Új hozzászólás Aktív témák
-
M_zolee
csendes tag
Szia.
A bemutatás alatt azt értettem, hogy a biosban lévő easyflash beolvasta a pendrive-ról a image-t, de nem frissített hanem enter leütése után a gép újraindult és folytatta az xp telepitést ott ahol abbahagyta. Miután az xp feltelepült, a c meghajtóra felmásoltam a pendrive-ról az image-t, és újraindítás után a c meghajtóról sikeresen frissítetttem a bios-t 209-esre. A baj az volt, hogy az xp nem indult el valamiért a pendrive nélkül, ha az benne volt akkor ment rendesen. Utána szintén a c meghajtóról frissítettem 207-re, gondoltam hátha az jobb lesz. Ez meg is történt, de nem lett jobb, mivel továbbra is kellett a pendrive az induláshoz. Ezért gondoltam megpróbálom windows alól (winflash-el) ismét frissíteni 209-re. A frissítés után nem állította le magát a gép, vártam kb. 5-10 percet és megtettem helyette.
De így utólag bár ne tettem volna, lehet hogy még most is menne. -
M_zolee
csendes tag
válasz
Kovács84 #5135 üzenetére
Szia!
A BIOS frissítést szerintem be kellet volna fejeznie, mert kiírta a végén hogy "flashed successfull". Még vártam egy pár percet de semmi, ekkor nyomtam egy power gombot amire kiírta egy zöld háttérbe, hogy 2sec múlva lekapcsolja magát a gép. Ez az ablak fent volt még jó pár percig, de mivel nem reagált a power gombra, kivettem az akksit.
Lehet, hogy azt nem kellett volna -
M_zolee
csendes tag
Sziasztok!
Ma hozott hozzám a barátom egy ASUS X51R tipusú lapost, azzal a kéréssel, hogy telepítsek rá XP-t. Mivel eredetileg vista basic volt rajta, azt ledúrtam és elkezdtem felrakni az xp-t. Amikor a gép a telepítéskor újraindult, kék képernyő fogadott és már nem lépett tovább (tehát nem fejezte be a telepítést). Miután bemutattam neki a 209-es bios-t, befejezte a telepítést!
Ezután rendesen felraktam a 209-es BIOS-t (egy pendrive-ról), és a windows azóta csak akkor képes betöltődni ha be van dugva a pendrive! Most az előbb XP alól próbáltam meg a BIOS frissítést (winflash-el, 207-ről 209-re), de mikor végzett már nem állította le magát a gép. Én kikapcsoltam, de most meg már nem lehet bekapcsolni!
Kérek mindenkit aki tud az segítsen!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest