Új hozzászólás Aktív témák
-
bettina.s
csendes tag
K52JE:
Lehet, hogy már írták, de akinek esetleg még fennáll a fagyás probléma, az intel oldaláról le lehet tölteni a legújabb drivert, és az megoldja. Nekem attól a pillanattól kezdve hibátlan, amióta felraktam (egy hónapja kb), végre! -
bettina.s
csendes tag
válasz
Erica88 #12385 üzenetére
Nem biztos, hogy köze van hozzá, de azért próbáld meg, hogy megnézed energiagazdálkodási lehetőségeknél (speciális energiabeállítások), hogy a pci express ugyanarra van-e állítva töltőnél és hálózatin is, és ha nem, akkor állítsd át ugyanarra a töltőt, mint amin a hálózati van, hátha.
-
bettina.s
csendes tag
válasz
Erica88 #12385 üzenetére
Amúgy minden k52je-s nek:
(bocsánat, ha hosszú, de lehet, hogy segít valamit)http://solutions.unixsherpa.com/tag/windows-7/
Issue:
After an updated release of Intel's Matrix Storage Manager [v.8.9.0.1023] and chipset drivers for Windows, you experience unexpected system timeouts, lockups, pausing, or freezing. The following event is recorded in the System event log:
Log Name: System
Source: iaStor
EventID: 9
Level: Error
The device, \Device\Ide\iaStor0, did not respond within the timeout period.Cause:
The issue is the result of Aggressive Link State Power Management (ALPM) on the PCI-Express bus negotiating a lower power state for the link between the controller and disk when there is no activity. When ALPM works, disk requests are queued, the serial link revived, and the queued requests are sent to the relevant disk; this requires a disk that supports ALPM.Resolution:
Modify the advanced settings of your active power management scheme in Windows to turn PCI Express Link State Power Management off.Én most tesztelem, ha nem segít, jön a linux, majd írok, ha rátalálok valami fantasztikus megoldásra. Ja és holnap keresek jumpert, tényleg senki nem tudja honnan lehet szerezni? Bemegyek boltba és adnak?
-
bettina.s
csendes tag
válasz
Jamo80 #12393 üzenetére
Fusion Linux 14 is megér egy próbát, ha filmekhez és zenehallgatásra is használod, én most fogom telepíteni, mert a live dvd iszonyú jól megy rajta. (Bár van egy olyan érzésem, hogy ahogy hdd-re kerül, vége a csodának. Hátha nem) Ha találsz olyan oprendszert, ami nem fagy, írj légyszi!
-
bettina.s
csendes tag
válasz
Erica88 #12385 üzenetére
Szia! Nagyon szépen megköszönném, ha le tudnád írni, hogy milyen intel driverek vannak fent (intel management engine interface és rapidstorage van-e -->programok hozzáférhetősége és alapértelmezései között is ott vannak, ha vannak, és eszközkezelőben ide/atapi vezérlők között az intel illesztőprogram verziója)? Köszi! Ha sikerülne elérnem, hogy nekem is csak bekapcsolás után fagyna, olyan boldog lennék.
-
bettina.s
csendes tag
Szeretnék csatlakozni a K52JE klubba. Részt veszek bármilyen gyilkos akcióban. SEGÍTSETEK LÉGYSZI! 3 kérdésem:
1. Írtátok, hogy a jumperrel való ügyködés a megoldás, de meg is csinálta közületek valaki és jó lett végre a gép utána?
2. A SATA 3 portba való átrakást nem próbálta ki senki? Az iastor 9 hibára az Intel ezt javasolja, vagy az IDE módra váltást (ami rajtam nem segített).
3. Azt is írták Asus fórumon, hogy a jumper beállítás megváltoztatása önmagában nem megoldás, csak a VGA trükkel együtt alkalmazva, de nem találom egyelőre, hogy mi az a VGA trükk, valaki tudja?
Utolsó reményem, hogy szétszedem a gépet, és úgy változtatok valamit..
Most ATI Catalyst nélkül, legújabb Intel driverrel (infupdate) + Intel MEI driverrel + Rapidstore-ral + 212-es BIOS-sal + iastor átállítva Parameters.Bad-re, így tudom használni, a 3 inteles driver (vagy mik ezek) nélkül akkorákat fagy, hogy áramtalanítani kell. Még biztos sok lehetőség rejlik az inteles driverek cserélgetésében, (Matrix storage, régebbi MEI driver és ezek variáció), de túl sok kedvem sincs, meg úgy látom, úgysem segítene.Így "CSAK"(!!) pár percekre fagy. Fagyások mindig vannak, nem csak pl filmnézés közben. Egyik partícióról a másikra való másolás sebessége 30MB/s, nektek is ilyen volt?
És még egy ötödik kérdés, hogy minden megvilágosodjon: Csak Windows fagy, vagy más oprendszek is? Mert mielőtt rájöttem, hogy K52JE hiba, azt olvastam, hogy az Intel a Microsoft-ot hibáztatja az iastor hiba miatt (de lehet, hogy ennek semmi köze a problémánkhoz)
Szervízbe vinni azért nem szeretném, mert most nem tudok egy hónapot várni (nincs másik laptop vagy pc), ráadásul Win7 nélkül (FreeDos volt rajta eredetileg) vettem, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy azt mondják, amiatt van.
Köszönöm előre is a segítséget, ha írtok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest