- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy ilyet: [link]
Lenne 2 kérdésem:
A beépített webkamera mennyire használható?
A colorshine kijelző mennyiben jobb, rosszabb a simánál? -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Én is noti vásárláson töröm a fejem. Az Asusok szimpatikusak az alap 2 év gar miatt, meg az árukhoz képesti jó felszereltség miatt, no meg ahogy olvasom a fórumot, nem is rossz a minőségük.
Sulinetben szeretném megvenni és 180e-t szánok rá.
Amire használnám: aztali pc-met váltaná le, de nem használnám semmi erőforrásigáényes dologra: net, weblapszerkesztés, programozás, filmnézés, zenehallgatás, alapszintű képszerkesztés. Az akksiidő nem annyira fontos, mert ritkán használnám akksiról.
Viszont szeretném kihasználni a vezetéknélküli internet előnyeit a lakáson belül, tehát WLAN kellene bele, ekkor már csak egy WLAN router kell a boldogsághoz (?).
Eredetileg firewire-t is akartam bele, de mivel most még nincs mit rákötnöm és utánanéztem, hogy egy picimacis kártya kb. 5e, így nem szükséges.
Memória mindegy, hogy mennyi, mert ezt a legkönnyebb bővíteni.
Igazából jó lenne egy TV-out is, de ebben az árban az Asusoknál úgy néztem csak Sempronos gépekben van, kár...
Tehát a jelöltek:
ASUS A3HF 5A011: [link] Itt az előny a firewire port és a 420-as Celeron (65 nm-es architektúra, FSB:533 MHz), viszont az akksi csak 4 cellás, bár ez nekem, mint fent írtam nem szempont, ellenkező esetben felejtős lenne
ASUS A6R 5085: [link] Ebben nincs firewire, és a proci is a ''régi'' 90 nm-es 400 MHZ-es Celeron, viszont az akksi 8 cellás
ASUS A6U 5153: [link] Ebben minden megvan (még TV-out is), de a proci miatt nem tudom, hogy meg merjem-e venni.
Igazából az 5153-as felé hajlok, de nem tudom, hogy mennyire jó ez a proci. A linken nem írják, de máshol írták, hogy 25W-os széria. Ettől függetlenül még lehet szar, tehát meggyőzhető vagyok, hogy inkább felejtsem el, ha van valakinek konkrét tapasztalata vele.
Inkább szobában használnám a gépet, de ott is zavaró, ha sokat megy a venti, hogy hűtse a procit...
+ van még egy noti amivel szemeztem: [link] Ez elég fapados, bár a Pentium M, azért Pentium M, és az IBM az IBM (?) Jó is lenne, de a visszatartó erő a 40 GB vinyó (azért legalább 60 kell nekem), és az 1 év gar. Tudom, lehet még gart-t venni hozzá, na de akkor már mindjárt nem ennyi az ára.
Tényleg, vinyót mennyire bonyolult cserélni a notikban?
Szóval Ti melyiket vennétek a helyemben?
u.i,: Ja az fontos lenne, hogy linux is menjen rajta
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
Hello!
Az A6R-nél nem tudod véletlenül, hogy mit jelent a VGA-out? Mert a TV-kimenetet eddig csak S-video out-ként láttam specifikációkban (Pl. A6U), ha viszont D-sub, akkor az más típusnál így is van leírva (Pl: A3H)
A6R: [link]
A3H: [link]
A6U: [link]
Csak azért kérdem, mert lehet, hogy én is veszek notit, és fontos lenne a tv-kimenet, ezt pedig később sajna nem tudom pótolni, ellentétben pl. a memóriával.
(Ha viszont csak az S-video jelent TV-kimenetet, akkor nem értem, hogy miért csak az AMD-s gépeire tesz ilyet az Asus.)
-
zolnagy
őstag
Szia!
Munkatársam ilyet vett, és most küzd a hangkarival.
Az xp egyszerűen nem akarja felismerni a hangkártyát.
Elhozta hozzám, póbáltuk a hozzá kapott cd-ről telepíteni a drivert. Látszólag fel is teszi, újraindítás és nincs hang. A vezérlőpult/Hangok alatt nem talál audio eszközt. Az eszközkezelőben van egy sárga kérdőjeles ''PCI device'', ez lenne az? Rámentünk itt az illesztőprogi újratelepítésre és hagytuk, hogy keresse meg a CD-n, de nem találta.
Az asus oldaláról is letöltöttem a drivert, az erdmény ugyanaz.
Kikapcsolt állapotban az audio-CD lejátszás viszont normálisan müxik, tehát valami win-driver gondja lehet.
Kínunkban újratelepítettük a win-t és az audio drivert akartuk feltenni először, de az erdmény ugyanaz. Ekkor jutott eszembe, hogy van nálam egy Ubuntu-desktop (live cd), de ezzel kipróbálni már nem volt időm, mert sietnem kellett. Kezébe nyomtam a kollégának, hogy bootoljon be ezzel és nézze meg van-e hang. Az eredményt még nem tudom.
Neked hogy sikerült telepíteni a hangkarit? Írd le légyszíves, ha van valami trükkje.
Aktív témák
Hirdetés
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged