14397 üzenetére
Lehet én sem vagyok topon ebben a változékony időben, de ezt most nem értem... Mi köze is van a firmware-nek - ráadásul a WAN kapcsolatnak - a notihoz, vagy a telefonhoz? Jól értem? Notebook-on van net, telefonon pedig nincs, és mindkettő ugyanahhoz a routerhez kapcsolódik?
-
ambipur
tag
válasz
mgrincs #14343 üzenetére
Szia Mgrincs!
Kipróbáltam az általad linkelt ékezeteket is kezelő vsftpd változatot. A vsftpd.conf - ba betettem az itteni három módosítást, majd újraindítottam a vsftpd - t:
http://itcafe.hu/tema/asus_wl500g_premium/hsz_4252-4252.html
FTP - n belépve létrehoztam egy öüóőúéáű nevű könyvtárat. Samba - val megnézve az ő és ű betűknél í megy négyzetgyőkjel vagy pipa karakter volt. Szóval ez se tökéletes ... Neked ez a két karakter helyesen működik? Előre is köszi!
-
sbazsi
veterán
Na úgy néz ki megy a dolog, bár egyelőre manuális csatlakozással. nem tudom mi lesz, ha bontja a vonalat/áramszünet...
na majd kiderül, mindenkinek köszönöm a segítséget! -
ambipur
tag
válasz
vargalex #14370 üzenetére
Szia Vargalex!
Köszönöm a segítséget! A megoldás valóban a libjpeg és a libpng csomagok telepítése volt. Én a php-gd telepítése előtt átnéztem a csomagleírást a függőségek tekintetében az Oleg-es feed weboldalán, de ez a két csomag nem volt benne a függőségek között. Ha rendesen dokumentáltak volna...
-
ambipur
tag
válasz
Laca 012 #14376 üzenetére
Szia Laca!
A gd támogatás most már rendben van. Felvettem a kapcsolatot az SPFG (Single File PHP Gallery) http://sye.dk/sfpg/ fejlesztőjével. A teszt script szerint minden ok, a jogosultság is 777. Válaszolt is, de egyelőre még nem jutottunk előrébb. Ha fejlemény van, jelentkezem!
-
válasz
sbazsi #14389 üzenetére
Valamint most, hogy egy kicsit bolyongtam a tomatousb.org oldalon, találtam egy - számomra legalábbis - teljesen új Tomato mod-ot, ami elvileg tud 3G-t.
tomato-NDUSB-1.27_DANtes_170710.trx
Ha esetleg nem válik be az OLEG, akkor ez is egy lehetőség...
-
Új Tomato Firmware!
-
ecaddict
senior tag
válasz
sbazsi #14389 üzenetére
Igen. Igen (A koppel az Oleg-ből indult, egy nagyon hasonló webes felületet kapsz, nincs parancssor).
azt hol tudom meg, hogy ezek pontosan milyen modemek lehetnek?
Felteszed és detektálja. Ha mégsem (az e220 azért elég alap) akkor weben be kell adni a Vendor ID/Product ID-t (logból olvasható ki).
Infók: Link
-
sbazsi
veterán
válasz
ecaddict #14388 üzenetére
hmm...
és ugye nekem ez kell:
WL500gx-1.9.2.7-d-r1825.trx
WL-500gx firmware 1.9.2.7-d from 2010.07.23ehhez sem kell ugye parancssorban telepítgetni, csak felteszem az admin felületen keresztül, és ott a menürendszerében mindent be tudok állítani.
szerk:
3g/cdma modems support, contributed by rss & dlukanidin @ wl500g.info (EXPERIMENTAL)
azt hol tudom meg, hogy ezek pontosan milyen modemek lehetnek? -
ecaddict
senior tag
válasz
sbazsi #14383 üzenetére
Legújabb Oleg tudja 3G modemet.
Szerepel is a változásokban.
A delux firmware a gx végü. Weben konfigolható minden, ha esetleg mégsem menne, webről tehető vissza a régi firm.
-
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #14386 üzenetére
ezzel csak az a gond, hogy linuxhoz egyáltalán nem értek.
ez a koppel féle azért volt jó, mert feltettem, és mindent menüből tudtam mindent beállítani. -
-
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #14384 üzenetére
ez megy huawei modemmel is?
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #14371 üzenetére
arra gondoltam feltennék egy újabb firmware-t, jelenleg a koppel.cz oldalon találhat 1,71-es verzió van fent.
ezen az oldalon ez a legfrissebb, és már kb 1 éve ez fut rajta.szóval ki tud olyan helyet, ahol van tesztelt, huawei e220 modemmel együttműködő firmware asus wl500g deluxe routerhez. tudom, kicsit off, de ez az egyetlen élő asus wl500 topic.
-
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #14380 üzenetére
Köszi,de nem akarok kisérletezni
Nekem már ezt megcsinálni is elég volt! Ráadásúl azt hittem,hogy ez a miénkhez készült.
-
válasz
Bernath #14379 üzenetére
Nem biztos, hogy a WL-500G Premium routeredre fel kéne tenni a MIPSR2-es fw-t... Az inkább az RT-N16-ra van. Ha 2.6-os kernelt szeretnél használni, akkor is a MIPSR1 verziót keresd, ha pedig csak megtévedtél, és maradnál a biztos 2.4-esnél, akkor az aláírásomban szereplő 47-es build a legújabb.
-
Bernath
tag
Nos nekem ez az új: tomato-K26USB-1.27.9047MIPSR2-beta16-Ext.rar
Valszeg Neked már ez van fent -
válasz
Bernath #14377 üzenetére
Szia!
Új Tomato? Hol? Melyik az? :-)
Én csak a 47-est látom, ami már egy hónapja megy nálam...
http://tomatousb.org/download -
Bernath
tag
Sziasztok!
Kijött az új tomato,érdemes telepíteni? Mondjuk én csak torrentezésre használom. -
Laca 012
őstag
válasz
vargalex #14370 üzenetére
mobilizmo: grat!
ambipur: Még annyival kiegészíteném, hogy nálam az alap probléma a vnstat táblázatai és grafikonjai voltak, amihez szintén php-gd kellett. Itt kezdődött az egész és miután újra üzemelt a ligttpd webszerver, utánna még mindíg nem volt grafikon, csak piros x..
A megoldást intruder2k5 súgta meg, azaz a vnstat.config fájlban át kellett állítanom a kimeneti kép formátumot svg-ről png-re...
Tudom, hogy nálad nem ez a probléma, nálad a dinamikus könyvtárakra írja a hibát.
Nem lehet, hogy esetleg jogosultsági problémák miatt nem fér hozzá? -
mobilizmo
addikt
válasz
vargalex #14373 üzenetére
Sziasztok!
Végül mégis a javítás mellett döntöttem.
A púpos 1200 uF 10 V-os kondit, 1500 uF, 16 V-ra cseréltem.
Egyelőre tökéletesen működik :-)A kondiból rögtön 3-at vettem. Így a segítségetekkel, 150 Ft-os kiadással egy kis szaladgálással (+ néhány száz forint) és szereléssel 25.000 Ft-os kiadást spóroltam meg.
Mindenkinek minden segítséget nagyon köszönök!
Szupercsapat vagytok!
-
-
vargalex
félisten
válasz
mobilizmo #14372 üzenetére
Hi!
Teljesen megfelelő az a táp, de vannak jóval olcsóbban is.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #14369 üzenetére
Szerinted ez megfelelő lehet?
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVVkVKUFpXMWtNdz09&pid=VkZaU1RtVkZOVFpoTTJoUFZrWnNNdz09
Későbbiekben megcsinálnám az eredetit is, de most nincs időm bíbelődni vele.
Köszi!
-
vargalex
félisten
válasz
ambipur #14367 üzenetére
Hi!
Laca 012-nek is hasonló problémája volt.
Ha jól keresgéltem, akkor a megoldás a libjpeg és libpng, illetve az uclibc-opt csomag telepítése volt. -
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
Egy php - s kérdésem is lenne: különféle internetről ingyenesen letölthető, php alapú, előnézeti képeket és a weboldalt is automatikusan legeneráló fényképalbumhoz lenne szükségem a gd library - re. Feltelepítettem a php-gd csomagot. A függőségei, azaz a php és a libgd csomagok telepítve vannak. A phpinfo működik. A php.ini -ben beállítottam, hogy a systemlog - ba loggoljon, illetve extension_dir = "/opt/lib/php/extensions". A Dynamic Extensions szekcióba beszúrtam hogy extension=gd.so . És valóban, a gd.so létezik a /opt/lib/php/extensions könyvtárban. Mégsem töltődik be, pedig kikilleltem a php-fcgi folyamatot meg a lighttpd - t is majd újraindítottam a lighttpd - t. A syslog - ban ezt a hibát találtam:
Jul 22 22:32:04 lighttpd[10405]: (log.c.166) server started.
Jul 22 22:32:04 syslog: PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/lib/php/extensions/gd.so' - File not found in Unknown on line 0Volt-e ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata, illetve mi volt a trükk? Mit csinálhatok rosszul? Előre is köszönöm!
-
ambipur
tag
válasz
mgrincs #14348 üzenetére
Szia Mgrincs!
Elmentettem a firmware vsftpd engedélyezése előtti és utáni iptables file - okat és pontról pontra összehasonlítva azokat az általad írt 5 sornyi különbséget találtam. A firmware vsftpd - t letiltva majd a Firewall scriptbe beírva az 5 sort majd újraindítva a telepített vsftpd - t nem működik kívülről. A Firewall scriptbe beírt 5 sort ezekután nem találtam meg az iptables fileban. Ezekután az /etc/iptables file /jffs - ből való bootoláskori felülírásával próbálkoztam, volt benne egy 20s késleltetés is, de ez se hozott eredményt. Most engedélyezve van a firmwarebeli vsftpd, és az /opt/etc/init.d/S20vsftpd fileba beírtam egy killall vsftpd - t, így a telepített vsftpd indítása előtt a firmwarebeli vsftpd - t leállítom. Így jó a tűzfal és kívülről is megy a vsftpd. Végre! Az ékezetes változatodat még nem próbáltam, de ez lesz a következő lépés. Köszönöm a segítséget!
-
Laca 012
őstag
válasz
mobilizmo #14358 üzenetére
Táposoknak..
99%, hogy nálad is az ominózus táp hiba van.. -
vargalex
félisten
válasz
mobilizmo #14358 üzenetére
Hi!
Én azért soros konzolon megnézném még a helyedben. Illetve egy 5V-os táppal. Ha budapesti vagy, akkor mindkettőben szívesen segítek.
A WRT160NL helyett én inkább egy TP-Link TL-WR1043ND-t vennék, mert nagyjából ugyan az a hardware, csak jóval olcsóbb. Ha kb. a WRT160NL árában gondolkodsz, akkor inkább egy D-Link DIR-825 (B1/B2), ami azért jóval erősebb hardware. Ezt is megkapod 25000 Ft körül.
Vagy, ha maradnál az Asus-nál, akkor igazából az RT-N16 ajánlott, csak az kissé drágább.
Egyébként a WRT160NL az általad linkeltnél olcsóbban is van. -
nyogo83
senior tag
Az elmult napokban a rtorrent lehal/leall magatol. Volt hogy 2x - 3x kellett ujra elinditani a napokban, ill. az utobbi 2 hetben volt hogy a routert fullra restartolni kellett 4-5 alkalommal mert nem reagalt semmire (1 eve folyamatosan minden hiba nelkul stabilan ment eddig) :S Valakinek van valami hasonlo tapasztalata, esetleg otlete hogy hol es hogyan tudnek a hiba forrasara fenyt deriteni?
-
mobilizmo
addikt
Nyugodjék békében?
Sziasztok!
Sajnos úgy tűnik v1 routerem eltávozott.
Hibajelenség: szgép és a router között nincs kapcsolat, ip címén nem érhető el,
Asus Restor toolja sem látja. Mind a 4 lan led világít, pedig csak 1-be van dugva kábel, wan led viszont nem világít pedig kellene. Resettel, kábelcserével, másik csatlakozóval sikertelenül próbálkoztam, tápot csak egy +6 V-ost találtam hirtelenjében, de annak a külső átmérője kisebb a szükségesnél. Ennek ellenére azzal is kipróbáltam, gondolom mondanom se kell milyen eredménnyel (bár a ledek így is világítottak).
Mi a véleményetek valóban meghalt, egyéb módszerekkel, esetleg egy kis hardveres turkálással helyrehozható, vagy mondjak le róla. Ebben az esetben arra vonatkozóan is kérek ajánlást mit vegyek helyette. Nem vagyok asus függő (remélem ezzel nem követtem el égbekiáltó árulást), de szeretnék torrentezni vele és mivel nem vagyok linux hozzáértő olyan kell, legyen amihez létezik részletes leírás az alternativ firmware-hez.
WL500-W még kapható, de nekem ez is tetszik:
http://www.edigital.hu/Router/Linksys_WRT160NL_300Mbps_WLAN_router-p49364.html
Hát nem óco az biztos :-(Előre is köszönök minden hozzászólást!
-
rudi77
tag
Felraktam a routeremre az oleget ismét de a xinetd nem akkar müködni!
Már az installnál is hiba üzi fogad:[admin@WL-000EA6F61F7E root]$ ipkg install xinetd
Package xinetd (2.3.14-9) installed in root is up to date.
Configuring xinetd
Warning: the current only_from configuration in /opt/etc/xinetd.conf is
only_from = localhost 10.0.0.0/8 172.16.0.0/12 192.168.0.0/16
change to your subnet accordingly and tighten security!
/opt/etc/init.d/S10xinetd: /opt/etc/init.d/S10xinetd: 14: /opt/sbin/xinetd: not found
postinst script returned status 127
ERROR: xinetd.postinst returned 127
Nothing to be done
Successfully terminated.Aztán inditásnál:
-sh: xinetd: not found ---- pedig ott van /opt/sbin/xinetdTelepítetem a vsftpd de ott is hiba üzi fogad:
Installing vsftpd (2.2.2-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable//vsft2.2.2-1_mipsel.ipk
Configuring vsftpd
You'll need to add line like
echo "ftp stream tcp nowait root /opt/sbin/vsftpd /opt/etc/vsftpd.conf" >>/etnetd.conf
to your /unslung/rc.xinetd file -- see the wiki at http://www.nslu2-linux.orgr more info
Configuring xinetd
/opt/etc/init.d/S10xinetd: /opt/etc/init.d/S10xinetd: 14: /opt/sbin/xinetd: nfound
Successfully terminated.Nem értem mi lehet a hiba már harmadjára probálkoztam és az istenek se jó!
-
rudi77
tag
Felraktam a routeremre az oleget ismét de a xinetd nem akkar müködni!
Már az installnál is hiba üzi fogad:[admin@WL-000EA6F61F7E root]$ ipkg install xinetd
Package xinetd (2.3.14-9) installed in root is up to date.
Configuring xinetd
/opt/etc/init.d/S10xinetd: /opt/etc/init.d/S10xinetd: 14: /opt/sbin/xinetd: not found
Nothing to be done
Successfully terminated.Aztán inditásnál:
-sh: xinetd: not found ---- pedig ott van /opt/sbin/xinetdTelepítetem a vsftpd de ott is hiba üzi fogad:
Installing vsftpd (2.2.2-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable//vsft2.2.2-1_mipsel.ipk
Configuring vsftpd
You'll need to add line like
echo "ftp stream tcp nowait root /opt/sbin/vsftpd /opt/etc/vsftpd.conf" >>/etnetd.conf
to your /unslung/rc.xinetd file -- see the wiki at http://www.nslu2-linux.orgr more info
Configuring xinetd
/opt/etc/init.d/S10xinetd: /opt/etc/init.d/S10xinetd: 14: /opt/sbin/xinetd: nfound
Successfully terminated.Nem értem mi lehet a hiba már harmadjára probálkoztam és az istenek se jó!
-
TokLac
senior tag
A multis nyomtatóm scannerét felejtsem el routeren keresztül?
-
-
jozsef05
csendes tag
Sziasztok.
A routerren tárolt weboldalt szeretném nyilvánossá tenni(pár könyvet eladok)
De a dyndns regisztráció után és a routernek adott dyndns adatotokkal csak a tomato oldal
jön be.
Mit kell máshogy csinálnom hogy a www/weboldal és a rtorrent oldal is nyilvános legyen -
TokLac
senior tag
Üdv!
Rég jártam erre. Vettem egy Epson SX415 multi nyomtatót. Scanner és nyomtató egyben. Gondolom a router nyomtató portja csak a nyomtatóval boldogul. Tegyek egy próbát?
-
n_atsi
tag
Üdv mindenkinek !
Le tudná irni valaki hogy kell a cifs-et beállítani, hogy működjön is.
Nem bírok vele. A leírások alapján megcsináltam, de nem mountolja fel a router.
Részletesen, ha kérhetném, esetleg a nattila70@gmail.com címre kérnék választ.Köszönettel: Atis
-
mgrincs
tag
válasz
ambipur #14344 üzenetére
Szia,
az engedélyezés után, a tűzfal szkript elmentésre kerül a /etc/iptables fájlba is.
Ha abba belenézel, valami alábbit kéne láss, nálam ezek az ftp-vel kapcsolatos szabályok:-N ftplimit
-A ftplimit -m recent --set --name ftp
-A ftplimit -m recent --update --hitcount 3 --seconds 60 --name ftp -j DROP
-A INPUT -p tcp --dport 21 -m state --state NEW -j ftplimit
-A INPUT -p tcp -m tcp --dport 21 -j ACCEPTEzt nyilván az iptables paranccsal megfejelve, megkapod a szkriptrészletet, amit a tűzfalszabályokhoz kell beillesztened.
pl.:iptables -N ftplimit
-
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #14337 üzenetére
"Véleményem szerint a WiFi Power állítgatása csak parasztvakítás,..."
"ez így ebben a formában.. neem igaz,..." (by Markos-Nádas)
Szóval én próbálgattam.. Alap esetben gyári firmware-el kb az Oleg 42-es középértékével megegyező térerőt produkált. ekkor volt kb egyformán 20mbit/s a le és feltöltés.. (4-5m-re a routertől)
25-30m-en (2db módosított antennával) 15mbit/s-ra csökkent..
Feltolva maximumra felment 18mbit/s-re, levéve a teljesítményt minimumra 11Mbit/s-ra csokkent a letöltés sebessége.
A feltöltés eközben nyilván nem, vagy csak minimálisan változott.. 4-5m-re a routertől semmi változás nem volt.Kíváncsi lennék, másnál is így alakul-e, bár ugye ehhez a "netes" méréshez kellett a digi 80/25, legalább is a feltöltés sebességéhez, a letöltéshez meg túl sok is.
Meg lehet próbálni fájlok áttolásával is pl. sambán, de ott gondolom lehet más értékek jönnek ki..Az Atomos Home Server, meg az n-es MIMO-s wifivel simán áttolja a 80/25mbit/s -ot neten, tehát ott a RAMdiszkről/RAMdiszkre mérést preferálom.
4-5m-en belül így megvan a 150-160mbit/s (le is - fel is).. viszont ott nem próbáltam (nem is néztem/tudom hol kell, vagy lehet-e) teljesítményt állítgatni.. -
Gyurka6
őstag
Törölném, ha tudnám!
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Ugyan nem asus a szerkentyű, a gondom az openwrt samba3 progival van.
A szerkentyűre csak \\192.. stb. módon tudok belépni. Kilépéskor azt írja
"Openwrt nem érhető el. Lehet.. nincs joga..." üzenetet kapom nagy sokára.
Mi lehet a gond, merre keressem? (Egy soekris alaplap volna.)
Köszönöm. -
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5 #14342 üzenetére
Szia Intruder, Mgrincs!
Az iptables -L kimenetében az FTP-re ennyi vonatkozott:
Chain INPUT (policy DROP)
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ftp flagsIN,SYN,RST,ACK/SYN
ftplimit tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ftp state NEWChain ftplimit (1 references)
target prot opt source destination
all -- anywhere anywhere recent: SET name: ftp side: source
DROP all -- anywhere anywhere recent: UPDATE seconds: 60 hit_count: 3 name: ftp side: sourceEbből nem vágom, hogy mit kéne beírni az init scriptbe.
-
mgrincs
tag
válasz
ambipur #14339 üzenetére
Szia,
az ékezetes karaktereket is kezelő optware-es vsftpd:
Legjobb tudomásom szerint nincs jobb módszer pillanatnyilag, mint forgatsz magadnak egyet, az elérhető source és patch-ek alapján.
Az ftp kiengedésére pedig a legegyszerűbb, ha engedélyezed a firmware-belit, majd meg tudod nézni az iptables -L paranccsal, hogy mit adott hozzá a tűzfalszabályokhoz.Szerk,: megelőztek.
-
-
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
Még egy vsftpd kérdés: itthonról megy, házon kívülről viszont nem. Tehát tűzfal broblémám van. Hogy kell rendesen kiengedni a 21-es portot? (Tomato firmware van és saját telepítésű vsftpd, a firmware-belit letiltottam.) Előre is köszi!
-
ambipur
tag
válasz
ecaddict #4252 üzenetére
Szia Ecaddict!
Az általam telepített vsftpd nem kezeli az ékezeteket: létrehoztam egy ékezetes nevű mappát, és samba-val vagy ssh-val nem is enged belelépni, bár az ékezet helyén hülye karakterrel látszik, hogy van ott egy mappa. Elkezdtem keresgélni, és ezt a hozzászólásodat találtam. Az általad akkor belinkelt file már nincs meg. Esetleg Neked magvan még, vagy van esetleg azóta jobb módszer? Előre is köszönöm!
-
sbazsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #14337 üzenetére
melegedést kétlem, nem ablakban van.
a telóra lekaptam egy progit, amivel kijelzi a telefon, hogy milyen a jel.
az én wifimre jelzi a legjobb jelet, mégis akad. -
válasz
sbazsi #14336 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint a WiFi Power állítgatása csak parasztvakítás, nem eredményez javulást. Ha valakinek más a véleménye, majd úgyis megcáfol.
A napokban egy ismerős azért szívott a routerrel - igaz, hogy nem ASUS, de ez most mindegy -, mert az ablak előtt használja, és a délutáni nap mindig túlmelegítette, és belassult, lefagyott a nete. Most eltette az asztal alá, és minden rendben van. Persze eddig nála is minden rendben ment, csak amióta 35 fok van kint, azóta haldoklott.
Esetleg, ha van másik, próbálj antennát cserélni a routeren, hátha az is segít.
Mondjuk az furcsa, hogy a géppel viszont jó a kapcsolata... Telefonról közvetlenül a router mellett is akadozik?
-
sbazsi
veterán
volna egy kis gondom, bár picit off a topicban. de csak mert asus wl500g deluxe routerem van.
szóval a routeren oleg féle firmware van, verziója: 1.9.2.7-10-USB-1.71
rákötve egy huawei e220 voda internet
a gond az, hogy az utóbbi időben igencsak labilis a cucc. (lehet, hogy mindig is az volt, csak most tünt fel)
most áttettem egy olyan csatornára, amit más nem használ, meglátjuk mi lesz, és a radio powert 19-ről feltettem 25-re (Ennek vajon van-e értelme/ vagy esetleg árt neki?
mit javasoltok még? tegyem messzebb a modemet a routertől, mert a két wireless zavarhatja egymást, vagy ez hülyeség? esetleg tegyem az ablakhoz közelebb, mert rossz a vétel?soxor van, hogy a telefon csatlakozott a routerhez, legalábbis ezt írja, de szinte nem jön be semmi. ilyenkor a gépen megy a net.
bármi ötletet/tippet szivesen fogadok.
-
Laca 012
őstag
válasz
mgrincs #14332 üzenetére
Igen, a kép alapján a legjobb chipek vannak azon a samsung modulon..
Ha anno kaptam volna, én is tccc -s 400-ast raktam volna bele! (bár a tcb3
-as is megy 2.0-s időzítéssel 150MHz-es órajelen.. )
Én is drukkolok neki!!Épp most néztem, az enyémekből ezek maradtak:
Az utolsó kettő chip, ha nagyon ráérek, lehet belekerül az irodaiba...
-
mgrincs
tag
válasz
Laca 012 #14331 üzenetére
Aki bővítésen töri a fejét, és feltétlenül SAMSUNG chipekkel szeretne operálni, nézzetek el ide:
Elvileg a kép alapján jónak tűnik, és nem vészes az ára sem.
Persze el kell menni, megnézni, hogy szám alapján jó-e.
A notebook mem melett, van nekik PC-be való mem-ből is samsung, azon is jónak tűnnek a chipek. Kinek melyik szimpatikus.
Ha megvannak, és továbbra is te szeretnél vele próbálkozni, szívesen adok wood-fémet.
Én azzal szedtem le a chipeket, és mint mondtam 9db ment simán.
1-el szívtam, az sehogy nem akart elindulni az új RAM-okkal, arra visszaforrasztottam az eredeti chipeket, és hibátlanul ment velük.
Mindezt 5 újraforrasztás után, és semmi baja nem volt a nyáknak, pedig nem műszerész vagyok. Közben volt amin PIN9 kellett, ne kérdezd miért, de az is működött utána hibátlanul. Keress vissza a fórumban, tecső-re is raktam videót róla. Szerintem megéri használni.
Máig elgondolkozok néha mi lehetett annak az egynek a nyűgje.
Drukkolok. -
Kitakat
aktív tag
válasz
BlackPlanet #14326 üzenetére
Szia
lehet én vagyok vak de ha ezek Hynix chippek akkor:
"A RAM típusától függően kellhet még egy 3-7pF kondenzátor az U4-es RAM chip 51-es lábára. Hynix-nál biztos (nekem csak úgy ment). "Nem látom képen a szürö kondit!!!
Kitekat
-
Laca 012
őstag
válasz
A nyák ahogy nézem tényleg nincs elégetve és a forrasztás is szép.
Az pl. tényleg bennem is felmerült, hogy a túloldalra beforrasztottad-e az ellenállást illetve amikor visszatetted a gyári chipeket akkor pedig kiforrasztottad-e. (Bár a forrasztás kinézete alapján elég precíz munkát végeztél, az enyém is kb. így néz ki, de tényleg csak azért kérdezem, hátha valami felett elsiklottál)
A chipeket nem tudom, mivel szedted ki, ezért nem tudom azt sem, hogy meghalhattak-e. Mindenesetre elég sokat kibírnak.
Az új chipek tuti so-dimm modulról való 32Mx16 szervezésűek? Mert az, hogy 64kB-osak és 333-400MHz-es DDR1, az még semmit nem jelent!
Én nem adnám fel, bár lehet keresnék egy pár tutira működő samsung chipet, mert a ki-beforrasztások száma valóban limitált.. -
mgrincs
tag
válasz
Ahogy mondtam, ha tudunk találkozni valahol, megnézem, vagy visszakeresel, és beszélsz Gyulával, Diósdról.
Amit még érdemes lehet megnézni, az első esetem ilyen volt, hogy nem-e túrtál le/el véletlenül egy-két ellenállást a memóriák mellől. Meg a túloldali ellenállást is újra ellenőrizhetnéd, hátha az mászott el.
Több ötletem nincs.
Sajnálom -
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
mgrincs, Laca 012Hétvégén volt egy kis időm a routerrel foglalkozni.
Átnéztem az összes forrasztást újraforrasztottam (nincs zárlat se szakadás).
Sajnos nincs már tippem mi lehet az oka(arra gondolok hogy a kiforrasztásnál megfeküdtek a chipek)
A router csak nem akar feléledni.
Háromszor forrasztottam ki be a chipeket. (abból elméletileg két új volt amit egy DDR RAMról szedtem le.)
Igyekeztem vigyázni a nyákra hogy ne égjen el.Na mindegy bedobom a szekrény aljába.
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #14324 üzenetére
Nem normális szerintem se, az okát se tudom. Egy helyi kis szolgáltató netjét használom, a tetőn egy bazi nagy antenna, a kábele meg egy TP- link A601-es AP-be csatlakozik, vagyis wifi-n kapom a műsort. Persze plusz pénzért lehet fix ip-t kérni.. De így tuti nem természetes....
-
Szia!
Szerintem a DynDNS frissítésnek automatikusan le kéne futnia, minden WAN IP változáskor... De azért nekem kicsit furcsa ez a 10-20 perces intervallum. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ez normális. Ha nekem 10-20 percenként cserélődne az IP-m (ergo megszakadna a kapcsolat, és újracsatlakozna), hát szerintem eléggé ideges lennék. És ha van egy folyamatban lévő letöltésed olyan szerverről, ami nem támogatja a folytatást? Akkor így jártál? Azért ennek utánanéznék, hogy ez így normális, vagy esetleg nálad van a hiba...
-
Rick4
félisten
Sziasztok, hogy tudjátok, olegen a dyndns frissítés hogy működik? Mert a netszolgáltatóm akár 10-20 percenként is vált ip-t, de most d.u. már 2x is volt úgy, hogy a router késett a frissítéssel, én csináltam meg kézzel, hogy meglegyen.
-
norbszt
tag
Sziasztok
Egy hozzáértő segítségét kérném van egy asus rt-n13u routerem dd-wrt firmware-vel a torrent kliens pedig Transmission 25000 porton van beállítva és mindig passzív módban vagyok hogy tudom megcsinálni hogy aktív legyek nem nagyon értek a Linuxhoz
valami lépésröl lépésre megoldás kéne -
Laca 012
őstag
válasz
mgrincs #14312 üzenetére
Huhhh, ezek a képek....
Hát én elrettentem rendesen...
(BlackPlanet: ) Egyébként ha működőképesen lettek kiszerelve a ramok, akkor kár pin9-ezni, annak működnie kell, ha jó a forrasztás! Ha nem jó akkor pedig meg kell keresni hol rossz, és nem szabad annyira elbarmolni, hogy forrasztásban járatosabb se tudja helyrehozni..
A nyák meg minél többet forrasztják, annál rosszabb, úgyhogy sosem forrasztanám vissza az eredeti chipeket! Az már volt benne és működött, tehát kizárásos alapon vagy az új chip, de leginkább a forrasztás volt a gázos.. pin 9-el viszont el lehet röppenteni pillanat alatt.Azt csak akkor szabad, ha pl firmware csere közben száll el ..
A Gyula Diósdon is csak addig tud segíteni, míg a panel nincs szétégetve teljesen.... -
mgrincs
tag
válasz
BlackPlanet #14314 üzenetére
Ami még eléggé gyakori hiba volt, egyszerűen, hogy rövidzár maradt a chip lábai között.
Érdemes, én is eljátszottam párszor, szépen egyenként lépkedve végigmérni a szomszédos lábakat, sokszor szabad szemmel nem is láttam, mégis csippant a multiméter.
Illetve ha soros konzolon rá tudnál nézni, lehet oda is böfög valamit.
Ha nem berhelted nagyon szét, akkor szerintem mindenféleképpen menthető.
Ha budapesti, vagy környéki vagy, esetleg megbeszélhetünk valahol egy találkát, és ránézek én is. Több szem többet lát. Meg csipásabb is. -
ambipur
tag
válasz
vargalex #14316 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam úgyis, hogy a stopnál csak az echo-s utasítás meg a killall maradt. Na, erre ez a válasz:
[root@WL500g-Premium root]$ /opt/etc/init.d/S20vsftpd stop
Stopping ftp server: vsftpd
/opt/etc/init.d/S20vsftpd: line 33: killall: Permission deniedEz már tényleg durva!
-
vargalex
félisten
válasz
ambipur #14315 üzenetére
Hi!
Érdekes, főleg azért, mert ha jól számolom, a 35. sor az esac.
Nem lehet, hogy a scriptben beállított PATH miatt másik pidof-ot futtatna, amihez nincs joga? (Megpróbálhatod, hogy a pidof-ot lecseréled /bin/pidof-ra.)
Bár, ha jól látom root-al futtatnád.
Szerintem ne bajlódj vele, szedd ki pidof-ot (a stopnál csak az echo és a killall maradjon). Legfeljebb a stop-nál, ha nem fut a vsftpd, akkor majd a killall panaszkodik.
Vagy, ahogy írtam, megpróbálhatod helyettesíteni a ps-el, vagy a pgrep-el. -
ambipur
tag
válasz
vargalex #14306 üzenetére
Szia Vargalex!
Köszönöm a segítséget! A pidop vsftpd működik, visszaadja a processID-t. Mégis, a Te változatodnál is leállítási kísérletre ezt kapom:
[root@WL500g-Premium root]$ /opt/etc/init.d/S20vsftpd stop
/opt/etc/init.d/S20vsftpd: line 35: pidof: Permission deniedMi lehet a gond?
-
BlackPlanet
csendes tag
válasz
mgrincs #14312 üzenetére
Szia.
Visszaforrasztottam az eredeti chipeket de ugyan az a helyzet
Nem indul el az eredetivel sem.
A pin9-es trükk sem segített.
Pin9 GND-re majd adok tápot a routernek kb (30 sec)
Majd leforrasztottam a pin9-es lábról a GND-t
Restore gomb benyomva tápot adtam gomb elenged.
Nem történt változás.
Ezek szerint végleg elhalálozott -
GandC
tag
Sziasztok!
Én is RAM-ot szeretnék cserélni a wl500gp V1 routeremben, természetesen 2*64MB-ra, így most ehhez keresek megfelelő memória chipeket.
Azért ide írok, mert abban bízok, hogy valakinek az átalakításból hátha megmaradt a modulon lévő másik két chip, amin szívesen túladna
Szóval ha bárkinek van ilyesmi a birtokában, írjon bátran!
Első sorban Samsung chipek érdekelnének, hiszen azokhoz nem kell a szűrő kondi, de ha nincs más, akkor a Hynix is jó.Előre is köszönöm szépen mindenkinek az ajánlatát, bármilyen legyen is az
Üdv: GandC -
mgrincs
tag
válasz
BlackPlanet #14311 üzenetére
Szia,
ne add fel ilyen könnyen.
Volt ilyen esetem, amikor egész egyszerűen nem ment. Pedig minden úgy csináltam mint a többi 8 alkalommal. Mégse ment. Egyszerűen visszaforrasztottam az eredeti chip-eket.
Másik dolog, hogy pl volt olyan is, amikor a pin9-es trükk kellett, és aztán elindult. Erről több info-t a kereső használatával szerezhetsz.
Vagy próbáld meg másik memóriákkal.
Nálam az első próba a chipek "leszerelése" után 2 hónapot állt, mert készültem a javításra, lélekben, technikailag. A végén csak elindult, és nálam működött még 2 hónapot. Persze aztán túladtam rajta, de csak mert volt lehetőségem cserélni. Ha nem lett volna, valószínű azóta is azt használnám.
Elrettentésként:Egyszóval ne add fel, ha nagyon nem megy, vagy elviszed a Laca12 által emlegetett érdi/diósdi?? emberkének, vagy én is szívesen ránézek.
-
BlackPlanet
csendes tag
Sajnos sikerült az örök vadászmezőkre juttatnom a kedvenc routeremet
RAM (128MB) csere után nem már nem ébredt fel az altatásból. Pedig nem vagyok kezdő forrasztás terén. Sajnos ez most nem sikerült. Tápot adok a routernek LAN port ledek felvillannak az Air led halványan világít. Gondolom túlmelegedtek a RAM-ok a kiforrasztás során.
Csak azért írtam ide hátha esetleg van valakinek ötlete az újraélesztéshez. -
valagomba
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14309 üzenetére
köszönöm
-
válasz
valagomba #14308 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy sikerült, ez így teljesen rendben van...
Ezt az S99rtorrent script dobja leállításkor, de sok jelentősége nincs.
Stopping rtorrent
iptables: Bad rule (does a matching rule exist in that chain?)A kill-ek csak azért vannak a scriptben, ha netán nem állna le a stop-ra, de mivel "no process killed" a válasz, ebből az következik, hogy rendben leállt minden.
killall: rtorrent: no process killed
killall: lighttpd: no process killedEz az én hülyeségem, nem tudja lecsatolni az mmc-t, mivel onnan fut a telepítő script.
umount: can't umount /mmc: Device or resource busyEzzel pedig csak tudatja, hogy újraindul.
Rebooting... -
valagomba
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14303 üzenetére
Szia,
ma működik a szerver és fel is raktam a leírásod alapján mindent...már dolgozik is az ruTorrent..
köszönöm a segítséget...egy kis apróság a telepítés során adódott...az utolsó lépés eredménye így néz ki:
Stopping rtorrent
iptables: Bad rule (does a matching rule exist in that chain?)
.
killall: rtorrent: no process killed
killall: lighttpd: no process killed
umount: can't umount /mmc: Device or resource busy
Rebooting...emiatt kell aggódni...vagy ez még belefér?
mégegyszer köszi...
üdv
VG -
vargalex
félisten
válasz
ambipur #14305 üzenetére
Hi!
Jónak tűnik, bár mivel csak S20vsftpd-d van, így az első if-es szerkezet teljesen felesleges.
Úgy tűnik, mintha a pidof nem adná neked vissza a process id-t, ezért nem kill-eli ki a vsftpd-t. Ha fut a vsftpd, akkor a pidof vsftpd visszaadja a process ID-t? Persze próba előtt a PATH-ot állítsd be ugyan arra, mint a script elején, hogy biztosan ugyan az fusson.
Ha nem ad vissza semmit, akkor a pidof-os sort lecserélheted erre:if [ -n "`ps aux | grep $NAME`" ]; then
vagy, ha van (nem ismerem a Tomato 2.4-es kernel alatti lehetőségeket), akkor:
if [ -n "`pgrep $NAME`" ]; then
Az eredeti scripted (ami, mint írtam, szerintem alapjában véve jó) kicsit átláthatóbban:
#!/bin/sh
prefix="/opt"
PATH=${prefix}/bin:${prefix}/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
NAME=vsftpd
DAEMON=${prefix}/sbin/${NAME}
DAEMON_OPTS="${prefix}/etc/vsftpd.conf"
test -x $DAEMON || exit 0
d_start() {
echo "Starting ftp server: $NAME"
$DAEMON $DAEMON_OPTS
}
d_stop() {
if [ -n "`pidof $NAME`" ]; then
echo "Stopping ftp server: $NAME"
killall $NAME
fi
}
d_restart() {
d_stop
sleep 1
d_start
}
case "$1" in
start|stop|restart)
d_$1
;;
*)
echo "Usage: $0 (start|stop|restart|usage)"
;;
esac
exit 0 -
ambipur
tag
válasz
ambipur #14283 üzenetére
Szia Vargalex!
Elnézést kell kérnem, mert a vsftpd jól működik! Ha ezeket a beállításokat alkalmazom:
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=NOés nincs chroot_list_file, akkor sem enged kilépni a home könyvtárból. A gond az volt, hogy az opt/etc/init.d/S20vsftpd indítóscriptem csak elindítani tudja a vsftpd-t, de leállítani vagy újraindítani nem. Én pedig azt hittem, hogy a restart paramétert megadva újraindult, de valójában a régi konfiggal ment tovább. Kézi killelés után elindult az új konfiggal, és így nem enged ki a home könyvtárból. Az indítóscriptet a lighttpd indítóscriptjéből írtam át. Megnéznéd, hogy mi lehet a gond vele?
#!/bin/sh
prefix="/opt"
PATH=${prefix}/bin:${prefix}/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
NAME=vsftpd
DAEMON=${prefix}/sbin/${NAME}
DAEMON_OPTS="${prefix}/etc/vsftpd.conf"test -x $DAEMON || exit 0
if [ -z "$1" ] ; then
case `echo "$0" | sed 's:^.*/\(.*\):\1:g'` in
S??*) rc="start" ;;
K??*) rc="stop" ;;
*) rc="usage" ;;
esac
else
rc="$1"
ficase "$rc" in
start)
echo "Starting ftp server: $NAME"
$DAEMON $DAEMON_OPTS
;;
stop)
if [ -n "`pidof $NAME`" ]; then
echo "Stopping ftp server: $NAME"
killall $NAME
fi
;;
restart)
"$0" stop
sleep 2
"$0" start
;;
*)
echo "Usage: $0 (start|stop|restart|usage)"
;;
esacexit 0
De ha más olvassa előbb, és van tippje, annak is megköszönöm!
-
válasz
Intruder2k5 #14301 üzenetére
Érdekes, hogy csak a *.ipk file-okat nem lehet leszedni, a Packages.gz például simán lejön. Eddig még sosem csinált ilyet, én legalábbis nem láttam. Az "ipkg update" lefutott, viszont az upgrade elkapar.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- SQL kérdések
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A1000 6GB 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gigabyte G5 KC 15.6" FHD IPS i5-10500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar bill gar
- RAZER PRO TYPE ULTRA - EU
- MSI GF63 Thin 11UD, RTX 3050Ti, i7-11800h, 16GB RAM, 512GB SSD
- ASUS TUF Gaming FX506IU-AL014T, Ryzen 7 4800H, GTX 1660Ti
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest