Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Beállítottam az ASUS-on a PPPoE-t, szépen osztja a netet. Viszont így, hogy a HUAWEI (modem/router)-be megy a netkábel, sehogy sem tudom megoldani, hogy azon is menjen a net. Nincs semmilyen beállítási lehetőség a menüjében. Mit tudok tenni, hogy az első routeren is működjön az internet?
-
gpeeter
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, úgy megoldódott.
-
titi1990
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ma jön elvileg egy UPC-s szakember, meglátjuk mi lesz, bár valószínűleg ráfogják a routerre és kiszámláznak 1500 Ft-ot... A lakóházban megkérdeztem a másik 3 lakót (mindenkinél upc van, nincs alternatíva) náluk nem volt gond az internettel, mikor nálam nem volt, kíváncsi vagyok jutunk-e a technikussal valamire.
-
-
titi1990
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kimentettem a router naplójából az internet nélküli idő egy részére vonatkozó logokat:
Íme a kivonat:May 19 21:44:08 WAN Connection: Ethernet link up.
May 19 21:44:08 rc_service: wanduck 199:notify_rc restart_wan_if 0
May 19 21:44:08 kernel: eth3: ===> VirtualIF_close
May 19 21:44:10 kernel: GDMA2_MAC_ADRH -- : 0x0000305a
May 19 21:44:10 kernel: GDMA2_MAC_ADRL -- : 0x3a5ff6dc
May 19 21:44:10 kernel: eth3: ===> VirtualIF_open
May 19 21:44:10 kernel: ra_sw_nat_hook_wifi: 1
May 19 21:44:10 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_eth3_eth3)!
May 19 21:44:14 admin: sh /opt/S50asuslighttpd.1 firewall-start
May 19 21:44:14 admin: nice -n 19 sh /opt/S50downloadmaster.1 firewall-start
May 19 21:44:16 WAN Connection: ISP's DHCP did not function properly.
May 19 21:44:17 wan: finish adding multi routes
May 19 21:44:17 rc_service: udhcpc 2674:notify_rc stop_upnp
May 19 21:44:17 miniupnpd[2433]: shutting down MiniUPnPd
May 19 21:44:18 rc_service: udhcpc 2674:notify_rc start_upnp
May 19 21:44:18 miniupnpd[2919]: version 1.9 started
May 19 21:44:18 miniupnpd[2919]: HTTP listening on port 56096
May 19 21:44:18 miniupnpd[2919]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 19 21:44:19 ntp: start NTP update
May 19 21:44:19 dhcp client: bound xx.xxx.xxx.161 via xx.xxx.xxx.254 during 2797 seconds.
May 19 21:44:21 WAN Connection: Ethernet link up.
May 19 21:44:21 rc_service: wanduck 199:notify_rc restart_wan_if 0
May 19 21:44:21 kernel: eth3: ===> VirtualIF_close
May 19 21:44:23 kernel: GDMA2_MAC_ADRH -- : 0x0000305a
May 19 21:44:23 kernel: GDMA2_MAC_ADRL -- : 0x3a5ff6dc
May 19 21:44:23 kernel: eth3: ===> VirtualIF_open
May 19 21:44:23 kernel: ra_sw_nat_hook_wifi: 1
May 19 21:44:23 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_eth3_eth3)!
May 19 21:44:24 admin: sh /opt/S50asuslighttpd.1 firewall-start
May 19 21:44:24 admin: nice -n 19 sh /opt/S50downloadmaster.1 firewall-start
May 19 21:44:26 wan: finish adding multi routes
May 19 21:44:26 rc_service: udhcpc 2926:notify_rc stop_upnp
May 19 21:44:26 miniupnpd[2919]: shutting down MiniUPnPd
May 19 21:44:27 rc_service: udhcpc 2926:notify_rc start_upnp
May 19 21:44:27 miniupnpd[3170]: version 1.9 started
May 19 21:44:27 miniupnpd[3170]: HTTP listening on port 33379
May 19 21:44:27 miniupnpd[3170]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
May 19 21:44:29 dhcp client: bound xx.xxx.xxx.161 via xx.xxx.xxx.254 during 2785 seconds.
May 19 21:44:29 ntp: start NTP update
May 19 21:44:29 WAN Connection: WAN was restored.Az ip címeknél x-eket használtam, de az utolsó mezőt láthatóan hagytam. Az utolsó sorban egy random internetszakadás utáni WAN restore is látható, az egy pár másodperces szakadás volt csak, bár eddig olyanok se voltak...
Szerk.: Az ügyfélszolgálatos javasolta, hogy közvetlenül a modembe nyomjam a lan kábelt a gépből, hogy megnézzük úgy van-e internet. Megtettem, géprestart, ugyanúgy nem volt internetem és a modem sem volt elérhető a böngészőből.
-
-
gpeeter
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem a padawant, de most nem tudok csatlakozni a hálózathoz, mert nem fogadja el a jelszót.

-
titi1990
tag
Gyári firmware. A router kezdőlapján, a hálózati térképnél az internetnél azt írja, hogy bontva, illetve a upc modemet sem érem el a böngészőből, de az ügyfélszolgálatos a központból bele tudott lépni a modembe.
-
-
titi1990
tag
Sziasztok, egy Asus N56UB1 routert használok immáron több hónapja teljes megelégedéssel, azonban három napja minden este elmegy az internetem és mikor megnyitom az internetet és megnyitnék akármit egy asus-os honlap jön be miszerint lépjek kapcsolatba az internet szolgáltatómmal a DHCP hiba kiváltó okának felderítéséhez. A UPC szerint a modemmel minden rendben van az én gépem a szar vagy a routerem... Esetleg bármi tipp, hogy minokozhatja ezt? A modem egy Technicolor csoda bridge módba állítva.
Furcsa az eset nagyon, mert szinte percre pontosan este fél10 körül száll el az internetem.
Köszönöm az esetleges tippeket/megoldást.
-
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt értem, de attól még az Asus felületét nem értem el a padavan fw-ben, ha AP-re váltottam. Sőt, amint kiválasztottam, és aktiváltam, már nem tudtam belépni a felületére. Viszont router módban nem volt probléma.
Ugyanezt végigzongorázva gyári fw-ben nincs gond. -
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt hittem, csak a vége a lényeg. Azért pontoztam ki, mert alapbeállításon megy az IP tartomány. Amiről a felület behozható, az a 192.168.1.254.
-
-
eladogeppc
veterán
A TP-Link, ami a netre kimegy, ezt tartalmazza:
Current UPnP Settings List
ID App Description External Port Protocol Internal Port IP Address Status
1 uTorrent (TCP) 60005 TCP 60005 192.168.0.105 Enabled
2 uTorrent (UDP) 60005 UDP 60005 192.168.0.105 Enabled
3 Transmission at 51413 51413 TCP 51413 192.168.0.3 Enabled <- A 0.3 az ASUS router
4 Transmission at 51413 51413 UDP 51413 192.168.0.3 EnabledGondolom akkor ez megoldja, hogy rajta keresztül mehessen felfelé minden ?
KÖSZI !
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Mostanában vettem észre, hogy a transmission nem igen tölt felfelé.
Lefele tökéletesen jön, de vissza nem.A hálózat így alakul nálam:
Digi -> TP-Link router -> Asus router AP módban.
Elviekben nincs semmi tiltás TP-Link oldalról.
Kérlek segítsetek, mi okozhatja ezt. Köszönöm szépen !
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az első (telekom) routert a 192....254-es IP-n érem el. Az alatti tartományban dolgozik.
Ma újra megvizsgáltam a dolgot, és 100%, hogy a Huawei router nem frissíti le a friss IP-t. Újraindítom az eszközt, ekkor ugye új IP-t kapok, és a DYNU oldalon nem változik a HOST alatt az régi cím.
Viszont ha fut a PC-n a DYNU kliens, akkor azonnal reagál a DYNU oldalon is. Érthetetlen. Sajnos több választási lehetőség nem igazán adott a gyári FW-ben. Csak a fizetős DYNDNS érhető el + egy qdns. De az nem tudom milyen szolgáltató.
-
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen. 192.168.1.1. (ami a főrouteren DMZ-ben be volt állítva). Aztán hosszas beállítást követően elkezdtem használni. Majd pár perc múlva vissza akartam lépni, de nem tudtam. Ekkor nyomtam egy resetet, és kezdtem elölről. Viszont most azzal kezdtem, hogy AP-ra állítottam a routert. Na ott amint elkezdte konfigurálni magát, ismét nem tudtam belépni. Visszatettem a gyárit, semmi probléma vele.
Amúgy előfordulhat, hogy a DNS IP frissítés (véletlennek köszönhetően) a szolgáltató miatt ne működne a (telekomos) routeren? Vagy ami ott beállítható DNS-ként, annak működnie kellene...
Elsősorban emiatt akartam padavanra váltani, hogy ha az ASUS építené fel az internetet, akkor a DNS beállításnál a már regisztrált dynu DNS host-ot használhassam. De a listán sajnos nem szerepel.
-
-
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23
üzenetére
Tegnap vissza is tértem a gyári rom-ra, mert ha padavan-on AP-ba tettem a routert, egyszerűen sehogy sem tudtam elérni az admin felületet. Olyan szöveget írt ki, hogy feltehetően az IP vagy a port megváltozott, így próbáljak meg más úton belépni.
Azt a a halk zizegést sem tudtam mire vélni. Még valamikor olvastam itt erről a jelenségről, hogy talán a DLNA funkciót kell kikapcsolni és megszűnik... de ebben már nem vagyok biztos.
-
eladogeppc
veterán
Megkérdezlek titeket még egyszer, hátha valaki belefutott már.
USB-n a másolási sebességetek mennyi ?Köszi !

-
bexinho23
őstag
Mi a különbség a FULL és a BASE padavan fw között?
-
derdodi
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ilyenkor már nem megyek ki a garázsba a hatalmas és gonosz pókok közé, hogy megnézzem minden remek-e (Ott a modem). DE! Már világítottak az adott ledek és még a padavanos GUI-t is elérem. Szóval nem azt mondom, hogy egy isten vagy de most megyek és elkezdem építeni a szentélyt. Ja és holnap írok itt, hogy minden király-e. Még egyszer köszi!

-
derdodi
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia! Honnan kellene letölteni az FW-t? (RT-N56U)
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Nekem ugyan AC51U-m van, de a Padavan féle firmware van fent, ami ugyanez mint nálatok.
Annyi kérdésem lehetne, hogy mitől van letöltéskor az 5MB/sec-es limit Transmission alatt ?
Olyan, mintha az USB-t nem belül, hanem valahogy máshogy kezelné.
Külső 500GB 2.5" USB2.0 HDD van rákötve.Köszönöm előre is a segítséget !
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
derdodi
üzenetére
Szia!
Próbáld meg recovery (failsafe) módban az itt leírtak alapján.
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=21.msg21#msg21
-
Lop!N
tag
Sziasztok!
Van egy N56U routeretm kb 2 hete ruháztam be rá. A problémám az lenne hogy WebOS-es LG Tv hol látja hol nem a rá csatlakoztatott HDD-t. De Telefon , Tablet, PC mind látja és használható is a HDD a hálózatról. Illetve az AiCloudon keresztül is elérhető kényelmesen.
Firmware: 3.0.0.4.378_7220
Előre is köszönöm a segítséget! -
derdodi
csendes tag
Sziasztok! Kb. egy hónapja vettem meg ezt a bizonyos Asus RT-N56U típusú routert, de gyakran elment rajta a net. Netezés közben csak alig alig volt feltűnő, de online játékokból teljesen ki kellett lépni meg vissza mi elég zavaró... Gondoltam cserélek frimwaret(Asus honlapjáról töltöttem le), de mint kiderül a legfrissebb van rajta, szóval gondoltam downgradelem és újra updatelem. Elvileg mind ez sikerül is, de nem férek hozzá a GUI-hoz, és már csak a Power Led világít a többi nem. (Ja azóta próbáltam a legelső frimewarrel meg a többivel is) Remélem tud valaki segíteni, mert már mindenhol kerestem megoldást de sehol semmi

Előre is köszi a válaszokat! -
enginev3.0
félisten
Megvan minden, most már csak az openvpn-t kéne beállítani, hogy tudjak TCP 443 porttal csatlakozni telefonnal a routerhez

-
krealon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha a routered WAN IPv4 cime nem egyezik meg azzal, amit a whatismyipaddress.com kiir, akkor az internetszolgaltatod cimforditason (NAP) atesett (privat) IP-t biztosit neked, ez esetben hiaba a port forward es a DynamikusDNS a feled erkezo keresek elakadnak a szolgaltatonal es mar a routeredet sem erik el.
Ez esetben az internetszolgaltatoval kell egyeztetni, hogy neked publikus IPv4 cimre van szukseged. -
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Valaki tud segíteni openvpn beallitasban?
Először sikerült de csak lan belső háló IP-t kapott a szerver, igy a telefon nem tud ra csatlakozni, aztán láttam hogy kell ddns, regisztráltam egyik ddns szolgáltatón megadtam routerben az infókat, de azt irja hogy NAT módban fut a router ezert nem mukodik a ddns szolgáltatás
Itt elakadtam
-
-
tknof1871
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ellentmondásos dolgokat olvasok és nem tudok dönteni. Most mi a jó? Rejtsem az SSID-t (tiltsam a WPS funkciót) vagy ne rejtsem?
-
-
-
tknof1871
őstag
Üdv! A WPS funkció még mindig biztonsági kockázatot jelent?
-
bexinho23
őstag
Nagyon jó. Akkor szerintem én is beruházok egy külső hdd-re. Azt megkérdezhetem, hogy milyen típusú WD-d van? Red, Green?
(#2853) sugarforce
Értem. A célom elsősorban a videó streamelés, úgy hogy ez jó hír. Ha megvan a külső hdd, akkor pedig utánaolvasok a routeres torrentezésnek, mert az számomra még új dolognak számít. De valószínű nem bonyolult dolog.
-
sugarforce
addikt
válasz
bexinho23
üzenetére
Nálam sima 56U megy, régebben routerre kötött hdd-ről néztem a filmeket a tv-n, közben ment egy csomó torrent le és feltöltés, soha nem volt szaggatás egy másodpercre sem. A kollega csak arra próbált kilyukadni, hogy a router nem tudja hardveresen kihajtani az usb 2.0 sebességét. Persze ez önmagában nem jelenti azt, hogy szaggatna a film lejátszás közben, csak közölt egy tényt. Sajnos ez amúgy tényleg így van, de arra, amire szeretnéd használni, bőven elég.
-
péjé
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
közi szép, megy.
-
yimm
aktív tag
válasz
bexinho23
üzenetére
Nekem 1 usb 3.0-ás WD 500GB-os vinyó van rákötve. Nagy TV lan kábellel van rákötve a routerra, így vígan viszi a full HD-filmeket. Semmi akadás. Plusz megy a torrent letöltés is. Meg van osztva a mappa, és ha letöltödött a film, egyből làtszik a megosztott könyvtárban, és már nèzhető is. Én is gondolkodtam NAS-on, de aztàn elvetettem. Amire nekem kell arra így is jó. A TV-m csak 2,5ös wifit kezel , így az 5 nem jàtszik
-
válasz
bexinho23
üzenetére
Ezek szerint nem emlékszel rám. Néhány fórumban te is segítettél router keresésnél.

Bocs ha nem emlékszem rád, sokaknak írok különböző ügyekben és így nehéz fejben tartani, hogy kiknek is segítettem korábban
Ez mit jelent? Van esetleg erről valami teszt? Vagy a gyakorlatban streamelés esetén szaggatás tapasztalható?
Konkrét tesztet most nem tudok mondani de egy router hardvere nem azonos egy dedikált NAS/szerverével így nem tudja teljes kihajtani a lehetőségeket.
Valószínűleg nem lesz szaggatás de ez csak a gyakorlati teszt során fog kiderülni. -
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek szerint nem emlékszel rám. Néhány fórumban te is segítettél router keresésnél.

Nyilván azért kérdezek itt külső HDD témában, mert nincs lehetőségem személyesen kipróbálni.......
"Még az USB2.0 sebességet sem tudja a router."
Ez mit jelent? Van esetleg erről valami teszt? Vagy a gyakorlatban streamelés esetén szaggatás tapasztalható?Környezeti tényezők az esetemben:
A CC2 fél méterre van a routertől egy légtérben. Az 5Ghz kizárólag csak a szobában van használva (csak a CC2 meg apám telefonja fogja az 5Ghz-et). Ytong falakból épült könnyű szerkezetes kis családi házban lakunk, és a szomszédok wifi jeléből is csak egy érzékelhető nagyon gyengén (még így is optimalizáltam a 2.4-eset csatorna ügyben). Szobában amúgy semmi sem vezetéknélküli a CC-n kívül, amit pedig tudok, azt kábelen használom (PS4, laptop). Így a sebességgel nem lehet probléma.Közeljövőben várható költözés a részemről, ezért is akartam egy 5Ghz-eset beszerezni, mert panelban már gondok lehetnek.
-
-
péjé
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
válasz
bexinho23
üzenetére
Még az USB2.0 sebességet sem tudja a router.
Hosszútávon mindenképpen jobban megéri a NAS beszerzése. Egy teszt erejére mindenképpen érdemes kipróbálni a router-re kötött HDD-vel.Környezeti tényezők: A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is.
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A felbontást úgy általánosságban írtam, így könnyebb megfogni a dolgot. Hogy milyen bitrate-tel futnak az 1080p-s hdtv mkv-k, illetve a bluray mkv-k, nem tudom. Valószínű ez változó.
Környezeti tényező alatt mit értesz? Jelen pillanatban az 5Ghz-es streamelés gyönyörűen fut laptopról (lan kábellel routerra kötve) CC2-n keresztül PLEX alkalmazás közreműködésével. De ha nem szükséges NAS beszerzése, akkor még nem lépném meg a dolgot.
Jelen pillanatban úgy gondolom (lehet rosszul), hogy ha külső HDD-vel usb portra kötve streamelnék, akkor végeredményt tekintve bármikor streamelhetnék megkötések nélkül. Ha viszont szeretnék filmeket is egyidejűleg letölteni laptop bekapcsolása nélkül, akkor ahhoz már a NAS sokkal kényelmesebb megoldást nyújtana.
Na most ha 2.0 nem elég, akkor csak a NAS kivitelezhető az esetemben. És valószínűleg az utóbbi lesz mégiscsak megoldva...:
USB 1.1 = 12 Mbit/s
Firefire 400 = 400 Mbit/s
USB 2.0 = 480 Mbit/s
FireWire 800 = 800 Mbit/s
USB 3.0 = 5 Gbit/sBár ahogy utánaolvastam, a 480-ba bőven beleférnek az 1080p-s tartalmak streamelése. A 3.0 legfeljebb az adatok másolásában jelent előnyt.
-
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Múlthéten vásároltam egy N56U B1 típusú routert. A beüzemelés gyorsan ment, gyári fw-t használom. Dual band-ben működik a két freki (több telefon a 2.4-re, 5-re egy Chromecast2, LAN-ra pedig egy PS4 és egy laptop csatlakozik). Üzemmód AP, mivel van egy Huawei modem-router, amibe az optikai Telekom netkábel megy.
Régóta gondolkodom egy NAS-on, hogy ne kelljen minden alkalommal a laptopot bekapcsolnom. Viszont az USB portot is szeretném kihasználni. Mennyire lenne jó ötlet egy külső HDD-t rákötni? 2.0-ás porton mennyire lenne stabil a full hd-s filmek streamelése? Tapasztalatok érdekelnének. Mert ha működőképes ötlet, akkor a NAS beszerzését még csúsztathatom egy kis ideig.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia
üzenetére
Közben megoldódott. Itt vannak a beállítások, ha valakinek kellene:
Modem type: WCDMA (UMTS) (és nem LTE and others, ez volt az egyik hiba)
Location: Norway (de pl. Denmark is jó, csak legyen Telenor szolgáltató az ISP-nél)
ISP: Telenor
APN service: net (ez volt a másik hiba, ide először "online"-t írtam, de hipernetnél az nem jó)
Dial number: *99***1#kb. ennyi, a többi maradt alapbeállítás, értelemszerűen a PIN kód kitöltve.
Hosszas szívás után végre lejárt a 2 év vodafonos szerződésem, és teljesen korlátlan Telenor 4G-m van majdnem feleannyiért.
Még szokni kell az érzést, ahova költöztem a vodafonnak még külső antennával is alig volt 3G-je, a 20GB (+100GB éjszakai) adatkorlátról nem is beszélve. -
Popsipumpa
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A router előtt közvetlenül a gépbe volt dugva a netem és úgy nem voltak ilyen problémák. Furcsa, mert csak ritkán jött elő ez. De az elmúlt 2 napban nem volt semmi probléma. A hétvégén nyomtam a routernek egy újraindítást, az lehet hogy jót tett neki.
-
scarbantia
aktív tag
Valaki nem tudja, hogy telenor előfizetéssel milyen beállításokkal párosítsam össze a modemet a routerrel?
Huawei E3276s-150 modem, N65U router custom firmwarrel. Küzdök vele egy ideje, próbáltam neten is utánanézni, de eddig nem működik vele. A modem típusa ott van az asus listáján. -
válasz
Popsipumpa
üzenetére
Router nélkül is jelentkezik ez?
-
Popsipumpa
csendes tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy ASUS RT-N56U B1 routert. Bár nem mindig jön elő, de olyan problémám van, hogy sokszor nem tölti be rendesen a weboldalakat és a képek helyett csak egy törött üveg ikon van. Csak többszörös frissítés után tölti be normálisan, olykor pedig nem tölti be és ezt írja ki :"Az internethez való hozzáférést a rendszer letiltotta
Előfordulhat, hogy a tűzfal vagy a vírusirtó szoftver tiltotta le a kapcsolatot.
ERR_NETWORK_ACCESS_DENIED"Frissítettem a firmwaret a 3.0.0.4.378_5291 verzió számra, de továbbra is ezt produkálja. DNS szervernek beállítottam a 8.8.8.8 hátha segít valamit , de semmi. Tovább nem akarok kísérletezni és össze vissza állítgatni a routeren. Sajnos nem értek ehhez.
A router és a vírusírtó tűzfala van bekapcsolva. Próbáltam, hogy csak az egyik van bekapcsolva, de mindkét esetnél ugyan azok a bajok voltak.
F-Secure Client Security vírusírtót használok. Win 8.1 64 bitem van. Kábellel van összekötve a PC-m a routerrel.Kérlek szépen segítsetek.
-
-
tknof1871
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
THX!
Ha az SSID-t elrejtem akkor összességében nyerek vagy vesztek? Van benne logika, hogy elrejtem. Nem akarom senkivel megosztani. -
-
tknof1871
őstag
Üdv! ASUS RT-N56U; H/W Ver.: B 1; F/W.: V3.0.0.4.378.7220. Új. A telefonomnak csak az 5GHz kell. Le tudom kapcsolni a 2.4GHz-et? A 2.4 most semmivel sem tudom használni, nincs több wifi-s cuccom.
-
wopi
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Akkor ezt a kérdést valahogyan leküzdöm.
Ettől függetlenül remélem, hogy jól választok... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Gyári fw-ben szerintem nem megoldható, de a padavan féle custom firmware-ben valahogy biztosan. Tapasztalatom ezzel sincs, de gondolom gondolom ha a DDNS listájában nem is választható, valami scriptes megoldással azért talán megy. Ha van benne WAN UP script az már nyerő lenne.
Nem tudok róla, hogy lenne rá OpenWrt.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Keresgélés után úgy tűnik, hogy RT-N56U routerre esik a választásom. Egyetlen kérdésem van csak, amit nem találtam. Az aktuális gyári fw milyen ddns szolgáltatást támogat? IPDNS-t használok, aminek a beállíthatósága gondolom nem lehetséges, de pl openwrt alatt van rá lehetőség, hogy manuálisan a szükséges linket beírjam, és így frissít.
Köszönöm szépen!
-
Sacsab
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
OK
Köszönöm. Estére megpróbálom és jelentek.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Én azt javaslom, hogy első körben ez alapján válassz egy szabad csatornát a wifinek, 1-11 közt, amit állíts be fixen. A csatornaszélesség legyen 20MHz, és próbáld meg úgy. Ha minden oké, de esetleg kevés lenne a sebesség, akkor megpróbálhatod visszaállítani a csatornaszélességet 40MHz-re, vagy AUTO-ra.
-
Sacsab
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap beújításra került egy ASUS RT-N56U. Eddig egy D-Link 615 volt.
Szeretném előre bocsátani, hogy teljesen amatőr vagyok. Kb. annyi ismeretem van amit a neten egyszerű olvasgatással össze lehet szedni.
Szóval tulajdonképpen minden beállításra került (gondolom én), de valamiért a laptopok wifin csak nagyon lassan kapják a netet. Kábellel jó.
DIGI 100/50-es csomagom van. A D-Linkkel kb. 20/10-es sebességen jött minden wifin. Vezetéken hozta a 100/50-et (speedtest.net).
Most a telefonon jön 90/50 a laptopokon meg le sem tud futni. Megáll a letöltés mérése 2 körül. Érezhetően akad a honlapok betöltése is.
Mit rontottam el vagy mit nem állítottam be amit be kellett volna.
Csatlakoztattam egy mobilvinyót. Letöltésvezérlőt telepítettem. Úgy gondolom azok rendben vannak. Fájlokat látom gépen is, tv-n is. Torrent leszedte amit próbából elindítottam.
Most munkahelyen vagyok. A javaslatokat csak este 8-9 körül fogom tudni kipróbálni és valószínűleg a beállításokra vonatkozó kérdésekre is csak akkor tudok majd válaszoli. Ezzel kapcsolatban hálás lennék ha a kérdés mellé azt is megírnátok, hogy az adott paramétert hol találom meg (bocsi).
Köszönöm előre is és remélem, hogy nem teszem nagyon próbára a türelmeteket. :-) -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szuper, köszi mindkettőtöknek, működik
Az elsődleges lényeg az volt, hogy a WIFI nagyobb területet fedjen le, hogy az RT-N12-re kötött gépeknek csak 100Mb-jük van, az nem gond. -
válasz
Dark Archon
üzenetére
Menjen a N12 D1 WAN portjába az N56U-ból érkező kábel és az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt AP-t állíts be router helyett.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Dark Archon
üzenetére
Szia!
Természetesen kapcsolhatsz arra is vezetékes klienseket, viszont értelemszerűen azon csak 100Mbps hálózat lesz. Kétféleképpen is beköthető, mehet a LAN, vagy akár a WAN portba is, de mindkettő más beállítást kíván, és az eredmény is más lesz. Ha egy LAN hálózatot szeretnél, akkor LAN<->LAN összekötés kell, a másodlagos eszköz LAN IP címe legyen a fő router IP tartományában, de annak DHCP tartományán kívül, és a DHCP szervere legyen kikapcsolva.
-
Hali,
Vettem egy N56U-t, nagyon atom. A lecserélt RT-N12D hozzáférési pont módban működik úgy, hogy csatlakoztatom az N56U-hoz vezetékkel, kiterjeszti a WIFI hatótávját, de az RT-N12D-hez is kapcsolhatok más gépeket vezetékkel?
Illetve a kiterjesztéshez az N56U-ba LAN porton kapcsolódok, az RT-N12D-nél a WAN-ba kell dugni a vezetéket vagy azt is LAN-ba?
Előre is köszi,
-
fd3
tag
Igen, wifin jön a net át a szomszédból.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lyallly
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Wifi-n veszi a netet a szomszédból és nem LAN-on.
-
fd3
tag
Sziasztok,
Asus RT-N65U routerem van, padawan 3.0.3.9-099 firmware-el.
Szomszédtól kapom a netet (TP-Link routere van, szomszéd tud róla hogy használom a netét), viszont az alábbi gondba ütköztem és nem jövök rá hogy kellene beállítani a routerem:A Wireless 2.4 hálózati beállításban a Bridge résznél operation mode AP-Client + AP van kiválasztva.
Wifi beállítások megegyeznek a TP-Link-el, ahogy ajánlja a leírásban:
To ensure the AP-Client connection, please set the same channel with remote AP.
AP-Client performs MAC-addresses translation through our MAC (MAT feature).LAN 4-es portra van kötve az asztali gépem az Asus routeren, internet kapcsolat rendben, IP-t a TP-Linktől kap, átjáró 192.168.1.1 ami a TP-Link IP-je.
Viszont a probléma az, hogy hiába kapcsolódok notebookkal / telefonnal wifin keresztül, sehogy nem akar menni a net...
DHCP szerver be van kapcsolva LAN-on (egyébként a wifi eszközök nem mennek fel az asus hálózatra, viszont az asztali gépem ugyanúgy kapcsolódik és kap IP-t a TP-Linktől, függetlenül h asus-on be van-e kapcsolva a DHCP)
Asus IP-je 192.168.1.2
Tűzfalat próbáltam bekapcsolva, kikapcsolva, ugyanúgy nem működik.
Asus DHCP beállításaiban gatewaynek megadtam már 1.1-et, 1.2-őt is, egyik sem jó.Wireless info:
MAC (AP Main) : xxx
MAC (AP-Client): xxx
Operation Mode : AP-Client + AP
Channel Main : 6
STA Connected : YES -> [x (TP-Link mac címe)]AP Main Stations List
----------------------------------------
MAC PhyMode BW MCS SGI LDPC STBC TRate RSSI PSM Connect Time
x (notebook mac) OFDM 20M 7 NO NO NO 54M -52 NO 00:00:03
x (mobil mac) OFDM 20M 7 NO NO NO 54M -32 NO 00:09:42A TP-Link DHCP client listában benne az én asztali gépem ami az Asus LAN4-es portjába van dugva, szóval kapcsolatnak kell lennie a két router között, viszont az Asus nem szerepel kliensként...
Nem tudom milyen adat kellene még

Tudtok ebben segíteni hogy miért nem megy a net wifin keresztül és miért megy lan porton?
Vagy más topikba kellene írnom ezzel kapcsolatban?Köszi!
-
klampfer
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kéri, Padavan FW-el RT-AC51U router transmission remote GUI folyamatosan elveszti a kapcsolatot egy időre, 2-3 próbálkozás után újra él a kapcsolat és kap adatot, 3-4 perc után ujra elveszti, aztán megint 4-5 kapcsolódási kísérlet után megy... és megint nem és megint és megint nem....Mindez végtelen ciklusban.
Chrome alatt linkelve is hasonló a helyzet, Edge alatt viszont folyamatos...
Passz, 4 órája játszom vele, és nem tudom a megoldást...
Esetleg volt már valakinél ilyen?
előre is köszönöm a segítséget.
-
tindisco
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A vpn-nel nem boldogulok...
-
-
illusion111
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom mi történhetett a routeremmel (56N), mert a Torrent Transmission RPC Control Port: 9091 nem működik. Tudna valaki segíteni?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igazából úgy néz ki már megvan
RT-N18U lesz
És akkor mehet a switch is a szekrénybe
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ezt a kérdést ITT kellene folytatni.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem nem lényeges, van gigabites switchem, arról megy minden, a router csak az openvpn miatt kellene, amit sehogy máshogy nem sikerül megoldanom
De melyiket ajánlanád?
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az AC51U és a többi AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem én csináltam, hanem az ASUS.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- SSD kibeszélő
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- PLC programozás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Crimson Desert
- Elektronikus zene topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még szokni kell az érzést, ahova költöztem a vodafonnak még külső antennával is alig volt 3G-je, a 20GB (+100GB éjszakai) adatkorlátról nem is beszélve.