- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
hzcs
senior tag
WPA2 patch XP-hez: [link]
Úgy tudom, hogy WPA jelenleg még nem törhető, WEP az igen.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #4136 üzenetére
Nem otthon volt ingyen netem, hanem kerülgettem kocsival kicsit a városban, és ahol találtam, ott megálltam. Mert volt a parkban is egy hivatalosan is free, de megszűnt, így fanyalodtam a magánuserekre
Tudom, hogy nem törvényes, de telefonvonalunk nincs, és mondjuk vasárnap este elérni a neptunt máshogyan nem nagyon sikerült. Így még én is megengedném a földi halandónak, hogy használja. De inkább levédem wpa2-vel, mac filterrel, ssid titkosítással. És akkor nem kell félni senkitől, jobb a békesség
A netstumbler egyébként ingyenes, letölthető itt: [link]
Nekem Intel 2200b/g wifi kártyám van, ehhez kell a driver. Procikihasználtság szinte 0, olyankor van a 100%, ha valami más használja a kártyát, és olyankor meghülyül a ZCfgSvc.exe folyamat. Eddig egyébként csak 1 proginál tapasztaltam ezt a jelenséget. -
hzcs
senior tag
válasz
legiaap #4131 üzenetére
Ha fel van telepítve minden driver, akkor fn+f2-vel aktiválod a wifit, ilyenkor sárga led világít a laptop elején. Ha ez megvan, letöltöd a Netstumbler nevű progit, majd feltelepíted. Ez megkeresi neked szépen, hogy milyen hálózatokat tudsz fogni. Kiírja, hogy melyik open, melyik zárt. 99%, hogy kiírja a wifi, hogy más alkalmazás használja, mert a netstumbler átveszi az irányítást. Ha ezekkel megvagy, leállítod netstumblerben a keresést, majd a wifi progival megpróbálsz rájuk csatlakozni. Ha sikerül, és ip-t is kapsz, akkor valószínű lesz rajta net. Amíg nem volt itthon netem, addig én is ezt csináltam, és néha még 2 megás adsl-t is találtam
-
hzcs
senior tag
PEdig a második képen mintha a középsőbe lenne dugva. Az SPDIF az a piros fény amit ad a laptop, nem?
Ha világít, és abba beledugod amit bele kell, akkor a hiba szerintem a másik oldalon van. Bár sosem volt még spdif-es kábelem.
Én mindig azt hittem, hogy teljesen üvegszálas kábelt kell beledugni az spdif-be, de látom, hogy nem is -
hzcs
senior tag
Huhh, ez tényleg elég kemény.
Valakinek már a tökére kéne lépni, mert így ez a szervíz leszarja a népet. Az Asusnak kéne már valamit csinálnia, mert így az ő hírnevét rontja ez a kókler banda.
Jelenleg csak addig kedves az ügyfél, amíg meg nem veszi a terméket, utána pedig már nem is törődnek vele. -
hzcs
senior tag
válasz
Cibet71 #4039 üzenetére
Új xp, asus driveek és progik, office, és a nero oldaláról eltöltött 7-es nero. Azzal írok. Azért lehet hw hiba, mert a tsst nem tud olvasni, a nec igen. A nec írja a dvd-ket, olvassa is. Cd-t nem zár le, tsst viszont igen. Ugyanebben a gépben (csereberélem, attól függ mit írok). És egy másik ugyanilyen nec, másik gépben se zárja le a cd-t
-
hzcs
senior tag
Visszavittem a NEC-et, mert nem volt hajlandó lezárni a cd-t, cd-rw-t. Szobatársam tegnap vett egy ugyanilyet, mint az enyém. Az övé se zárja le.
Tanulság: laptop dvd író (cd író, dvd író) NEM LÉTEZIK: Persze olyanok vannak, akik már hallottak arról hogy valaki látott. Én nem tartozom ezek közé -
hzcs
senior tag
Csak engem szívatnak az optikai meghajtók? Ez volt a 3. cdrw, mindegyik ugyanilyen hibával szállt el.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Ezt nem hiszem el. 1 k*rva cég se tud egy kib*szott dvd írót csinálni laptopba? A 3 napos nec nem hajlandó dao módban kiírni egy cd-rw-t. Először azt hittem a karcok miatt van, de egy másikat is ugyanúgy, ugyanott ront el. Mai teljesítmény: 1 rossz ridisc, 3 rossz cd-rw (törölhető, tehát nem végleg rontotta el).
De akkor is, a f*sz kivan teljesen.
Bocs, de idegileg már a plafonon vagyok. Főleg hogy vissza se tudom vinni, mert 3 napon belül vagyok, de 200km-re a vásárlás helyétől. -
hzcs
senior tag
válasz
GombócArtúr #3950 üzenetére
Elég baj ha accesspointot dugtak a gépedbe
-
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #3945 üzenetére
hehe, jók ezek a képek
nekem amikor visszajött hollandiából, a mozilla belső képe ugrált, semmi más, csak az. Csak egy windows telepítés segített neki. Ja és a dma módot is mindig kikapcsolta az ide vezérlő, de megoldotta azt is a win install. Vagyis ez progihiba, ezzel nem fognak foglalkozni szerintem.
DVD: nem találtunk hibát. Jobb esetben firmware frissítés, ami kb annyit ér, mintha nem csinálnának vele semmit. Legjobb esetben kicserélik. Igen, nyertél, TSST TS-L532A-t fognak belerakni, amit akár küldhetsz is vissza (tapasztalat).
Hangról és kékhalálról nem tudok mit mondani, szerencsére csak a képernyőkímélőm kékhalálos, de abból esc-kel ki lehet lépni -
hzcs
senior tag
válasz
jani0625 #3933 üzenetére
Remélem nem minősül reklámnak. Az Aq*aban vettem, 15800 valamennyi volt, de én hoztam el az utolsót. Szobatársamnak is vettem egy ugyanilyet, kivéve labelflash (7540A), de az övé nem írja rendesen a Ridiscet, enyém igen. Ezt leszámítva az is jó író, 500 forinttal olcsóbban.
7540: [link]
7543: [link]
Elég hamar kifogynak ennél a cégnél a notebook dvd írók. -
hzcs
senior tag
a feszt úgy, hogy minden feszültségnél 2 page uppal feljebbi értékre tettem, a végén meg 0.2 voltot vettem le. Saját magát végigteszteli, lehet menne lejjebb is, mert így nem fagy. Valószínű a tied 1.73ghz-es, ezért van 13-as szorzóig. A6VA-m van, de nem szoktam mostanában játszani. Nem tudom mennyi a max nekem, 60 volt amit láttam, de lehet több is volt, mindenesetre nem akart kikapcsolni. 80 fok a warning, 95 a shutdown az nhc-ben, de még nem figyelmeztetett hogy meleg. Fogalmam sincs, hogy gariban megnézik-e, mert ami alapból nem jön elő, azzal nem foglalkoznak (saját tapasztalat).
-
hzcs
senior tag
saját beállításaim:
6x: 0.716
8x: 0.844
9x: 0.892
10x: 0.924
11x: 0.972
12x: 1.004
13x: 1.020
14x: 1.100
Alapjáraton 40-44 fok közötti, terhelve 60 körül, de az nagyon ritkán van, és amikor játékból kilépek, vagyis addig hűl valamennyit, de olyan sose volt hogy ki akart kapcsolni.
Ja vga is minimumon van, powerplay. Egyedül a vinyó mutat elég sokat, nem ritka a 60 fok, de kézzel nem forró, csak meleg. De NSE szerint nincs baja. 100 gigás Fujitsu hdd. -
hzcs
senior tag
válasz
jani0625 #3919 üzenetére
Lehet, de a dvd írón kívül problémám nem volt. Ha lesz, visszarakom bele a régit. Nem bonyolult művelet, alul 2 csavart kell kicsavarozni, A-val vannak jelölve. Ezután belekapaszkodsz körömmel a dvd előlapjába és kihúzod. Van rajta egy fém keret, azt át kell műteni az újra.
Amit beletettem, azzal írva és visszaellenőrizve olyan zöld volt minden szektor, mint a GreenpeaceMég a minőségileg kifogásolható Ridisc is 6x-osan teljesen zöld lett. Igaz, 8x-os a dvd, de 6x-osan ismerte fel.
Nero CD-DVD Speeddel ellenőriztem vissza, a lemezszken résszel. 16 ezer forint volt a nec, labelflashes, bár azt valószínűleg nem fogom használni.
[link] -
hzcs
senior tag
Na samsungmentesítettem a gépem.
Ideje volt, ugyanis 5-6 tsst se volt jó. Most egy nec/optiarc ad-7543a van benne. Eddig jó.
Még van rajt majdnem 1 év gari, de akárhova küldtem, tsst került bele.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Nekem a tsst-k átlagosan 3 lemezt bírtak. A gyári kb 5-öt, az utána következő 3-4 max 1-et, amit most kaptam külfödről az 11-et. A mostani még ír, de nem olvas.
A megapixel nem egyenlő a minőséggel. Nekem is 1.3-as a beépített webkam, a telefonom is 1.3 megapixeles, de egyik se csinál olyan minőségű képet, mint egy 1 megás fényképező. De szerintem egész elfogadható.
Nekem van otthon wifi routerem, Linksys wrt54gl v1.1. Elhelyezés kérdése, ha nagyjából a ház közepére rakod, akkor szerintem nem lesz gond vele. -
hzcs
senior tag
Az enyém kinnt volt hollandoknál, kicserélték tsst ts-l532m-re. Végre írt, és jól. Olvasni nem szeretett, ezért átírtam a biosát egy moddolt Toshiba biosra. Most kopp-kopp jól működik, bár az olvasás néha furcsa dolgokat művel.
De ír, és nagyrészt olvas is
Kíváncsi leszek meddig bírja, ha jól számolom, ez az 5. íróm
Verbatim, TDK, Arita lemezekkel próbálva. Amivel 1x gond volt: TDK DVD-RW, de második írásnál jó volt.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
NEC AD-7543 dvd író!
Ki mit tud róla? Hivatalos oldalon nincs ad sorozat, de jónak tűnik a cucc, DVD +R: 8x max. DVD-R: 8x max. DVD +RW: 8x max. DVD-RW: 6x max. DVD +R9: 4x max. DVD-R DL: 4x DVD-RAM 5x max. CD-R: 24 max. CD-RW: 24x max.
plusz Labelflash.
Kérdés: milyen vastag slim dvd író megy a gépbe? -
hzcs
senior tag
válasz
GombócArtúr #3843 üzenetére
A6VM -> chipset: Mobile Intel 915 PM Express Chipset -> tud.
-
hzcs
senior tag
válasz
GombócArtúr #3835 üzenetére
az usb-s billentyűzeten nyomd meg a num lockot (kapcsold ki), vagy a gépeden az fn ins-et, alatta kékkel num locknak kell lennie.
-
hzcs
senior tag
én az asus oldalán lévő progival és biossal csináltam, 210-est frissítettem 212-re. Már nem emlékszem hogy windows alól csináltam-e, de minden le van írva a fájlban amit letöltesz, vagy az oldalon, ahonnan letöltöd. Elcseszni nagyon nem lehet, mert ugye a notebook nem érzékeny annyira az áramszünetre
Ha szektorról szektorra ghostolsz, akkor sem? Mert valamelyik oldalon ezzel a módszerrel tesztelték a merevlemezeket. (lehet itt a ph-n).
Sima gagyi wep-et is lehet biztonságosabbá tenni, mac filterrel. De inkább wpa, wpa2. -
hzcs
senior tag
Van valahol olyan leírás, ahol bemutatják, hogy kell kicserélni egy notebookon az optikai meghajtót?
-
hzcs
senior tag
Ma megkaptam a gépemet.TS-L532A helyett kaptam TS-L532M-et. 8x-osan még mindig nem az igazi, de 4x-esen legalább jól ír és minden olvassa. Remélem nem csak 3 lemezig bírta
-
hzcs
senior tag
USB-sre gondolsz, vagy minipci-ra? Mert ha utóbbi, akkor a wlanodat kell kicserélni egy wlan+bluetooth kombóra. Állítólag ilyen van bennük. Vagy most nagy hülyeséget mondtam?
Ha USB-set szeretnél, akkor arra kell ügyelni, hogy milyen drivert kapsz hozzá. Mert van 2-3 féle, és sokan a widcommot szeretik, a többit nem.
Egyébként nekem nem hajlandó rendesen együtt menni a 6680 meg a laptop. A bluetooth nem mindig csatlakozik különböző pc irányító progikkal. Pc Suite megy, de a többi nem szeret. -
hzcs
senior tag
Köszönöm!
Azt kéne, hogy a rendszert átghostolod a racre, így tökugyanaz a rendszer, tökugyanazokkal a progikkal indulna el. És még a töredezettség is megmarad
Nekem elég az, hogy mennyi idő alatt tölt be a rack és mennyi idő alatt a vinyó. De a tied is 4200-as? Ha nem, akkor nekem rosszabb eredményt érne el a sima vinyó mint neked. -
hzcs
senior tag
Ja, valamelyik nap haveréknál volt 2 acer laptop. Mindkettőben dvd író, állítólag pioneer. Egyik sem működött
Miért nem tudnak laptophoz normális írót csinálni? Vagy ha jó az író, akkor meg normális laptopot... -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
válasz
angel_side #3667 üzenetére
Igen, nekem is
Rosszul emlékeztem. Már megint majdnem 1 hónapja nincs itthon a gép, és hajlamos vagyok elfelejteni, mi merre mennyi -
hzcs
senior tag
válasz
GombócArtúr #3659 üzenetére
tőlem kérdezed, amikor már legalább 4x cserélték és még mindig szar? holland szervíz vizsgálta be és azt mondta hogy jó. csak azt nem tudom, hogy nekem miért nem hajlandó írni.
-
hzcs
senior tag
válasz
angel_side #3651 üzenetére
vagy módosítottak az a6va-n, vagy neked nem az van
nekem az akksi az a kijelző alatt van, nagyjából ott, ahol a billentyűzet kezdődik, attól felfele, csak az alján, majdnem teljes szélességben. Touchpad még a közelében sincs -
hzcs
senior tag
válasz
angel_side #3642 üzenetére
Hi!
Ilyenem van, csak 026-os. Ott alatta nem az akksi van, nem is a vinyó. Nem tudom mi van alatta. Mennyire erősen kell nyomni hogy megálljon?
Ja, a holland Asus szervíz szerint is jó a dvd író. De könyörgöm, ha jó, akkor miért nem ír? Mindegy, megkapom, viszem osztrákba. -
hzcs
senior tag
válasz
Victor-y #3592 üzenetére
az is labelflashes?
a notim most éppen a holland asus szervíznél várja a dvd rontó cserét. katasztrófa amit az nse művel a gépekkel (ha egyáltalán művel valamit)
garancia érvényesítéshez semmi nem kell, csak a szériaszám. tehát ha elhagytad a számlát, semmi gond. ha soha nem is volt (pl lopott) és bejelentették, akkor inkább ne vidd szervízbe -
hzcs
senior tag
Ha szereltél már notebookot, akkor nem hülye ötlet. Ha nem szereltél, érdemes utánaolvasni neten, hogy hogyan kell. LG-ről én lebeszélnélek, inkább NEC. Hogy mennyire kompatibilis, azt nem tudom, de célszerű olyat választani, aminek cserélhető az előlapja, hogy ne üssön el a géptől.
-
hzcs
senior tag
Az lesz, hogy kiviszem ahol vettem. Amikor elhoztam a gépet, az eladó elég rendes volt, mondta hogy semmi baja nem lesz (ez nem jött be neki
), ha mégis, akkor vigyem neki vissza. Bécsbe ki tudom vinni, az nincs olyan messze, úgyis 2x kell menni (kivinni, hazahozni). De már 2 db A6VA-t kell kivinnem az író miatt
-
hzcs
senior tag
A6-om van igen.
Hiába jelentem ott be, mert kér egy osztrák vagy német helyet, ahova kimegy a futár. Namármost ich bin ungarische magyar, ohne deutsche addresseHa meg csak simán bejelenteném, hogy mi a baja, akkor ők nem tudnak vele mit tenni
Egyébként elszomorító, hogy (szerintem) egy ilyen jó cég, mint az Asus, leégeti magát azzal, hogy Samsungot épít be a gépeibe. Ami van Asus cuccom az mind jó (cd-rom, cd-rw, laptop kivéve az írója), néztem a routereit és azok is jók, most szándékozok egy usb-s wifi adaptert venni asuséktól. Ellenben az összes Samsung ami van a családban egy nagy rakás trágya.
Attól félek, hiába írom meg nekik, hogy már az 5. van benne. Nem tudom bizonyítani, mert csak 3 lapot hagytam meg az nse szervizesből, az egyiken az van, hogy nem találtak hibát (érdekes módon előtte se, utána se írt), másikon odd fw frissítés, és csak 1-en van csere. Remélem vezetik valahol a neten, hogy mit csináltak. Azon se csodálkoznék, ha 2 rossz írós laptopban megcserélték volna az írókat, dokumentáció nélkül. És ők is megígérték 2x, hogy nem TSST lesz bele, merthogy a főnök engedélyezte... Azóta még mindig ugyanaz a szarom van. -
hzcs
senior tag
Természetesen csak akkor venném meg, ha az előlapcsere megoldható, és magam tenném bele. Írtam a német asusnak, hogy mi a problémám, meg hogy már 6x járt nse-nél, 5 dvd íróból mindegyik szar volt, stb. És erre csak az jött, hogy hardverhiba.
Sehr geehrter Kunde,
es handelt sich dann um einen Hardware defekt.
Bitte melden Sie das Gerät unter
http://rma.asus.de zum Service an.
A levél további része a DHL használatáról szól.
Az általam küldött levél lényeges része pedig ez:
In Ungarn habe ich schon funf Mal zuruckgeschicht zur Reparature wegen
DVD-Schreiber Problems, weil DVD+R und DVD-R werden schlecht
geschrieben.
DVD-Schreiber ist schon mehrmals ausgetaust, aber keine von dem
funktionierte gut. In Ungarn war es versprochen ein anderer Typ von DVD-
Schreiber einzubauen, aber es ist wieder ein TSST eingebaut. Dieser
Schreiber schreibt auch nicht gut.
Wenn ich den Notebook nach Wien zuruckbringe, wo ich gekauft habe (VDS
Online Wien), waehre es moglich einen nutzbare DVD-Schreiber einzubauen?
Mein Notebook ist schon 1 Jshr alt, aber ich konnte noch kein DVD damit
schreiben.
Vagyis nagyon segítőkészek a fritzek is -
hzcs
senior tag
válasz
Peter M #3531 üzenetére
Szerintetek ez a dvd író milyen?
Pioneer DVR-K16 Slim DVD-ÍRÓ
Új termék 1 év garancia ! Pioneer DVD-Író notebookba.8x/8x/8x/6x/8x/5x DVD+R/DVD+RW/DVD-R/DVD-RW/DVD-ROM/DVD-RAM • 4x/4x DVD+R DL/DVD-R DL • 24x/24x/40x CD-R/CD-RW/CD-ROM
Bruttó ár: 19.990 Ft
Azon gondolkodok, hogy veszek bele egy ilyet, mert nse már nem válaszol (azért elég bunkó dolog egy hivatalos szervíztől..., 6x járt ott a gép, 4x csere tsst sz@rról tsst sz@rra), külföldre meg ha kiviszem, a benzin 2x5000 forint, és semmi garancia nincs rá, hogy mást tesznek bele, mint ez a fos. Ja, már csak cd-r-t ír, se dvd, se dvdrw, se cdrw. 5. ODD-m. -
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #3523 üzenetére
Hát ha progival nem megy, akkor lecsavarozod a noti alján lévő kis műanyag lapot, ahol a pót ramot lehet beletenni. Ez nekem (A6VA) pont középen van, és a matricáról remélhetőleg le lehet majd olvasni. Ha lecsavarozod, akkor az még nem garivesztéses, mert nem csináltál vele semmit
szerk: asus német oldala alapján a drivereknél intel pro set wireless 2200bg driver tölthető le, ebből az következik, hogy ipw2200bg a wlan kártyád
Használd az Intel oldaláról leszedett drivereket.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Nem akarlak elkeseríteni, de az enyém 5-6-szor járt nse-nél, többször tovább, mint 3 hét, még akkor is amikor azt ígérték hogy hamar meglesz, dvd író ötödszörre is tsst, jó lemezt még nem írtam egyikkel se, már cd-rw-t is ront, dvd-rw-t se mindig szereti, olvasás katasztrófa, gép elmúlt 1 éves, nse már nem válaszol a leveleimre se.
DE: nem kell félteni a német asus-t sem. Osztrákban vettem a gépet (ide fogom kivinni október végén), írtam a német asusnak, hogy mi a problémám, és hogy már volt 5-6-szor magyarországi szervízben, mindig ugyanazt a f0stalicskát teszik bele, dvd-t nem írnak, és erre csak annyit válaszoltak, hogy ez hardwarehiba, küldjem vissza, és odaírta az rma.asus.de oldalt, ahol be lehet jelenteni, hogy hova jöjjön ki a futár. De MO-ra nem jön. Kivinném, ha tudnám, hogy nem ugyanazt a sz@rt teszik bele. 5 ezer forint benzint elcseszni egy tsst firkálgató miatt luxus. Akkor inkább veszek bele extra cost-ért pio-t. Egyébként az a vicc, hogy a Samsung dvd író a legdrágább (TSST: Toshiba-Samsung Storage Technology). Valamiből finanszírozni kell a sok cserét? -
hzcs
senior tag
Frissítettem a hőn áhított, csodálatos, istenített tsst dvd író firmware-jét a www.asustreiber.de oldalon találhatóval. Hétvégén kipróbálom, hogy hány dvd-t ront el (mert ugye írni nem fog az tuti).
Érdekességképpen: valahol (már nem tudom melyik oldalon) néztem slim dvd írót laptopba: Pioneer 18 ezer, Samsung 23 ezer. (TSST= Toshiba-SAMSUNG Storage Technology). Vagyis a drágább a sz@r -
hzcs
senior tag
Úgy értem, hogy asus szerint kompatibilitási problémákkal kell számolni, ha tsst helyett más márkájú írót raknak bele (mondhatom úgy is, hogy a sz@rt kicserélik jóra). Namost van pár szerencsés, akiknek lecserélték a tsst-t, és csupa jót mondanak a matshitáról, pedig ugyebár inkompatibilis asus szerint. Na őket kell sajnálni.
-
hzcs
senior tag
Akksi wear level:
Kipróbáltam amit javasolt valaki itt a fórumban. Lemerítettem teljesen, biosban akku recalibrate,eredmény: 7% -> 8%
De még így is elmegy több, mint 3,5 órát ahogy én használom (min proci, min vga, fényerő min+2, wifi). -
hzcs
senior tag
válasz
cornail #3268 üzenetére
''Javasolta, h ha nem vagyok megelégedve a DVD-íróval, használjak külső USB-set.''
Javaslom, ha nem vagy megelégedve a laptoppal, használj asztalit. Ilyet hogy lehet mondani, hogy külső usb... Szerintem vettél dvd írót, amit szeretnél használni, de nem tudod. Most írok osztrákba, remélem ők másikat adnak. Ahol vettem, ott csodálkozott az eladó, hogy 5x adtam le és nem jó, azt mondja hogy nem vall az Asusra. -
-
hzcs
senior tag
Enyém is TSST, ugyanez. Már az ötödik. Előzők sem írtak, ez sem ír úgy, hogy vissza lehessen maradéktalanul olvasni. A gép szept. 1.-én lesz 1 éves. Én osztrákban vettem. Kijelző nekem is lötyög, kicsit jobban mint kéne, de ezzel le se merem már adni, így is 6szor járt a szervízben. Touchpad is érzékel, de a felső 2 sarka lötyög, be lehet nyomni. Ez sem hat meg különösen. Vasárnap kicsit levitte a tetején a festéket 2-3cd, ami rajta volt a kocsi csomagtartójában. Szerintem ennek is többet kéne kibírni, de sebaj. Ezek azok a problémák, amik annyira nem fontosak számomra. De hogy 1 év után se tudok dvd-t írni, és az Asus szervíz úgy foglalkozik a problémával, mint egy darab ürülékkel, ez már fontos.
Más: ezek szerint a Matshita se ír rendesen? Akinek kicserélték TSST-ről Matshitára, csak jót mondott róla. Ennyi erővel adták volna 10-zel olcsóbbért, aztán használnék hozzá egy külsőt. És még az idegeskedés is megmaradt volna másra -
hzcs
senior tag
Köszi, megpróbálom. Tegnap lemerítettem teljesen, nem készenlétiig, hanem teljes kikapcsolásig, 6% lett, de ezt a biosos kalibrálást is kipróbálom.
dvd író: nekem A-s van, és nem szereti a Verbatimot se. Eddig ezeket nem szereti: Verbatim, TDK, Ridisc, Bulkpaq, és talán a Philipset sem. Olyat nem találtam még amit vissza is olvas maradéktalanul. Egyébként jól írja a cd-ket, de dvdr-t egyet sem, dvdrw-t pedig csak néhanéha ront el.
Apropó, tud valaki németül? Szeretnék levelet írni a német Asusnak, hogy mi a problémám és ki szeretném vinni osztrákba ahol vettem, csak sajna hadilábon állok a némettel
Köszi -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #3147 üzenetére
Fogalmam sincs. Írtam nekik ismét egy elvelet, kíváncsi leszek hogyan reagálnak rá. Többek közt erre is rákérdeztem, remélem nem vakernak egyik gépből a másikba dolgokat.
Ennyit a költségcsökkentésről: már a negyedik íróm, sok-sok GLS kiszállítás, és még mindig nem jó. Pedig ennyit amennyit ráköltenek, már hddvdblúréj íróm lehetne -
hzcs
senior tag
Megjött a gépem az NSE-től. Ötödször. TSST...
-
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #3093 üzenetére
Én ötödször adtam le a gépet, mindig dvd író problémával. most eljutottunk oda, hogy nem tsst kerül bele. szerdán megküldték a gépet (7.19), az volt a negyedik, és kaptam bele ismét egy új tsst-t (másodszor, tehát 3 új tsst-m volt). természetesen 1 lemezt se írt úgy meg, hogy valami is felismerje. ment a levél, hogy már négyszer volt ott, és nem hajlandóak megjavítani. elkezdtem levelezni az osztrák ürgével, ahol vettem, hogy majd viszem oda vissza. időközben jött a telefon, hogy elnézést kérünk, küldje vissza a gépet. tehát szerdán megkaptam, és csütörtökön visszaküldtem (7.20). azt ígérte a hölgy, hogy ez a gép lesz az első a sorban, amit megjavítanak. kezdtem örülni. hétfőn nem jött, kedden nem jött. telefon: mi van a géppel? alkatrészre várás...
7.30 van és még mindig sehol.
úgy hiszem, hogy örülhetek, ha iskolakezdésre olyan lesz a gép, amilyet vettem. (mert én dvd írósat vettem, nem dvd taknyolósat.)
viszont az a javukra írható, hogy kicsit sajátos módon, de megpróbálnak segíteni (telefon, nem tsst, első a sorban...) -
hzcs
senior tag
Visszaállító. Ha jól tudom, akkor ugyanaz van a cd-n, mint újkorában a vinyón. Én még nem használtam, mert a gyári németet ghostoltam.
Ha magyart teszek rá, akkor asztali xp megy fel, és rá a laptopos driverek. Nincs külön laptop meg asztali xp. XP + kb 20 perc amíg felmászik minden driver. Driverek letölthetők az asus oldaláról.
Ha recoveryről állítod vissza, akkor cd-ről indítsd a gépet, és szerintem automatikusan visszaállítja.
Remélem tudtam segíteni. -
hzcs
senior tag
TDK DVD-R 16x, 8x-osan, nem olvassa semmi... Második lemez
-
hzcs
senior tag
Ma reggel megkaptam. Feladás dátuma: tegnap. Gondolom amikor a MM-os srác rátelefonált hogy hol van, sebtiben elküldték.
TSST lett bele. Éppen most írok vele egy film dvd-t, de ilyen hangokat eddig egyik tsst se produkált. De elviselem, ha működni fog rendesen.
Ami pozitív: nagyon jól becsomagolták a gépet a dobozba, szerintem akkor se lett volna baja ha leejtik. De remélem nem próbálta ki a GLS -
hzcs
senior tag
Ismét NSE service:
2006 június 23.-án leadtam a gépemet.
Július 3.-án telefonáltam, mi van vele. Válasz: MM-ben van, ahol leadtam. Jeleztem leadáskor, hogy vége a sulinak, az otthoni címemre küldjék vissza. Figyelmetlenség. Itt ismét jeleztem, hogy haza várom.
Július 10: telefon, hol a gép. MM-ben, ott várja hogy átvegyem. Már kezdtem mérges lenni, ismét jeleztem, hogy haza kell hozni. Megígérték.
Július 17, azaz ma: telefon NSe-nek, hol a gép. MM-ben várja hogy átvegyem. Aztam*csk*sk*rvaélet. Holnap utazok fel hogy átvegyem, 200km-re lakok, de fel kell mennem ha találkozni akarok a gépemmel. Negyedszer adtam le cd író miatt. Eredmény: kicseréltük tsst-re...
Holnap megyek, írok egy cd-t, panaszkönyv, viszem Bécsbe. Ne haragudjon már a világ, de ezt merik ők szolgáltatásnak nevezni??? -
hzcs
senior tag
''Találtam'' egy oldalt, ahol asus cuccokhoz van driver, pl az új ati catalyst is.
Használjátok egészséggel!
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Scum
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Nintendo Switch 2
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest