Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bexinho23

    őstag

    válasz Gubek-Einste #2844 üzenetére

    A felbontást úgy általánosságban írtam, így könnyebb megfogni a dolgot. Hogy milyen bitrate-tel futnak az 1080p-s hdtv mkv-k, illetve a bluray mkv-k, nem tudom. Valószínű ez változó.

    Környezeti tényező alatt mit értesz? Jelen pillanatban az 5Ghz-es streamelés gyönyörűen fut laptopról (lan kábellel routerra kötve) CC2-n keresztül PLEX alkalmazás közreműködésével. De ha nem szükséges NAS beszerzése, akkor még nem lépném meg a dolgot.

    Jelen pillanatban úgy gondolom (lehet rosszul), hogy ha külső HDD-vel usb portra kötve streamelnék, akkor végeredményt tekintve bármikor streamelhetnék megkötések nélkül. Ha viszont szeretnék filmeket is egyidejűleg letölteni laptop bekapcsolása nélkül, akkor ahhoz már a NAS sokkal kényelmesebb megoldást nyújtana.

    Na most ha 2.0 nem elég, akkor csak a NAS kivitelezhető az esetemben. És valószínűleg az utóbbi lesz mégiscsak megoldva...:

    USB 1.1 = 12 Mbit/s
    Firefire 400 = 400 Mbit/s
    USB 2.0 = 480 Mbit/s
    FireWire 800 = 800 Mbit/s
    USB 3.0 = 5 Gbit/s

    Bár ahogy utánaolvastam, a 480-ba bőven beleférnek az 1080p-s tartalmak streamelése. A 3.0 legfeljebb az adatok másolásában jelent előnyt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák