- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Stevy01 #7005 üzenetére
130 - 150 e ft között mozog az ára, amikor te vetted, kb. akkoriban szórta 130 e ft-ért például az extreme digital is. azóta f5n-ap222 notit dobáltak 125 e ft-ért, és ez erősebb és jobb mint a tiéd (például; erősebb proci, van bluetooth), ezért ha a leendő vevő szempontjából is reális árat szeretnél hallani, akkor az nagyon maximum 100 e ft - de inkább alatta lesz!
-
az új akkumulátor csak 3 - 4 feltöltés után éri el a teljes kapacitását!
Narxis; a vista energiagazdálkodása fejlettebb, mint az xp esetében, de ettől függetlenül xp alatt nekem akkor is tovább bírja, még ha a vista esetében mindent jobban le is veszek - mert a vista esetében azért minden részletesebben konfigurálható.
a win 7 még a jövő zenéje, de kíváncsi leszek... -
bluetooth biztosan van a notiban?
lehet, hogy hiányzik még valami fontos illesztő, ami miatt nem megy fel a wifi.
végszükség esetén szedd le a noti alján azt a fedlapot, ahol a wifi és bt modulokhoz hozzáférhetsz, legalább megnézed, hogy valóban van-e benne bluetooth, és a wifi típusát is ellenőrizheted.
az eszközkezelőben a hálózati kártyák részben, csak a vezetékes lan eszköz szerepel? -
a wireless console utility telepítése feltétel a wifi és a bluetooth telepítése előtt, mivel szoftveresen ezzel tudod bekapcsolni a wifi és a bt modult - erre figyelmeztetnek is a wifi illesztő letöltési részlegében!
innen húzd le, majd fel vele; wireless_console_beta
itt egy régebbi is, ami nem béta; wireless_console
bluetoot driver; bluetooth -
a wireless console utility telepítve lett a wifi illesztője előtt?
külön hardveres kapcsoló esetén, bekapcsoltad a wifi modult a telepítés előtt?
igaz nem írtál oprendszert, de xp (32 bit) alá a lehetséges illesztők;
Azurewave_GE-780 vagy NE-770
vista (32 bit) esetében; Azurewave_GE740_AE750_NE770_GE780
vagy AW-NE771
legalább is, az asus support ezeket adja a notihoz... -
bt modul néhány ezer forintért vehető bele!
ha én is 2 * 1 gb memóriával vettem volna (úgy lett volna dual channel), akkor ebben sem lenne most 4 gb - csak egyszerűbb volt még egy 2 gb-os modult venni, mint a már benne lévőt áron alul eladni, majd úgy venni bele 2 * 1 gb-ot. -
van a notidban bt előkészítés, magad is bele tudod tenni, ha veszel hozzá!
memóriát is tudsz otthon bővíteni - vagy 2 * 1 gb-ra változtatni, ha 1 * 2 gb van benne. bár a mai árak mellett érdemes tenni bele 2 * 2 gb-ot. nekem érezhető volt a különbség az 1 * 2 gb és a 2 * 2 gb mellett! (persze a /3GB kapcsoló kellett!) a dual channel + az 1.12 gb (mert 3.12 gb-ot használ az xp) lökött picit a notin. mondjuk az xp 2 gb mellett sem problémázik, a (majdnem) 4 gb már csak vakítás, mivel nem nagyon használok olyan alkalmazásokat, amik falnák a memóriát.
amúgy is a merevlemez sebessége a szűk keresztmetszet! ssd? -
őszintén szólva, a kis msi notim (c2d t5450 proci és "csak" 2 * 1 gb memória, intel chipset) azonos xp, és azonos többletszoftveres környezetben kifejezetten gyorsabb, mint mint az asus! jobban is szeretem a kis msi apróságot! az asus notit többnyire a párom használja...
-
a főkapcsoló megnyomásától 36 másodperc ketyeg le addig, amíg az xp a bejelentkezéshez a jelszót kéri - a csík 6x fut végig -, és onnan még 14 másodperc, amíg beírom a jelszót, majd az enter után minden alkalmazás ikonja bejön a tálcán (jobb alul) - de elég sok védelmi és más alkalmazás indul nekem az oprendszerrel!
összesen 15 ikon - bár ezeken felül is indul még más is az oprendszerrel!
a noti hardverihez kapcsolódó ikonokon kívül; kaspersky internet security, ad-aware (aktív ad-watch), anydvd, nokia pc suite, daemon tools...stb.
ha kilövöm a védelmi alkalmazások (kaspersky internet security, ad-aware/ad-watch), valamint néhány más alkalmazás (nokia pc suite, daemon tools, anydvd...stb) automatikus indulását, akkor az xp betöltésének az ideje érezhetően csökken - több, mint 10 másodperc lefaragható így!
a "+" nem hivatalos jelölés! csak a memória bővítése miatt írtam oda.
a memóriát ellenőrizd le a notidban, mert gyárilag 1 * 2 gb beépítésével árulják!
legalább is én úgy vettem. a 220 és a 222 között valóban csak a bt a különbség. -
asus topic lévén, gondolom az asus notira gondolsz?!?!
nos, nézd meg, hogy a te notid típusánál az F5N-AP222 jelzés után van-e egy "+" jelölés, mert ha nincs, akkor nem egyforma a notink...
de a viccet félretéve; nekem 2 * 2 gb memória van benne - igaz, nem használja mindet a 32 bites xp, de a dual channel miatt tettem bele -, valamint sata integráció.
de ha még hardveresen teljesen azonos is lenne a notink, akkor sem lenne azonos a betöltés ideje!
szoftveresen is több tényező befolyásolhatja a rendszer betöltődését és működését például az, hogy milyen oprendszert használsz (a különböző buherált oprendszerekre gondolok, továbbá sp2 vagy sp3...stb), valamint számít még, hogy milyen illesztőket használsz, mennyi és milyen alkalmazások indulnak az oprendszerrel...stb.
szóval semmi értelme az ilyen hasonlítgatásnak, de azért mindjárt lemérem. -
szerintem ezért az árért inkább nézz egy kicsivel gyengébb, de nem sis chipset által vezérelt asus notit!
az igazi különbséget akkor látnád, ha azonos hardveres és szoftveres környezetben használnál két asus notit, amik esetlegesen csak a chipset fajtájában térnek el; intel és sis ég és föld lenne!
nem azt mondom, hogy használhatatlan az általad linkelt - sis chipset által hajtott - noti, de jelentősen lehúzza a nagyszerű proci teljesítményét a sis chipset. -
válasz
Stevy01 #6948 üzenetére
Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List
a 7000 jelenleg 151. a listában, a 3100 a valamivel előkelőbb 144. poziciót foglalja el.
a procikat itt tudod összehasonlítani; Mobile-Processors-Benchmarklist
sajnos a tk-xx sorozat sem valami erős, én kifejezetten a kevés (2 * 256 kb) l2 cache miatt kerülöm... -
válasz
legiaap #6902 üzenetére
nem időarányosan megy az elhasználódás! van, hogy már az új noti kibontásakor több %-os elhasználódással bír, aztán egy év alatt sem nagyon nő az érték - de lehet fordítva is.
volt olyan asus notim (a6m), aminél 6 hónaposan 14% volt az akkumulátor elhasználódásának az értéke, aztán 22 hónaposan is annyíival adtam el! -
válasz
Zen Master #6894 üzenetére
először az eszközkezelő segítségével megnézed az integrált webkamera pontos típusát az alábbi módon; link
utána az asus letöltési részlegében (a megfelelő típusnál) kiválasztod a szükséges illesztőt, azt letöltöd, és elvileg mennie kell!
az f3sg részlegében az alábbi illesztők vannak;Chicony Camera Driver for WIN XP
HardwareID1=USB\VID_04F2&PID_B028
HardwareID2=USB\VID_04F2&PID_B036
HardwareID3=USB\VID_04F2&PID_B029
HardwareID4=USB\VID_04F2&PID_B071
HardwareID5=USB\VID_04F2&PID_B034
HardwareID6=USB\VID_04F2&PID_B106D-Max_GD-8Axx Camera Driver for WIN XP
HardwareID1=USB\Vid_174F&Pid_8A11
HardwareID2=USB\Vid_174F&Pid_8A12
HardwareID3=USB\Vid_174F&Pid_8A31
HardwareID4=USB\Vid_174F&Pid_8A32
HardwareID5=USB\Vid_174F&Pid_8A33
HardwareID6=USB\Vid_174F&Pid_8A56
HardwareID7=USB\Vid_174F&Pid_8A34
HardwareID8=USB\Vid_174F&Pid_8A36
HardwareID9=USB\Vid_174F&Pid_8A37
HardwareID10=USB\Vid_174F&Pid_8A38
HardwareID11=USB\Vid_174F&Pid_8A54
HardwareID12=USB\Vid_174F&Pid_8A55
HardwareID13=USB\Vid_174F&Pid_8A51D-Max_GD-5A35A Camera Driver for WIN XP
HW_ID_1 = USB\VID_05E1&PID_0501
HW_ID_2 = USB\VID_174F&PID_A821
HW_ID_3 = USB\VID_174F&PID_AA11
HW_ID_4 = USB\VID_174F&PID_A351
HW_ID_5 = USB\VID_174F&PID_A311
HW_ID_6 = USB\VID_174F&PID_6A31
HW_ID_7 = USB\VID_174F&PID_6A51
HW_ID_8 = USB\VID_174F&PID_5A35ha a fenti felsorolásban megtalálod a notidban lévő webkamera azonosítóját, akkor az kell, ha nem, akkor másik szériánál kell keresgélni - sajnos találkoztam már az utóbbival is...
-
válasz
say mooo #6888 üzenetére
én a t3200 pentium dual core procis notit kihagynám a versenyből, és a másik két noti közül választanék - ár/érték függvényében!
amúgy ezek a notik jók ebben a szériában, egyedül az x50c kerülendő a sis chipset (celeron proci) miatt!
a 8200m g csak kicsivel gyengébb, mint a hd 3200, ezért inkább a proci legyen a döntő; mint említettem, a t3200 elég gyenge, jóval erősebb tőle a ql-62, de ha a pénztárcád engedi, akkor megéri rászánni az említett többletet, mert a t5800 kb. annyival jobb a ql-62 procitól, mint a t3200 procitól a ql-62 -
válasz
Matthewsz #6851 üzenetére
sosem mondtam vagy írtam olyat, hogy a sis chipset használhatatlan, működhet probléma nélkül akár hosszú távon is - a képességeihez mérten -, de sajnos oka van az olcsóságának...
védheted elfogultan, vagy elfogulatlanul, mondhatni természetes reakció - pláne, ha neked probléma nélkül működik -, én is szoktam ilyet, bizonyos kereteken belül védem az olcsóbb asus és msi notikat, a márkásabb gyártók termékeivel szemben, de attól még egy azonos tudású msi és dell noti még nem azonos kategória megbízhatóságban! elvégzi azokat a feladatokat, amit a márkásabb társai, de attól még sok eltérés van közöttük... -
válasz
Matthewsz #6846 üzenetére
használd egészséggel!
ha ló nincs, jó a szamár is - de ha nem muszáj, akkor inkább nem!
de nálad mihez viszonyítva gyors és stabil?
hidd el, kár feszegetni! a sis chipset a közelébe sem érhet a jobbaknak!
olvass utána, és ne nekem bizonygasd - én tapasztalom eleget...sarobee80; szintén...
SirKero; azért nincs jelentős különbség árban, mert amennyivel drágább lenne a dedikált videókari (...stb) az integrált verzióssal szemben, azt az jobb chipset olcsóbbra történő cseréjével egyenlítik ki!
-
-
-
válasz
szokeherceg #6812 üzenetére
annyit, még a drágábbak sem nagyon...
-
válasz
legiaap #6778 üzenetére
asus letöltési részleg; link (a háro lehúzható fülnél; notebook -> x50 series -> x50z -> search -> oprendszer kiválaszt) ennyi az egész!
viszont ha lenne xp driver cd, akkor is majdnem ott lennél, hogy amit a letöltési részlegben látsz, azok a cd betöltődése után is láthatóak lennének, és manuálisan kellene kiválasztanod, hogy mik települjenek fel! annyival lennél csupá előrébb, hogy a webkamera, wifi és a modem felismerése megtörténne, tehát azok esetében nem kellene neked kiválasztani, hogy a lehetséges típusok közül melyik van a notiban - de a többi tétel mind továbbra is a te döntésedre várna! például már azt sem ismeri fel a cd, ha xp sp3 van fent, és nem kell(ene) uaa illesztőt telepíteni, pont úgy felkínálja - feleslegesen -, mintha xp sp2 oprendszert telepítettél volna, és szükség lenne az uaa driver telepítésére.
szóval sok előnyt nem jelent az xp driver cd.
(mellesleg nekem az f5n noti esetében járt külön vista, és külön xp driver cd - tehát notija válogatja...) -
válasz
legiaap #6773 üzenetére
a friss 208 bios van rajta? ha nem, akkor érdemes frissíteni!
illesztők;
atk; tedd fel mindet
vga; adott
lan; adott
audio; xp sp2 esetén először uaa utána audio driver. sp3 esetén csak az audio driver kell!
modem; motorola modem driver
pcmcia; adott
touchpad; adott
usb; adott
utilities; ami feltétlenül kell; Microsoft KB893803 Hotfix, Wireless Console Utility, Battery Power HOTFIX Utility, Microsoft USB exclamation mark hotfix, Microsoft Dual Core CPU Hotfix Utility - a többi ízlés szerint!
wireless; amelyik wifi modul van a notidban a kettő közül
bluetoot; adott - ha van a notidban
camera; amelyik van a notidban - eszközkezelőben jobb klikk a kamerára -> tulajdonságok -> részletek -y eszközpéldány azonosítója
others; adott esetben mind a három kell -
válasz
bbchris #6771 üzenetére
ismerem, csak nem szeretem a buherált illesztőket, ezért nem szoktam ajánlani!
az ellenlábas videókarik esetében is létezik ilyen - sőt külön fórum foglalkozik a témakörrel; (link) -, de sajnos gyakran több hibalehetőséget hordoznak magukban a buherált illesztők, és nem minden notinál működik maradéktalanul... -
-
válasz
VINIKOR #6758 üzenetére
pedig nem egy hangos, és nem is melegedős széria!
xp vagy vista fut rajta? beállítások rendben? vista esetében olyan energiasémát használsz, hogy működhessen a proci órajelének a visszavétele - vagyis nem megy folyamatosan maximum teljesítményen a noti még alapon is? xp esetében telepítve a procihoz az illesztő, hogy a megfelelő energiaséma kiválasztása esetén szintén működhessen a fent leírt funkció? a szellőzése - alulról - rendben a notinak?
asus express gate utility feltelepítve? -
válasz
F1r3b1rd #6754 üzenetére
a gyártó szerint;
core 2 duo t5250 / 1.5 ghz / 2 * 1024 kb l2 cache / 667 mhz / 34 watt / 65 nm
core 2 duo t5450 / 1.66 ghz / 2 * 1024 kb l2 cache / 667 mhz / 34 watt / 65 nm
core 2 duo t5750 / 2.0 ghz / 2 * 1024 kb l2 cache / 667 mhz / 34 watt / 65 nm
dual core t2310 / 1.46 ghz / 2 * 512 kb l2 cache / 533 mhz / 35 watt / 65 nm
dual core t2330 / 1.6 ghz / 2 * 512 kb l2 cache / 533 mhz / 35 watt / 65 nm
dual core t2370 / 1.73 ghz / 2 * 512 kb l2 cache / 533 mhz / 35 watt / 65 nm
a celeron procikat nem írom, mert gondolom nem arra akarsz majd fejleszteni, ha most az van benne... -
igaz, most xp alól vagyok, de ha az emlékezetem nem csal, akkor; vezérlőpult -> rendszer és karbantartás -> energiagazdálkodási lehetőségek -> (használt) séma beállításainak módosítása -> speciális energiaellátási beállítások módosítása -> processzor
három séma van;
energiatakarékos; 5% - 50% (működik az intel speedstep)
kiegyensúlyozott; 5% - 100% (működik az intel speedstep)
teljesítménycentrikus; 100% - 100% (nem működik az intel speedstep)
akkumulátorról használd az energiatakarékost, hálózatról pedig a kiegyensúlyozottat - utóbbinál ha játék vagy más alkalmazás igényli, akkor úgyis maxon fog menni a rendszer!
a teljesítménycentrikusra viszont notinál semmi szükség, minek menne folyamatosan maximumon minden? -
-
ha nem az új bios van rajta, akkor érdemes frissíteni!
amelyik illesztőből/alkalmazásból több verzió is adott, annál természetesen a frisset kell letölteni és feltelepíteni, illetve amelyik illesztőnél több verzióhoz is van driver, ott a hardvernek megfelelőt - mivel a notit többféle wifi kártyával, modemmel, kamerával..stb is szállítják!
az xp telepítőjét szerintem a dobozában (vagy bárhol máshol) tárolnád a későbbiekben, és úgyis mindig letöltenéd a friss illesztőket/alkalmazásokat a netről, ha új telepítést eszközölsz. -
támogatott az xp az f5z noti esetében, húz le az illesztőket és az alkalmazásokat az asus letöltési részlegéből; link
(general download -> please select the product -> notebook -> f5 series -> f5z -> search -> operating system -> xp)
csak vista lemezt kaptál hozzá? elvileg két lemez lenne, egy xp és egy vista... -
melyik bios verzió van fent? az utolsó bios 300 vezió? semmi olyasmi beállítási lehetőség nincs a bios beállításában, ami erre utalna? (a power részben?) a leírás sajnos elég szegényes, így abból semmi érdemlegeset sem látok...
ha régebbi bios van fent, akkor érdemes lenne frissíteni!
mellesleg ugye vista fut a notin?Matthewsz; szerintem felejtős! az olcsóbbak alig érnek valamit, de a drágábbak is csak néhány százalékkal csökkentik a hőmérsékletet.
-
a bios beállításában az intel speedstep legyen enabled! (a c1e maradjon disabled!)
vista vagy xp fut a notin? az oprendszerben olyan energiagazdálkodási sémát kell kiválasztani, ami engedi érvényesülni az intel speedstep funkciót! xp esetében jó például a hordozható/laptop is, vista esetében a teljesítménycentrikuson kívül bármelyik - feltéve, hogy a procira vonatkozó beállításnál nincs elállítva a minimum (és maximum) érték, ami a lehetséges sebességre vonatkozik! -
válasz
animatrix11 #6725 üzenetére
mehet rá az xp, és nem lesz vele gond!
-
válasz
kommunism #6713 üzenetére
van több a6j(x) notihoz is vista illesztő/alkalmazás, de úgy kellene összeszedegetni, mert a chipset azonos, de azon kívül eltér például a vga (az a6jm pont ellenlábas nvidia, a tiédban mg ati van) is. ha minden hardvert megnézel, hogy pontosan milyen típusú van a notidban, akkor kivitelezhető a dolog, de elég pepecs munka lesz...
ezek kellenek; chipset, atk, audio, vga, lan, wifi, - ha van bluetooth -, modem.
a kamerához van vista illesztő.
az alkamazások tekintetében a wireless console és a touchpad az bármelyik asus notié jó. lehet, hogy az atk is jó bármelyik, mert a chipset azonos minden a6j(x) notinál. -
válasz
kommunism #6710 üzenetére
ahogy az asus letöltési részlegét nézem, az a6j esetében nincs vista illesztő semmihez - kivéve a webkamerát! ha feltelepítés után fel is ismer majd minden eszközt/hardvert a vista, lehet, hogy akkor sem fog rendesen menni!
nekem anno a6m notim volt, még annál is adottak (voltak) a vista illesztők mindenhez, pedig az sem mai darab már... -
igen, a két noti összehasomlítása esetében a sis chipset fontos tényező! amennyit nyernél a gyorsabb procival, azt részben elveszi a sis chipset, és akkor jön még mellé az is, hogy kevésbé megbízható és instabilabb, mint a másik notiban az intel! de ha annyira szeretnél f5sl notit, akkor vedd meg azt, én már többet nem írok ezzel kapcsolatban! addig lehet, hogy nem is veszed majd észre különbséget, amíg a kezedbe nem kerül majd egy jobb chipset hajtotta viszonyítási alap!
-
válasz
Kicsirics77 #6704 üzenetére
a cerka után a core duo vagy a core 2 duo valami csoda lesz! a procit jobban nyúzó alkalmazások indításakor/futtatásakor nagyon érezhető lesz a különbség!
-
válasz
Kicsirics77 #6697 üzenetére
a gyártó szerint; core 2 duo t5450 vagy t5250, illetve core duo t2330 vagy t2310 mehet bele, a celeron 550 és 540 procik mellett!
-
-
-
link a legtöbb notihoz nincs fent minden illesztő, de egy - két notihoz néhány olyan dolog igen, ami alapesetben az asus normál letöltési részlegében nem található meg!
(ha visszalépsz egy könyvtárat, ott nem csak notihoz, hanem minden más asus temékhez vannak illesztők, alkalmazások) -
igen, de azt nem feltétlenül átlagos felhasználásra szánták! sokan nem is tudják, hogy melyik kell nekik a notihoz, hiszen a letöltésnél csak annyi szerepel, hogy;
- nVidia Graphics Driver
- INTEL Graphics Driver
- Graphics Driver
- ATI Graphics Driver
és itt nem csak notebook hardverekhez való illesztők vannak, aztán ha valaki rosszat tölt le, és azt nem tudja feltelepíteni, vagy netán problémát okoz a teleítése - annak kísérlete - a rendszerben, akkor meg szidják majd az asus support ezen részét, hogy minek tszik, miért így teszik ki...stb!
mellesleg van külön ftp elérésű adatbázis is... -
válasz
andris_11 #6675 üzenetére
néhány business kategóriás asus elég jól bírja; 22 hónapig használtam egy asus a6m notit, és remek állapotban adtam el! csak a csuklótámasz résznél volt némi koszolódás, meg a gyakran használt billentyűk fényesedtek ki egy picit - de a karakterek nem koptak le róla! ezen kívül kifogástalan volt - pedig a közel 2 év elég sok idő...
a hasonló mintára épült az f5 széria, némely példányai olcsóságuk ellenére megfelelhetnek neked, csak a sis chipset felhasználásával készült szériákat kerüld!
én az a6m emlékére vettem egy f5n-ap222 notit, ebben minden benne van, amire szükségem van - mondjuk én is csak főként netre vettem -, ha közel annyit fog bírni, mint az a6m - és úgy -, akkor nyert ügyem van! és ahogy használom, úgy érzem, hogy nem lesz vele gond!
merem ajánlani; link -
van ügyfélszolgálat - hamarosan szervíz is lesz - magyarországon, személyesen kell bevinni a cuccot! megnézik, és csak azt veszik át, amit kell - bár volt, hogy haver notiját mindenestől adtam oda, úgy küldték tovább, és mindent vissza is küldtek becsülettel a csehek! mellesleg átvételi lapon illik rögzíteni, hogy mit küldenek ki, annak vissza is kell jönnie!
-
válasz
Moromel #6668 üzenetére
a régebbi pavilion modellek problémásak voltak, például; sok hibás alaplap, maszatolódó és karcolódó felület. többet olvashatsz róla, ha a milyen_notebookot_vegyek részlegben beírod a keresőbe, hogy; pavilion
az újabb szériákra kevesebb a panasz. a support jelentősen jobb, mint az msi tekintetében. én bevállalnám az általad linkelt notit - annak ellenére, hogy komolyabb tapasztalatom nincs vele. amúgy a vista megfelelő neked? -
válasz
Moromel #6663 üzenetére
nem minden msi noti billentyűzete olyan, csak a 103 gombos, numerikus paddal rendelkezőké. sajnos a szóban forgó msi gx szériás notija csak ilyen kivitelben van - mondjuk van némely széria, ahol létezik normál 87 gombos és 103 gombos kiosztás is, például a sokat szidott ex600 széria.
msi fronton nincs más széria, ami felvenné a versenyt a gx szériával - már olyan, ami hazánkban is kapható lenne -, asus fronton meg erősen annak a rovására menne a dolog, hogy az újabb játékok kipróbálását mellőznöd kellene!
nézelődök még más gyártóknál is, de nem sok reményt látok a kompromisszun nélküli megoldásra... -
mérések nélkül csak akkor fogod érezni a különbséget, ha olyan alkalmazást fogsz futtatni, ami igényli a gyors procit és az erős videókarit!
ezért írtam korábban, hogy a gx szériáról asus notira váltani nehéz úgy, hogy azt írt összegen belül, teljesítményben is közel maradj! de cserébe valamivel megbízhatóbb és hálásabb notit kapsz, ami nem melegszik annyira, és tovább fogja bírni a a noti az akkumulátorról történő használatot is! -
nem buta az utóbb linkelt f3sg szériás noti, ha meg nem játékra kell, akkor az asus szférában tökéletes választás! itt egy aránylag korrekt leírás róla; Asus F3SG-AP215
azt, hogy milyen chipset van egy notiban, csak kevés üzlet írja ki - azok is tévesen néha -, én a gyártó oldalán szoktam informálódni. asus esetén például; asus - notebooks
továbbá notik esetében nagyon hasznos oldalak még az alábbiak is;
Mobile-Processors-Benchmarklist
Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-Lista t3200 core duo azért nem annyira gyenge proci, egy t5200 core 2 duo procit ver - mint a fentebb linkelt listában is láthatod!
-
sis chipset van mindegyikben, vagyis felejtősek! a sis chipset miatt kerülnek annyiba, amennyibe! meg a hd 3470 vga is elég gyenge lesz játékra egy gx szériás msi után...
az utóbb linekelt F3SG-AP215 már jelentősen jobb vétel lenne - bár nem kimondottan core 2 duo proci van benne, de amúgy megbízható szériás noti! a vga is jobb valamennyivel, mint a hd 3470 lenne!
-
válasz
becksim #6643 üzenetére
a6u specifications; link
a megfelelő procik erősség szerinti emelkedő sorrendben;ml-30 (1.6 ghz - 35 watt)
mt-30 (1.6 ghz - 25 watt)
ml-34 (1.8 ghz - 35 watt)
mt-34 (1.8 ghz - 25 watt)
ml-37 (2.0 ghz - 35 watt)
ml-40 (2.2 ghz - 35 watt)arról fogalmam sincs, hogy az mt-37 és az mt-40 valamint a köztes ml-32, mt-32 procik miért nem jók, de maradjon a gyártó leírása a mérvadó!
viszont ezeket szerintem elég nehéz lesz beszerezni...
mellesleg ha csak a teljesítmény szempont, akkor mehet bele az ml-40 - már ha beszerehető -, vizsont ha az akkumulátorról használt időintervallum is szempont, akkor az mt-34 procit tenném bele maximum. -
elvileg a notihoz kaptál s-video -> rca (apa) kábelt, azzal vitted át a képet a notiról a tv-re. a hanghoz még külön kell egy ilyen 3.5 mm sztereo jack -> 2 * rca (apa) kábel; link
a sztereo jack megy a noti fülesének a kimenetére, a másik végén lévő 2 * rca pedig a tv piros és fehér rca bemeneteire.
vagy veszel egy ilyen 3.5 mm sztereo jack -> 2 * rca (anya) átalakítót; link + kell még hozzá egy 2 * rca (apa) -> 2 * rca (apa) kábel, a felállás pedig a fenti.
minden normális műszaki üzletben találsz ilyen kábeleket/átalakítókat, vagy media markt, saturn, elektro world..stb.
összegben hivatalosan sem sokba kerül, néhány százforintos tételek ezek.
(mondjuk ha a fővárosban lennél, nálam a bolti ár alatt vásárolhatnál ilyeneket...
amúgy nem konkrétan ezzel foglalkozom, csak van itthon némi felesleges kábel és átalakító...)
-
de, rca a neve a tv-n lévő csatiknak; a piros és a fehér a sztereo hanghoz kell, a sárga pedig a video sávja. milyen notid van? 7 pin s-video csatija van? akkor kell neked egy s-video -> rca átalakító, a képet azzal tudod átvinni a tv-re - a srága rca csatira! mivel az s-video csatin többnyire csak kép megy át, ezért ha a hangot is átvinnéd a notiról a tv-re, akkor kell még egy 3.5 mm sztereo jack -> 2 * rca átalakító is - ez menne a tv-n a piros és fehér csatiba.
-
válasz
Matthewsz #6613 üzenetére
nem szabad általánosítani, csak tudni kell, hogy melyik gyártónál melyik szériát kell/lehet megvenni! nem poénból beszéltem le őt néhány általa kiszemelt asus notiról - igaz a zajos hűtés másodlagos szempont volt, de ott is sis chipset munkálkodott volna, mint a te notidban!
a venti fordulatának a visszavételében meg több okból sem segítek; nem egyszerű, nem rövid idő pontosan belőni - a notira személyre szabni - az értékeket, és még úgy is jelentősen rövidül a noti élete az esetleges túlmelegedés miatt! -
válasz
Moromel #6611 üzenetére
az amd turion 64 x2 tl-60 proci egy intel core 2 duo t5550 szintjén dolgozik, szóval nem gyenge!
az "is" a 3 - 4 hetes szervíz mellett, még az asus, msi, acer...stb notik ezen kategóriás felépítése miatt van - amit említettem is, az anyaghasználat; egy hasonló árban lévő például bizonyos dell noti, nem poéból kerül ennyibe celeron-m procival, integrált videókarival (vagyis jóval gyengébb hardveres kiépítéssel), ott a ház/váz, beépítés jóval masszívabb, strapabíróbb. ott azt fizeted meg - a gyengébb hardveres kiépítés másodlagos -, az msi, acer és asus notik esetében erősebb hardver, gyengébb házban/vázban. na és persze a nívósabb márkák/gyártók esetében - normál körülmények között - a szervíz sem 3 - 4 hét, hanem azért kevesebb!
szóval kompromisszum, kompromisszum és kompromisszum!
de ha az elvárásoknak megfelelően használod a linkelt msi notit, akkor nem lesz vele probléma, nem hibás széria, aránylag jól bírja a gyűrődést is, szóval hajrá! -
válasz
Moromel #6609 üzenetére
a linkelt notik közül az ex600 szérától mentsen meg sors; néhány hónap után zörögni kezd a ventije, és lehet küldeni székesfehérvárra a szervízbe - ahol minimum 3 - 4 hétig lesz! nincs rendes raktárkészlete a szervíznek, és minden cserés alkatrészre várni kell!
az msi notik ezért (is) csak bevállalós embereknek valók! mondjuk az asus esetében meg többnyire csehországba küldik a notijaikat javításra, de többnyire az sem tart addig, mint az msi notik javítása itthon. ebben az árkategóriában ha kicsit erősebb notit akarsz venni, akkor kompromisszumot kell kötni, főként anyaghasználat és support szempontjából!
a többi általad linkelt noti meg gyenge vga szempontjából - integrált videókarival nem fog menni újabb játék, még minimum beállításokkal sem!
a problémás ex600 noti helyett akkor inkább itt egy erősebb gamer noti;
GX610PX-059HU
ez kicsivel drágább mint az ex600 - de még az általad írt értékhatáron belül van -, és játékra is alkalmas, valamint alapban jár hozzá frankó optikai egér és táska! (ex600 mellé ezek nem járnak!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest