Hirdetés
-
Mobilarena
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Most azon filózok, hogy nem lehet e attól bugos nálam a transmission letöltés közben, hogy nem nyomtam Factory resetet az install után?
Android romolgatásból adódóan, ott mindig kell, ha más romot telepít az ember, egy FR a telepítés után.
Én csak ráeresztettem a gyárira, és használom..
Egy backup, FR, majd restore javíthat?
Szerintetek? -
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Igen, de ameddig nincs publikus ip-d kifelé, addig ezt nem tudom, hogyan lehet megoldani.
-
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ettől féltem. Dupla címed van..(IPV4)
Fog menni a letöltés!feltöltés torrenten, csak passzív leszel. -
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Oké, csak én eddig azt hittem - valamiért félreértettem - , hogy az Asus routeren fut a transmission. Bocs!
A NAT-olást legegyszerűbben úgy, hogy meg kell nézni, a modem milyen IP-t kap a szolgáltatótól, és ezt összehasonlítod azzal, amit pl a speedtest lát.
Ha egyezik, akkor jó, ha nem, akkor NAT-olva van, vagyis dupla hálózat, tehát nem közvetlenül éred el a netet. Kifele nincs gond, befelé van.
Tehát akkor most úgy kell portot nyitnod a TM felé, hogy ugyanúgy mint most van, kitöltöd, csak a helyi ip helyére nem a routert, hanem a médialejátszót írod. -
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Sejtettem, hogy ez a baj. Akkor neked nem a routeren fut, hanem a zodiac-on a TM.
Oda kell nyitni portot, nem a 192.168.1.1-re.
Nincs NAT-olva a neted? Publikus az az IP cím? -
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Jó. A böngészőbe hogy éred el a transmissiont? Mi a cím, amin működik?
-
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
194 minek a címe? Itt valami nagyon össze van keverve.
Raspberry Pi? Mert ha ott éred el a transmissiont, akkor nem is a routeren fut a TM. -
Sziszifeca
őstag
Speedtest alapján: 94.21.94.159
Beállítottam úgy mint te, de nem jó
Volt hogy jó volt, csak újra reseteltem a routert és már nem tudom hogy volt beállítva.
Nincs semmi a router előtt.
Itt is be van állítva: Neked itt hogy van?
itt ha a web controllra megyek, akkor nem jön be a cucc, mert alapesetben http://192.168.1.1:9091-őt dob fel, de ha átírom http://192.168.1.194:9091-re, akkor jó.. Nem itt lehet valami gáz? -
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
A port beállítás a képen sztem jó.
A routeren fut a transmission, így annak az ipje, meg a tm portja kell.
A weblapon meg ellenőrizni tudod, hogy a routeren nyitva van e ez a port a net felől.
Pl felmész a speedtest.net-re, ott meglátod a publikus ip-d, ezt kimásolod, beírod a weblapon, majd aportot, és ellenőrzöd. Ha zöld, akkor open, tehát nyitva van. -
Sziszifeca
őstag
Most akkor így kell beállítani?
Service name: Transmission
Source Ip: üres
Port Range: 51413
Local IP: Saját nagy gép IP-je, nem a médialejátszóé?
Local Port: üres
Protocol: BostÉs ami linket adtál, ott pedig:
Remote Address: Nagy gépem Ip-je?
Port: 51413? Bocsi ha bénázok, de nem értem igazán

-
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Hm.
[link] itt nézd meg. -
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
És miből gondolod, h nem jó?
-
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
192.168.1.1 a router.
Adj más ipt a gépnek. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy a Port Forwarding-ot nem tudom beállítani (asus N56UB1), tudtok segíteni?
A
nagy gépem ip címe: 192.168.1.1
a medialejátszó Openelec Ip-je: 192.168.1.194 (és itt az Openelec alatt a Transmission beállításaiba:
Host: 127.0.0.1, és a Port: 9091)így állítottam be a routernél de nem jó!: Mit szúrok el?

Segítségeteket köszönöm!
-
Thusor
őstag
RT-N56U routeren szeretném beállítani a VPN szervert OpenVPN beállításokkal, de sajnos a vpn deamon indítása sikertelen hibával leáll.
Ezt a infót sikerült kihámoznom a naplójából:
Nov 25 20:57:36 rc_service: httpd 1818:notify_rc restart_vpnd;restart_chpass
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: OpenVPN 2.3.2 mipsel-unknown-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [eurephia] [MH] [IPv6] built on Jul 13 2015
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: PLUGIN_INIT: POST /usr/lib/openvpn-plugin-auth-pam.so '[/usr/lib/openvpn-plugin-auth-pam.so] [openvpn]' intercepted=PLUGIN_AUTH_USER_PASS_VERIFY
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: Diffie-Hellman initialized with 1024 bit key
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: Socket Buffers: R=[116736->131072] S=[116736->131072]
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: TUN/TAP device tun21 opened
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: TUN/TAP TX queue length set to 100
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: do_ifconfig, tt->ipv6=0, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: /usr/sbin/ifconfig tun21 10.8.0.1 pointopoint 10.8.0.2 mtu 1500
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: Linux ifconfig failed: could not execute external program
Nov 25 20:58:07 openvpn[5166]: Exiting due to fatal errorSzerintetek mit ronthattam el?
-
hacseki
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezzel lett jó
Kényszerített szinkronizálás netről:
ntpclient -s -h pool.ntp.org -
hacseki
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a segítséget jó lett! Aszerint csináltam amit leírtál
l!! -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Mostanság a rendszernaplóban az alábbi bejegyzés elég sokszor szerepel, ez mi miatt lehet? Vagy ez hibára utal vagy sem?
kernel: dev_rx_data_frm(): duplicate frame drop it!
-
hacseki
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a segítséget majd este ha hazaérek kipróbálom.

-
huniross
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ugyanúgy nem megy, marad a router mode. Végülis nincs nagy jelentősége. Esetleg van valaki, aki AP módban tud torrenteket le fel töltögetni gyári FW-el?
Ami érdekes, hogy a download master-ben az látszott, hogy tölt felfelé, közben az ncore-on meg állt a seed...
-
-
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
hacseki
üzenetére
Meg kellene keresni az SSH beállításokat a routerben. Ez az emulator szerint az Administration -> System menüben van, SSH Daemon néven.
SSH Enable, Yes
SSH Port, 22
Allow Password Login, YesA PuTTY beállításokat innen kilesheted. A leírásban lévő Tomato fw ugyan más, de azzal ne foglalkozz.
Ha sikerült belépned, akkor pedig:
Manuális beállítás:
date 2016-11-24-20:14Kényszerített szinkronizálás netről:
ntpclient -s -h pool.ntp.orgUgyanez Tomato fw alatt:
ntpc pool.ntp.orgLehet, hogy a Tomato fw-s parancs működik a gyári alatt is, majd meglátod.
-
hacseki
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az a baj hogy nem ismerem ezeket a programokat de a Putty letöltöttem most.De nem értek hozzá.
-
huniross
tag
A upc router egy emelettel lentebb van anyuéknál, vasbeton falak vannak közöttünk. Ott is van használva pc, tablet, telefon elég intenzíven. Bridge módban ugyanúgy menne odalent is a wifi, meg a lan, mint most?
Pont ezért vettem olyan ruotert, ami AP-ként is üzemel, hogy ne kelljen ilyeneken törni a fejem. -
hacseki
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na pont ez a baj hogy a netes szerverre nem akar csatlakozni azt mondja hogy nincs internet de van!Eddig jó volt de most kiírja hogy a rendszeridő eltér a helyi időtől.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
huniross
üzenetére
Nem gondolod jól, mert FTP és a Samba részről a kiszolgáló (szerver) fut a routeren, aminek eléréséhez elegendő, ha a kliensnek megadod az AP LAN IP címét. Ugyebár WAN IP címe ilyenkor nincs is.
A rákötött gépeken működik a net, mert azok a DHCP szervertől, ami gondolom a másik routeren fut, megkapják az IP konfigurációt, ami tartalmazza az IP címet, az alhálózati maszkot, a DNS szervert, és az alapértelmezett átjáró címét is.
Ahhoz, hogy egy bármilyen kliens elérje az internetet, nem elegendő, ha van neki IP címe és alhálózati maszk megadva, kell a DNS szerver, és az alapértelmezett átjáró IP címe is. Feltételezem, hogy az AP módban működő ASUS router ez utóbbi kettőt nem ismeri, ezért "nem talál ki a netre".
-
hacseki
tag
Sziasztok !
Tudna nekem valaki segíteni ?Hogy lehet beállítani a rendszer időt a routeren. -
-
huniross
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem gondolom jól, hogy ha az nem lenne jó, akkor az ftp és a samba sem menne? Sőt a net sem jönne át?
AP módban a upc router felől jövő vezetéket át kell dugni valamelyik LAN csatlakozóba? Én a WAN-ban hagytam, de már nincs erőm kipróbálni, annyit bajlódtam vele.Egyébként kipróbáltam, alapértelmezett átjárónak megadtam a upc router ip-jét, mikor újraindult volt net, de nem tudtam az admin felületre belépni, mert nem volt hozzá ip. A upc routerben a dhcp client-ek között sem szerepelt, el nem tudom képzelni, hogy honnan szerzett magának ip-t. Meglepő módon viszont volt internet wifin és lan-on is. Mivel nem tudtam belépni így nem tudtam kipróbálni a torrentet sem.
-
huniross
tag
Sziasztok!
RT-N56UB1 router Access Point módban nem kezeli a torrenteket. Router módban tökéletesen teszi a dolgát, de mihelyst átteszem AP módba se le, se fel nem tölt. Az ftp, samba mennek rendesen. Port ellenőrző kívülről nyitottnak látja a torrent portot. FTP elérhető a netről is.
A router vezetékkel van összekötve egy UPC routerrel.Gyári FW van a routeron és szeretném is azt hagyni és a UPC modemet sem szeretném bridge módba tenni.
Előre is köszi.
-
superg
senior tag
Mivel szoktátok ext3/4-re formázni,hogy gyors is legyen.Amivel próbáltam(Mini tool part wizard)lassú.
Vagy muszály linux alól hogy gyors legyen? -
bexinho23
őstag
Tegnap este sikerült végül leformáznom win alól. Először ext3-mal próbálkoztam, érzékelte is a router, hogy rádugtam, de kezelni nem kezelte (padavan van az asus-on). Aztán formáztam ext4-re, azzal már nincsen gond, csak meglepőődtem, hogy az amúgy 1TB-os (934GB) HDD-n 878 GB-ot lát ext4 fájlrendszerben, Total Commanderben pedig azt írja a tök üres HDD-re, hogy 878 GB-ból 834 GB szabad

-
bexinho23
őstag
NTFS-be formázott HDD-m mostanában egyre több kitörölhetetlen szemetetet csinál. Valamikor pedig olyan mappákat jelenít meg újracsatlakozásnál, amit már korábban töröltem. Előfordulhat, hogy ez Linux alapú router nem képes megfelelően kezelni az NTFS-t?
Ti mivel formázzátok/formáztátok a HDD-t?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
sugarforce
üzenetére
Természetesen. visszaraktam ,már a gyári firmware-t is. szerintem hardveres hiba. Villog a 2.4 es led.
Nem úgy mint kellene. Már nem látja egyik eszköz se.A hiba megvan ,hogy miért nem láttam a csatlakoztatok eszközöket: Firefox alól nem láttam ,Edge-el igen.
-
Gsx-rr
veterán
2 héttel a gari lejárta után meghalt az Asus N65u 2.4 ghz-es része. Először csak belassult utána már nem is látják az eszközök.
Kb 2 éves Padavan firmware volt rajta, megpróbáltam hátha segít és felraktam a legújabbat.
Most már a beállításokban nem látszik a csatlakozott eszközök listája ,a port forwardot is hiába állítgatom ,nem jegyzi meg.
A gyárit ,hogy tudom visszatenni ,vagy holt találok egy régebbi Padavan-os firmware-t? az oldalon nem találom.Ez ,hogy villog a 2.4 ghz-s led ez hardveres hiba lehet?
-
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
mi lehet a baj ?
2,4 ghz-en a wifi sávszél 1 tizedére csökkent ,de van ,hogy csak 0.01Mbps.
Nincs sok wifi a közelben ,és próbáltam csatornát váltani -
havri1
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Nálam csak a transmission áll le, a router többi funkciója zavartalan (ftp, samba).
Nem jöttem rá mi akasztja meg, csak annyi derült ki, hogy letöltés közben. Seedeléssel semmi probléma. -
magyarzoltan
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
asszem megvan a hiba ! bementem hálózati beállításokba és kiszedtem minden titkosítást jelszavas védelmet és egyéb kiskutyafas....át és MEGY ! szal megint a júzer volt a hülye

-
zsero
aktív tag
Ahogy látom itt még nem volt említve, hogy a B1 igazából AC rádiós, csak gyárilag ki van kapcsolva, de Padavannal AC-n megy.
A héten veszek egyet és megerősítem, de ha valaki vállalkozó kedvű innen akkor kipróbálhatjátok esetleg addig is.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Próbáld meg Windows-ban ezt a parancsot, rendszergazdaként futtatva:
net use z: \\192.168.1.1\1.5_Rack -
havri1
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Na letöltötte mindet, és még mindig fut rendesen a transmission?
-
havri1
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt láttam, de most megint elérési út után érdeklődik.
Valószínűleg nincs megosztva samba-n, ezért nem látja - szerintem - , de ezt írtam is. -
-
havri1
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
De minek szarakodsz ezzel?
Samba megosztás, windows intézőben hálózat, megosztott meghajtóra jobb klikk, hálózati meghajtó csatolása. -
sugarforce
addikt
válasz
magyarzoltan
üzenetére
\\routerip\Aidisk\... akármi (vagy nemtudom mi a neve a hdd-nek a webes felületen)
-
magyarzoltan
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
yupp, mi az elérési út? mert a \\rt-n65u\1.5_Rack utvonalat nem akarja, de tuti én vagyok a hülye mert miközben ezt írom eszembe jutott hogy....valami \\mnt\xyz útvonal lesz az de pontosan mi is?
-
magyarzoltan
tag
4 órája fut kb 285 torrentet adtam hozzá, jelenleg 26 seed 20 egyidejű leech többi sorban áll, stabil, router kézmeleg, globális kapcsolatok max 120, 30\torrent, 100mbites net max 3mb\s dl-re levéve, cpu load:70-85%, router gui simán elérhető, transmission web gui és asztali szintén
-
válasz
magyarzoltan
üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Majd teszteld már le pls, hogy mennyire stabil a transmission.
Nekem seedeléssel alapvetően nincs problémán, viszont amint berakok neki akár 1 letöltést, hiába van korlátozva a sebesség, szálak, mégis x idő után (van, hogy 5 perc, van hogy több óra), crash-el a transmission.
Ilyenkor leállítás, indítás, és addig ezt csináljuk, ameddig le nem tölti.. Logba semmi erről, teljesen x akta.
55 file van benne, és 6 napig ment, aztán egy friss torrent, és leállt. -
magyarzoltan
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
megvan mi a gond, valamiért transmission nem tud mappát létrehozni, bithumenről szedett dolgokat a bth mappába akartam tenni, miután kézzel ccsináltam egy bth mappát és így adtam meg mentési útnak minden okénak tűnik
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Esetleg nem szakadt le közben a HDD? Jelenleg mi a jelzése, sda, sdb?
-
havri1
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Transmission - t hogy állítottad be? Először létre kell hozni neki a könyvtárat, azután bekapcsolni.
-
magyarzoltan
tag
Komolyan agyérgörcsöt kapok, EXT4-re formázva, felcsatolta végre, transmission is elindul, erre minden torrent leáll read only file system hibával......na ez mi lehet?
-
magyarzoltan
tag
2. képen az látható ahova dob amikor az első képen az alsó fent említett advice sorban a linkel ellátott ""renew " feliratra kattintok, nekem is fura hogy ide dob, de feltételeztem ha itt nyomok "apply"-t akkor frissít mindent és felcsatol, na mindegy, ép a költözés végén vagyok, összepakolok aztán este akkor hdd format

-
havri1
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Szerintem ez filerendszer hiba.
Nekem pont ezt csinálta ext3-as hdd-vel, amikor átálltam padavanra gyáriról.
Gyári csak NTFS és ext3-at látta, padavan meg ext4-et.Mondjuk a második képen nem értem mit szeretnél, az a kliens státusz, semmi köze a csatolt hdd-hez.
Elsőben annyi látszik, hogy felismeri a hdd-t, de ha nem mountolja fel, akkor van az ismeretlen filerendszer. Ami mondjuk számomra érthetetlen, de ez másik epizód. -
magyarzoltan
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Samba megosztás engedélyezve van?
Ugyanúgy, mint ftp, meg kell adni, mit akarsz megosztani.
Egy hátránya van, hogy csak meghajtót lehet csatolni majd win alól, mappát nem.
Gyári fw alól engedte csak a mappát is. -
magyarzoltan
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Merre? Ugyanis workgroupban eljutok a routerig, de onnan semerre tovább
nem enged belépni, hogy egyáltalán lássam a csatlakoztatott eszközöket -
havri1
félisten
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Ext4-el is próbáld, azzal nekem ment frankón 2TB alatt
-
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Ha csak a 1,5 TB-s HDD van rádugva, a másik nem akkor sem működik? Mindkét portot próbáltad már?
Fel lehet őket csatolni hálózati meghajtóként egyszerűen a meghajtók között. -
magyarzoltan
tag
Sziasztok, új vagyok itt, próbáltam elolvasni a fórumot, az 1\3-ig jutottam sok sok infót begyűjtöttem de lenne pár kérdésem:
rt65u-n a legfrissebb padavannal van a következő problémám:
az 1,5 TB-os hdd-t nem hajlandó felcsatolni miután ext3-ra formázom, előtte ntfs-ként felcsatolta, de transmission nem akarta írni, ami azért is érdekes mert egy 250-es is van rajta amit viszont simán ír NTFS-ként
a 1.5-eset látja de unmounted állapotban vana másik gondom pedig: sambaval az ftp nekem nem igazan jó ugyanis ftp-n keresztül nem tudok file-okat megnyitni, csak másolni, van lehetőség arra hogy a csatlakoztatott hdd-ket valahogy felcsatoljam hálózati meghajtóként és helyi hálózaton tudjam nyitni\ szerkeszteni rajta a file-okat? (WAN-on nem fontos)
Köszi előre is
-
Teki1986
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Padavan installal elveszik a garancia? Lehet látni ezt a szervízben?
-
válasz
sanhose
üzenetére
Elég érdekes a figyelmeztetés:
ASUS has been dedicated to cooperate with third party developers to come up with more innovative features.
To comply with regulatory amendments, we have modified firmware verification rule to ensure better firmware quality.
This version is not compatible with all previously released ASUS firmware and uncertified third party firmware.Tehetsz egy próbát a Padavan-nal is.
-
havri1
félisten
Transmission nem az igazi még nálam.
A benne lévő 20-25 torrentet mondjuk rá tökéletesen seedeli, minden gond nélkül, 6 napig volt online.
Viszont ha adok hozzá új torrentet, amit letölt, egy idő után kifagy, leáll a TM.
Nem jövök rá, mi okozza..esetleg valakinek tipp?(#3404) mrhitoshi : köszi, ez egész jó így akkor.

-
sanhose
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne egy ASUS RT-N14U routerrel kapcsolatban.
A hivatalos ASUS oldalon - magyaron és angolon is - a legfrissebb gyári fw a béta állapotú 3.0.0.4.378.4850 (firssítve 2015/04/07).
Az oroszon pedig a 3.0.0.4.380.4057 (frissítve 2016/10/13).Megéri-e az orosz oldalról a gyári fw-t frissíteni vagy inkább a padavan fw lenne a jobb?
Köszönöm.
-
mrhitoshi
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Eredeti játékok OFF topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hyundai, Kia topik
- Fujifilm X
- OpenWRT topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bocsi..
l!!

a 1.5-eset látja de unmounted állapotban van