Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SMartin-HU

tag

válasz rumack #23884 üzenetére

Szia.

Én a felhasznált anyagok minőségét mondanám különbségnek.

Az X átlagos felhasználásra van és műanyag. Néhol fémhatású bevonatot kap.
    A K már sok elemében fémből készült, de még mindég nem tartozik az N sorozathoz és ami a legfontosabb, hogy nem az N árkategóriájában van. A K inkább egy aranyközép útnak van belőve, az X és az N közé.

Az X szériában van optikai meghajtó, 3db USB van rajta és ott van még mindég benne a VGA port.
    A K széria 4db USB-t kapott és elhagyták a VGA-t. A VGA hiányát egy kis adapterrel oldották meg, ami benne van a csomagban tartozékként. (HDMI-VGA) Szükséges rossz, de elvétve tényleg szükség van rá.

Személy szerint meg sem tudom mondani, hogy mikor kellett utoljára optikai meghajtót használnom... nálam a 4db USB hasznosabb. A 3db nálam nem elég.

A K501LX mellett, nekem van egy X555LN laposom. A K501 laptopon, ami fémnek néz ki, az abból is van. Ez nem teljesen igaz, mert a zsanér burkolata műanyag, de legalább passzol az alumínium vázhoz.

Ami még különbség lehet és a K felé billentené a mérleget, azaz M.2 foglalat. Így SSD és HDD is lehet egyszerre a gépben. Ha jól tudom az X550JX-DM202D alaplapján nincs M.2. Már, ha ebben van.... mert a leírások elég hiányosak.

Hűtés szempontjából van még különbség és a meleg levegő kivezetésén. Oldalra kivezetve kevésbé fogod hallani a hűtőt (X). A K szériánál a zsanérra fújja rá a levegőt a ventilátor, így talán hangosabbnak hat az egész. Ez szubjektív.... mindenkinek más tetszik.

Az X550JX-DM202D egy i5-4200H (4.gen Haswell) processzort kapott, ami erősebb és ennek fejében jobban eszi az akkumulátort.
    A K501LX-DM046D egy i5-5200U (5.gen Broadwell) processzort kapott, ami elhanyagolhatóan gyengébb, de már 14nm csíkszélességgel készült és jobb a fogyasztása.

• NTonee

veterán

válasz rumack #23884 üzenetére

többnyire az x sorozat gyenge burkolatai miatt mondják, hogy nem ajánlott. Nálam is volt pár x gép és ezt én is láttam, hogy a tejfölös doboz is gyakran jobb minőségű. Olcsósított gépek, amikre nagyon kell vigyázni. A K501 tartósabb lesz. Optikai meghajtó 2015-ben? Minek? Ha nagyon kell, akkor usb-s külső. Nekem az eddigi összes notimban az optikai meghajtó ment tönkre először. Többnyire a gari időt sem húzták ki úgy, hogy nem is használtam. Csak mikor épp kellett volna, akkor nem már nem működött.

mongi123: ebből szabályos vallási háború szokott lenni. A legtöbb mai gépnél már ki sem vehető az akku a gép megbontása nélkül. Használd hálózaton, hetente/2hetente merítsd le 15%-ig, töltsd fel és használd tovább. A mostani notimból soha nem volt kivéve az akku, lényegében merítve sem volt soha, folyamatosan tápról ment és most 4évesen 8%-os elhasználódást ír.

Új hozzászólás Aktív témák