Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog (1)

válasz HartgeH3-2.8 #34534 üzenetére

A Ryzen 7 6800H egy mocsok állat, az én is lestem, hogy csupán egy generációval újabb mint az Ryzen 9 5900HX, és Ryzen 7-esként leveri.

2016-2021 között inteles vonalon voltam, és persze desktopon láttam. De mi volt a tendencia? Az, hogy a következő generáció i3,i5,i7 5-10%-kal gyorsabb mint az elődje, de az új generációs i3 nem verte le az előtte lévő i5-t és az i5 sem az i7-et.

Ami még felvetődött bennem mint kérdés, az a garancia idejének alakulása. Eddig ugye ha valamimet cserélték (nagyon ritkán volt rá alkalom), akkor azt úgy egyben, hiszen egy alaplapot, egy videókártyát egyben cserélnek, és akkor újraindult a garancia, de alaplap esetében nagyon, nagyon régen 2003 előtt volt példa. Konkrétan 2001-ben. Most viszont alaplap cserénél hogy néz ki a dolog? Az új alaplapnál újraindul a 2 év, de a laptopnál nem? Mert eddig a MyASUS-nál ugye egyértelműen fel volt tüntetve, hogy a laptopra 36 hónap garancia van, de most ezután esetleg az új alaplapra is az eredeti dátum lenne érvényes? Vagy feltüntetik, hogy az alaplap + CPU + GPU esetében innentől 3 év, a többire meg annyi amennyi az eredeti vásárlástól van?

"Én is használom a 60%-os módot.": Megmondom, hogy engem nem az idegesített, hogy 60%-on kell, vagyis ajánlott tartani, meg nem is az, hogy 240-250 óránként (Google Naptár figyelmeztetett mindig, hogy ma laptop akkumulátor ápolás lesz!), hanem az, hogy ugye néha, néha újra kell indítani a laptopot: Havonta 1x garantált, foltozó kedden, de ennél több alkalommal is, ha például olyan driver frissült, ami megkövetelte az újraindítást. Nos ilyenkor az újraindítás idejele alatt elkezdte tölteni az akkumulátort. Ha lefagyott, akkor megint, ha a lefagyás után lefuttattam a CHKDSK C: /F/R/X parancsot, akkor megint ... és ezt az akkumulátor nem feltétlen szereti.

#34535MaxxDamage: Abból, hogy írtad mindig, és sikerült utalványra váltani, arra következtetek, hogy neked is sokszor volt javítva. Mi volt a gond? Illetve hányszor javították?

Új hozzászólás Aktív témák