Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás008
tag
Sziasztok. Asus X53Ke-Ap125 gépem van Mobility Radeon X2300-as Gpu-val. Ennek a Gpu-nak szerintetek milyen programmal lehetne kiolvasni az aktuális hőmérsékletét Win7 alatt?
(Próbáltam nézni GPU-z vel, Speed Fannal, Hwinfo 64-el, Cpuid Hw monitorral, sajnos eredmény nélkül.)
Laptop alaplap típusa Asus F3ke, Win 7 64bit op rendszerrel telepítve.
A problémám az ,hogy néha "random" fagy a gép, a jelenség amit mutat az az, hogy a képernyőkép befagy, egérkurzor befagy egy ponton és nem reagál, ctrl alt delet billentyű kombináció nem működik nem reagál rá (Win 7 64bit) a gép, ventilátor működik és hangosan pörög. Amit ilyenkor tenni (tudok) szoktam az az, hogy 5 másodpercig nyomva tartom a bekapcsoló gombot, csak erre reagál és kikapcsol a gép.( ilyenkor elvész minden eddigi adat amin dolgoztam) Majd újra bekapcsolva a gépet működik rendesen a masina.
Én random Gpu túlmelegedésre gyanakszom. Ezért kellene nekem egy Gpu hőfok figyelő program ami ki tudná olvasni a Gpu hőmérsékletét.
Vagy szerintetek mi lehet ennek a random fagyás hiba jelenségnek az oka? -
Tamás008
tag
Sziasztok. Tapipad driver program gondom van Win 8.1 alatt. Egy Asus X53Ke-ap125-ős notihoz kellene nekem Win 8.1-el is kompatibilis tapipad driver, amiben lehet szabályozni, ki be kapcsolgatni, a Win 8.1-es érintőpad funkciókat.
Létezik esetleg régebbi Asus laptopokhoz is ilyen driver? Asus oldalán ami a laptophoz van az csak Vistához meg Win7-hez jó, a Win 8.1-et nem támogatja sajnos.A tapipadom adatai: Alps Pointing-device
Hardverazonosítók:
ACPI\AUI1307
*AUI1307
Kompatibilis azonosítók:
*SYN0A00
*SYN0002
*PNP0F03
*PNP0F13
*PNP0F12
Szolgáltatás: i8042prt
Eszköz osztály: mouse
Gyártó: Alps ElectricKérlek segítsetek. Köszönöm,
-
Tamás008
tag
Mire való az Asus ip switch utility nevű program?
-
Tamás008
tag
Értem. Köszi a gyors választ.
Még az volna a gondom, hogy van itt még három féle ATK rövidítéssel kezdődő progi az Asus support honlapján a Notebook szekció Drivers alszekciójában, amik:
ATK_Hotkey
ATK_package
ATKDrv
-néven vannak. Na most ezek közül melyiket kellhet még telepíteni a notira.
A noti típusa X53Ke (régebbi típus, nem mai darab már), Amd procival, 64bites Win7 rendszerrel.
Előre is kösz a választ. -
Tamás008
tag
Az ATKDrv [link] programnak mi a szerepe az Asus notikon? Ez minek a driver programja? Mit szabályoz, irányít ha telepítem? Feltétlenül szükséges telepíteni? Fontos?
Előre is kösz a választ. -
Tamás008
tag
Sziasztok. A kedves szakértökhöz lenne kérdésem, gép fejlesztéssel kapcsolatban:
Van egy Asus X53Ke-Ap125 -ös régebbi laptopom, ebben szeretnék memóriát bővíteni. Azt tudom biztosan, hogy ddr2-es modulok mennek bele. Na mármost, a gondom az, hogy nem tudom, pontosan maximum mekkora mennyiségű memóriát képes kezelni. Jelenleg 2Gb-nyi van benne, 2x1Gb két slotban.
Szeretném a maximumra növelni a memória mennyiséget, csak a gondom az, mint ahogy feljebb írtam: Nem tudom mennyi a maximum memória mennyiség amit képes kezelni. 4Gb-ot valószínűleg simán kezel, de arra volnék kíváncsi, hogy vajon képes-e 8Gb-nyi memória kezelésére? Mit gondoltok?Van egy képem Hwinfo32 nevű programból aminek a jelentésével nem vagyok tisztában, a memória információra vonatkozóan: [link]
Ez azt jelentené, hogy képes 8Gb memória kezelésére a laptop, vagy nem? Mit gondoltok képes lenne 2x4Gb ddr2-es ram modult dual chanelben kezelni?
Szakértők kérlek segítsetek. Előre is köszönöm. -
Tamás008
tag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném egy notis hibával kapcsolatban. A hiba sötét képernyő ébresztéskor alvó állapotból, tehát a gép megy, ventilátor pörög, zöld led világít, képernyőn nincs kép(sötét) és csak akkor jelentkezik ez a hiba amikor alvó állapotból ébresztem a gépet, hogy folytassam a munkát. Ilyenkor ki kell kapcsolnom és újra kell indítanom, hogy újra legyen kép és ilyenkor újra jó minden, újra van kép, de nagyon idegesítő, hogy újra kell indítanom és minden addigi munkám elvész miatta. Kérlek segítsetek. Mi lehet a gond? Miért kapok sötét képernyőt a gépen minden alvó állapotból való ébresztés után ?
A gép: Asus X53Ke. Oprendszer: Windows 8.1.(Windows 7 oprendszerrel nem volt ilyen hiba)
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Tamás008
tag
Sziasztok. Windows 8.1-et telepítettem fel a laptopomra (régebbi gép, AsusX53Ke, Win Vistás driver Cd van hozzá) és az lenne a kérdésem, hogy ezek a driver progik mit csinálnak, mit szabályoznak a feltelepítés után (nem találtam egyértelmű leírást az Asus oldalán róluk) és esetleg melyiket nem szükséges feltelepíteni?
1.ATK_Hotkey UTILITY -?
2.NB Software Kit Utility - ez mire való, szükséges e telepíteni???
3.ATK Generic Function UTILITY -?
4.Keyboard Device Filter Utility -?
5.ATK0100 ACPI UTILITY -?
6.ASUS ATKOSD2 UTILITY -?Szóval az érdekelne, hogy szükséges e telepíteni őket és mihez valók, mit működtetnek. A választ előre is köszönöm.
-
Tamás008
tag
válasz
huncutka1029 #16597 üzenetére
Milyen internet böngészőt használsz?
Talán próbáld meg Google Chrommal vagy Operával a youtube videó lejátszást. -
Tamás008
tag
Szia
Felment win7-re a vistás driver csak az a gond, hogy vistás driverrel bizonyos időközönként 10-15 percenként bomlik a wifi kapcsolat nem tudom, hogy miért? Lehet a vistás driver miatt mert nem szereti a win7? Ezért gondoltam ,hogy megkérdezem hátha tud valaki win7-es drivert valahol ehhez az eszközhöz. -
Tamás008
tag
Asus X53Ke laptophoz van valahol Windows7 32bites wifi driver? Asus oldalán csak vistához van wlan driver ehhez a notihoz. Próbáltam feltenni win7-re fel is ment a vistás driver csak az a gond hogy 10 percenként bontja a kapcsolatot a wifi.
A laptopban egy Atheros AR5008X Wireless Network Adapter van ehhez kellene Win7 32bit driver csak Asus oldalán nem nagyon találok.
Kis segítség kellene. Köszi. -
Tamás008
tag
Sziasztok Asusosok és szakértők,
Van egy Asus X53Ke Ap-125 ös régebbi típusú laptopom. Ebben szeretném a processzort egy kicsivel gyorsabbra cserélni. Jelenleg egy TurionX2 TL-52 es proci van benne ezt szeretném kicserélni egy TurionX2 TL-68 asra. Megtehetem e? Érezhető teljesítménybeli növekedést hozhat ez a csere? A gép szerintetek felismeri majd a procit? Hűtés elbírja szerintetek ezt az erősebb procit?
A gépre az Asus által kiadott legújabb 212 es Bios verziót telepítettem fel a Winflash programmal.
Köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest