- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
válasz
BluEyes #3717 üzenetére
"Az Asus apró figyelmessége hülyegyerekeknek, hogy a képregényekből ismert Zzzz jelet rátette a lámpára, jelezvén, hogy a gép csak alszik."
Most nem azért, de a lámpa és a Zz pont ellentétes. Neked se akkor ég a szobában a villany, ha le van kapcsolva.
Vagyis: ebben az állapotban: akkor alszik a gép, amikor megy? -
hzcs
senior tag
Nem játékgép, tudom. Sőt, inkább örülni lehet, hogy pl underground is elmegy rajtuk. Akinek lett ez a gép, az vacillált még msi, fujitsu meg acer között, de amire neki kell (kamionos srác, csak filmre kell neki a kamionba, otthon meg net, és ha van free hotsopt ahol megáll, akkor wifi), arra megfelelt volna az összes gép. Amiért az Asust ajánlottam neki, az a 2 év gar (1 az akksira), meg talán nem lesz neki gondja vele, mint az fujitsuéknál gyakran előfordul
Szerintem igenis jó választás volt, bár még legalább 512, de inkább 1 gb ramot elbírna. Szinte ingyen dobálják. 5forint/megabájt -
hzcs
senior tag
Én egy hp laptopra telepítettem nfs underground 1-et, gma900 vagy 950 a vga benne, és valahol megakad a game 640-ben. Notebookcheck szerint meg x1100 lejjebb van a asorban mint a gma.
Intelnél a progi mindig 10-12 mega vga ramot mutatott, x1100-nál pedig statikus 32-64-128-256 a beállítás, lehet hogy amiatt tűnik gyorsabbnak, de számítási teljesítményben alattamarad az intelnek.
De játékot sajnos nem volt időm rátenni a gépre.szerk: asus oldalán van egy bios, ami azt orvosolja, hogy dosban nem mennek a gombok. Nekem működtek korábbi biossal is.
-
hzcs
senior tag
nálam csak 1 napig van, mert oprendszert kell rá telepíteni. Gyárilag csak vistás cd van, asus oldalról húztam le a drivereket. Ami az x51r-nél van hang driver uua-val, abban én nem találtam a hangot, csak az uua-t
512 rammal van, de minimum 32-t elvesz az x1100 vga. Játékkal nem próbáltam. Összehasonlítva az A6VA-mmal: újabb, kijelző tartása jobb, nem lötyög.
Viszont billentyűzete hajlik, de gombjai nagyon jók, procijának ugyanolyan gyorsnak kéne lennie, mint az enyém (1.8 dothan vs. 1.8 yonah cerka), venti köszörül, ezt leszámítva viszont halkabb. Kisebb is, meg sztem könnyebb is. Tapipadja is jó, pontos.
Neked is nagyon nagy erővel kell benyomni a vak kártyát, hogy kijöjjön az olvasóból? Ennek nagyon, magától nem fog kiesni az tuti
Viszont ami számomra furcsa volt: betettem az akksit, és GYÁRILAG 2%-os volt már az elhasználódás (nhc szerint).
Wifi kártyája Atheros chipes, meg merném kockáztatni, hogy ezzel még wepet is lehet fejteni megfelelő programokkal.
Zz lámpa folyamatosan világít, teljesen ugyanúgy működik, mintha egy power on lámpa lenne, csak a feliratot rontották el rajta.
Első akksis futás: indítás után 97%-ra 3:11-et írt ki, amin nem kicsit lepődtem meg. 1 perc után már 2:30, majd 2:10 lett. Battery saving-re állítva a Power 4 Geart semmi változást nem tapasztaltam, everest szerint proci órajel ugyanannyi (celeron), de még az fsb is. A6VA-nál leveszi 66-ra 133-ról.
Töltödugója ugyanolyan helyen van, mint nálam, egy bizonyos irányba vezetve a kábelt, pont az a nagy bumszli kerül a szellőzőnyílások elé. Másik irányba fordítva semmi gond
Kijelzője pontosabban csukódik, egyszerre kattan a lyukba mindkét fele.
És amire úgy vártunk: VÉGRE NEM ÓTVAR TSST KERÜLT BELEValami Matshita van benne, de dvd írást nem tesztelek.
93%-nál 2:40-et ír ki, igaz nem csinálok rajta semmit. Ha van valami kérdés, akkor tegyétek fel minél előbb, kb délig marad nálam.mod: de ahol vette... inkább nem írom le a cégnevet.
Itt van egy MSI laptop, amd athlon ALAPLAP-pal
kérdem ebben van-e wifi, hátraszól, kérdi kollégát van-e ebben wifi. Wifi nincs, csak wlan.
Ja előtte még olyat magyaráztak más gépnél, hogy van beépítve wifi kártya, de kell hozzá usb-set csatlakoztatni, mert csak úgy fogja a jelet. Az az usb az antenna miatt kell. Mondanom sem kell, hogy majdnem leestem a székről, mert ezeket telefonban mondta -
hzcs
senior tag
X51R-nél miért világít folyamatosan az előlapon a Zz jel? Amikor készenlétben van, akkor villog, amikor rendesen működik a gép, akkor meg világít. És ebben is köszörül a ventillátor.
-
hzcs
senior tag
válasz
spyduck #3659 üzenetére
nem kell egyeznie sem a márkának, sem az időzítéseknek, mert ha különbözik, akkor a lassabb ram sebességével fog menni a gyorsabb is. Annyiból van jelentősége, hogy a dual channel megy-e, illetve nem.
Gyárilag nanya ramok voltak benne, de nem néztem meg, hogy felesben is mennek-e. -
hzcs
senior tag
végre megszabadultam az egyik idegbajtól
konkrétan a power4gear betegségétől, mégpedig attól, hogy high performance módban átállítottam a képernyőkímélőt off-ra, de ez bizonyos időközönként visszaállt on-ra, és idegesítő amikor 1 perc múlva (vagy 3, nem is emlékszem) képernyőkímélő elindul.
Megoldás: ahova telepítettétek a progit, ott vannak olyan fájlok, hogy cfg1, cfg2, stb.., ezeket kijelöltem, és írásvédetté tettem. Eredmény: átállítottam on-ra, elmentettem, kiléptem, visszaléptem, és off-ban maradt -
hzcs
senior tag
válasz
GombócArtúr #3499 üzenetére
legalább te kapsz hozzá alkatrészt. Kíváncsi vagyok, mennyibe lesz.
-
hzcs
senior tag
válasz
GombócArtúr #3490 üzenetére
megnéztem, következő nap.
Tisztelt Uram,
nem árusítunk alkatrészeket, úgyhogy nálunk nem tudja megrendelni
ezt a tartozékot.Call Center
06/22-513-420-----Original Message-----
From: Horváth Zoltán [hzcs@freemail.hu]
Sent: Monday, March 12, 2007 1:23 PM
To: asus@nse-groupe.com
Subject: A6VA alkatrészTisztelt NSE-Hungária!
Afelől szeretnék érdeklődni, hogy Asus A6VA típusú
notebookomhoz tudok-e Önöknél egy műanyag alkatrészt
rendelni, amely a monitor bal alsó sarka alatt van?Kép: http://hzcs.tvn.hu/Asus/kep1.jpg
stbstb...
-
hzcs
senior tag
válasz
GombócArtúr #3487 üzenetére
nekem amikor a zsanértakaró elem tört le, írtam az nse-nek, hogy vennék ilyen műanyag darabot, de azt a választ kaptam, hogy alkatrészeladással nem foglalkozik. Fogtam és megragasztottam, de gondolom nálad nem ilyen egyszerá a helyzet.
Mi tört el? -
hzcs
senior tag
Ma vettem 2x1 giga kingmax 666-os ramot, a6 series laptop szereti. Akinek ilyen gépe van, és ramot akar venni, nyugodtan veheti. Dualban is mennek.
-
hzcs
senior tag
aki tényleg munkára használja, pl táblákat szerkeszt meg wordot használ, annak esetleg jól jöhet, DE:
- mennyit spórol meg vele? max 1-2 wattot. Nekem az nhc 18-19 watt fogyasztást mutat, igaz, nekem nem integrált vga-m van, hanem x700, aminek kell a kraft. Ha leáll a vinyó, max 1 wattot jelent a megtakarítás. Ami jó esetben 5, max 10 percet jelent, de inkább annyit sem.Kinek mire van szüksége... Szerintem sok értelme nincs
-
hzcs
senior tag
válasz
VANESSZA1 #3439 üzenetére
Nec jó, de 2 rétegű lemezt xbox360-ba nem ír. 2-t írtam, egyik se lett jó. Normál "nyócvanforintos" dvd-ket hiba nélkül viszi.
Más: Szeretném kicserélni a 2x512 ddr2 ramomat 2x1024 megára. Viszont úgy tudom, kényesek a notik ilyen szempontból. Kingmaxot szeretnék, 666mhz-eset. Van valakinek ilyen a gépben? Elsősorban A6 széria érdekel.
-
hzcs
senior tag
Nekem is szokott ilyet kiírni, de csak egy asus wl-167g wifi adapterrel. Kihúzom-visszadugom, így kell játszani vele amíg jó lesz. Nekem csak ezzel van gondom, de más gépen is ilyen ez az adapter, úgyhogy valószínű az a rossz. Megoldást sajna nem tudok rá.
Próbáld meg feltelepíteni a chipsetet, hátha...
Esetleg Windows frissítéseket, azok is szoktak pár betegséget orvosolni. -
hzcs
senior tag
Valamelyik licitálós oldalon láttam egy spéci cuccot
Csatlakoztasd az átalakítód a laptop ata portjára (vinyó csatlakozója), és tegyél bele cf kártyát, ezzel megnöveled az üzemidőt
Itt is van: adapter
Na ja, mekkora is egy cf kártya?
-
hzcs
senior tag
válasz
waccamár #3426 üzenetére
Nekem már van tapasztalatom..
Hidd el, ha visszaküldöd, csak annyit érsz el, hogy nem lesz nálad a gép, ugyanazzal az íróval fogod visszakapni, jobb esetben egy újjal, ami ugyanolyan f*s. Én kb 6x küldtem vissza íróhibával az NSE-hez, és egyszer Hollandiába. Eredmény: NSE hol kicserélte, hol nem. Ha kicserélte, ugyanolyan maradt, mint volt, vagyis alkalmatlan a feladatra. A hollandok másra cserlték (TSST tl-l532a helyett tettek bele ts-l532m típust, ami lightscribe-os), de írni természetesen nem tud. Hiába, a samsung minőséget nem lehet űberelni (alulról).
Meguntam, aztán vettem bele saját pénzemen egy nec-et. Jelenleg 11 ezer körül lehet hozzájutni, házilag kb 5 perc kicserélni. -
-
hzcs
senior tag
Nyugodtan felteheted, ez INF update. Intelnél is van ilyen, az nvidia által gyártott eszközökhöz telepít fel nvidia drivert, lecseréli az alap microsoftost. (Gondolom így van, mert Intelnél így). Satával nem kell törődni, mert általában 1 drivercsomag van többféle chipsethez is, valószínű olyan is van benne, ami SATA-s.
Kérdésed második felét nem tudom.szerk: kicsit utánaguglizva kiderült, hogy az smbus-hoz van köze. Valami driver, nem tudom mi, de fontos
-
hzcs
senior tag
ssid kikapcsolva? Akkor valami windows update-t tettél fel, nem? Mert nekem az alap windowsos se az usb wifivel, se a laptop wifijével nem játja az ssid nélküli hálókat. Sőt, amit az usb-shez adtak (asus wl-167g), annak a gyári szoftja látja a névnélküli hálót, de csatlakozni nem enged rá. Megoldás: megnéztem milyen chip van benne (Ralink rt2500 asszem), a laptopé (intel 2200bg) meg igen jó progi, mindent lát és minden titkosítást ismer.
-
hzcs
senior tag
nhc nem mindenre jó!
Én is használom, de power4gear mellett. P4G-t azért hagytam meg, mert akksiról visszaveszi az FSB-t, amit az NHC nem tud, ezzel is lehet nyerni 5-10 percet simán.
1 bajom van a power4gear-rel, hogy azt a nyomorult képernyőkímélőt mindig visszakapcsolja, hiába állítom be neki, hogy off és mentés, 1-2 restartig jó, majd újra bekapcsolja.
-
hzcs
senior tag
ha meghúzom magam felé annyira, hogy a zsanér még éppen nem fordul el, és elengedem, kb 4-5 mp-ig hullámzik, mintha rugó lenne benne. Mostanra ugyanúgy kilazult, mint mielőtt elküldtem a hollandokhoz. Ismerős vett egy HP laptopot (mint márkát, nagyon utálom a HP-t), de annak a laptopnak olyan stabil volt a kijelzője, hogy majdnem sírtam, hogy az enyém nem olyan. És az a gép minimum 3-4 éves volt. Ami Asus laptopot fogtam eddig, mind lötyi volt, ezt egy kis hátránynak tartom. De van jó oldala is, nem reped el a műanyag körülötte
Albgab: ajánlom a nec-et, a "víz" computerben lehet kapni, harmadikra amit kapsz, az már jó (nekem a harmadik van benne)
És nem is drága. Eddig nem rontott 1et se, kopp-kopp.
-
hzcs
senior tag
el
úgy történt, hogy akkoriban sokszor elküldtem nse-hez a dvd íróval a gépet, és megírtam ide a fórumba is. Namost van egy tag, aki az Asusnál dolgozik, és ő ajánlotta fel, hogy kiviteti a hollandokhoz a gépet. Elfogadtam az ajánlatot, nem a gls, hanem a tnt vitte ki, természetesen az Asus költségére. Mondanom sem kell, hogy kicserélték az írót (bár hibát nem találtak a régivel sem), kaptam egy tsst ts-l532m típusú írót, ami lightscribe-os. Írni nem tudott (tdk, verbatim, ridisc), illetve megírta, de szarul. Mérgemben kicseréltem saját magam. Viszont korrekt volt a hozzáállásuk, nem lekoptattak, hanem kicserélték, és meghúzták a lötyögő kijelzőt is, amit nse nem csinált meg. 2-3 hetet vett igénybe a művelet.
Ui: ahányszor elküldtem nse-hez, meg 1x a hollandokhoz, nem tudom mennyibe került a cégnek, de az tuti, hogy tehettek volna bele más írót. Most a gyári ottvan a szekrényben, egyszer kipróbálom, lightscribe-ot csinálok vele
Jelenleg 1 apróbb gondom van a géppel, meg is írtam az nse-nek, de vagy félreértettek, vagy nem értették meg, hogy mit is akarok
-
hzcs
senior tag
1-2 extrém esetet leszámítva biztos, hogy ügyelnek rá. Nekem volt hercehurcám a dvd íróval, vissza is küldtem legalább 4-5 alkalommal, és soha olyan problémám nem volt, hogy karcosabb lett volna, vagy hogy elállítanak/kivesznek valamit. Amikor a hollandokhoz küldtem el szépen becsomagolva, akkor "tűnt el" pár becsomagoláshoz szükséges jelentéktelen apróság, pl a huzat, amibe a gépet lehetett tenni, újkora óta vigyáztam rá, mindig abba tettem, de már nincs meg. Valószínű valamelyik szeméttelepen már más állapotba került: szilárd -> légnemű
-
hzcs
senior tag
köszi, megpróbálom a csodaszert
egyébként tipikusan elsőnotis vagyok: (akkori szemmel) bika proci, bika vga, nem számít se a súly se a hang. Most ha vennék, olyan gépet vennék, ami viszonylag könnyű, integrált vga-s, proci maradhat erős, csak ne fogyasszon, ne induljon el a venti.
-
hzcs
senior tag
egy új ventire én is beneveznék...
bár nem tudom hogy a venti adja-e a hangot, vagy a levegő áramlása. Egyébként én is kiveszem a bordát és szájjal kifújom
Billentyűzet: kiszedem, felfordítom, megrázom, belefújok és kész -
hzcs
senior tag
Ismerős múlt héten adta le a gépét futárral, hálókártya probléma miatt. Pont 1 hét múlva kapta vissza, alaplapcsere. Viszont most a Dothan prociját 100mhz-es fsb-re vették vissza, így az 1.73-as gép 1300-on ment. Vagyis küldheti vissza
De elmondása szerint elsőre, gyorsan felvették a telefont, kedvesek és udvariasak voltak. Fejlődik az NSE?
-
hzcs
senior tag
Igaz,nem teljesen a notebook kategóriába tartozik, de van nekem egy Asus wif kártyám, usb-s. A gyári progival nem tud wpa2-t, és a hidden ssid-s hálókra se tud csatlakozni. Megnéztem milyen chip van benne, majd letöltöttem a chipgyártó (Ralink) oldaláról a drivert. Gyorsabb-szebb-jobb, és minden működik.
SSID broadcast-es wepes háló nem valami védett... Pedig csak azt tudná a gyári. -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
Ezt figyeljétek:
2005. októberben ismerős vett egy Asus A6VA-t, mint amilyen az enyém is. A dvd írót én jópárszor kicseréltettem, nem sok sikerrel (kicserélték, de nem írt, hiába, Samsungok már csak ilyenek). Namost ismerős is kicseréltette 2006 tavaszán ha jól emlékszek, plusz még a kijelzőjét is, mert egyik sarka sötétebb volt. A héten (vagy a múlt héten) ismét visszaküldte hőn imádott NSE szervizünkhöz, nemcsak a dvd problémával, hanem lehalt neki a lan portja.
És itt jött a számomra meglepő információ!! Nem hajlandók kicserélni a dvd írót (ismétlem 2 éven belül van a vásárlás, vagyis még garis, de mivel cserélték egy újra, ezért hosszabbodni kellett volna a garinak a dvd íróra), mivelhogy az előző csere óta eltelt 3 hónap. És azt az infót adta a telefonos kolléga/nő, hogy csak az alaplapra és a kijelzőre indul újra a gari. Hmm, fincsi.
Amikor én cseréltem a ''Víz'' Computerben a dvd írót (mert már vettem bele egy NEC-et), érdekes módon minden cserénél újraindult az 1 év. Úgyhogy vigyázni, hogy mit mikor cseréltettek gariba. Ezek szerint a rossz vinyó cseréje is 3hónap garis. -
hzcs
senior tag
válasz
unclefucka #2442 üzenetére
Én a partícióról készítettem egy mentést, aztán töröltem. Amit adtak hozzá cd-ket, azokról úgyis ugyanúgy lehet új windowst készíteni, mint a partícióról. Egyébként a driver cd egy xp ''előtelepítő'', vagyis berakod, majd utána a windows cd-ket (vagy fordítva, nem emlékszem, de már 1x csináltam), és nem kell külön felrakosgatni a drivereket, mert saját maga elintézi. Miután felállt a kész Windows, ott van minden driver és minden hozzá tartozó szoftver.
-
hzcs
senior tag
válasz
maunaloa #2428 üzenetére
na akkor kezdjük
ez a vga játékra szerintem nem alkalmas, de biztos valaki megcáfol. Igazából nem tudom mik annak a játéknak a követelményei, de első ránézésre a vga felejtős...
Ha 6 gigát swappel a játék, akkor annak elég rossz memóriakezelése lehet
De ha tényleg igaz a 6 giga, akkor meg kéne gondolni egy 7200-as vinyócserét is, mert ha jól tudom gyárilag 4200-as (de ha 5400-as, akkor is) lassú vinyó van benne.
Viszont ha kicseréled a dvd-t, vinyót, plusz ramot raksz bele, akkor még 40-50 körül lehet számolni.
Ha MXM slotod is van, akkor tehetsz bele törtarany áron külön vga-t -
hzcs
senior tag
válasz
VANESSZA1 #2380 üzenetére
azért annak én utánanéznék
Ha jól tudom, csak azonos méretűek mennek dualban. Küldenél egy everest riportot?
Matching Pair
A matching pair needs to match:
* Capacity (e.g. 1024 MiB)
* Speed (e.g. PC5300). If speed is not the same, the lowest speed of the two modules will be used. Likewise, the highest latency of the two modules will be used.
* Number of chips and sides (e.g. 2 sides with 4 chips on each side)
[link]
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Nem feltétlen: akkor is dualban mennek nagy valószínűséggel, ha azonosak az időzítéseik. Ismerek olyat, akinek 2 különböző márkájú, de azonos időzítésú ramja van, és megy dualban. Az, hogy dual channelt is tud a gép, nem azt jelenti, hoyg csak abban megy. Nem tudom miért nem ment a 256+1024, elvileg kellett volna single channelben. De tény, hogy 2 gigával és duallal jobban jársz
Eleinte én is 7200-as vinyükat nézegettem, de max 100 gigás volt akkor (ATA), nem merőleges adatrögzítéssel, viszonylag nagy fogyasztással és hőtermeléssel, és ezért inkább egy 5400-as 160gb-osat vettem, de 120%-ig biztos vagyok benne, hogy a 7200-as sokkal gyorsabb. -
hzcs
senior tag
sokan azt hiszik, hogy sok ram - gyorsabb gép. Pedig nem!! Csak akkor fog gyorsulni a rendszered, ha teljes mértékben kihasználod a 2 gigát. Ha a normál programok amiket futtatsz elfoglal mondjuk 300-400 mega ramot, akkor hiába raksz bele 2 gigát, semmivel sem lesz gyorsabb, mivel még nem swappelt a vinyóra.
De ha esetedben az 512 rammal te pl 800 mega memóriát elfoglaló processzeket futtatsz, akkor nekiáll kiírni bizonyos dolgokat a gép a vinyóra, ezért lassít a rendszeren, mert vinyóra lassabban tud írni a gép mint a memóriába. Most, hogy vettél bele 2 gigát, teljesen mindegy, hogy 300 vagy 400 megát foglal a memóriából a gép, mert azt kiszolgálta az 512 is. Sok program - nagyobb változás. Lehet, hogy elég lett volna 1 giga is, bár nem tudom milyen programokat futtatsz és azok milyen memóriaigényesek. Játékot gondolom nem, vagy csk valami alapot, mert 9100 IGP -eszperente nyelven - nem erre lett tervezve -
hzcs
senior tag
válasz
littlejohnny #2348 üzenetére
elmondom mi lesz:
1. lépés: felveszed NSE-vel a kapcsolatot, bejelented hogy rossz a dvd író
2: elküldöd a gépet
3: 3-4 hét múlva visszakapod vagy ugyanazt amit elküldtél (náluk érdekes módon minden dvd író működik), vagy ha szerencséd van, kicserélik az írót egy ugyanolyanra
4: mérges vagy, mert nem tudsz írni, ezért visszaküldöd, hogy cseréljék ki
.
.
.
.
.
x: visszakapod a gépet, rontasz még 1-2 dvd-t, és veszel magadnak egy másikat, otthon beszereled és mindenki happy -
hzcs
senior tag
válasz
n_stolz #2312 üzenetére
Nekem color shine van a matrica szerint, de napsütésben (ha rásüt a nap a kijelzőre), akkor elég nehezen látom. Max akkor, ha elég rendesen felveszem a fényerőt, és ami nagyon fontos: ha egy kicsit poros, már nem látni. Teljesen tisztának kell lenni, különben szenvedés lesz. Ennek ellenére ajánlott, láttam egy sima szutyok hp-t alap kijelzővel, na az hányás a color shine-hez képest
Sötétben egyenesen vadító színei vannak -
hzcs
senior tag
válasz
jani0625 #2286 üzenetére
vagy úgy, vagy 0%-ra, várok 1-2 percet (annyit még menni szokott) és úgy kapcsolom ki. De igazából mindegy. Várni szoktam a töltéssel (míg hazaérek a városból), ez kb 10 perc, felteszem töltőre, és addig nem nyomom be, amíg fel nem tölt. De persze be lehet közben is kapcsolni.
A biosban lévő akksi buzerálót próbáltad már? -
hzcs
senior tag
válasz
jani0625 #2281 üzenetére
akksielhasználódás..
nekem is volt olyan, hogy csak 94%-ig töltött fel, de következő lemerítés-feltöltésnél már 100%-ig ment, ugyanis a full capacity-t lecsökkentette az elektronika (gondolom akksiban van).
Nyugodtan merítsd le, töltsd fel, mert jobb már nem nagyon lesz, de legalább nem fog világítani a töltésled. Ja és ilyenkor nekem azt csinálta, hogy a capacity megy felfelé, mintha töltene, aztán egyszercsak visszaállt egy kisebb szintre, majd megint felment, visszaállt...
Ha minden igaz, lemerítés és feltöltés után kb 40-45% lesz a wear leveled, a full capacity meg a mostani capacity (37xxx) körül fog kialakulni.
De lehet, hogy következő lemerítés-feltöltésnél már többet fog bírni, wear level 1-2%-ot visszaáll (nálam 26-ról visszaállt 22-re, mostmár 28).
Sajna nem bírják örökké az akksik se...
Viszont ha nem használod sokat telepről, akkor inkább az akksi menjen szét mint pl a vga. -
hzcs
senior tag
hehh
nekem creative hangcuccom van, 5.1, olyan, hogy 3 vezetékkel van összekötve az asztali géppel, akkor nem búg. Távirányítón van aux bemenet, laptopot rákötöm, nem búg. De ha együtt be van dugva mind (vagyis az asztali és a laptop is rá van kötve a rendszerre), akkor nekem is búg. Akksiról még nem próbáltam, este kipróba. Biztos valami kóboráram -
hzcs
senior tag
haver a9rp-jében most halt be a gyári vinyó, nem tudom milyen márkájú.
-
hzcs
senior tag
válasz
greatchaos #1857 üzenetére
elvileg a ram csere/növelés nem zavarhat be az akksis üzemnél.
Próbáld ki eredeti ramokkal, és ha úgy se megy, akkor az akksi tájékán nézz körül. Viszont a laptop alján van egy reset gomb valszeg, azt nyomd be 1-2 mp-ig, hátha segít. -
-
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
válasz
jani0625 #1728 üzenetére
Ha van pc suite-od, akkor elvileg van kapcsolat. Próbáld meg újrapárosítani az eszközöket.
Más lehetőség: mivel van PC Suite-od, a sajátgépben van olyan hogy Nokia Phone Browser, ott tudsz telefonról és telefonra is másolni dolgokat, nem kell küldözgetni.
Esetleg újabb pc suite (6.83)
[link]
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Természetesen nem lehet vele ilyet aláíratni, mert ő azt se tudja, mit visz. Nem a'la naturban kell odaadnod a gépet, be kell csomagolni! Fogod a gépet, körbevonod valami puha anyaggal és belerakod egy dobozba, hogy ne mozogjon. Olyan doboz kell, amire a futár rá tudja ragasztani a matricát (feladó, cím).
Az, hogy karcmentesen kerül-e vissza a gép, csak az NSE-től függ. Persze ha a visszárunál a doboz összevissza van nyomkodva meg lapulva, akkor a futártól is, de ilyenre nálam még nem volt példa. Egyébként NSE sem okozott ilyen szempontból csalódást. -
hzcs
senior tag
válasz
jani0625 #1721 üzenetére
Nokia a telefon? Nézd meg eszközkezelőben, hogy van-e portable devices menüpont és abban a telefon. De amikor villog az új hardver, eszközkezelőben valószínűleg ott lesz, és hol letiltja hol engedélyezi. Amikor le van tiltva, akkor gyorsan engedélyzed, és valószínű töbebt nem fogja kiírni. Talán.
Esetleg tegyél rá más progit, Toshibáé szerintem nem az igazi. Tegnap bluetoothon akartam megosztani a netet haver gépével (A6VA-Q025H), de amikor a PAN service-vel csatlakozni akarok, kékhalál-restart. Ráadásul a Toshibás driver nem érzékeli, hogy a telefonomon van COM port, és így alig működik valami a gép meg a telefon között. PC Suite megy, de mondjuk a puppetmaster és egyéb progik nem. Ráerőszakoltam a WIDCOMM drivert, azóta tökéletesen megy minden
Sárga fény? Ha az előlapi sárga fényről beszélsz, akkor az nem kékfognál, hanem wifinél világít!
Új Toshiba bluetooth driver megtalálható az asustreiber.de oldalon.
Most nézem nem is megy az oldal, forbidden.
Viszont itt van Toshiba oldaláról a driver: [link]
Sok sikert! -
hzcs
senior tag
Én adtam már le, adtak papírt is amin szerepel a feladó meg a címzett.
A szar dvd miatt én inkább a samsung-toshiba kooperációt szidnám, nem az Asust. Természetesen elismerem, hogy a szervíz kaki, ígérnek fűt-fát, és ugyanolyat raknak bele. Ugyanolyan= ugyanolyan szar. Én gépem már a holland szervízt is megjárta, kaptam a tsst ts-l532a helyett 532m-et, ami lightscribe képes. Mondanom sem kell, hogy lemez írására tökéletesen alkalmatlan a szerkezet, ezért inkább beraktam a polcra, és vettem bele egy másikat. Már a vinyót is kicseréltem, de azzal nem volt bajom, csak lassú volt nekem. 4200rpm 100gb helyett lett 5400rpm 160gb, a gyári meg ment usb rackbe.
Nem védeni akarom az Asust, de nekem bejöttek a termékei, és szerintem a színvonala is nagyobb, mint pl a HP-nak meg a Samsungnak. (Eddig ami volt és ami van ebből a 2 márkából, mind selejt) -
hzcs
senior tag
Everestnek se szabad mindent elhinni!
Nekem a 128 megás dedikált memóriára azt írja, hogy 256 mega hypermemory. De ez nem igaz, mert nem is tudja az x700 a hypermemoryt. -
-
hzcs
senior tag
válasz
gardosv #1608 üzenetére
nem a kodek valószínűleg. Nekem is akad, ha csak simán 800mhz-en megy a gép powerdvd-vel, fel kell vennem nhc-val legalább 1 gigahertzre. Bár van egy olyan beállítás powerdvd-ben, hogy enable 3d acceleration, vagyis a vga is besegít, olyankor viszont elég a 800mhz, de ez alapból nincs bekapcsolva.
-
hzcs
senior tag
hát naná hogydinamikusan használja, azért mobilproci. de ezt egy cerkával nem csinálná meg, de lehet hogy sempronnal se, de ebben nem vagyok biztos.
a dvd-ket meg ellenőrizd vissza. Nekem is szépen megírta, csakhát visszaolvasni nem tudta egyik se teljesen.
Nekem járt már párszor az NSE-nél a gépem, viszont egy alkalommal se lett karcosabb, töröttebb. LEgalábbis szemmel láthatóan nem, mert én tüzetes vizsgálat után se állapítottam meg ilyen jellegű gondot. -
hzcs
senior tag
Van energiagazdálkodásuk, de az xp tesz róla hogy mindig ír és nem kapcsol le a vinyó. Szerintem ha 10 perc mínuszt számolsz, már az is sok. Én 4200-ról 5400-ra nem vettem észre különbséget. És a 7200-ast is csak felpörgetni nagyobb munka, úgy tartani már csak nagyon minimálisan több mint a lassabb társait. Én csak azért nem vettem 7200-ast, mert atásból csak 100 gigást láttam, és az előző 100 giga 4200rpm-hez képest nem nagyobb lépés, mint amit vettem (5400 rpm 160 gb, és 1-2 ezerrel olcsóbb is volt mint a 7200-as)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest