- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
válasz
SenorGrande #8972 üzenetére
Nálunk is még működik a kb 2009-ben itt az aprón vásárolt P5B. Kapott az mindent, grafit modot, 8GB ramot, OC-t, Xeon 5430-as procit. Mai napig teker igaz már csak nyugdíjas feladatokat lát el (Office, net stb...) irodai gépként.
Nagyon megbízható és fejleszthető alaplap volt. Akkoriban is a legjobb vétel, így visszanézve meg aztán még annál is inkább. -
Dr. Romano
veterán
válasz
FRIZ 22 #8922 üzenetére
Köszi
A kimaxolást úgy értettem hogy ami még rentábilis és észszerű (az új helyesírás szerint -.-) ár/teljesítmény növekedést ad.
Hát elég bénán nézne ki és szerepelne két VGA egy a 16x-os PCI-E-ben a másik az 1x-esben
Bár nem hiszem hogy megoldható mert az északi híd vezérli a 16x-os foglalatokat de az 1x-eseket a déli híd kezeli. -
Dr. Romano
veterán
Ma került a lapba utolsó CPU fejlesztésem egy Xeon E5430-as képében. A biost a microkóddal frissítenem kellett + az alaplapi foglalatot is meg kellett vagdosnom, de megérte
Jelenleg a 4 mag 3,2GHz-n teker a lapban, így ezzel ki is maxoltam a szinte a majd 5-6 éve meglévő 775-ös platformomat (4 mag, 8GB ram, SSD, stb...). -
Dr. Romano
veterán
válasz
Interceptor #8887 üzenetére
Hali!
Csekkold az intel dokumentációját. Eszerint 0.8500V-1.3625V között ez normál értékeknek felel meg.
Egyébként szerintem feszeld alul ameddig még indul.Nekem tuningolva, alulfeszelve és pencil moddolt lappal ilyen:
-
-
Dr. Romano
veterán
Amióta VGA-t cseréltem 8800GT-ről GTS 450-re, azóta pár játékban (Dead Space 2 és Dishonored) furcsa hibát tapasztaltam. Random mód játék közben a monitor lement standby-ba és a VGA felpörgött maxra csak a kikapcsolás segített. Mivel sem a VGA sem a CPU nem mutatott abnormálisan magas hőmérsékleteket ezért már kezdtem szomorú lenni hogy a vga adta meg magát, de Furmark alatt nem akart elhasalni.
A megoldás úgy tűnik megvan: az északi hidat kellett megkínáljam egy 4cm-es ventivel (ez már korábban is tervben volt, mert zavart hogy annyira forró, de a lustaság mindig győzött). Most nyomtam egy hosszabb Dishonored menetet és a hiba nem mutatkozott, remélem ez így is marad.
Nem tudom hogy a VGA cserének mi köze volt ehhez. Talán az újnak a gyári hűtése rontott az híd addigi szellőzésén, amit a 2db hátsó 8cm-es venti adott neki.
Na mindegy, így legalább FSB emelésbe is nyugodtan belevághatok, bár a gép picit hangosabb lett amit sajnálok...
-
Dr. Romano
veterán
válasz
SenorGrande #8849 üzenetére
A tiéd jól bírja gratula. Jelenleg én sem tervezek platform váltás, bőven elég ez a teljesítmény. Az én 8800GT-m is sűvített maxon még desktopon is, beszerzés után két nappal elegem lett és vágtam ki a gyári hűtőt a fenébe. Azóta csend honol...
Egyébként nem irigyellek. Basszus én már 27 fokos szobában is megőrülök és legalább két ventit max fordulaton magam felé irányítani 36-nál már ugranék ki az ablakonKrAjJaN
Asszem engedélyezned kell a BIOS-ban a memory remap funkciót. Nekem akkor látott kevesebbet ha disabled volt. -
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Most váltottam IDE-s hdd-ről SATA-ra. Az IDE-s driveot egy az egyben át Ghostoltam az újra.
Be szeretném állítani hogy AHCI módban kezelje az új HDD-t, de ha ezt beállítom a BIOSban, akkor boot közben kékhalált dob.Hogyan tudnám ezt a feltelepített Windowst rávenni arra, hogy AHCI módban kezelje a vinyót?
-
Dr. Romano
veterán
SZiasztok!
A post után felugró képernyőt, ahol a csatlakoztatott IDE meghajtókat mutatja kb. 2 mp-ig azt hogyan lehet kikapcsolni?
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Dr. Romano #6772 üzenetére
Túltettem magam mérgemen
Gépház le, ceruza kézbe + satírozás = vdrop már minimális -
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Ki szerettem volna próbálni mennyit bír az a proci tuningban, erre meg szembesülnöm kellett ezzel a droppos baromsággal. Nálam nagyon sokat droppol. Nonszensz hogy a biosban beállítokk 1,35 V-ot ami bőven elegendő lenne 3GHz-n ennek a procinak. Persze Orthos alatt az 1,35-ből kemény 1,24 lesz és már indul is újra az egész gépezet.
Elhatároztam hát hogy nekiesek a modnak. Ez alapján indulnék ki.
Gondolom ezt a sima P5B-nél is így kell megcsinálni. Tehát azt a "hidat" jól bedörzsölöm puha grafittal és kész?Egyébként picit csalódtam ebben a lapban. Először a rémesen sistergős alaplapi hangkeltő, most meg ez
-
Dr. Romano
veterán
Szerintem megéri!
Én 1 hete vettem 9k-ért egy "sima" P5B-t és nincs gond a tuninggal. Alapfeszen az E1280-as lazán megy 3GHz-en
Azonban ha a játék miatt akarod húzni az E2180-ast, akkor vegyél előtte egy komolyabb vga-t, mert ez a proci alapon is simán kihajtja az X1600pro-dat!
-
Dr. Romano
veterán
válasz
mercedes13 #6505 üzenetére
Köszi, amint hazaérek meg is lesem!
-
Dr. Romano
veterán
válasz
mercedes13 #6501 üzenetére
Még nem frissítettem az adatlapomat
, de egy az egyben ugyan az a lapom van mint neked. Azonban a JMB363-as új driver (amit a hivatalos oldalról szedtem le) nem adta ki azt a választási lehetőséget.
Kérhetnék egy linket ahhoz amit te tettél fel? -
Dr. Romano
veterán
válasz
mercedes13 #6499 üzenetére
Letöltöttem a legfrissebb drivert, de semmi ilyen választási lehetőséget nem kínál fel...
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Tegnap szereztem egy Asus P5V deszkát. Nagyon tetszik, de van egy kis gondom vele. Rá van kötve 2 db ide meghajtó, de egyszerűen nem bírja kiolvasni a smart adatokat, így a hőmérsékletüket sem (Everest, HardDisk Sentinel stb...).
Ráadásul az eszközkezelő a vinyókat így mutatja.Tudtok erre valami orvosságot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Vírusirtó topic
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest