Új hozzászólás Aktív témák
-
Anteris90
csendes tag
Sziasztok,
Egy Asus K53SC típusu 15.6-os laptopom van és felvetődött bennem egy kérdés. A minap a BIOS SATA beállításai között az alábbi kép fogadott:Mint az a képen is látható van egy üres SATA portom, ez most mit is jelent pontosan? Bővithetem a gépemet egy SSD meghajtóval, van benne vajon fizikailag hely? Szétszedni nem akartam csak emiatt, hogy megnézzem, hátha tudja valaki a választ.
Szép napot. -
Anteris90
csendes tag
válasz
szuger #13271 üzenetére
Szia!
Én is próbálkoztam átváltani az 520mx-re de szerintem ez nem lehetséges, igazából nem is nagyon érdekem, hogy azt használjam miután az optimus tökéletesen ellátja a feladatát.
Késő délután nézek majd bechmark programokat a teszteléshez és akkor összevethetjük a kapott eredményeket.
Egyébként szerintem érdemes neked is írni az nvidia fórumra, hogy lássák, több felhasználó is érintett.
A Power4Gear meg szerintem nagyon jó, saját magad is tudod egyszerűen optimalizálni a beállításokat a különböző energia módoknál a saját igényeid szerint, én az Entertainment módot állítottam be a saját szájízem szerint ha akkuról megy a gép, tápról pedig a high performance mód fut. A fényerő is ezek alapján változik, tápról a maximális fényerőt használom, akksiról pedig 50% körüli értéket. A másik 2-t nem használom, nekem felesleges, persze lehet majd beállítom azokat is különböző módokra, de jelenleg így is kitart 4órát az akksi netezéssel. Egyébként szerintem nem érdemes kiszedni az akksit, nem tudom pontosan már én se, hogy melyik mód tesz neki jót, de legutolsó információim szerint az árt a legtöbbet az akkunak, hogy ha nem használjuk illetve a sok teljes merülés/újratöltés ciklus. Ha valaki tud valami biztosat ezzel kapcsolatban szívesen várom a véleményét.
Nagyából ennyi, délután majd csinálok pár tesztet a HDD-ről és a kártyáról és kiteszem ide. Keresek valami ingyenes programot és akkor ugyanazt lefuttathatjuk majd.
-
Anteris90
csendes tag
válasz
szuger #13267 üzenetére
Szia!
Ugyanez a jelenség nálam is, az nvidia drivert nem tudom frissíteni. Próbálkoztam már egy pár dologgal, mondanom se kell sikertelenül.
Ezen a fórumon jeleztem a hibát: NVIDIA
Notebook Display Driver Request:
If you are reporting that your notebook GPU is not supported by this driver release, please provide the following info:
1) Make and model of notebook
2) NVIDIA GPU model
3) Device ID of GPU. To get the Device ID of your GPU, please do the following:
-Open your Windows Device Manager
-Double-click on the "Display Adapters" icon
-Right-click over the icon for your NVIDIA GPU
-Select "Properties"
-From the Properties window, select the "Details" tab
-From the drop down "Property" box, select "Hardware Ids"
-Copy the first line shown and paste it into your report. It would look something like this:
PCI\VEN_10DE&DEV_0A2B&SUBSYS_9072104D&REV_A2Azt írták ez alapján írjak replyt, megtettem, visszajelzésként annyit kaptam, hogy "Added request to the driver team. ". Jelenleg most csak annyit tudok tenni, hogy várom a 285.xx WHQL megjelenését, hátha fixálják a problémát.
BTW: Természetesen csinálhatunk teszteket, pontosan mikre gondolsz? A Windows Experience Index 5.4 pontra értékelte a gépem, a videokártya volt a leggyengébb pont, gondolom az Intel HD 3000-et vette alapul.
Üdv: Anteris.
-
Anteris90
csendes tag
válasz
lacko22 #13258 üzenetére
Szia, persze.
A hangszóró szerintem elég jó, az Asus Sonic Focus segítségével lehet állítgatni, jó a hangzása, nálam egyáltalán nem recsegett, illetve egyszer amikor egy Foo Fighters számot küldtem max. hangerőn, azt nem szerette annyira. Skypolni fülhallgatóval szoktam, de most leteszteltem és érthető a beszéd, a mikrofon viszont nem a legjobb, zajszűrővel szörnyű a minősége, stúdió minőségen pedig nincs zajszűrés sajnos, de 1000ft egy tescós headset, nekem teljesen jó
A kijelzővel semmi gondom nincs, szép, világos, fényes, teljesen fekete kép esetén viszont kicsit látszik a háttér LED világítás vagy nem tudom, a képernyő szélei kicsit szürkülnek, de egyáltalán nem gáz, legalábbis engem nem zavar igazándiból, szerintem ez minden LED kijelzőnél ilyen, javítsatok ki ha tévedek.
-
Anteris90
csendes tag
Nos megérkezett még pénteken az Asus K53SC laptopom (core i3-2310m, nv520mx).
Első benyomás mikor kibontottam, gyönyörű, féltem, hogy túl világos barna lesz, de nem, pont jó a színe. Kb. 3-4 óra alatt sikerült feltelepítenem a win7-et és minden apróságot amire szükségem van, a driver cd-n lévő cuccokat feltelepítettem, hogy megnézzem mi mire jó, kb a felére nincs szükség, legalábbis nekem. A gép gyors és halk. Az icecool technológia, szerintem kamu, bekapcsolás előtt hideg de pár óra használat után azért érezni, hogy kicsit melegebb mint ahogy azt leírták. Az akkumulátor idő a power4gear battery life módjában kb. 4.5 óra, általános használat során szerintem simán bírja 3-3.5 órát. A Bad Company 2-t kipróbáltam rögtön, médium beállítások mellett szépen fut, számomra teljesen ideális és kellemes játszani vele ezen a gépen.
Az egyetlen problémám, hogy fogalmam sincs, hogy frissítsem az nv. kártya driverét, mert az 520mx-hez letöltött driver azt írja, hogy nincs komptatbilis hardver a laptopban, a mellékelt cd-n lévő driver mondjuk nem annyira régi, de azért mégis csak érdekes...
Talán még a negatív részhez sorolandó, hogy a gép belső felülete porfogó, fényben kicsit zavaró, hogy kicsit maszatolódik a kéztől, de nem vészes, szerintem még belefér, a Dell-nél biztos jobb.
Összeségében szerintem, nagyon jó vétel volt 130k-ért, megéri a pénzért, nagyon szép és erős gép, remélem hosszú ideig még kitart mellettem.
Röviden, kb ennyi, ha valakinek esetleg van valami kérdése, nyugodtan tegye fel, megpróbálok minél előbb válaszolni.
-
Anteris90
csendes tag
Sziasztok. Egy asus k53sc tipusu laptopot tervezek vasarolni hamarosan, egeszen pontosan ezt a tipust: [link]
Erdekelne, hogy mennyire megbizhato gep, nem szeretnek surun szervizbe jarni mint a mostani fs laptopommal. Tovabba kivancsi vagyok, hogy korulbelul mennyi az akku uzemideje alap allapotban ill. terhelve. Sajnos nem talaltam az interneten tesztet errol a tipusrol, ha esetleg valaki ismer ilyesmit akkor azt is szivesen varomelore is koszonom a segitseget.
Udv Anteris.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged